Ülkemizin hepimizi yoran gündeminin yayında caz ile ilgili haberler, olan biten her şeyin yanında daha saf ve güzel duruyor. Tunçel Gülsoy bu hafta her iki gündemi de yazısında ele alıyor.

Ülkemizin hepimizi yoran gündeminin yayında caz ile ilgili haberler, olan biten her şeyin yanında daha saf ve güzel duruyor. Tunçel Gülsoy bu hafta her iki gündemi de yazısında ele alıyor.

Tunçel Gülsoy`un bu hafta yayında olan programını dinlemek için lütfen bu satıra tıklayın.


Sevgili müzik dostlarım,

Seçimlerden sonra huzur bekleyen insanlarımız henüz bu aradığını bulamadı. Her gün şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Başbakan bugün "bıçak kemiğe dayandı" dedi ama bence kemiği geçti ve ciğeri deldi. Döviz zıpladı, borsa düştü ama kalktı gibi, Amerikanın yatırım riski notu kırıldı, Fransa`nın kırılma hattında, İtalya perişan, Yorgo adaları satıyor ama alacak yok, İspanyollar kastanyet takıp oynuyor ama seyreden yok, İngiltere yanıyor ama söndüren yok. Kısacası dünya dikiş tutmuyor. Biz de bu arada Suriye yönetimine posta koyup insan haklarını silah zoruyla koruyacağımızı bildiriyoruz. Silahın sahibi asker ise andıç, balyoz derken ya hapishanede ya hastanede. Karayılan yakalandı mı yakalanmadı mı bilemiyorum ama hiç değilse İranlıların onu Kandil de rahat bırakmadığını görüyoruz ve bizim elimiz neden armut topluyor anlamıyoruz. Bizim yönetimimizde sandığımız Kürt vatandaşlarımız ise bir başka alemde kendi insan haklarını arıyorlar.

Herkesin kafası karışık, kimseler ne olup bittiğini anlamıyor, İngilterede isyancılar Londra`yı yakıp yıkıyorlar. Parası olanlar da mutsuz, ne yapacaklarını onlar da bilmiyor. Ben de kendi servetime baktım, gördüm ki elimdeki 5 milyon dolar mevduatla dünya borsalarına hakim olabilmem mümkün gözükmüyor. Soros Efendi hakim olur diyorduk onu da kendisine söz verdiği halde Manhattan da daire almadığını iddia eden 28 yaşındaki sevgilisi mahkemeye vermiş. 3 Temmuzdan beri pişirilen şike çorbası Rusların borç çorbası gibi içine ne atsan kaynamak bilmiyor, Arda İspanyaya kaçtı ama futbolda fırtına dinmiyor...

Fecri Ebcioğlu’nun sözleri ile Türkçeleşmiş bir şarkı vardı, dünya dönüyor diye. Şöyle denirdi: "Yalnız dönmeyen bana sensin, bekliyorum hep neredesin?"
 
Türkiye’de bekliyor, yeni anayasayı, AB’ni, huzuru, hoşgörüyü, bekliyor hep ve soruyor: Neredesin?
 
Bu hafta “Evde Çalamadıklarım”da Yavuz Akyazıcı’nın “Turkish Standarts Vol 1” adlı albümünü sizlerle paylaşacağız. Yavuz 17 yıl Amerika’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönmüş bir müzisyen, Türkiye’nin popüler parçalarını kendisine eşlik eden müzisyen arkadaşları ile birlikte caz standartları anlayışında yeniden yorumluyor. Her parçayı önce popüler yorumu ile çalmaya başlıyoruz, sonra özgün caz yorumu ile Yavuz ve arkadaşları tüm parçalara yeni bir nefes veriyorlar.

Biz Yavuz ile albümün öyküsü üzerine tatlı bir sohbet açacağız. Umarız siz de bizim aldığımız kadar bu sohbetten keyif alırsınız.
 
1. Kek / Nil Karaibrahimgil
2. Romeo / Hande Yener
3. Seni Kendime Sakladım / Kaan Tangöze
4. Sabır / Göksel
5. Hatıralar / Mirkelam
6. Paramparça / Teoman
 
Gördüğünüz gibi bizi beklemenize değiyor, yaz demiyoruz, ramazan demiyoruz her hafta size yepyeni ve taptaze bir caz programı pişirip servis ediyoruz. Hiç bir yere gitmiyoruz ve her zaman müzikle ve sizle birlikte olacağız. Umarız yarın daha güzel günlerimiz olur.
 
Sevgiyle kalın,
Tunçel GÜLSOY

Cazkolik.com
16 Ağustos 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.