Geçen haftayı Amerikada geçiren Tunçel Gülsoy seyahatini ve programının içeriğini anlatıyor.

Geçen haftayı Amerikada geçiren Tunçel Gülsoy seyahatini ve programının içeriğini anlatıyor.

Tunçel Gülsoy`un bu hafta yayında olan programını dinlemek için bu satıra tıklayabilirsiniz.


Sevgili Müzik Dostlarım,

Çok şükür uzun bir seyahatten sonra tekrar Türkiye’ye döndüm. Gandi’nin sözlerini hatırlıyorum, hayatını anlatan filmde şöyle bir söz etmişti:

"Gittim gittim ancak kendi memleketime gelebildim."

Biz de gittik gittik sonunda kendi şehrimize döndük. Las Vegas’a Uluslararası Koçlar Federasyonu`nun yıllık toplantısı için gitmiştim.

Büyükler için yaratılmış bir “Disneyland” gördüm, inanılmaz büyüklükteki sonsuz kumar salonlarının sabahın yedisinde bile açık olduğunu gördüm şaştım. Akşamları muhteşem güzellikteki müzik gösterilerine doyamadım. Sokak dilencilerinin bile belediye denetiminde el açtığını fark ettim. Servis endüstrisinin mükemmeliyetçiliğine hayran oldum.

Toplantıya dünyanın 40 ülkesinden 1000 koç katıldı, kadın erkek, genç yaşlı, her ırktan her renkten bin insanın meydana getirdiği güzel sinerjiyi yaşadım. Bir çok yeni insanla tanıştım, yeni şeyler öğrendim ve sonra her şey bitti ve tekrar eve döndüm.

Döndüğüm ülke ile bıraktığım ülke arasında döviz kuru değişmiş, memleket meseleleri ise aynen kalmıştı. Ben döndükten sonra Almanya’ya futbolda yenilerek Kupaya katılma şansımızı da yitirdik. İki gün yaz oldu Pazar gününden sonra ise yağmur kapıyı çaldı. Hava sokakta soğuk syasette ve ekonomide oldukça sıcak.

Bu hafta sizlere çok değişik bir konu ile geliyoruz. Benim de mensubu olduğum Boğaziçi Üniversitesi mezunlar derneği BUMED Eylül ayında Arnavutköy’de bir anaokulu açtı. Okulun adı MERAK EDEN ÇOCUK ANA OKULU. Derneğimizin genel sekreteri Mustafa Uyal ile size bu okulun ardındaki Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nin hazırladığı müfredatın özgün eğitim felsefesini ve öğrencilerine sunduğu şeyleri anlatacağız. Müziklerimizi de çocuk müziklerinin jazz yorumları ile süsleyeceğiz.

Yıldız İbrahimova / Yaşasın Okulumuz
Ella Fitzgerald / Old McDonald
Carmen Mc Rae / When the red red robin comes bob bob bobbin’ along
Blossom Dearie / Doop Doo De Doop
Gil Goldstein + Herbie Mann / Whistling Song
Dave Brubeck / When you wish upon a star
Harry Connick Junior / Supercalifragilisticexpialidocious

"Evde Çalamadıklarım"ın bu haftaki yolculuğu bambaşka diyarlara olacak ama müzik konusunda havalar soğusa da biz sizi ısıtmaya devam edeceğiz. Çocuğunuz veya torununuz için ilgilenmeseniz de jazz aleminin ünlü isimlerinin özgün yorumları ile sundukları çocuk şarkıları ve çocuk filmleri müziklerinin ilginizi çekeceğinden hiç şüphemiz yok.

Son söz:
Bu kadar çok çeşitli insan varsa niye onları belli kalıplara, kıyafetlere sokmaya, belli şekilde düşünmeye çalışıyoruz?

Sevgiyle kalın
Tunçel GÜLSOY

www.merakedencocuk.com
www.bumed.org.tr

Cazkolik.com / 11 Ekim 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.