Bu hafta konuğum İsrail'li müzik sanatçısı ve arkadaşım Yinon Muallem...

Bu hafta konuğum İsrail'li müzik sanatçısı ve arkadaşım Yinon Muallem...

* * * * * * *
5. YAZI
* * * * * * *



Sevgili müzik dostlarım,

 
Temmuz ayına girdik, başka bir açıdan söylersek yılın ilk yarısını devirdik. Yılın ilk üç ayı ekonomi açısından iyi geçmedi,  ekonomimiz daralma konusunda bir dünya rekoru kırdı. Şimdi dibe vurduk ve yukarı çıkmaya başladık gibi yorumlar var, merkez bankası başkanı tünelin ucundaki ışık üzerimize doğru gelen bir kamyon olabilir diyor. Gerçi ekonomik göstergeler de iyiye doğru bir gidişi işaret ediyor ama sosyal açıdan toplumumuz Temmuz sıcaklarının etkisi altında. Ortalıkta ciddi bir gerilim var ve insanlarda huzursuzluk sürüyor ve bunun sebebi de ekonomi değil. 

Çevremizdeki ülkelerde de hareketlenme var. İran’da şimdi durulmuş gibi gözüken ayaklanma bana göre mutlaka sürecek, Türkiye İran’ı medya aracılığı ile tanıdığı için çok eksik tanıyor. Oradaki gelişmeler mutlaka bizim ülkemizi de etkileyecek. Amerikalılar Irak’tan çekilirken kan gövdeyi götürüyor, bir yandan da Afganistan’a daha çok yerleşmeye çalışıyorlar, oradan da kan eksik değil. Bu ülkenin geleceği de bizi derinden etkileyecek. Kısacası önümüzdeki sıcak aylar gerçekten çok sıcak geçecek.
 
Bardağın içindeki suya bakınca ne görüleceğine dair ünlü bir deyiş vardır, bardağı yarısı boş veya yarısı dolu diye görebilirsiniz. Ben bardağı yarısına kadar dolu görüyorum çünkü geçen hafta ve bu hafta güzel şeyler görme şansım oldu. Geçtiğimiz Cumartesi günü Sabancı Üniversitesi’nin diploma törenine gittim, Ayhan Sicimoğlu ve arkadaşlarının müziği ile öğrencilerin, hocaların ve velilerin birlikte sevindiği, birlikte dans ettiği olağanüstü güzel bir gün yaşadım. Çocuğu mezun olan ailelerin sevincini ve gururunu çok yakından gördüm, onlarla birlikte benim de gözyaşlarım aktı. Geçtiğimiz Pazartesi günü bana göre en büyük yazarımız Yaşar Kemal’e kendi üniversitemin verdiği fahri doktora törenine gittim. Onun derin ve güzel konuşmasını dinledim. Dün de Boğaziçi Üniversitesi’nin diploma törenine giderek üyesi olduğum mezunlar derneğimiz BUMED adına yeni mezunlara aramıza hoş geldiniz konuşması yaptım. Orada da velileri yakından gördüm. Evlatlarına sevgi ve gurur ile bakarken yüzlerinde oluşan çizgileri gördüm, derindi o çizgiler. Derindiler çünkü benim güzel ülkemin güzel insanları evlatlarını okutmak için kendi gelirlerini dünyadaki diğer tüm ülkelerden çok daha fazla harcıyorlar. Aldıkları eğitim hizmetinin çok daha fazlasını hak ediyorlar.
 
Bu haftaki konuğum İsrail’li müzik sanatçısı ve arkadaşım Yinon MuallemYinon uzun bir süre Türkiye’de yaşadı, bir çok müzisyenimiz ile çalıştı ve değişik albüm projelerinde yer aldı. Burada evlendi ve baba oldu, şimdi ise tekrar İsrail’e dönüyor. Bu hafta onunla kendi müziği ve burada yaşadığı şeyler üzerine konuşacağız.
 
1- Yinon Muallem / CD: Değişen Anlar / Blue Camel
2- Yinon Muallem + Sumru Ağıryürüyen / CD: Sultan için Klezmer / Hikaye
3- Yinon Muallem / CD: The way it is / Hava Nagila
4- Yinon Muallem / CD: The Way it is / Galbak Zachar Jalmood
5- Yinon Muallem / CD: Demo Disc / in Shemi (Nefes)
 
Bu program 4 Temmuz Cumartesi günü yeni yayın saati olan 14.10 den itibaren dinleyebilirsiniz.


Bu hafta ne öğrendiğime gelince:

"Bardak ne kadar dolu veya boş olursa olsun, biz bakışımızı seçebiliriz, çocuklarını bu kadar seven insanları oldukça Türkiye çatışarak da olsa her zaman doğruları bulacak ve ileriye gidecektir."


 
Sevgiyle kalın, Hepinize güzellikler ve müzik dolu bir hafta sonu diliyorum.
 
Tunçel Gülsoy (0532 216 25 99), meraklısı için yazılar: www.cazkolik.com

Her türlü eleştirileriniz ve önerileriniz için lütfen bizi arayın;

selami.bilgic@ntv.com.tr
tuncelgulsoy@gmail.com


BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.