Radyo Cazkolik’te haftanın konuğu Türk caz davulunun usta ismi Can Kozlu.

Radyo Cazkolik’te haftanın konuğu Türk caz davulunun usta ismi Can Kozlu.

Sevgili müzik dostlarım merhaba,
 
Bugün Nevruz, havalar ısınmaya başladı, güneş insanı ısıtmasa da varlığı insanın ruhuna sıcak duygular veriyor. Geçen hafta sonunu evde dinlenerek geçirmek zorunda kalmıştım, çok şükür bu hafta sonu gene sokaklara döküldük, Nasrettin Hoca fıkrasında olduğu gibi insan eşeğini, yani sağlığını önce kaybedip sonra bulunca çok seviniyor.

Bu haftanın gündemi Türkiye’nin yeni anayasası olacak. Hükümet hazırladığı yeni anayasa taslağını konu ile ilgili siyasi partilere ve kurumlara iletti, şimdi tartışmalar başlayacak.

Herkesin mutabık olduğu şey mevcut anayasamızın Türkiye’nin sosyal gelişiminin gerisinde kaldığı ve değişmesi gerektiği. Ancak değişimin yönü konusunda farklı görüşler var.

Geçen haftalarda sorduğum bir sorunun tekrar hatırlatılması gerektiğini düşünüyorum: "2023 yılında, yani cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde nasıl bir Türkiye istiyoruz?"
 
Bu sorunun cevabı çok önemli, cevap mutlaka ortak akıl ile ve herhangi bir siyasi grubun veya ideolojinin kısa dönemli çıkarlarına kurban edilmeden verilebilmeli. Geçen sene Amerika’nın yeni başkanı yemin ederken onu İran’da yalnız bir otel odasında izlemiştim. Belki de yalnızlığın etkisiyle yeminin sözleri dikkatimi çekmişti. 35 saniyelik konuşma sırasında Başkan Obama Amerikan Anayasasını koruyacağına yemin etti, yani dünyanın en güçlü ülkesinin başkanının asıl görevi kendi ülkesinin anayasasını korumak. Peki sizce bizim ülkemizde durum ne? Şu anki anayasayı savunan kimler var? Nasıl mevcut anayasayı değiştirirsek herkesin benimseyeceği bir ortak yaşam kontratı meydan getirebiliriz? Herkesin, Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor.
 
Bu hafta Radyo Cazkolik’te “Evde Çalamadıklarım” 400. defa karşınızda olacak. Yaklaşık 8 yıldan beri bu yolculuğu sürdürüyorum. Aslında yapmış olduğum toplam radyo programlarının sayısı 570’e vardı, bunlardan 152 tanesi “Cazname” adıyla yayınlanmıştı. Bakalım daha nerelere kadar gideceğiz.

Bu haftaki konuğum uzun zamandan beri değişik radyo programlarında öğrencileri ve meslektaşları ile konuşurken kendisinin kulaklarını çınlattığım sevgili dostum, değerli müzik insanı Can Kozlu olacak. Birlikte dere tepe düz gidip jazz ve müzik hakkında epey söz edeceğiz.

Benim için manevi anlamı çok büyük olan 400. programda yanımda olarak içindeki caz ve insan sevgisini bizlerle paylaştığı için Can Kozlu’ya hepinizin huzurunda çok teşekkür ederim. Parçalarımızı Can Bey seçti:
 
1-Anat Fort  / CD: A Long Story / Just Now, Var. 1
2-Paul Bley Trio  / CD: My standart / All the things you are
3-Richie Beirach trio  / CD: Trust  / What are the rules
4-Oğuz Büyükberber  / CD: Koan / Oda
5-Dr. John  / CD: Going back to New Orleans / Fess Up
6-Tyshawn Sorey / CD: That / Not CD 1 Symphaty
7-Brandford Marsalis / CD: A Love Supreme, Live / Pursuence
 
Geçmiş radyo programlarımızın sayısı da 33’e ulaştı, hepsi arşivde sizi bekliyor.
 
Bu mesajım da Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına: Sevgili Boğaziçililer, gelecek hafta, 27 Mart günü sabah saat 11 den itibaren sizleri BUMED’e genel kurula bekliyoruz, önümüzdeki 3 yıl derneğimizi idare edecek arkadaşlarımızı seçeceğiz, gelin, oylarınızı verin ve hem derneğimize hem de üniversitemize sahip çıkın.
 
Hepinize iyi, sağlık ve huzur dolu haftalar dilerim, sevgiyle kalın.

Tunçel Gülsoy
22 Mart 2010, Pazartesi
tuncelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.