23. İstanbul Caz Festivali Özel | Konserin Ardından (Burak Sülünbaz Yazdı): Sahip olduğumuz tek kale müzik, terk edemeyiz! Nile Rodgers konser notları. (Fotoğraflar: Sedal & Sedat Antay)

<strong>23. İstanbul Caz Festivali Özel | Konserin Ardından (Burak Sülünbaz Yazdı):</strong> Sahip olduğumuz tek kale müzik, terk edemeyiz! Nile Rodgers konser notları. (Fotoğraflar: Sedal & Sedat Antay)

23. İstanbul Caz Festivali vaad ettiği en keyifli konserlerden birini hakkını vererek müzikseverlerle buluşturdu. Ayaklı pop tarihi Nile Rodgers grubu The Chic’le Türkiye’de ilk defa sahne aldı. Konser öncesi en iyi ısınma müzikleri DJ Barthez’in plaklarından yükseliyordu. Nile Rodgers yaşına rağmen zımba gibi çevikliğiyle göz dolduruyordu. Tek kelimeyle muhteşem bir müzisyenlik, her notası profesyonellik kokan bir performans tek bir solukta geçti. "Notorious", "Like a Virgin", "Let’s Dance", "Le Freak" gibi efsanevi parçalar sular seller gibi aktı geçti.

Konserin duygu yüklü anları Nile Rodgers’ın kanseri yenmesinde müzikten aldığı gücün Daft Punk’ın muhteşem albümü Random Access Memory’e nasıl dönüştüğünü anlattığı anlardı. Ta ki, tam o sıralarda cep telefonlarına gelen o Atatürk Havalanı`nda saldırı haberi tüm yüzleri düşürene kadar. Festival yönetimi müzik susmasın, hayalller yok olmasın diye çabalarken son yıllarda organizasyonlar sırasında ülkenin gündemine bir anda giren bu tip beklenmedik tatsızlıklarla karşı karşıya kalmak, moralsizlikleri göğüslemek ve yansıtmamak zorunda kalıyorlar.

Korkularıyla farklı sebeplerle yüzleşmiş Nile Rodgers ve grubun diğer üyeleri izleyiciden aldıkları destekle en iyi yaptıkları işi hakkıyla yapıyorlardı.

* * *

Tek bir inancım var, korkunun kalplerimizi teslim almasına izin vermeyelim. Biz ayakta oldukça festival devam edecek, müzik susmayacak. Aynı bizim gibi, konserleri okurlara aktarmaktan başka yapabileceği bir şey olmayan bir yazar arkadaşımın dediği gibi; "Sahip olduğumuz tek kale müzik, terk edemeyiz".

* * *

Festivale bayram molası verdik. Bu molanın kalplere huzur getirmesini umuyoruz. Bayramdan sonra yine işimizin başındayız.

(Fotoğraflar: Sedal ve Sedat Antay)

Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

Cazkolik.com / 01 Temmuz 2016, Cuma

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.