Tunçel Gülsoy çok uzun bir aradan sonra yeniden köşesinde okurlarıyla buluşuyor...

Tunçel Gülsoy çok uzun bir aradan sonra yeniden köşesinde okurlarıyla buluşuyor...

Sevgili müzik dostlarım,

Uzun bir aradan sonra size ilk defa sesleniyorum. Sesleniyorum çünkü beni şaşırtacak kadar çok arkadaşım neden bu mesajları yazmaya devam etmediğimi sordu. Doğrusu ben yazdıklarımın bu kadar çok kişi tarafından takip edildiğini bilmiyordum.

Geçen gün Sabancı Üniversitesi`nde "Eğitimde İyi Örnekler Konferansı"na katıldım, bu güzel konferans Sabancı Üniversitesi bünyesindeki İstanbul Politikalar Merkezi tarafından 8 yıl önce hayata geçirilen ERG, Eğitim Reformu Girişimi Türkiye’de eğitim reformu gerçekleşmesinde yaratıcı fikirleri bir araya getiren bir çalışma platformu. İçinde olduğumuz zorlu süreçte insanın içini açan, yarın için umut veren güzel bir vesile, ülkemizin değişik yerlerinden gelmiş altın yürekli cesur öğretmenlerin ve eğitime gönül vermiş herkesin birlikte bulunduğu olağanüstü heyecanlı bir buluşma, akşama kadar nefes nefese süren bir yaratıcılık yarışı.

Ben özellikle Sabancı Üniversitesi`nin rektörü Prof. Dr. Nihat Berker’in konuşmasından çok etkilendim ve öğrendim. Bakın Nihat Bey ne diyor:

- İnsanları çok çalıştırın
- Siz onlardan daha çok çalışın
- Güler yüzlü olun
- Kin Tutmayın
- İnsanları Gençken Ödüllendirin
- Ne yaparsanız yapın coşku ile yapın 

Bu perspektiften kendi ülkeme ve insanlarıma bakınca bir tek son maddenin geçerli olduğunu görüyorum, bizim müteahhit takımı İstanbul’daki son yeşil alanlara coşku ile akıl almaz yükseklikte binalar yapmak için yarışıyorlar. Politikacılar meydanlarda üçüncü maddeyi uygulamalarına rağmen kendi aday listelerini hazırlarken dördüncü maddeyi tamamen ters olarak yorumluyorlar. Beşinci madde gençlerin kendisi tarafından bile benimsenmiş değil. Ama “Evde Çalamadıklarım” tüm olumsuzluklara, Japonya’daki felakete, tüp gaz da mı kullanmayalım yorumlarına, sınavlardaki skandallara, Tüsiad’ın "Biz öyle dememiştik" kıvırtmalarına rağmen üçüncü maddede ısrar ediyor ve:
 
Bu hafta "Evde Çalamadıklarım"da şarkıcı Simavi’nin "Memories of You" albümünü sizlerle paylaşıyoruz:

- To the ends of the earth
- Fly me to the moon
- Love looks so well on you
- The way you look tonight
- The girl from Ipenema
- I love Paris
- In the still of the night
- Tell her you love her
- Summer wind
- L-O-V-E
- Love is a many splendored thing

 
Bu hafta ne öğrendim?

Bizim insanımız eğitime ve eğitime tapıyor, bu sevgi bizi mutlaka doğru yöne götürecek, politikacıların da bu talebi görmezden gelmesi mümkün değil, yeter ki sabırlı olalım, akıl ve hikmet bize yol göstersin.

Tunçel Gülsoy`un yayında olan programını dinlemek için lütfen bu satıra tıklayın.
 
Sevgiyle kalın,
Tunçel GÜLSOY
11 Nisan 2011, Pazartesi
tuncelgulsoy@cazkolik.com

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.