Standard A La Turc
Nardis Jazz Club :
09 Eylül 2010, Persembe, Saat: 21:30
Önder Focan (g), Şenova Ülker (tp), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d). Önder Focan’ın çok ilgi gören projelerinden biri olan bu proje onun caz standartlarına yaklaşımını baz alan çalışmasıdır. Sanatçıya göre “bugün için evrensel bir müzik olan caz, ana besin kaynaklarından biri olan popüler şarkıları sadece Amerikan kaynağından almak durumunda değildir. Dünyanın diğer ülkelerindeki caz müzisyenlerinin kendi çevrelerindeki popüler şarkıları kendi müzikal anlayışlarıyla, yeni caz formatıyla yorumlamaları caz adına çok doğal bir olgu ise, dünyanın kendi yaşadığı bölgesindeki sevdiği, kaynağı ne olursa olsun (pop, halk müziği, Türk sanat müziği gibi) popüler parçaları cazcı gibi yorumlamaktır”. Bu bağlamda hepimizin bildiği pek çok parçayı caz müzisyenlerinin yorumları dinlemek çok keyifli oluyor.
www.nardisjazz.com
Express Brass Band
Haymatlos :
09 Eylül 2010, Persembe, Saat: 22:30
Münih kökenli Express Brass Band yaklaşık 10 yıldır Sun Ra Arkestra ve Art Ensemble of Chicago gibi grupların izinden gidip kendine has bir tarzı yakalamayı başarıyor. Kökenlerini Jazz, Soul, Afrobeat, Maghreb’den Afghanistana kadar uzanan oriental müziği ve Balkan olarak tanımlayan Express Brass Band dünya çapında aktif olan Brass Band ağının parçası olarak yıllardan beri Almanya’nın Münih şehrinin bir sembolü haline geldi. Express Brass Band’in İstanbul’a gelmesi Streetart İstanbul Projesi kapsamı çerçevesinde gerçekleşmektedir. Grup 9 Eylül ile 17 Eylül arası İstanbul’da bulunacak.
-
20.7.2010 Günü Etkinlikleri
Plongeur Quartet
Nardis Jazz Club :
20 Temmuz 2010, Salı, Saat: 21:30
Saper Şahbaz (p, kyb), Fikret Erenyol (g, fx), Esat Ekincioğlu (db, eb), Uğur Küpeli (d). Aslen bir trio olarak Şubat 2009'da kurulmuş olan Plongeur Quartet, hip-hop esintili bir caz grubu. Grubun müziği northern jazz, neo-soul, hardbop, r 'n b, swing ve post-rock ezgilerini taşıyor. Birbirilerini uzun zamandır tanıyan grup üyeleri önceden birçok farklı projede beraber çalıştılar. Plongeur Quartet onlara bireysel müzikalitelerinin en üst sınırlarına ulaşmaları doğrultusunda alan yaratıyor. Plongeur Quartet, Genç Caz yarışmasının galibi olarak 3 Temmuz'da 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne aldı.
www.nardisjazz.com
BUIKA
Sepetçiler Kasrı :
20 Temmuz 2010, Salı, Saat: 22:00
Buika vocals Ivan "Melon" Lewis piano Fernando Favier percussion Danny Noel double bass Çağdaş İspanyol ve Latin müziğini caz ve flamenkonun melankolisiyle harmanlayan Buika, son albümü El Último Trago ile Türkiye'de de büyük bir hayran kitlesi kazandı. Afrika'ya uzanan etnik kimliğini zenginleştiren İspanyol kültürünün de etkisiyle, caz, funk, flamenko, gypsy, rumba, afro-küba ritimleri, copla ve yeni soul'u incelikli ve derin bir şekilde bir araya getiren Buika, birbirinden güzel albümleriyle, olağanüstü vokalinin yanı sıra iyi bir şarkı yazarı da olduğunu kanıtladı. Son albümü, Pedro Almodóvar gibi isimlerin ilham perisi, Meksikalı şarkıcı Chavela Vargas'a bir saygı duruşu niteliği taşıyan Buika, aynı zamanda gitar, piyano, bas ve viyolonsel enstrümanlarını da ustalıkla çalıyor. Sahneyi izleyiciyle derin bir bağ kurabildiği bir mekân olarak gören sanatçı, performanslarıyla dünyanın dört bir yanında eleştirmenlerden tam not alıyor.
http://www.iksv.org/caz/program.asp?EID=7