Cenk Erdogan Trio ve Tineke Postma festivalin Nardis ayağında 3 Temmuz Cuma günü sahne alacak

Cenk Erdogan Trio ve Tineke Postma festivalin Nardis ayağında 3 Temmuz Cuma günü sahne alacak

Yaz aylarının gelmesi ile müzik festivalleri de başladı. Bu anlamda Türkiye’de gerçekleştirilen en önemli festivallerden biri olan İstanbul Caz Festivali yine yurtdışından caz alanında önemli pek çok müzisyenin yanı sıra Türkiye’den müzisyenlerin projelerine de yer veriyor. Bu projelerden biri ise 2008 yılı sonunda ilk albümü yayınlanan Cenk Erdoğan Trio ile Holllanda’nın önemli kadın saksafoncuları arasında yer alan Tineke Postma’nın “European Jazz Club” kapsamında birlikte gerçekleştirecekleri proje olacak. Cenk Erdoğan Trio Tineke Postma konseri Istanbul Caz Festivali kapsamında 3 Temmuz Cuma akşamı saat 22:30’da Nardis Jazz Club’ta gerçekleştirilecek. İstanbul Caz Festivali için ilk kez bir arada konser verecek olan ekip konserde Cenk Erdoğan Trio’nun "İle" adlı albümünden ve "Tineke Postma"’nın henüz yayınlanmamış dördüncü albümünden parçalar icra edecek.

 

Cenk Erdoğan, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünü birincilikle bitirdi.  Üniversite yıllarında Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı ve  Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullananan Cenk Erdoğan’ın caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştirerek yaptığı çalışmalar yurtdışındaki uzmanların da ilgisini çekti. 2004 yılında Amerika’da müzik alanında en önemli okullardan olan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music”e davet edilerek buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi.

 

Cenk Erdoğan film ve dizi müzikleri alanında da çalışmalar yürütüyor. Bugüne kadar  “Issız Adam”, “Sis ve Gece” filmlerine ve “Kabuslar Evi”, “Bıçak Sırtı”, “Yol Arkadaşım” gibi TV dizilerine müzikler yaptı.

 

Kontrbasta Alper Kılıç ve davulda Arda Baykurt’la oluşturdukları Trio’nun ilk albümü “İle” 2008 yılının son ayında Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.

 

Tineke Postma, Hollanda’da 2003 yılında caz sahnesinde yerini aldı. Uluslararası caz sahnesinde yıldızı gittikçe artan bir müzisyen. Saksafoncu ve besteci olarak bugüne kadar 3 albümü yayınlandı. Dick Oatts, Dave Liebman ve Chris Potter gibi pek çok ünlü caz müzisyeni ile birlikte çalışan Postma, iki burs ile ödüllendirilerek çalışmalarının bir bölümünü New York’ta Manhattan School of Music’te gerçekleştirdi.

 

Mezun alduğu Amsterdam Konservatuarında öğretim görevlisi olan Postma uluslararası “Sisters In Jazz All Star”, "Laren Jazz" ve “Heijmans" ödüllerine de layık bulundu, ayrıca 2006 yılında "MIDEM Yılın Caz Keşfi" ödülünü aldı.

 

İkinci albümü "For the Rhythm” ABD jazz listelerinde 3 hafta boyunca ‘ilk 20’de yer aldı. ABD, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya ve Japonya’da konserler veren Tineke Postma pek çok önemli caz festivalinde sahne aldı, konserleri ABD, Fransa ve Hollanda’da yayınlandı.

 

Wayne Shorter, Cannonball Adderley, Coltrane, Miles etkisiyle modern ve enerjik bir soundun peşinden koşan Postma başta ülkesinde olmak üzere pek çok ödülünde sahibi.

 

Cazkolik.com / 2 Temmuz 2009, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.