"Evde Çalamadıklarım"ın konukları yeni albümleri "Hediye" ile Volkan Hürsever ve Burçin Büke...

"Evde Çalamadıklarım"ın konukları yeni albümleri "Hediye" ile Volkan Hürsever ve Burçin Büke...

Sevgili müzik dostlarım merhaba,


Geçen hafta size bahsetmiştim. ICF, yani “Uluslararası Koçluk Federasyonu"nun Orlando’da yapılan toplantısına gittim. 40’tan fazla ülkeden gelen 1200 den fazla koç ile 3 gün boyunca değişik ortamlarda tanıştık, konuştuk, değişik konferanslara katıldık. Konferans tıpkı bir Babil Kulesi gibi idi, inanılamayacak kadar farklı bir yelpazeden gelen insanların ortaya koyduğu büyük bir enerji oluştu, hepimiz o enerjinin parçası olduk, güzel sohbetlerle aydınlandık.

Konferansların bir tanesinde duvarda Aikodo’nun kurucusu Morihei Ueshiba’nın sözlerini okudum: "Ruhsal boyutta ne yabancılar ne de sınırlar vardır."

Hepimiz sürekli içinde yaşayarak kanıksadığımız bir dünyadan yükselerek olduğumuzdan farklı bir boyuta vardık. Yabancılık kalmadı ve sınırlar ortadan kalktı. İçimizdeki farklı birikimleri başka insanlarla paylaşarak zenginleştik. Toplantılar bittiğinde daha farklı bir insan olduğumu hissettim.

Öğrendiklerim içerisinde beni en çok etkileyen şey şu oldu:

Sorularınızı değiştirerek hayatınızı değiştirebilirsiniz.

Bu hafta Radyo Cazkolik’te “Evde Çalamadıklarım” 385. defa karşınızda olacak ve değerli müzisyenler, sevgili arkadaşlarım Volkan Hürsever ve Burçin Büke ile birlikte Volkan’ın en son albümü olan “Hediye” albümü üzerine bir sohbet açacağız:

1) Volkan Hürsever & Burçin Büke / CD: Hediye / Foça Tangosu
2) Volkan Hürsever & Burçin Büke / CD: Hediye / Hediye
3) Volkan Hürsever & Burçin Büke / CD: Hediye / Mazi
4) Volkan Hürsever & Burçin Büke / CD: Hediye / Autumn Leaves
5) Volkan Hürsever & Burçin Büke / CD: Hediye / Doğa
6) Volkan Hürsever & Burçin Büke / CD: Hediye / Bora

Volkan ve Burçin’in sitelerinde de bu değerli müzisyenler ve çalışmaları hakkında güzel şeyler bulabilirsiniz:

www.volkanhursever.com / www.burcinbuke.com

Geçen hafta size Türkiye ile ilgili şöyle bir soru sormuştum:

"Türkiye nasıl bir ülke ve nereye doğru gidiyor? Türkiye insanı için önemli olan değerler ve öncelikler nedir? Türkiye neyi arıyor, nasıl değişiyor ve neleri seçebilir?"

Bu hafta Orlando’da öğrendiğim şeylere göre sorularımı değiştiriyorum:
Türkiye’nin bana göre daha iyi bir ülke olabilmesi için nereye doğru gitmesi gerekiyor? Türkiye insanının daha mutlu ve hem madden hem de manen daha zengin olması için hangi değerlere öncelik vermesi gerekir. Türkiye daha gelişmiş bir ülke olmak için neyi aramalıdır, nasıl değişmelidir ve neleri seçmelidir.

Ben sorularımı değiştirdim, peki siz hangi sorularınızı değiştirmek isterdiniz?

Hepinize güzellikler dolu bir hafta diliyorum.

Tunçel Gülsoy
8 Aralık 2009, Salı
tuncelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Melek Sarı Yüm
    10 Aralık 2009 Perşembe 02:21

    Tunçel Bey, Öncelikle koçluk konusu ile ilgili olduğunuzu bilmiyordum, şaşırdım ve çok hoşuma gitti nedense. İnsanın kendini geliştirmesinin sonu yok. Bir insan değişir, dünya değişir denir ya, Sizinki de işte biraz öyle bir durum. Siz birşeyler öğrendiniz, sorularınızı değiştirdiniz ve bizim bakış açımız etkilenmesine de vesile oldunuz ya da olacaksınız. Bu yazınızı onlarca kişi okuyacak ve koca bir demet insanın bazı şeyleri yeniden düşünmesine neden olacaksınız. Benim hangi sorumu değiştirdiğime gelince: Kendime şunu sordum hemen, acaba ben hangi tavrımı ve bakış açımı değiştirirsem hem ben, hem de etrafımda bana endeksli yaşayan insanları mutlu edebilirim ve ben de buna paralel olarak daha coşkulu günler yaşarım. Çünkü bunun ardından mutlu ettiğim insanlardan yansımalarla başka insanlar da birkaç, belki de birçok keyifli gün yada an yaşayacak. Böyle alt alta yazınca da ne kadar tanıdık duruyor bu fikir. Hergün mail kutumuzu dolduran birçok yazıya benzer hale geliyor. Demek ki, doğru aslında bir ve tam da önümüzde ama elimizi uzatmayı ya bilmiyoruz ya da buna engel olan şeyi tanımlayamıyor, aradan kaldırıp atamıyoruz. Sevgiler.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.