18. İstanbul Caz Festivali Özel: Türkiye`nin cazla randevusu olan festival bu yıl `Caz Kalpli İstanbul` sloganıyla yola çıktı...

<span style="color: rgb(183, 33, 38);">18. İstanbul Caz Festivali Özel:</span> Türkiye`nin cazla randevusu olan festival bu yıl `Caz Kalpli İstanbul` sloganıyla yola çıktı...

Festival programının bu uzun ve zevkli keşif yazısında size eşlik edecek olan müzik Donald Byrd ve Pepper Adams`ın 1961 tarihli albümlerinden alınan harika bir parça; "I`m An Old Cowhand".


Festivalin tanıtım filmini izlemek için lütfen bu satıra tıklayınız.


Bu yıl 18.si gerçekleşecek olan İstanbul Caz Festivali kuşkusuz ülkemiz caz ortamının amiral gemisidir. Türk cazseverin o yıl ki caz rotasını belirleyen müzikal ölçütler ve beğeni yelpazesinde festivalin çok önemli katkıları vardır ve umarız ki daha uzun yıllar olacaktır.

Dün, İKSV binasında yapılan basın toplantısıyla bu yazın caz rotası yönünü ve programını açıkladı. Bu yıl 18. yaşını kutlayacak olan festival Garanti Bankası sponsorluğunda ise 14. yılını kutluyor. Bu sponsorluk ilişkisi dahi caz müziği ile büyük kurumlar arasında uzun yıllara dayanan sağlıklı ilişkilerin yaşanan ve yaşanabilecek ekonomik sıkıntıların dahi üstünde bir büyümeye ve olumlu, uzun yıllar süren geleceğe işaret ediyor. Elbette bu tür ilişkiler Türkiye de cazın hem kurumsallaşmasına önemli katkılarda bulunuyor hem de müzikseverlere daha büyük ve güzel konserler olarak geri dönüyor. Madem sponsor ilişkilerinin ne denli önemli olduğuna dair vurguda bulunuyoruz o halde bu  yılın sponsorlarının isimlerini belirtmek de boynumuzun borcu ve birer cazsever olarak kendilerine buradan ayrıca teşekkür ederiz; Başta elbette Garanti Bankası olmak üzere Sony Eurasia (Paul Simon konserinin gösteri sponsoru), Matraş (Joss Stone konserinin gösteri sponsoru), Emirates Havayolu (Mujeres De, Agua / Suyun Kadınları konserinin gösteri sponsoru), Coca-Cola (Tünel Şenliği eş-sponsoru), Raymond Weil (Jamie Cullum konserinin gösteri sponsoru), Vodafone (Tünel Şenliği eş-sponsoru), İstinyePark (Matt Bianco konserinin gösteri sponsoru), Türk Pirelli (Michel Camilo konserinin gösteri sponsoru), Volvo Car Türkiye (Strange Place For Jazz konserlerinin gösteri sponsoru), DHL (Amadou & Mariam konserinin gösteri sponsoru). Elbette bu markaların yanısıra ülkelerin elçilikleri, devlet ve yerel yönetim kurumları ile Türk Hava Yolları, DHL Express, Ergo sigorta, GFK gibi kurumlar da muhtelif destekler veriyorlar.

Evet, gelelim bu yılın festival gündemine ama öncelikle şu notları başa eklemekte fayda var; 18. İstanbul Caz Festivali 30 Haziran Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor. Festivalin biletleri, 7 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Biletix satış kanalları ile İKSV’de (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane) satışa sunulacak.

Festivalde öne çıkanlar...

Bu yıl `Caz Kalpli İstanbul` sloganıyla yol çıkan festival 40’ın üzerinde konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla yine İstanbul’un kalbini cazla dolduracak. Festival bu yıl cazseverin alışkın olduğu konser mekanlarının yanısıra son bir kaç yıldır alışkanlık haline getirdiği gibi festivalin konser haritasına yeni ve dikkat çekici mekanlar eklemeye devam ediyor. Bu yaz Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon ve The Marmara Esma Sultan gibi klasikleşmiş mekânların yanı sıra ilk defa bir konser mekânı olarak kullanılacak olan Tersane Sahnesi ve santralistanbul Kıyı Amfi’de gerçekleşecek. Tünel Şenliği’ndeki mekânlar da dâhil olmak üzere toplam 25 farklı etkinlik mekânı ile festival şehrin farklı noktalarına yayılacak.

İstanbul Caz Festivali`nin, geçen sene ilkini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören etkinliği Tünel Şenliği’nin ikincisi, festivalin ilk hafta sonu, geçtiğimiz yıla göre daha da kapsamlı programıyla, müzikseverlerle buluşacak. 2 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek Tünel Şenliği`nde, Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra Beyoğlu, Şişhane, Galata, Asmalımescit bölgelerinde sokaklarda ve birçok farklı mekânda gerçekleştirilecek konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler, ikramlar ve etkinliklerle, ?“festival içinde festival” geç saatlere kadar devam edecek.

Festivalin bu yılki yeni ve en ilginç etkinliklerinden biri ise adını yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü caz müzisyeni Esbjörn Svensson’un grubu e.s.t’ye ait bir albümden (Strange Place For Snow) alan “A Strange Place for Jazz – Caz için Farklı Bir Yer” başlıklı gece olacak. ?Festival kapsamında 9 Temmuz Cumartesi akşamı Haliç’te yer alan tarihi tersanede gerçekleşecek bu özel konserde yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile caz müziğine yeni ufuklar kazandıran dünyaca tanınmış üç grup arka arkaya sahne alacak. e.s.t. grubunun basçısı Dan Berglund’un yeni grubu Tonbruket, Arto Tunçboyacıyan’ın konuk sanatçı olacağı İlhan Erşahin’in projesi “Love Trio” ve ünlü fusion grubu ile caz dünyasının iki yıldız ismi Bill Evans ve Randy Brecker’la Medeski Martin & Wood’u aynı sahnede buluşturacak Soulbop konserlerinin yanı sıra gece boyunca farklı aktiviteler ve ikramlarla Tersane Sahnesi, caz severler için vazgeçilmez bir festival mekânına dönüşecek.

İstanbul Caz Festivali’nin açılış konseri Türk cazının yıldızlarını aynı sahnede buluşturacak...

18. İstanbul Caz Festivali 30 Haziran Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da, özel bir konserle açılıyor. Bu yıl açılış konseri iki bölümden oluşacak. Gecenin ilk bölümünde caz standartlarını kendine has yorumuyla seslendiren Simavi; ikinci bölümde ise Türkiye caz sahnesinin önemli bir ustası, Emin Fındıkoğlu ve topluluğu konser verecek.

Tünel Şenliği cazseverleri sokaklara çağırıyor...

İstanbul Caz Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Tünel’i bir şenlik alanına çevirecek! Festivalin ilk hafta sonunda, 2 Temmuz Cumartesi akşamı düzenlenecek Tünel Şenliği’yle festival, kentin kültür-sanat yaşamının nabzının attığı Beyoğlu, Tünel, Asmalımescit, Şişhane ve Galata bölgesinde bir kez daha “festival içinde festival” yaratacak.

2 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak şenlik, Beyoğlu ve Galata bölgesinde sokaklarda ve değişik mekânlarda ücretli ve ücretsiz konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Tünel Şenliği’nin ayrıntılı programı, bölgede birbirine yakın mekânların haritası üzerinden takip edilebilecek.

Galata ve Tünel’de kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken gece boyunca seyirciler değişik mekânlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacak. Salon, Salt Beyoğlu, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, İtalyan Kültür Merkezi ve Galata Cabaret gibi Tünel bölgesinin renkli mekânlarında gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Okay Temiz, Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü (Konuk sanatçı: Hakan Behlil), Neil Cowley Trio, The Souljazz Orchestra, Mdungu, Pinettes Brass Band, East Park Reggae Collective, Elif Çağlar, Jehan Barbur ve Emir Ersoy gibi isimler yer alıyor.


Açıkhava sahnesinde efsane isimler...

Festivalde bir dünya prömiyeri

Üç caz efsanesinden Miles Davis`e saygı duruşu; Herbie Hancock, Marcus Miller ve Wayne Shorter ile “Tribute to Miles”

Müzik dehası Miles Davis’in ölümünün 20. yılında, sanatçıya saygı duruşu niteliğinde bir proje hayat buluyor. Davis’le daha önce çalışmış üç efsane isim, Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, Amerikalı müzik dâhisi Miles Davis’in anısına düzenlenecek olan bu konserde bir araya gelecek.

Miles Davis’le yolu genç yaşta kesişmiş olan Marcus Miller’in müzik direktörlüğünde düzenlenen “Tribute To Miles” başlıklı projenin dünya prömiyeri İstanbul Caz Festivali kapsamında 7 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller ile trompette genç neslin parlayan isimlerinden Sean Jones ve davulda Sean Rickman’ı bir araya getiren proje, Miles Davis’in 50’li yıllardaki bop ve cool döneminden, ‘70’lerdeki deneysel-elektrik çalışmalarına ve 80’li yıllardaki son dönemine uzanacak. 

Son provaları İstanbul’da yapılacak olan “Tribute To Miles” başlıklı proje için sanatçılar üç gün boyunca İstanbul’da hazırlanacak. “Tribute To Miles” projesi, İstanbul Caz Festivali’ndeki dünya prömiyerinin ardından, Avrupa’da sadece dokuz konserle daha izleyicilerle buluşarak Miles Davis’in cazın yapıtaşları arasında sayılan eserlerini bir retrospektif olarak sunmaya hazırlanıyor.

Festivalde usta kadın vokallerin gecesi: Dianne Reeves, Angelique Kidjo ve Liz Wright ile “Sing The Truth”

2007 yılında, Nina Simone anısına başlatılan “Sing The Truth” projesi, farklı müzikal gelenekleri yaşatmak üzere devam ediyor. 12 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde caz, folk, R&B, gospel ve blues dünyasından büyük kadın şarkıcıların güçlü şarkıları yeniden hayat bulacak.

Yıldız vokaller Batı Afrika müziğini R&B, caz ve funk ile buluşturan Angelique Kidjo, Grammy ödülünü üst üste üç kere almayı başaran tek kadın caz vokalisti olan Dianne Reeves ve 2003’teki ilk albümünden bu yana büyük ilgi toplayan Liz Wright, bu özel konserde Afro-Amerikan kadın şarkıcı geleneğini parlak bir performansla sahneye taşıyacaklar. Kadın vokallerin “all-star” kadrosuna, piyanoda Geri Allen, davullarda aynı zamanda projenin müzik direktörü de olan Terri Lyne Carrington, basta ?James Genus ve gitarda Romero Lubambo eşlik edecek.

Randy Crawford & Joe Sample ile Natalie Cole unutulmayan şarkılarıyla Açıkhava sahnesinde...

Festival seyircilerinin sabırsızlıkla beklediği ve pop-caz sahnesinin en sevilen ikililerinden olan Randy Crawford ve Joe Sample ile dünyanın en iyi caz şarkıcılarından kabul edilen Natalie Cole, 13 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Açık Hava Sahnesi’ne konuk oluyor.

Akdenizin usta kadın vokallerini modern flamenkonun öncülerinden Javier Limon’un şarkılarıyla aynı sahnede buluşturacak çok özel bir proje; “Mujeres De Agua” - “Suyun Kadınları”

İstanbul Caz Festivali’nde Akdenizli usta kadın sanatçıların aynı sahnede buluşacağı “Mujeres de Agua” yani “Suyun Kadınları” başlıklı konser, kuşkusuz festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacak. Akdenizli 6 usta kadın sanatçı, modern flamenkonun öncülerinden kabul edilen, yapımcı, besteci ve gitarist Javier Limón’un şarkılarına getirdikleri çarpıcı yorumlarıyla, 15 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle muhteşem bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.


Hayranlarının yıllardır beklediği, folk müziğin efsane ismi Paul Simon ilk kez İstanbul`da...

Gelmiş geçmiş en büyük müzik efsanelerinden biri olarak kabul edilen, kült ikili Simon and Garfunkel’in itici gücü, ozan şarkıcı geleneğinin öncülerinden Paul Simon, İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olarak ilk defa İstanbul’a gelerek hayranlarının uzun süren bekleyişine son veriyor…

2011 yılının ilkbaharında yayımlanan yeni solo albümü So Beautiful or So What ile Avrupa turnesine çıkan Paul Simon, Roterdam’da North Sea Jazz Festival’deki konserinin ardından ilk defa İstanbul’a gelerek hayranlarıyla buluşacak. Amerikan folk müziğinin efsane ismi Paul Simon 19 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde, yeni albümünden parçaların yanı sıra sevilen klasiklerini de seslendirecek.

2006 yılında Time dergisi tarafından “dünyayı yönlendiren 100 kişi" listesine alınan Paul Simon, Afrika’nın farklı vokal gelenekleriyle müzikal penceresini genişleterek günümüzde yaygınlaşan Afrika kökenli birçok popüler akımın da fikir babası oldu. Gelmiş geçmiş en büyük müzik efsanelerinden biri olarak kabul edilen sanatçı, “50 Ways to Leave Your Lover”, “You Can Call Me Al”, “Obvious Child” ve “Late in the Evening” gibi klasikleşmiş şarkıları ve Still Crazy After All These Years, Graceland gibi unutulmaz albümleriyle büyüleyici bir solo kariyere imza attı.

Bossa Nova`yı pop cazla birleştiren Matt Bianco festivalin ilk gecesinde İstinyePark`ta...

"Get Out Of Your Lazy Bed" ve "Half a Minute" gibi hit şarkılarıyla tanınan ve özellikle 80’li yıllardaki başarılı çalışmalarıyla caz pop türünün önde gelen gruplarından biri olan Matt Bianco, 1 Temmuz Cuma gecesi, saat 22.00’de festivalin ilgi gören mekânlarından İstinyePark’ta müzikseverlerle buluşacak. Özellikle 2000’li yıllarda yeni albüm ve hit’leri ile tekrar gündeme gelmeyi başaran topluluk, dinleyicilere enerjik ve eğlence dolu bir gece yaşatacak.

Festivalin yeni mekanları

Kalbi caz ile çarpan bir popstar: Dünyaca ünlü piyanist ve vokalist Jamie Cullum uzun bir aradan sonra yeniden İstanbul`da...

Caz standartlarını, melodik pop ve rock’la buluşturan, İngiltere’nin en başarılı caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen piyanist ve vokalist Jamie Cullum 6 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’da festivalin yeni mekânlarından santralistanbul Kıyı Amfi’de yeniden İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Festivalin yeni ozanlar serisinin bu yıl ki konuğu İngiliz şarkıcı ve besteci Patrick Wolf...

Festivalde geçtiğimiz yıllarda Rufus Wainwright, Antony and the Johnsons, Blonde Redhead, Cocorosie, Kings Of Convenience, Emiliana Torrini ve Imogen Heap gibi isimleri ağırlayan “Yeni Ozanlar” serisinin bu yılki konuğu folk, pop ve elektronik müziği harmanladığı şarkılarıyla İngiliz şarkıcı ve besteci Patrick Wolf olacak.

Festivalin yeni etkinliği; "A Strange Place For Jazz"

İstanbul Caz Festivali, bu yıl da değişik bir mekân ve yeni bir etkinlik ile seyircilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Festivalin bu yılki en ilginç etkinliklerinden biri olacak “A Strange Place For Jazz” ?(Caz İçin Farklı Bir Yer), Volvo Car Türkiye sponsorluğunda, 9 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.00’den itibaren Haliç’teki Tersane Sahnesi’nde başlayacak. Adını, yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü caz müzisyeni Esbjörn Svensson’un grubu e.s.t.’e ait bir albümden (Strange Place For Snow) alan ve yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile caza yeni ufuklar kazandıran müzisyenlere adanmış bu bölüm bu yıl festivalde ilk kez yer alıyor.

Soul ve R&B`nin genç yıldızı Joss Stone ilk kez İstanbul`da...

İstanbul Caz Festivali’nin ilk kez İstanbul’da konser verecek bir diğer konuğu İngiliz soul ve R&B şarkıcısı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone… 28 Temmuz Perşembe akşamı, saat 21.00’de, santralistanbul Kıyı Amfi’de, Matraş’ın gösteri sponsorluğunda gerçekleşecek Joss Stone konseri İstanbullu caz severlere unutulmayacak bir festival gecesi yaşatacak.

Arkeoloji Müzesi bahçesinde özel caz projeleri

Ünlü caz piyanisti Michel Camilo`dan Charles Flores ve Giovanni Hidalgo ile “Mano A Mano”

Dominik asıllı ünlü caz piyanisti, besteci ve eğitmen Michel Camilo, sınırsız coşkusu ve müzikal tutkusuyla çalacağı parçalar ile 4 Temmuz Çarşamba akşamı Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde, ?Türk Pirelli’nin sponsorluğunda İstanbullu cazseverlerle birlikte olacak.

Latin ve Karayip etkili caz tınılarını, güncel bir swing anlayışı ve kusursuz bir piyano tekniği ile birleştiren Camilo’ya son albümü Mano a Mano’dan parçaları ve sevilen eserlerini yorumlarken iki usta sanatçı, basta Charles Flores ve vurmalı çalgılarda Giovanni Hidalgo eşlik edecek.

Kuşağının en iyi bas virtüözlerinden Richard Bona ve şarkıcı, besteci ve gitarist Raul Midon’dan festivale özel bir proje: “The Duwala Malambo Project”...

Birbirinden yetenekli iki müzisyen, Raul Midón ve Richard Bona, Afrika’dan Arjantin’e uzanan “The Duwala Malambo Project” ile 11 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de, Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde kaçırılmayacak bir konser verecek.

Kuşağının en iyi bas virtüözlerinden biri kabul edilen Richard Bona ile Grammy ödüllü prodüktör Arif Mardin’in keşfi, şarkıcı, besteci ve gitarist Raul Midón, “The Duwala Malambo Project” başlıklı gecede gitar ve vokal doğaçlamalarıyla izleyicilere soul, pop, caz, folk, Afrika ve Latin müziklerinin enerjik bir karışımını sunacak.

İstanbul Caz Festivali`ne özel

“Ustalarla Buluşmalar”; Mısırlı Ahmet, Zakir Hussain ve Nilardi Kumar’dan özel bir konser...

Festival kapsamında 2006 yılından bu yana İstanbul’un tarihi mekânlarında düzenlenen “Ustalarla Buluşmalar” konserleri bu yıl yine özel bir projeyle devam ediyor. 1 Temmuz Cuma akşamı, saat 20.30’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek gecede, ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve caz dünyasının önemli isimlerinden, tabla üstadı Zakir Hussain ve Hint klasik müziğinin en genç ustalarından kabul edilen sitar virtüözü Niladri Kumar aynı sahnede buluşacak.

Mali`li dünya starları Amadou & Mariam ilk defa İstanbul`da...

Amerika dahil olmak üzere birçok ülkede müzikseverlerin ilgisini Mali’ye çekmeyi başarmış, Damon Albarn’dan Manu Chao’ya kendine sıkı bir hayran kitlesi edinmiş, Glastonbury Festivali’nin ana sahnesinde kitleleri coşturan Malili ikili Amadou & Mariam, festivalin bu yılki sürprizlerinden. Amadou & Mariam, 18 Temmuz Pazartesi akşamı, saat 22.00’de The Marmara Esma Sultan’da Türkiye’deki ilk konserlerini verecek.

European Jazz Club geceleri Salon`da devam ediyor...

Festivalde Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan “European Jazz Club” serisi, Avusturya, Fransa, İsveç ve İtalya’nın büyükelçilik, konsolosluk veya kültür merkezlerinin ve Dore Müzik’in (Yamaha) katkılarıyla düzenlenecek. Festival boyunca Salon’da devam edecek “European Jazz Club” konserleri saat 22.30’da başlayacak.

European Jazz Club konserleri kapsamında 4 Temmuz Pazartesi akşamı 123 feat. Arve Henriksen, 5 Temmuz Salı akşamı Ferit Odman Quartet feat. Stefano Di Battista, 6 Temmuz Çarşamba akşamı Serdar Barçın feat. Ibrahim Maalouf, 8 Temmuz Cuma akşamı Alp Ersönmez "Cereyanlı" Feat. Bugge Wesseltoft, 11 Temmuz Pazartesi akşamı Selen Gülün Trio (Patrick Zambonin ve Jörg Mikula ile), 14 Temmuz Perşembe akşamı Çağrı Sertel Trio feat. Wolfgang Muthspiel’in konserleri yer alıyor.

"Genç Caz" konserleri...

Son yedi yıldır genç caz müzisyen ve topluluklarına İstanbul Caz Festivali programında yer alabilecekleri bir platform oluşturan “Genç Caz” Konserler Dizisi, bu yıl da devam ediyor. Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Genç Caz konserleri 2 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek Tünel Şenliği kapsamında ücretsiz olarak izlenebilecek.

“Genç Caz” Konserler Dizisi’ne katılacak gruplar, Salon’da yapılacak değerlendirme konseri ile belirlenecek. 22 Mayıs Pazar günü saat 13.00’de başlayacak ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Genç Caz Değerlendirme Konseri’ne tüm cazseverler davetli. Festival kapsamında gerçekleştirilecek Genç Caz konserlerine katılacak grupları seçecek olan kurul Cengiz Baysal, Hülya Tunçağ, Kerem Görsev, Önder Focan, Pelin Opcin, Seda Binbaşgil ve Sevin Okyay’dan oluşuyor.

“Genç Caz Konserler Dizisi”ne 7 yıl içerisinde 200’ün üzerinde caz sanatçısı ve topluluk başvurdu ve 28 genç caz topluluğuna dünyaca ünlü caz sanatçılarıyla aynı festivalde yer alma imkânı sağlandı.

Nardis Jazz Club`da festivale paralel konserler...

İstanbul’un sevilen caz kulüplerinden Nardis Jazz Club bu yıl festival heyecanına, festivale paralel olarak düzenleyeceği konserlerle dâhil olacak. Nardis’te 1–19 Temmuz tarihleri arasında Türkiye caz sahnesinin önemli isimleri konser verecek.

İstanbul Caz Festivali biletleri 7 Mayıs günü satışa çıkıyor...

18. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 7 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da satışa çıkıyor.

BİLETİX satış noktaları,
BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00)
www.biletix.com ve
İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) alınabilecek.

18. İstanbul Caz Festivali’nin bilet fiyatları 15 TL.`dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

Cazkolik.com / 04 Mayıs 2011, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Onur G
    04 Nisan 2011 Çarşamba 08:11

    Mükemmel bir organizasyon olacak. Başta Marcus Miller, Herbie Hancock , biraz yumuşayarak Joss Stone , mekan gezecek olursak Jamie Cullum (6 temmuz) ve Amy Winehouse(20 haziran Maçka).... Daha ne söylenebilir. Türkiye için jazz yılı..!

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • hüsnü yaman
    04 Nisan 2011 Çarşamba 11:24

    18.İSTANBUL CAZ FESTİVAL PROGRAMI GERÇEKTEN HEYECAN VERİCİ.HELE HELE W.SHORTER M.MİLLER H.HANCOCK KONSERİ TEK BAŞINA BİR OLAY.EN SON MARCUS MİLLER İ LEGENT OF 97 KONSERİNDE İZLEMİŞTİM.BU MÜTHİŞ ÜÇLÜYÜ YANYANA GÖRMEK BİLE BÜYÜK BİR AYRICALIK.İSTANBULDA GÖRĞŞMEK ÜZERE İZMİRDEN SEVGİLER

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Şehman Adıyar
    05 Nisan 2011 Perşembe 05:37

    AMERİKADAN SEVGİLER........ FESTİVAL ZAMANI İSTANBULDA OLACAĞIM HANGİ KONSERLERE GİTMEK İSTİYORUM SEÇMEDİ AMA MUTLAKA HEPSİ GÜZEL OLACAKTIR. CAZI BURDA SEVDİM ŞİMDİ BENDE BİR CAZ MERAKLISI OLARAK BURDA TAKİP ETTİĞİM KONSERLERE İSTANBULDA DEVEM EDECĞİM İNŞALLAH BİLETLERİ BULURUM. HERKESE SELAMLAR. ŞEHMAN.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.