İş Sanat'ın yeni sezonunda büyük isimler, iddialı projeler var

İş Sanat'ın yeni sezonunda büyük isimler, iddialı projeler var

Sezon açılışını yapan salonlar kervanının son halkası İş Sanat sahnesi oldu. Cazdan klasiğe, dünya müziğinden modern dansa yıl boyu pek çok dünyaca ünlü ismi izleme şansımız olacak.

 

Her sonbahar yeni sezon haberleri merakla beklenen salonlardan biridir İş Sanat sahnesi. Genellikle Kasım ayında başladığı sezonu Mayıs ayına kadar sürer ve müziğin önemli isimlerini yıl boyu ağırlar.

 

Her yıl bu sıralar düzenlediği yeni sezon tanıtım toplantısını dün akşam Ortaköy Radisson Blu Bosphorus Hotel`de düzenleyen İş Sanat yetkilileri 2 Kasımda başlayacak sezona dair merak edilen tüm bilgileri konuklarla paylaştı ve tahmin edebileceğiniz gibi bir anda twitler, mailler havada uçuşmaya başladı.

 

 

Peki, bu sezon İş Sanat sahnesinde neler ve kimleri izleyeceğiz?

 

 

Cazkolik olarak caz merkezli bakış açısına sahip olduğumuz için sadece caz ve müziğe odaklanan bir haber hazırladık, bu yüzden sanatın diğer dallarında salonun etkinliklerine mutlaka pek çok site ve basın yer verecektir ama genede çok genel olarak iki paragrafta olanı biteni aşağıya aktarıyoruz.

 

İş Sanat’ın 14. sezonunun tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, İş Bankası’nın kuruluşundan bu yana kültür ve sanata destek verdiğine değinerek, müzik ve sahne sanatları alanındaki faaliyetlerin 2000 yılında İş Sanat konser salonu ile tek çatı altında toplandığını söyledi. Senar Akkuş, İş Sanat’ın nitelikli sanatçıları ve grupları ağırladığını, alanında uluslararası üne sahip saygın birçok sanatçıyı Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturduğunu hatırlatarak, “İş Sanat geride kalan 13 sezon boyunca İstanbul’un kültür-sanat hayatının önemli bir çekim noktası olarak görüldü. İş Sanat’ın ilk yılından itibaren konuk ettiği dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarla Türkiye’nin en prestijli kültür ve sanat merkezleri arasında gösterilmesi bizi mutlu ediyor, daha iyisini yapmamız için de teşvik ediyor” dedi.

 

İş Sanat’ın 2013’ün Kasım ayında başlayıp Mayıs 2014’te sona erecek 14. sezonunda 15 klasik müzik, 5 caz, 6 dünya müziği, 5 yerli proje, 2 dans gösterisi, 5 şiir dinletisi, 4 Parlayan Yıldızlar konseri ve çocuk gösterileri yer alıyor. Kibele Sanat Galerisi ise 4 önemli sergiye ev sahipliği yapacak.

 

 

Cazın ustaları İş Sanat sahnesinde boy gösterecek

 

 

 

 

The Spring Quartet İş Sanat`a gelecek

 

 

Mozart`ın String Quartet`iyle karıştırılması çok muhtemel The Spring Quartet günümüz cazının çok önemli isimlerini içinde barındıran bir dörtlü ve yanılmıyorsak bu ekip ayrı ayrı evet ama dördü birden ilk kez konser vermeye gelecek.

 

Davulcu Jack DeJohnette, saksofonist Joe Lovano, basçı Esperanza Spalding ve Arjantinli yetenekli genç piyanist Leo Genovese`den oluşan dörtlünün bir albümü yok ama bu sene sık koser vereceklerini biliyoruz.

 

Dörtlü başlı başına bir merak konusu. Lovano ile Spalding`i başka projeyle İstanbulda izledik ama mesela Arjantinli piyanist ciddi merak konusu. Jack DeJohnette için söyleyecek bir şeyimiz yok elbette ama Lovano ile birlikte İstanbul da izlemiş mişdik onu hatırlayamadık... Merak etmesi bile zevkli olduğu için konser başlı başına bir haber ve yazı konusu olacak belli oldu.

 

 

John McLaughlin ve Zakkir Hussein dünyada büyük ilgi gören "Remember Shakti" projesiyle geliyor

 

 

 

Müzikteki ustalığı kadar yenilikçi çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren John McLaughlin ve uluslararası bir fenomen olan tabla sanatçısı Zakir Hussain hem arkadaşlıklarının hem de müzikal işbirliklerinin 40’ıncı yılını “Remember Shakti” projesiyle kutluyor.

 

"Remember Shakti" esas olarak John McLaughlin ve Hussain`in yetmişlerden bugüne gelen bir projesi. Büyük tabla üstadı Zakkir Hussein, mandolinci Srinavas, vokalist Shankar Mahadevan ve kanjira, ghatam, mridangam gibi yerel enstrümanları çalan Selvaganesh ile birlikte kurulan grup hint yerel müziğiyle caz arasındaki köprüye yeni kemerler ekliyor.

 

 

Madeleine Peyroux yeniden İş Sanat sahnesine geliyor

 

 

 

Time Dergisi’nin ‘Yılın en heyecan verici vokali’ olarak nitelendirdiği caz vokalisti Madeleine Peyroux The Blue Room isimli son albümünün en beğenilen parçalarını İş Sanat sahnesinde seslendirecek.

 

Son albümü Blue Room sanatçının gerçekten çok beğenilen bir çalışması oldu. Yıl boyu konserlerde albümünü dinleten Peyroux bu kez de aşina olduğu İstanbul dinleyicisiyle İş Sanat sahnesinde buluşacak.

 

 

Ravi Coltrane son albümü Spirit Fiction ile geliyor

 

 

Caz programının son performansı günümüzün en yenilikçi caz müzisyenlerinden biri olan Ravi Coltrane sergileyecek. Deneyimli saksofoncu doğaçlama bir kuartet düzenlemesi yarattığı son albümü Spirit Fiction ile seyirciyi büyülemeye hazırlanıyor.

 

 

Portekiz`in yeni seslerinden Luisa Sobral ilk kez İstanbul`a geliyor

 

 

 

Bu sezon İş Sanat’ın diğer bir konuğu caz müzik dünyasının yükselen yıldızı, son albümü There’s A Flower in My Bedroom’da Jamie Cullum ile bir düetin de yer aldığı Luisa Sobral.

 

Dede, baba ve çocuklar aile boyu müzikle ğraşan bir ailenen kızı olan Luisa Sobral anonim nitelikli ilk albümünü 16 yaşında yayınladı. Ardından gittiği Amerika da Berklee`de okuyan genç şarkıcı ilk kendi gerçek albümünü ise 2011`de yayınladı. İstanbul dinleyicisi için yeni bir keşif olacak.

 

 

Dünya müziğinin divaları İş Sanat sahnesini aydınlatacak

 

 

Dünya müziği serisinin bu seneki ilk konuğu Flamenko ve elektronik müziği en iyi harmanlayan grup olarak gösterilen Chambao. Madredeus’un solisti olarak başladığı müzik hayatına çok başarılı solo kariyeri ile devam eden ve usta yönetmen Wim Wenders’ın Lisbon Story filmindeki olağanüstü performansıyla akıllarda yer eden kadife sesli fado vokalisti Teresa Salgueiro konser verecek bir diğer dünya müziği sanatçısı olacak. Unutulmayan Evita performansının sahibi, latin pop müziğinin divası Paloma San Basilio da “Farewell” konserinde İş Sanat seyircisi ile buluşacak. Dünya müziği programının son konuğu ise Down On My Knees şarkısıyla ciddi bir hayran kitlesine ulaşan, folk soul ve reggae türlerindeki şarkılarıyla önümüzdeki yıllarda da adından sıkça söz ettirecek olan Ayo.

 

Aralarında aktivist yönüyle de tanınan, Meksika asıllı sanatçı Lila Downs ve Pedro Almadovar filmlerinin Flamenko sesi olarak da hafızalardan silinmeyen Estrella Morente’nin bulunduğu isimler dünya müziği serisinde İş Sanat’a konuk olacak.

 

 

Modern dansın mihenk taşlarından biri; Limón Dance Company

 

 

Her sezon modern dansın en önemli topluluklarını ağırlayan İş Sanat, dansın uluslararası üne sahip önemli gruplarından birini daha dans severlerle buluşturacak. Dramatik ifadeleri, teknik ustalıkları ve coşkun hareketleriyle sahneye çıktıkları her ülkede izleyicilerine eşsiz deneyimler yaşatan Amerika’nın köklü dans topluluğu Limón Dance Company iki muhteşem gösteriyle bu sezon İş Sanat’ta olacak.

 

Cazkolik.com / 15 Ekim 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.