Haftanın yeni konuğu ve haftanın ülke gündemi Tunçel Gülsoy`un ilgi alanından okuruna yansıyor...

Haftanın yeni konuğu ve haftanın ülke gündemi Tunçel Gülsoy`un ilgi alanından okuruna yansıyor...

Tunçel Gülsoy`un bu hafta yayında olan programını dinlemek için bu satıra tıklayabilirsiniz.


Sevgili müzik dostlarım,

Türkiye’nin son derece zor bir dönem geçirdiği bu günlerde sizlere nelerden söz edeceğimi şaşırmış vaziyetteyim.

Şehit olan askerlerimiz, içinde olduğumuz adı konulmamış savaş durumu, depremin vurduğu insanlarımız, bir çok acıyı aynı anda yaşıyoruz.

Olayların sebep sonuç ilişkilerini gazeteleri okuyarak anlamak gerçekten güç. Internet’in eline düştüğünüz zaman ise okuyacağınız şeylerin ne kadarının doğru ne kadarının yanlış olduğunu anlamak için kahin olmak gerekiyor. Ekonomide de bir müddetten beri işler düzgün gitmiyor, dış ticaret açığı sürdürülebilir diyenlerle sürdürülemez diyenler arasındaki tartışma sonunda bir noktaya geldi. Sanırım bundan sonra yokuş aşağı yuvarlanmayacağız, arabayı yokuş yukarı iteceğiz. Fiyatlar ise bu değişimden yeni bir ifade ile çıkıyorlar, her şeyin fiyatı güncelleniyor.

Halk ne düşünüyor, bugün seçim olsa ne değişir, yeni bir yönetim olsa onlar neyi farklı yapar gibi sorular akademik boyutların ötesine geçemiyor ama pazardaki fileyi dolduran malların toplam fiyatı gittikçe artıyor.

Güzel şeyler yok mu? Var tabi. Bu haftanın benim için en güzel dört şeyini şöyle sıralayabilirim:
1) Cumhuriyet Gazetesinin Bilim ve Teknoloji eki, günlük dar siyaset ve dedikoduların ötesine geçmek isteyen beyinler için bir yol haritası.

2) Doğan Kuban’ın değişik yazılarının toplandığı kitabı GELECEK, Geleceği sorgulamayan toplumların geleceği. Türkiye hakkındaki sorularınızın önemli bir kısmının yanıtlarını bulabileceğiniz bir kaynak.

3) Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği BUMED’in kurduğu anaokulu. Merak Eden Çocuk, sıra dışı bir okul, çocuklarınıza yapabileceğiniz en güzel yatırım.

4) 21. Akbank Caz Festivali, Charles Lloyd konseri. Gerçek bir caz ikonundan özel bir konser dinleme fırsatı. Az bulunacak bir güzellik.

Bu hafta “Evde Çalamadıklarım”da radyo konuğum Django Reinhardt özel programının konuğu olan odyofil ve seçkin bir caz dinleyicisi Sn. Osman Hızıroğlu oldu. Bu kez bambaşka bir konsept ve içerikle karşınızdayız. Caz tarihine damgasını vurmuş büyük müzisyenlerin hep dinlemeye alıştığımız o bildiğimiz enstrümanlarıyla değil, kayıtlarında, yada konserlerinden çok az yer verdikleri ama çalmayı da bir o kadar sevdikleri ikinci enstrümanları ile yapılmış kayıtları ve yorumları dinliyoruz. Caz her zaman merak eden bir müzik olmuştur, biz de bu geleneği sürdürüyoruz ve sizi farklı bir dünyaya götürüyoruz. Kendinizi farklı bir perspektiften görebilmeniz için çok güzel bir fırsat. Bizimle bu yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

- Arturo Sandoval / trompet yerine piyano / Marinella says goodbye
- Staphane Grapelli / keman yerine piyano / Tenderly
- Grady Tate / davul yerine vokal / Teach me tonight
- Oscar Peterson / piyano yerine vokal / Sweet Lorraine
- Toots Thielemans / Armonika yerine ıslık ve gitar/ Honey suckle rose
- Dave Holland / kontrbas yerine çello/ Grapevine
- Erol Garner / piyano yerine klavsen / Cote de Azure
- Charlie Mingus / kontrbas yerine piyano / I’m getting sentimental over you

Son söz:
Tüm şehitlerimize ve deprem kurbanlarımza rahmet diliyorum, umarım bu acılardan bir şeyler öğrenmek nasip oluyordur.

Ölmek ve öldürmek, yaşamak ve yaşatmak, siz neyi seçmek istiyorsunuz? Bu seçimler sizi yaşamınızda nerelere götürebilir?

Sevgiyle kalın,
Tunçel GÜLSOY

Cazkolik.com / 24 Ekim 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Tunçel Gülsoy

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.