Fatih Erkoç ve Kerem Görsev`den konser DVD`si

Fatih Erkoç ve Kerem Görsev`den konser DVD`si

İki yıl önce karşılaştıkları bir yerde Fatih Erkoç ve Kerem Görsev caz standartlarını birlikte seslendirmek için içlerinde büyük bir istek duyduklarını farkettiler. Bu projeden daha ilk bahsettiklerinde bile "Moon River", "When I Fall in Love", "The Way You Look Tonight", "I Love Paris" gibi ölümsüz caz standartlarının Fatih Erkoç’un insanı hemen sarmalayan etkileyici yorumu ve Kerem Görsev’in akıcı, şiirsel piyanosu hem kendileri hem de izleyiciler için belli ki ölümsüz anlara işaret ediyordu. Aralarında, bunu mümkün olan en kısa zaman içinde gerçekleştirmeyi konuştular ki bu konuda fazla beklemeleri de gerekmeyecekti, aradan çok da geçmeden, 6 ay gibi kısa bir süre içinde bu hayallerini gerçekleştirmeyi başardıklarını söyleyelim. Öngördüklerinden de çabuk gerçekleşmişti aslında. Programlarını ayarlayan ikili yanlarına basta Volkan Hürsever ve davulda Cengiz Baysal’ı da alarak 2008 Mayıs’nın 22’sinde JC’s Clup’ta bir araya geldiler. Piyanoda Kerem Görsev, vokal ve trombonda Fatih Erkoç’tan oluşan dörtlü gece boyunca caz standartlarından oluşan parçalarıyla izleyenlere unutulmaz saatler yaşattılar. Devam günlerde konserin yankıları basında da karşılığını bulunca bu çalışmanın kaydını yayınlamayı işin başından beri zaten düşünen ikili ellerini çabuk tutup aynı zamanda bir ilke de imza atarak konserin DVD’sini de albümle birlikte yayınlamaya karar verdiler.

 

Kerem Görsev kendi albümleri için yıllardır birlikte çalıştığı Rec by Saatchi’yi aradı, uzun zaman alan prodüksüyon aşamaları tamamlandı ve konser boyunca otuzun üzerinde caz standardına yer veren dörtlü seçtikleri 26 parçayı DVD’ye aktardılar. Rec by Saatchi’den Cazkolik’e yapılan açıklamada albümün her iki versiyonununda yılbaşından önce mutlaka raflarda yerini alacağı belirtildi.

 

Cazkolik okurları için konserde seslendirilen parçaları önceden duyuralım, zira bu caz standartlarını albüm olarak edinmek için tüm cazseverlerin şimdiden sabırsızlanacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

 

What Is This Thing Called Love (Cole Porter)
Our Love Is Here To Stay (Fatih Erkoç)
I’ve Got The World On A String (Arlen/Koehler)
As Long As You Are Here With Me (Fatih Erkoç)
The Lady From Istanbul (Fatih Erkoç)
Don’t Get Around Much Anymore (Ellington/Russell)
True To You (Fatih Erkoç)
Green Dolphin Street (Kaper/Washington)
I Should Care (Cahn/Stordahl/Weston)
Caravan (Ellington)
A Day in the Life Of Fool (Black Orpheus) (Sigman)
Secret Love (My Secret Love) (Fain/Webster)
Moon River (Mancini)
Root 66 (Troup)
When I Fall in Love (Young/Heyman)
Fly Me To The Moon (Howard)
Nat King Cole Medley (Too Young, Mona Lisa) (Dee/Lipman/Livingston/Evans)
My Funny Valentine (Hart/Rodgers)
The Way You Look To Night (Kern/Fields)
What A Wonderful World (Thele/Davis)
I Love Paris (Cole Porter)
Pennies From Heaven (Burke/Anderson)
Over The Rainbow (Arlen/Harburg)
Lady’s Tramp (Rodgerz/Hart)
Misty (Burke/Garner)
Bye Bye Blackbird (Henderson/Dixon)

 

Cazkolik.com / 2009

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.