"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki konuğu Türk cazının usta ismi Emin Fındıkoğlu.

"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki konuğu Türk cazının usta ismi Emin Fındıkoğlu.

Sevgili müzik dostlarım merhaba,
 
Bu hafta sizlere ne yazık ki geç seslenebiliyorum, umarım beni anlayışla karşılarsınız.

Uzun bir profesyonel iş hayatından sonra 29 Ocak günü emekli oldum. Şimdi uzun bir zamandan beri hazırlanmakta olduğum yeni mesleğim koçluğa daha çok zaman ayırmaya başladım. Ayrıca çok yakında değişik şirketlere de yönetim danışmanlığı hizmeti vermeye başlıyorum. Formaliteler, odamdaki yılların birikimi eşyaları ve kitapları toplamak, vedalaşmak derken Pazartesi yazmam gereken yazımı yazamadım.
 
Türkiye’de siyaset bıraktığınız yerde duruyor, değersiz ama önemli insanların değerli ama önemsiz insanları yok etmeye devam ettiği bir kör döğüşü. Halbuki görüyorum, her siyasi parti içerisinde son derece kaliteli ve bilgili adamlar var, var ama herşey siyasi parti liderlerinin çapı ile sınırlı kalıyor. Beğenmedikleri askerler hiç değilse lider kadrolarını belirli bir sistem dahilinde yeniliyebiliyorlar. Siyasette tasfiye ise Azrail’in eline bakıyor. Türkiye bu hengamede bir yandan açılımlar arasında ruhsal bir kapanım yaşıyor, bir yandan kendisini Ortadoğunun efendisi sanıyor bir yandan da finansal reyting kuruluşları tarafından kuru sıkı pohpohlanıyor. Var elbet tüm bunların bir hikmeti, birileri “One Minute” düşünce platformu kurarak dünya düşünce dünyasına beleşten bir duhuliye bileti almaya çalışıyor, kendisine one minute denen ülke ise ordumuzun en kritik modernizasyon projelerini yürütüyor. Bizim kız bizden kaçar, başını kapatıp sırtını açar. (O kelimenin sırtı olmadığını biliyorum ey dostlar)
 
Bu hafta Radyo Cazkolik’te “Evde Çalamadıklarım” 393. defa karşınızda olacak ve ülkemizin yetiştirdiği en önemli jazz insanlarından birisi olan Emin Fındıkoğlu ile meslektaşım gerçekleştirdiğimiz müzik dolu bir sohbeti sizlerle paylaşacağız. Emin Fındıkoğlu ile yapmış olduğum bir röportaj daha evvel Cazkolik de yayınlanmıştı, bu programı dinlemeden önce onu okursanız daha keyifli bir müzik ziyafeti duyabilirsiniz.
 
- Emin Fındıkoğlu Üçlüsü  / CD: Dog Songs / Sinir Standart
- Tuna Ötenel (Alto Sax) + Emin Fındıkoğlu (Synthesiser)  / CD: Feyza-I’m New Little Girl Blue / Track 2 (kısmen)
- Emin Fındıkoğlu Üçlüsü  / CD: Dog Songs / Dört an duran vals
- İmer Demirer (flugelhorn) + Tuna Ötenel (Alto Sax)  / CD: Feyza - I’m New / Don’t play that song / (kısmen)
- Emin Fındıkoğlu Üçlüsü  / CD: Dog Songs / Hayret 17
- Tuna Ötenel (Soprano Sax) + Emin Fındıkoğlu (Synthesiser)  / CD: Feyza - I’m New I’m new / (kısmen)
- Emin Fındıkoğlu Üçlüsü  / CD: Dog Songs  / Ah bir köpek olsam
- Emin Fındıkoğlu Üçlüsü + Hasan Kocamaz  / CD: Dog Songs / Body and Soul
- Emin Fındıkoğlu (solo)  / CD: Dog Songs  / Senler
 
Kötümserliği seçebilme lüksümüz yok, çocuklarınızın gözlerine bakın, sizin yoksa başkalarının çocuklarının gözlerine bakın, Türkiye ilerlemeye mahkum ve bu ilerleme içinden geçtiğimiz olumsuzluklardan öğrendiklerimizle gerçekleşecek.

Hepinize iyi haftalar dilerim, sevgiyle kalın.

Tunçel Gülsoy
4 Şubat 2010, Perşembe
tunçelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.