"Evde Çalamadıklarım" bu hafta Erol Pekcan Özel Anma programıyla yayında.

"Evde Çalamadıklarım" bu hafta Erol Pekcan Özel Anma programıyla yayında.

Sevgili müzik dostlarım merhaba,
 
Gazeteleri okumaya devam ediyorum, Türkiye’de neler olup bittiğini anlamak için önce tüm gazeteleri okuyacaksın, sonra ortak konuları gazetelerin mezheplerine göre sahip oldukları politik körlükten arındıracaksın, sonra ortada ne kalmışsa ondan gerçeklere ulaşmaya çalışacaksın. Tabii bu da yetmez, dedikodu gazetesini okumadan televizyonlardaki tartışma programlarını dinlemeden gene bir şeyler eksik kalıyor.

İmralı’nın efendisi İtalyan’lara köşe yazarlığına soyunuyor, Papa’yı vuran adam hapisten çıkınca Hıristiyanlığın ne olup ne olmadığını anlatacak bir kitap yazacak.

Bir köşe yazarı Orhan Pamuk’a laf dokunduruyor, ölen Ermeni’lerin sayısı 1,5 milyon değil 600 bindi diye, sanki aradaki fark meselenin özünü değiştiriyormuş gibi. Diyarbakır belediye başkanı gelin PKK’yı beraberce silahsızlandıralım diyor, sanki bu onun elindeymiş gibi. Toplumsal öfke büyüyor, önce Roman vatandaşlarımıza saldırı oldu, arkasının eli kulağında, ailesinin zorla dilencilik yaptırdığı çocuğu ölesiye dövüp yolun kenarına atıyorlar, geçen hafta da eve giren hırsızlar terör saldırısında felçli kalan bir çocuğun solunum cihazını çalmışlardı. Tüm bu olup bitenlerin ortasında kriz teğet mi geçti yoksa delerek mi geçti diye tartışıyoruz.

Finansal olarak teğet geçti diyenler belki de haklı olabilir ama toplumsal değerler olarak çok şey yitiriyoruz ve bunun tek sorumlusu ne ekonomik kriz, ne de iktidardaki parti. İnsanlarımız arasındaki ülkü birliğini yitiriyoruz, parçalanmayı tartışıyoruz ve milli takımdan başka bu ülkenin insanlarını bir arada tutan ortak sevgi kalmıyor. Allah’tan dün gece Ziraat Kupası bahanesi ile futbol yeniden televizyonlara döndü, bu işin uleması yeniden atıp tutmaya başladı, biraz kafa dağıtmak mümkün.

İnsanlık ne idi unuttuk, şimdi çok geç olmadan hatırlama zamanı.  
 
Bu hafta Radyo Cazkolik’te “Evde Çalamadıklarım” 390. defa karşınızda olacak ve Türk cazına çok büyük katkılar yapmış değerli bir müzik insanı Erol Pekcan’ı anacağız. Erol ağabey bugün çok özlediğimiz şeyleri temsil ediyordu, sevgi, hoşgörü, birleştirici olabilmek, tüm benliğini sevdiği işe vererek yaşamak. Bugün onun aramızdan ayrılışının yıldönümü ama biz caz severler ölümün bir son olduğunu düşünmeyiz, bu yüzden programımızı bir doğum günü partisi gibi algılamanızı rica ediyoruz.

Erol ağabeyin biricik kızı Sebla Pekcan ile gerçekleştirdiğimiz bu programda onun piyasada satılmayan iki ayrı albümünü sizlerle paylaşacağız, yaşamındaki ayrıntıları, özel anekdotları sevenlerine aktaracağız Parçaları Sebla ile birlikte seçtik.  
 
1 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak / CD: Jazz Semai; Hatıralar
2 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak / CD: Jazz Semai; Aliyi gördüm Aliyi
3 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak / CD: Jazz Semai; Ağıt
4 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak / CD: Jazz Semai; Jazz Semai
5 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak + Çeşitli Sanatçılar/ CD: Soul Eyes; Witchcraft
6 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak + Çeşitli Sanatçılar/ CD: Soul Eyes; Take the A Train
7 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak + Çeşitli Sanatçılar/ CD: Soul Eyes; Steamroller Blues
8 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak + Ayten Alpman/ CD: Soul Eyes; What are you doing fort the rest of your life
9 - Erol Pekcan + Tuna Ötenel + Kudret Öztoprak + Çeşitli Sanatçılar/ CD: Soul Eyes; Soul Eyes
 
Cazkolik’de sizi bu program ve jazz’a dair daha birçok güzel şey bekliyor. "Evde Çalamadıklarım" bölümünde tam 25 farklı program sizler için hazır, tıpkı bir pınar gibi, içebildiğiniz kadar için diye.
 
Bazı arkadaşlarım bana neden yazılarımda neden siyasi görüşlerimi belirttiğimi soruyorlar. Ben de onlara şunu sormak istiyorum, siyasetin şekillendirmediği bir dünyada var olmak mümkün mü? Farklı görüşlerin sentezinden ortak aklın doğacağı bir Türkiye özlüyorum. Sizce bunu istemek çok fazla bir şey mi?
 
Hepinize güzellikler dolu bir hafta diliyorum.

Tunçel Gülsoy
11 Ocak 2010, Pazartesi
tuncelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.