Toplum olarak geçen hafta yaşadığımız üzüntülü günlerde içinden yazmak gelmeyen sevgili Gülsoy bu hafta eline kalemi almanın gerekliliğini hissediyor.

Toplum olarak geçen hafta yaşadığımız üzüntülü günlerde içinden yazmak gelmeyen sevgili Gülsoy bu hafta eline kalemi almanın gerekliliğini hissediyor.

Tunçel Gülsoy`un bu hafta yayında olan programını dinlemek için lütfen bu satıra tıklayın.


Sevgili müzik dostlarım,

Geçen hafta aldığımız 13 şehit haberinden sonra sizlere yazmak içimden gelmemişti, ama görüyorum ki zaman geçiyor fakat ne yazık ki kötü haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye çok sıkıntılı günlerden geçiyor, hükümet yetkilileri bir ekonomik krizin kapıda olduğunu söylüyorlar, Norveç`te çok büyük bir facia yaşandı. Kısacası yaz hem madden hem de manen sıcak geçiyor. Bir çok şey düşünüyorum ama bunları yazabileceğim bir gazete köşem yok.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Caz Festivali geçen hafta efsanevi müzisyen Paul Simon’u ağırladı, Paul Simon 70 yaşında arkasında 8 mükemmel müzisyen ile dededen toruna kendisini dinleyen her yaştan müzikseveri coşturdu. Onu dinlerken bir kere daha anladım ki hiç bir başarı piyangodan çıkmıyor. Bu kadar yıl sonra hala Paul Simon varsa bu bir tesadüf değil. Konser için hiç bilet yoktu, davetiye bulmak imkansızdı ama talih yardım etti, kapıda bekledim, orada karşılaştığım eski dostum Nevzat Fresko bana bir arkadaşının biletini temin etti ve kısmetimizde bu güzel geceyi yaşamak varmış, çok şükür yaşadık. Paul Simon’un arkasında 8 olağanüstü usta müzisyen vardı, herbiri birden çok enstrüman çalıyordu, Paul Simon bizi bir dünyadan öteki dünyalara götürdü getirdi.

Festivale emeği geçen İKSV ekibine ve sponsorlara bu olağanüstü festival için çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık, bize harikulade güzel şeyler sundunuz.

Bu hafta “Evde Çalamadıklarım”da değerli arkadaşım, fotograf sanatçısı ve radyo programcısı Levent Öget ile birlikte olacağız. Bakın müzik adına mönüde sizlere neler hazırladık:

1 / Art Ensmble of Chicago / CD: Third Decade / Funky Aeco
2 / Chic Corea / CD: My Spansih Heart / Love Castle
3 / Dave Holland / CD: Point of View / Beudon Trail
4 / Abdullah Ibrahim / CD: Zimbabwe / Kramat
5 / Trevor Watts & More Drums Orchestra / CD: A wider embrace / Bomsu
6 / Lars Danielsson & Leszek Mozder / CD: Tarantella / Tarantella
7 / Spiral Quartet / CD: Diyar diyar jazz / İstanbul’da Sabah

Sevgiyle kalın,
Tunçel GÜLSOY
Cazkolik.com
/ 26 Temmuz 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.