Sessizliği tuvale dönüştüren topluluk Quartet Diminished 5 Kasım akşamı Akbank Sanat`da.

Sessizliği tuvale dönüştüren topluluk Quartet Diminished 5 Kasım akşamı Akbank Sanat`da.

20. yüzyılın ünlü şeflerinden Leopold Anthony Stokowski "Bir ressam tuval üzerine resmeder, bir müzisyense sessizliğin üstüne" der. Quartet Diminished yarattığı seslerle sessizliği kendi tuvaline dönüştüren gruplardan. 2012 yılında gitarist Ehsan Sadigh tarafından kurulan topluluk müziklerinde yalınlaşmayı tercih etmiş gruplardandır. Yakın zamanda kurulmuş olmaları zihinlerinin henüz temiz ve müziklerinin sürprizlere açık olduğunun göstergesi.

* * *

Grup elemanlarını geçmişlerine göz attığımız zaman gitarist Ehsan Sadıgh ve davulcu Rouzbeh Fadav saykodelik rock kökenli müzikten geldiklerini, piyanist ve vokalist Mazyar Younesi filarmoni kökenli bir müzisyen olduğunu görüyoruz. Kökenlerinden temel aldıklarını hissediyoruz ve ortaya çıkan ürün dikkat çekici bir hal alıyor. Ekim ayı başında Tahran Büyük opera salonunda Avusturya-İran Senfoni Orkestrası`nın konuğu oldular. Önümüzdeki ay Viyana Senfoni Orkestrası` ndan müzisyenlerle yeni albümlerindeki bestleri tekrardan ele alacaklar ve kayda girecekler.

* * *

Quartet Diminished temel olarak caz, rock, oryantal caz ve yetmişlerin saykodelik müziklerinden ilham alan bir deneyim vaadediyor. Avusturya`dan Hollanda`ya, Fransa`dan Macaristan`a pek çok Avrupa ülkesinde müziklerinin bayrağını taşıdılar ve yeni konserleri için farklı ülkelere yelken açmaya devam ediyorlar. Bu sene UNESCO Uluslararası Caz Günü kapsamında Tahran`da iki kapalı gişe konser verdiği geçiyor notlarım arasında.

* * *

25. Akbank Caz Festivali sayesinde hazır caza iyice ısınmışken, terimiz ve heyecanımız soğumadan keyifli konserler serisine devam edelim. 5 Kasım akşamı Akbank Sanat`ta sahne alacak Quartet Diminished aradığınız müzikleri bulabileceğiniz bir grup olabilir.

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 03 Kasım 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.