|
|||||
Radyo Cazkolik
İnternet üzerinde cazkoliklerin
buluştuğu bir caz radyosudur |
|||||
CazFM.com canlı yayınını dinliyorsunuz.
|
|||||
|
Türkiye'nin Caz Takvimi
Triole![]() Mekan: The Badau, Akasya (Rez: 0 532 306 4334) Tarihi: 15 Aralık.2019 Saat: 13:00 Web Adresi: https://www.facebook.com/events/5 Etkinlik Bilgisi : Triole; Latin caz, swing, bossa nova, samba tarzında hem güncel hem geleneksel müzikleri yorumlayan trio bir gruptur. Vokal ve bas gitarda Asena Akan, klasik gitarda Barış Ünal ve davulda Nihal Saruhanlı?dan oluşur. Triole, çoğunluğu Portekizce sözlü repertuarı, kıvrak Latin ritimleri ve Brezilya tınıları ile dinleyiciyi bu egzotik dünyaya davet eder. Bu performansta üçlüye piyanoda Burç Bora Uyan eşlik edecek. Emin Fındıkoğlu +12Sanatçı: Emin Fındıkoğlu, Şenova Ülker, İmer Demirer, Barış Yazıcı, Işık Üstündağ, Ebru Kennington, Hüseyin Çakır, Çağdaş Oruç, Duru Tuna, Barış Ertürk, Serhan Erkol, Volkan Topakoğlu, Ekin Cengizkan, Melisa Kral, Zeynep KuyumcuMekan: Bova Sahne, Şehit Muhtar Mah. Mis Sokak, No:17, Beyoğlu, İstanbul (Tel: 0 533 647 5727) Tarihi: 15 Aralık.2019 Saat: 21.00 Web Adresi: http://www. Etkinlik Bilgisi : PAZAR CAZCILAR AZAR - BİG BAND GECESİ Aşkın müziğiSanatçı: İBB Kent Orkestrası, Sinem Balık, Didem BalıkMekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu Tarihi: 15 Aralık.2019 Saat: 20:00 Web Adresi: https://www.biletix.com/etkinlik/ Etkinlik Bilgisi : Avrupa`da Opera Twins (Opera İkizleri) olarak tanınan Sinem ve Didem Balık, 15 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu`nda "Aşkın Müziği" başlıklı konserle müzikseverlerle buluşacak. Türkiye`nin ses renkleri farklı ilk opera ikizleri olan Sinem ve Didem Balık`a konserde, Hakan Cumhur yönetimindeki İBB Kent Orkestrası eşlik edecek. "Aşkın Müziği" başlıklı konserde farklı dillerden eserlerle evrensel bir müzik şöleni sunulacak. Carmen, Üç Kuruşluk Opera, Ayşe Opereti, Lüküs Hayat ve Chicago konserde seslendirilecek eserlerden bazıları. Konser biletleri 30 ve 20 TL. olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix`ten temin edilebilir. |
Konserin Ardından | Burak Sülünbaz Yazdı: Gonzalo Rubalcaba`nın Charlie Haden anısına konserinden notlar ve izlenimler yayında.
![]() Birlikte otuz yıl geçirdiğiniz eski dostun ardından neler söylersiniz? Sohbetlerinizi notalara nasıl dökersiniz? Müzisyenler, sanatçılar, oyuncular aşklarını, dostluklarını ve hayatlarının her dakikasını yıllarca sürüyormuş gibi tutkuyla yaşıyor. Duygu yoğunluklarıyla yazılmış ağıtlar canlı icra edildiğinde görsel ve işitsel ziyafete dönüşebiliyor. Bahsi geçen dostlar Charlie Haden ve yakın dostu Gonzalo Rubalcaba olunca müzikseverler için ömürlük bir konser deneyimi armağan oluyor. * * * Kübalı zarif müzisyen Rubalcaba özenli saç traşı, kemik çerçeve gözlükleri, pırıl pırıl gömleği, parlak rugan ayakkabılarıyla İş Sanat sahnesinde piyano başına oturduğunda akışkan cümleler silsilesi start aldı. Eğilip bükülmeden, rol kesmeden, zarif tuşesiyle tadı damağımızda kalan bir performans gerçekleştirdi. Olağanüstü hızla klavyeyi kateden elleri havada bir saniye asılı kalıyor, seslerin dağılmasına müsade ediyordu. Birlikte çaldığı ekip muhteşem isimlerden oluşuyordu. Saksafonda Will Vinston, basta geçen hafta Dhafer Youssef’la izlediğimiz Matt Brewer ve davulda Jeff Ballard vardı.
* * * Gelelim davulda Jeff Ballard’a... Bu konuda duygularımı tüm çıplaklığıyla dışa vurmaktan çekinmeyeceğim. Ballard’a Brad Mehldau Trio’yla dinlediğim ilk andan itibaren hayranım. Eşlik ettiği müzisyenleri konserlerde koşulsuz dinleyişi, kimi zaman dirhemle ses verişi, kimi zaman bedenini davula enerji olarak aktarışından, eksiksiz ritim ve zamanlamasından, göz dolduran dinamizminden hep etkilenmişimdir. Rubalcaba ve diğer müzisyenlerle tarifsiz bir uyum yakaladı ve salondan büyük alkış aldı. Konser Pat Metheny’den seçtikleri parça dışında Rubalcaba’nın 2015 tarihli Charlie albümünden oluşuyordu. Ağır aksak değil ateşleyici bir performanstı. Performans sonrası tebrik için kulise yöneldim. İlk olarak defalarca çok farklı salonlarda dahi izlediğim haldebir türlü tanışma fırsatı bulamadığım Jeff Ballard’la selamlaştım. Yüzüme baktığında “Seni bir yerlerden tanıyorum adamım” dedi. Cazkolik’in ünü uzaklara gitmiş olabilir mi? Elinde cep telefonu iki buçuk yaşındaki oğluyla görüntülü konuşuyordu. Kamerayı bana doğru çevirip eşine ve oğluna merhaba dememi istedi. Elimde Lionel Loueke ve Miguel Zenon’la kaydettikleri Times Tales albümü vardı. Eşine gösterip “bu adam neler bulmuş, inanabiliyor musun?” dedi. Yeni projelerinden sohbet ettik. Kevin Hays ve Lionel Loueke’nin yer alacağı bir proje ve Okeh firmasından yayınlanacak trio albümünün devamı niteliğinde Miguel Zenon’un kendi projesine yoğunlaştığı için katılamayacağı bir trio albümünün hazırlıkları içinde olduğundan bahsetti. İlgim onu çok mutlu etmişti. Benimse uzun süredir takip ettiğim ve çok sevdiğim bir davulcunun sıcak sohbeti hatıralarıma mutlulukla kazınmıştı. Birlikte kulise doğru görüntülü görüşmeye devam ederek yürüdük. Albüm imzalatmak için kulis kapısına gelen bir avuç tutkulu müziksever Rubalcaba’yla koyu sohbete dalmışlardı. Fazla zamanını almadan tebrik ettim ve bir dahaki konserde buluşmak için sözleştik. İş Sanat’ta bu sene istediğimiz sıklıkta konser izleyemedik ama beklediğimize sonuna kadar değdi. Bu konser benim unutulmazlarım arasına girdi. Burak Sülünbaz Cazkolik.com / 21 Mart 2017, Salı Burak Sülünbaz ve Gonzalo Rubalcaba (solda) ve Jeff Ballard ile (sağda)
Konu veya sanatçıyla ilgili yayınlanmış benzer haberler
Bu bölümde yayınlanmış önceki yazılar
|