Bu hafta Türk cazının duayen ismi Muvaffak Maffy Falay`ı ağırlayan Tunçel Gülsoy hem Amerika seyahatini hem de Maffy`i anlatıyor.

Bu hafta Türk cazının duayen ismi Muvaffak Maffy Falay`ı ağırlayan Tunçel Gülsoy hem Amerika seyahatini hem de Maffy`i anlatıyor.

Tunçel Gülsoy`un bu hafta yayında olan programını dinlemek için bu satıra tıklayabilirsiniz.


Sevgili Müzik Dostlarım,

Türkiye’ye döndükten sonra biraz tempom yavaşlar dedim ama öyle olmadı. İki ayrı toplantıda koçlukla ilgili konuşma yaptım, Akbank Caz Festivali`nde 2 açık oturuma katıldım, iki de güzel konser izledim. Havaların soğuması aradığım fırsatı ayağıma getirdi ve bu Pazar gününü uyuklayarak geçirdim. Hava da zaten “bir yere çıkma, yat yattığın yerde” diyordu, dinledim.

Yaptığım konuşmalardan bir tanesi Las Vegas’ta dinlediğim Micheal Gelb’in “Leanardo Da Vinci gibi Düşünmek” adlı konferansı üzerineydi. Orada öğrendim ki meğer Gelb’in aynı adı taşıyan kitabının Türkçesi varmış, herkese tavsiye ederim çünkü insanın ufkunu açan bir konu ve kitaptan bahsediyoruz.
Konferansın konusu Leonardo’yu uzun uzun inceleyen Gelb’in onun yaratıcı felsefesini yedi başlık altında toplaması ve bu felsefenin kendi yaşamımıza nasıl uygulayabileceğimizi anlatması. Kitabı okuyun, internetten araştırın. Ben sadece şu kadarını söyleyeyim: Her şey bitmez tükenmek bilmeyen bir merak ile dünyayı gözlemek ile başlıyor.

Gerisini merak edenler eğer bana bir e mail atarlarsa onlara hazırladığım sunumu göndermeye hazırım. Merak etmeyenler için ise yapabileceğim bir şey yok, ama biliyorum bugün merak etmese bile insan yarın bir şeyi merak edebilir.

Bu hafta “Evde Çalamadıklarım”da radyo konuğum Türk caz tarihinin yaşayan efsane isimlerinden birisi olan 80 yaşındaki ulu çınar Muvaffak “Maffi” Falay oldu. Nasıl bir program yapacağımızı, ne çalacağımızı, konuğumun nasıl bir hava içerisinde olacağını gerçekten bilmiyordum, önce duamı ettim sonra altıyüzden fazla olan radyo programı yapma deneyimime ve şansıma sığındım. Netice nasıl oldu derseniz bence demeyin ve gelin programı dinleyin.

Müzikleri Maffi’nin albümlerine sahip olmadığım için onun sevdiği, şahsen tanıdığı, ölmelerinden önce arkadaşlık ettiği caz müzisyenlerinin albümlerinden seçtik, yedi güzel parça ile müzikal yolculuğumuzu tamamladık.

Bir gün sonra Maffi’nin Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen konserine de gittik. Kendisine eşlik edenler arasına Engin Recepoğulları ve Ferit Odman‘da vardı. Tarihi bir gece yaşadık.

Program konuşmaları beklediğimden daha uzun oldu ama Maffi gibi bir insanla konuşurken onun enerjisini kesmeye kıyamadım, içinden geldiği gibi anlattı. Ben sadece tarihe tanıklık ettim.

- Dizzy Gillespie & Stan Getz / It don’t mean a thing
- Dizzy Gillespie & Stan Getz / I let a song go out of my heart
- Bill Evans / Witchcraft
- Bill Evans / What is this thing called love
- Dexter Gordon / Don’t explain
- Dexter Gordon / It is you or no one
- Dexter Gordon / Smile

Son söz:

Leonardo gibi olmak mümkün değil ama ondan ilham almak mümkün. Lütfen çevrenize taptaze bir bakışla yeniden bakın, sadece bakmayın ayrıca görün, sadece işitmeyin ayrıca dinleyin. Yaşamınızda hangi yeni şeyleri fark ediyorsunuz?

Bu farklılıkla yaşamınızda neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Sevgiyle kalın,
Tunçel GÜLSOY

Cazkolik.com / 18 Ekim 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.