"Kadıköy Caz 5" başlıyor!

"Kadıköy Caz 5" başlıyor!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin düzenlediği ve bu yıl beşincisi yapılacak olan "Kadıköy Caz 5", 12 - 27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek beş ayrı etkinlikle başta Kadıköy olmak üzere şehrin caz ortamına farklı bir renk ve ses getirmeye hazırlanıyor. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin Kadıköy’de ki merkezinde gerçekleşecek olan etkinlikler ünlü caz yazarımız ve radyo programcımız Hülya Tunçağ’ın paneliyle başlayacak, Sarp Maden Dörtlüsü ile, ardından Sibel Köse Dörtlüsü ve İmer Demirer Dörtlüsü ile devam ederek son gün olan 27 Aralık’ta ise "Gri" isimli trionun konseriyle sona erecek.
Her yıl bir tema üzerine etkinliklerini gerçekleştiren Nazım Hikmet Kültür Merkezi bu yıl da geçen yıl ki temanın izini sürmeye devam ediyor; "Bizim Cazcılarımız". Bizim cazcılarımız bir anlamda çok bilinen bir konu gibi gelmekle birlikte Cazkolik olarak bizce de üzerinde esasen pek de konuşulmamış, tartışılmamış bir kavramdır. En azından içeriğinin tanımlanması açısından ilginç bir başlık elbette.

Bu durumda gelin yapılacak olanlara biraz daha yakından bakalım;


TARİH: 12 ARALIK CUMARTESİ
SAAT: 14:00
YER: YILMAZ GÜNEY SALONU

"CAZDA ARANJMAN (Düzenleme)

SANATI"

SUNUM: HÜLYA TUNÇAĞ, (Müzik yazarı ve radyo programcısı)

Caz tarihinde organize büyük orkestralarla başlayan aranjman sanatı hem büyük aranjörlerin yetişmesini sağlamış hem de ikinci bir bestecilik gibi değer kazanmıştır. Öyle ki Duke Ellington, Count Basie, Stan Kenton gibi ünlü orkestralar özgün soundlarının yaratılmasını bu aranjörlere borçludurlar. Günümüzde de hem büyük orkestra hem de küçük caz topluluklarında bu sanat sıradanlığın dışına çıkışın, eskiye yeni gözle bakmanın önkoşulu durumuna gelmiştir. Caz tarihi boyunca aranjman sanatı iki saatlik seminerde ancak önemli kilit taşı örneklerle sunulacaktır.


TARİH: 19 ARALIK CUMARTESİ

SAAT: 18:30

YER: NHKM RUHİ SU SALONU

SARP MADEN DÖRTLÜSÜ

ENGİN RECEPOĞULLARI: TENOR SAKSOFON

SARP MADEN: GİTAR

EYLEM PELİT: BAS GİTAR

DERİN BAYHAN: DAVUL

Sarp Maden tanıtımda şöyle anlatılmış; "Sarp Maden Dörtlüsü, melodik ve samimi olarak tanımlanabilecek, huzur ve yaratıcılıkla beslenmiş bir müzikle bir kez daha konuğumuz..."


TARİH: 22 ARALIK SALI

SAAT: 20:30

YER: NHKM RUHİ SU SALONU

SİBEL KÖSE DÖRTLÜSÜ

SİBEL KÖSE: VOKAL

KÜRŞAD DENİZ: PİYANO

ERDAL AKYOL: KONTRBAS

DERİN BAYHAN: DAVUL

Sibel Köse tanıtımda şöyle anlatılmış; "Ülkemizin çok önemli caz vokal yorumcularından Sibel Köse son olarak İstarbul’da ki Nina Simone Tribute konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşmıştır..."


TARİH: 26 ARALIK CUMARTESİ

SAAT: 18:30

YER: NHKM RUHİ SU SALONU

İMER DEMİRER DÖRTLÜSÜ

İMER DEMİRER: TROMPET

SERKAN ÖZYILMAZ: PİYANO VE KLAVYE

MATT HALL: KONTRBAS

CEM AKSEL: DAVUL

İmer Demirer ve arkadaşları konserinde son albümü "You, Me & Char"ı seslendirecek.


TARİH: 27 ARALIK PAZAR

SAAT: 17:00

YER: NHKM RUHİ SU SALONU

GRİ

ALİ MURAT CENGİZ: PİYANO

AHMET SAĞIR: BAS

BERKE YALÇI: DAVUL

Klasikleşmiş standartların dışında daha yakın dönemlerden müzisyenlerin eserlerini de yorumlayan trio kendi besteleri ve düzenlemeleri üzerinde de çalışmalar yapmakta.

Cazkolik.com / 7 Aralık 2009, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.