Konstrukt yeni albümü Molto Bene`yi yayınladı

Konstrukt yeni albümü Molto Bene`yi yayınladı

Konstrukt yeni albümü Molto Bene`yi yayınladı


Konstrukt ülkemizde duyabileceğiniz en sıradışı sesleri yaratıyor. Konstrukt nedir, nereden çıkmış, isim babası kimdir kendileri de emin değil ama C yerine K yazmaları ismi egzantrik hale getirmiş bu kesin. Konstrukt hakkında yazılanları okursanız isimlerinden referans alarak özgür doğaçlama çalmalarına rağmen yapısal olarak şarkı formundan uzak durmadıklarının iddia edildiğini görürsünüz. Altı-yedi yıllık süreçte gelişme kaydettikleri ve gürültü ya da gıcırtı çıkarmaktan öte başlangıcı ve bitişi sezgisel olarak tahmin edilebilen bir kompozisyon yaratmanın peşinde oldukları hissediliyor. Farklı insanlarla farklı ortamlarda karşılaşıp akla hayale gelmeyecek mekanlarda çalma fırsatı buluyorlar. Bu deneyimler, bu açık fikirli adamların enstrümanlarına uyguladıkları enerjiyi merkez alan müziklerinde her seferinde yeni şeyler denemelerine olanak tanıyor.


Elimizde tap taze plakları Molto Bene var. 300 CD ve 250 LP kopya basılmış olması ve Konstrukt’ın akılda kalan görsel tasarımlarının devamı yalın çizgilerle kurgulanmış kapak çalışmasıyla iflah olmaz plak koleksiyonerleri için şimdiden kült bir albüme dönüşeceğini söylemek kehanet olmaz. Sahnede canlı izlediğinizde arı gibi çalışkan grup üyelerinin deneyimledikçe, yeni sesler ürettiklerini, açığa çıkan enerjinin izleyende duygusal tatmin yarattığını gözleyebiliyorsunuz. Sahnede rastlantısal olarak algılanacak müzik albümde kurgusal bir yapı gibi görünüyor.


Yapım aşamasından birkaç teknik not aktarmak gerekirse... Uzun süredir beraber çalıştıkları Holidays Records etiketiyle yayınlandı. Kaydı, geçen sonbahar birlikte Avrupa turnesi yaptıkları Squadra Omega grubunun gitaristi Matt Bordin`in stüdyosunda gerçekleştirdiler. Albümün 24 kanal Studer bantla kaydedilmesi ve daha sonra Chicago’da Carl Saff tarafından masteringinin yapılması kaydı Konstrukt diskografisinde daha da bir özel yere koyuyor.


Bir anda herkes özgür cazı tadacak gibi iddialı bir şey söylemeyeceğim. Bu albümü elinizde viski kadehi Ben Webster plağı döndürür gibi hûşûyla dinlemeyeceksiniz. Keskin köşeleri olan bir albüm, önceden uyaralım. Korkusuz, kendine güvenen, sarsıcı bir müzikle zihniniz özgür doğaçlamaya, dış frekanslara ve evrensel kaos imgelerine açıksa hemen dinlemeniz gereken bir çalışma.


Son olarak, albüme birkaç müzik markette ve holidaysrecords.it sayfasından ulaşmanın mümkün olduğunu hatırlatalım.


İlgili link: soundcloud.com



Burak Sülünbaz

Cazkolik.com / 14 Şubat 2017, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.