Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio'dan caz standartları albümü çıktı

Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio'dan caz standartları albümü çıktı

Fatih Erkoç uzun süredir kaydetmek istediği caz standartlarından oluşan bir albümü istediği gibi kaydetti hem de CD ve DVD olarak 2 farklı formatta. Bu albüm sadece bir caz albümü olmakla kalmayıp aynı zamanda özellikle DVD kaydında muhteşem görsellik sunan bir caz şöleni, ülkemizde örneğine az rastlanır bir kayıt olma özelliği sunuyor cazseverlere. Albüm henüz yeni, çok yeni, piyasaya daha bugün dağıtılıyor. Çıkar çıkmaz cazseverlerden büyük ilgi göreceği kesin. Fatih ve Kerem bugün bir basın konseriyle albümü tanıtacaklar. Biz de cazkolik olarak orada olacağız ama bugün sadece geniş bir duyurusunu yapmış olalım zira önümüzdeki günlerde kendileriyle yapılmış kapsamlı bir röportajla albümü daha yakından tanıma olanağı bulacağız ve size de aktaracağız ama şimdilik sadece cazkolik’e özel bir ayrıntı sunalım istedik size; albümün videosu içinde müzisyenlerin albüm hakkında düşündüklerini anlattıkları bir bölüm var, burada söylediklerini sizler için derledik, aşağıda bir çeşit albüm içi röportajı da denebilecek bu açıklamaları okuyabilirsiniz, daha geniş çaplı bir röportajı ilerleyen günlerde cazkolik olarak sizlere sunacağız.

 

 

Fatih Erkoç Kerem Görsev Trio ile Live Jazz Albümü hakkında anlatımları:

 

 

Fatih Erkoç gözüyle albüm:

 

 

Fatih Erkoç Kerem Görsev Trio ile yaptığımız bu güzel canlı DVD kaydı ve güzel konser, Fatih Erkoç’un ilk kez yaptığı bir çalışma oldu, albüm bazında bu CD ve DVD albümü olacak. Umarım beğenmişsinizdir, beğenirsiniz ve tavsiye ederseniz tüm dostlarınıza. Uzun zamandan beri caz çalan birisi olarak bugüne kadar diğer müziklerden, özellikle pop müziğinden fırsat bulup gerçekleştiremediğim caz müziği albümü böylelikle bu proje ile birlikte hayata geçmiş oldu. Bu anlamda çok mutluyum, özellikle uzun zamandan beri Kerem Görsev Trio ile sık sık grup ve bazı konser çalışmaları yaptık ama ilk kez böyle bir albüm kaydı yapıyoruz, bayağı heyecanlandım ama çok güzeldi. Çünkü çaldığım arkadaşlarım Türkiye’nin en iyi caz müzisyenlerinden üçü. Davulda Cengiz Baysal, kontrbasta Kağan Yıldız ve piyanoda Kerem Görsev, ben onlara çok teşekkür ediyorum. Tabi başta bir teşekkürü de sevgili Ercan Saatçi hak ediyor. Çünkü bu projeyi hayata o geçirdi. Uzun zamandan beri Kerem’le böyle bir çalışma yapmayı arzuluyordum ama Ercan’ında teşvik etmesi ile bu DVD kaydı, canlı konser olarak hayata geçmiş oldu. Bundan sonraki çalışmalarımız da ömrümüz yettiği sürece devam edecek. Hem caz anlamında hem Fatih Erkoç olarak bugüne kadar yaptığım birçok farklı tarzdaki müzikleri içeren albümler sunmaya devam edeceğim. Bunları da sevgili prodüktörüm Ercan Saatçi ile birlikte yapmayı çok istiyorum. Çünkü, ikimizin de frekansı çok güzel uyuşuyor, ikimiz de işini seven insanlarız, bunun için nice başarılara imza atacağımıza can-ı gönülden inanıyorum. O başarıların en önemlisi de inşallah günün birinde, herkesin isteği ve ulaşmak istediği, dünyaya hitap eden müzik yapmak. Bu anlamda Grammy ödülü almak, inşallah günün birinde onu da almayı ümit ediyoruz. Çünkü zaten birçok dalda birçok Türk insanı dünyada birçok başarılara imza atıyor. Müthiş çok güzel bir çalışma oldu. Bir özellikle teşekkürü de kayıt ekibine göndermek istiyorum. Uzun saatler burada yorucu çalışmalar yaptılar, ellerine sağlık, haklarını helal etsinler. Herkese sevgi, saygı, sağlık, sıhhat ve mutluluk diliyorum. Istanbul Jazz Center’ın işletmecisi sevgili Aytek Şermet’e teşekkür boçrlu olduğum kanısındayım. Başta böyle güzel bir mekanı dünyaya kazandırdığı için, Istanbul’a, biz cazseverlere ve ayrıca bir teşekkür de bu konseri burada gerçekleştirmemizi sağladığı için kendisine sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Çok teşekkür ediyorum. Nice birlikteliklere. Herkese çok teşekkür ediyorum.

 

Kerem Görsev’in gözüyle albüm:

 

Fatih ile beraberliğimiz son 2-3 senedir sürekli olarak İstanbul Jazz Center’da performanslar sergiliyoruz ve de Fatih Erkoç’a ben bitiyorum. Sürekli “Lütfen bir caz albümü yap, bir şeyler yap” derim. Öteki yaptığı müziklerde son derece nitelikli Türkiye’de bir ilklere imza atmıştır. Albümü ilk 1992‘de “Ellerim Bomboş” dan sonra Türk Popu’nda patlama oldu. Fakat Türkiye’de herkes Fatih Erkoç’u Türk Pop müzik sanatçısı diye bilir. Hiç kimse Fatih Erkoç’un 1965 yılında Belediye Konservatuar’ında trombon öğrencisi olup ondan sonra Norveç’e gittiği yılları, oradaki pop orkestralarında günde 8 saat sahnede dans müziği, pop caz söylediğini kimse bilmez, 1986’dan sonraki Türkiye’ye dönüşünde Altın Güvercin’de aldığı birincilikten sonra Fatih Erkoç, esasında  klasik müzik kökenli bir caz müzisyenidir. Trombon, gitar, piyano, saz, ud çalar neredeyse bütün enstrümanları çalar ve bunun yanında son derece iyi bir ses tekniği olan caz müzisyenidir. Ve işte bugün burada sabahın köründe geldik, hepimiz siyah elbiselerimizi, kravatlarımızı, beyaz gömleklerimizi giydik. 13:30 ‘da kayda başladık, saat 17:00’de de kayıt bitti. Bunun arasında yarım saat yemek molamız vardı. Yani esasında biz burada club performansını kameranın karşısında sergiledik. Müzik daha evvelden tasarlanmıştı. Prova yapmadık, sadece bir gün Fatih bizim eve geldi, kendi bestelerinin bir başına bir de sonuna baktık ki güzel aksın diye. Böyle müzikler daha önceden hazırlanıp proje halinde müzisyenin beyninde hazır olup, ondan sonrada sahnede hiç stressiz şekilde ses, ışık, kameraların karşısında rahat bir şekilde, akıcı bir şekilde olduğu zaman biz de tebessüm ediyoruz, mutlu oluyoruz. Zaten benim Kağan Yıldız, Cengiz Baysal ile birlikte oluşan interples sistem çalan trio’muz var yıllardır. Bunun üstüne Fatih Erkoç’da kaymak gibi oturunca biz de mutlu bir şekilde bu DVD kaydını yaptık. Şimdi hedefimiz bu DVD’lerin Türkiye’de vokal cazın daha çok kitlelere ve evlere girmesi. O sayede de bizim pek çok festivallerde, konserlerde başarıyla sunmamız bizi son derece mutlu edecek. Söyleyeceklerim bu kadar. Herkese teşekkürler.

 

 

Cengiz Baysal’ın gözüyle albüm:

 

 

Fatih Erkoç hiç kuşkusuz Türkiye’nin büyük bir müzisyeni ama müzikseverler daha çok onun şarkı yazarlığını, şarkı yorumculuğu yönüyle tanıyor. Fatih Erkoç enstrümantelist pek çok stil sindirmiş bir usta ve Fatih Erkoç bu müzik severler için bu zamana kadar tanık olmadığı yanını gösteren bu projenin bir parçası olmak benim için büyük bir keyif. Swing müziği çalmadığım zaman hakikatken swingin en derinliğine kadar inebiliyoruz. Fatih ağabeyle trombonu çalarken olsun, şarkısını söylerken olsun caz müziğinin geleceğini ne kadar sindirdiğini daha ilk sahnesinde hem bize, hem kulübe gelen tüm insanlara duyuruyor. Burada bir kulüp performansının similasyonunu yaptık diyebilirim. Bir kulüp programında caz müziğini akışına bırakıp çalıyormuş gibi kameralar karşısında DVD kaydımızı yaptık ve aynı ruhla, aynı felsefeyle, relax müziğin akışına kendimizi bırakarak bu projeyi caz felsefesine uygun olarak yapmaya çalıştık. Umarım müzik severlerin beğenisini kazanacaktır. Müzikseverler Fatih Erkoç’un bu büyük müzisyenin diğer yönünü görerek bu ülkede ona ve böyle bir sanatçıya sahip olmanın ne büyük bir şans olduğunu anlayacaktır. Teşekkür ederim.

 

 

Kağan Yıldız’ın gözüyle albüm:

 

 

Fatih Erkoç’u aslında birçok insan pop müzik sanatçısı olarak tanıyor. Fatih Erkoç aslında çok iyi bir caz müzisyeni, hem vokal anlamında hem trombon anlamında aynı zamanda bir çok enstrüman çalıyor. Yaklaşık bir seneden beri beraber Jazz Center’da daha fazla olmak üzere performanslar sergiliyoruz. Onunla çalmak gerçekten büyük bir keyifti. Çünkü kendisi caz müziğinin olmazsa olmaz unsuru olan swing’e yatkınlığı çok yüksek ve çok iyi swing eden bir müzisyen, hem şarkı söylerken hem trombon çalarken. Mutlaka bu albümü herkesin dinlemesini istiyorum ve Türkiye’deki diğer caz şarkıcılarında böyle projelere imza atarsa belki de Türkiye’de caz müziği daha da iyi bir yer alır. Belki bu bir ilk olur. Bundan sonrası diğer caz müzisyenleri de, diğer şarkıcılar da böyle CD ve DVD’lere imza atarlar. Teşekkürler.

 

Cazkolik.com / 18 Mart 2009, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.