Antonio Hart

Antonio Hart

Baltimore, Maryland doğumlu Amerikalı alto saksafoncu. Kuşağının en yetenekli enstrümantalistlerinden biri olarak kabul edilen Hart, son yıllarda önemli bir caz eğitimcisi olarak da adını duyurdı. 20 yıllık profesyonel müzik kariyerinde Dizzy Gillespie, Roy Hargrove, Nancy Wilson, Nat Adderley, McCoy Tyner ve Dave Holland gibi cazın büyük isimleriyle performans ve kayıt çalışmaları yaptı.

 

Hart`ın caz eğitimi Boston`daki Berklee College of Music`te başladı. Burada Bill Pierce, Andy McGhee ve Joe Viola gibi isimlerle çalıştı ve profesyonel bir müzisyen olma yolundaki temel bilgileri edindi. Ayrıca trompetçi Roy Hargrove`la arkadaş oldu ve onunla 3 yıl boyunca dünyayı dolaştı, yanısıra Hargrove`un ilk üç albümünde çaldı. Hargrove`u hayattaki ve müzikteki kardeşi olarak tanımlayan Hart, ilk albümü "For the First Time"da sanatçıya yer verdi. Berklee`den mezun olduktan sonra Queens College`de master yapan Antonio Hart, burada Jimmy Heath ve Donald Byrd gibi isimlerden eğitim aldı. Jimmy Heath gibi bir caz devinin ikinci albümü "Don`t You Know I Care"in prodüktörlüğünü yapması kendisi için büyük bir onurdu. 1997 yılı çalışması "Here I Stand"le aynı yıl "En İyi Caz Enstrümantal Solosu" dalında Grammy`ye aday olan Hart, 100`ün üzerinde albümde de konuk sanatçı olarak yer aldı. Queens College`de geçirdiği 12 yılın ardından profesör ünvanı alan Hart, yoğun bir performans takvimi sürdürdü ve ABD, Avrupa ve Asya`da workshop ve klinikler yönetti. Sanatçı aktif müzisyenlik ve eğitmenlik kariyerlerini dengeleyebildiği ve bu arada dünyayı dolaşabildiği için kendini kutsanmış hissetmektedir. Boş zamanlarında dövüş sanatlarıyla ilgilenen Hart, ayrıca ilham alabilmek için diğer müzik stillerini dinlemektedir. Kendisini eğitenleri onurlandırmak için sürekli müzik çalışan sanatçı, eğitmenlik yolunda da en iyisini yapabilmek için çaba sarfetmektedir. Antonio Hart halen New York Queens College City üniversitesinin Aaron Copland müzik okulunda caz eğitimleri dalında full-time profesör olarak görev yapmaktadır. Kendisi ayrıca Alpha Phi Alpha kardeşliğinin üyesidir.

 

Antonio Hart diskografisi: Lider olarak: 1991: For The First Time (Novus Records), 1992: Don`t You Know That I Care with Gary Bartz, 1993: For Cannonball and Woody, 1994: Tokyo Sessions with Roy Hargrove, 1995: It`s All Good (Novus Records), 1996: Here I Stand (GRP Records), 1996: Alto Summit with Phil Woods, Vincent Herring, Reuben Rogers, 2001: Ama Tu Sonrisa (Enja Records), 2004: "All We Need". Sideman olarak: Dizzy Gillespie ile, Bird Songs: The Final Recordings (Telarc, 1992) To Bird with Love (Telarc, 1992), Roy Hargrove ile, Diamond in the Rough (1989), Dave Holland ile, What Goes Around (2002) Pathways (2011), McCoy Tyner ile, Prelude and Sonata (1995), Dee Dee Bridgewater ile, This Is New (2002).

 

Arto Peştemalcıgil

 

Cazkolik.com / 17 Ağustos 2012, Cuma

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Arto Peştemalcıgil

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.