Standard A La Turc
Nardis Jazz Club :
09 Eylül 2010, Persembe, Saat: 21:30
Önder Focan (g), Şenova Ülker (tp), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d). Önder Focan’ın çok ilgi gören projelerinden biri olan bu proje onun caz standartlarına yaklaşımını baz alan çalışmasıdır. Sanatçıya göre “bugün için evrensel bir müzik olan caz, ana besin kaynaklarından biri olan popüler şarkıları sadece Amerikan kaynağından almak durumunda değildir. Dünyanın diğer ülkelerindeki caz müzisyenlerinin kendi çevrelerindeki popüler şarkıları kendi müzikal anlayışlarıyla, yeni caz formatıyla yorumlamaları caz adına çok doğal bir olgu ise, dünyanın kendi yaşadığı bölgesindeki sevdiği, kaynağı ne olursa olsun (pop, halk müziği, Türk sanat müziği gibi) popüler parçaları cazcı gibi yorumlamaktır”. Bu bağlamda hepimizin bildiği pek çok parçayı caz müzisyenlerinin yorumları dinlemek çok keyifli oluyor.
www.nardisjazz.com
Express Brass Band
Haymatlos :
09 Eylül 2010, Persembe, Saat: 22:30
Münih kökenli Express Brass Band yaklaşık 10 yıldır Sun Ra Arkestra ve Art Ensemble of Chicago gibi grupların izinden gidip kendine has bir tarzı yakalamayı başarıyor. Kökenlerini Jazz, Soul, Afrobeat, Maghreb’den Afghanistana kadar uzanan oriental müziği ve Balkan olarak tanımlayan Express Brass Band dünya çapında aktif olan Brass Band ağının parçası olarak yıllardan beri Almanya’nın Münih şehrinin bir sembolü haline geldi. Express Brass Band’in İstanbul’a gelmesi Streetart İstanbul Projesi kapsamı çerçevesinde gerçekleşmektedir. Grup 9 Eylül ile 17 Eylül arası İstanbul’da bulunacak.
-
22.7.2010 Günü Etkinlikleri
EBRU SELVİKAVAK BAND
Nardis Jazz Club :
22 Temmuz 2010, Perşembe, Saat: 21:30
Ebru Selvikavak (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
ODTÜ Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü mezunu Ebru Selvikavak, üniversite yıllarında şan dersi aldı ve üniversite korosunda şarkı söyledi. Ankara’da Gordion Caz Akademi'de Sibel Köse ve Durul Gence ile tanıştı. Ankara ve İstanbul’da Sibel Köse caz vokal atölyelerine devam etti. Ankara’da Janusz Sprot ve Durul Gence ile çeşitli mekanlarda şarkı söyledi. Son olarak 2009 yılında Polonya’daki Pulawy Jazz Workshop’una katıldı. Standartlardan oluşan bir repertuarla sizlerle olacak.
www.nardisjazz.com