Bu yıl "Cazın Nabzı" sloganıyla gerçekleşecek 15. Ankara Caz Festivali programını duyurdu

Bu yıl "Cazın Nabzı" sloganıyla gerçekleşecek 15. Ankara Caz Festivali programını duyurdu

Türkiye de cazın her mevsim kendi rengi var. Her şehrin kendi mevsimi. Ankara Caz Festivali her yeni yılın başında festivaller mevsiminin açılışı yapıyor. Bu yıl 15. kez gerçekleşecek festivalin ana sloganı Cazın Nabzı yani ritm. Davul ve vurmalılar. Festivalin konseptini bu temaya göre oluşturan, konserlerinde bu temanın izinden giden festival yönetimi konserlerde ağırlığı davul ve vurmalı müzisyenlerin konserlerine verdi. Peki konserler ve program ne? Hepsi aşağıda.

 

Ankara`nın caz mevsimi Şubat ayına denk geliyor. Kendine her yıl farklı bir tema belirleyen festival bu kez "Cazın Nabzı" ile 15. kez gerçekleşecek. Ankara Caz Derneği tarafından gerçekleştirilen Ankara Caz Festivali Türkiye`den caz sanatçılarına destek olmakla birlikte, ülkemiz caz müziğinin yurtdışında tanınması için de önemli bir üstleniyor. Bu amaçla her ne kadar her yıl arzuladıkları sponsor firmalar konusunda işler istedikleri gibi gitmese de festival yönetimi her yıl imkanlarını sonuna kadar zorlayarak, varolan sponsorların da imkanlarıyla etkileyici programlara imza atıyorlar.

 

Bu yıl festivalin ana sponsorları The Boeing Company, Havelsan, Nurol, EADS ve Alke ile Durance firmaları. Basın sponsorları konusunda internet üzerinden Cazkolik.com olarak bizim de tanıtım, haber ve röportajlarla destekleyeceğimiz festival ayrıca Kültür Bakanlığı ve elçiliklerin de desteğini almış durumda.

 

ODTÜ Kültür ve kongre Merkezi, Bilkent Konser Salonu ve Türk Amerikan Derneği Salonu`nda gerçekleşecek konserlerin biletlerini MyBilet.com üzerinden almanız mümkün.

 

Buraya kadar verdiğimiz bilgiler sizi heyecanlandırmadı biliyoruz, haklı olarak bir an önce programı görmek istiyorsunuz. O halde buyrun programa.

 

 

 

15. Ankara Caz Festivali bu yıl ki temasını davulun ritminden alarak sloanını "Cazın Nabzı" olarak belirledi

 

 

Festivalin protokol konseri 2 Şubat’ta Türkiye’nin en sevilen büyük orkestralarından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası veriyor. Orkestraya Ankara’lı büyük davul ustası ve caz eğitmeni Durul Gence eşlik edecek.

 

8 Şubat’ta Okay Temiz’in doğum günü için muhteşem bir konser var. Senegal’in dünyaca ünlü ritim hocası Doudou N’diaye Rose, “talking drums” ustası Yamar Thiam ve her iki ülkeden seçkin sanatçı grubuyla Türk ve Afrika ritmlerinin nefes kesen performansları ile sahne alacak.

 

11 Şubat’ta Burhan Öcal ve Tuluğ Tırpan Paganini’nin eserlerini yorumlayacakları bir konserle seyircilerin karşısında olacak. Caz, klasik müzik ve dünya müziğinin keyifli bir senteziyle Paganini’nin mirasına yeni bir kimlik kazandıracaklar.

 

Avusturya cazının yeni yüzü olarak adlandırılan grup Michaela Rabitsch Robert Pawlik Quartet 15 Şubat’ta sahne alıyor. Muhteşem bir vokal ve aynı zamanda trompet virtüözü Michaela Rabitsch “günümüzün kadın Chet Baker’ı” olarak tanınıyor. Aynı gün Hintli müzisyen, bir veena ustası ve dansçı Ragunath Manet, geleneksel Hint müziğiyle caz tınılarını sentezlediği projesinin canlı performansıyla katılıyor festivale.

 

16 Şubat’ta Tamburi Mundi Project: The Rhythms in Dialogue, ritmin kültürler arası diyaloguna çok iyi bir örnek veriyor. Yine aynı gün Kuzey Afrika- İtalyan sentezi Odwalla grubu müzik ve dansları ile unutulmayacak bir gösteri sunacaklar.

 

17 Şubat’ta dünyaca ünlü piyanist Michiel Borstlap triosuyla son albümü Blue’yu festival izleycileri için çalıyor. Borstlap’a birçok caz efsanesine ritmleriyle nabız vermiş ve dünyanın her yerinden caz müzisyenlerinin takdirini kazanmış davulcu Gene Jackson eşlik edecek.

 

Türk cazının genç ve yetenekli davulcularından Ferit Odman New York’ta kaydettiği 2. albümü Autumn in New York ile 18 Şubat’ta sahne alıyor. Türk Cazının geldiği başarılı noktanın önemini yansıtan bu konserde Odman’a Amerikalı ünlü saksofoncu Vincent Herring eşlik edecek.

 

Festivalin son haftası 23 Şubat’ta Kerem Görsev Trio Allan Harris konseriyle başlıyor. Türkiye’nin en ünlü piyanist ve bestecilerinden Kerem Görsev ve Amerikan caz standartlarının günümüzdeki en iyi yorumcularından olan Allan Harris caz sahnelerinin en güzel şarkılarını seslendirecekler. Davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız ise bu konserin diğer yıldızları.

 

24 Şubat’ta Portekizli grup Alexandre Frazão TGB Project rock tadındaki progresif caz albümlerinden parçalarıyla katılıyor festivale. Tuba, gitar ve davuldan oluşan üçlü dünya cazından farklı bir nabız duymak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir konser verecek.

 

Yine aynı gün, günümüz cazının efsane davulcusu Dave Weckl’ın dahil olduğu bir sentez proje, Orhan Osman Turkophony All Stars sahne alıyor. “Buzuki Orhan” Osman’ın Anadolu ritmlerini dünya müzisyenleriyle yorumladığı projede birçok kıymetli müzisyenin yanısıra bas gitarın yıldızlarından Kai Eckhardt da yer alacak.

 

25 Şubat’ta Festivalin kapanış konserini Volkan Öktem ve efsane grup Laço Tayfa yapacak. Volkan Öktem’in festivale özel hazırladığı bu konserde Karadeniz’den Trakya’ya geleneksel müzikler caz, funk, reggea gibi batı formlarına karışıyor. Sekiz virtüöz müzisyen unutulmaz konserlerinden biriyle daha Ankaralı izleyicileriyle buluşacak.

 

Programın ana hatları böyle. Biz de şimdilik programı duyurmuş olmakla yetinelim. İlk konser 2 Şubatta ama festival esas 8 Şubat konseriyle start alacak ve biz de cazkolik olarak günü gününe festivali yazılarımız, röportajlarımızla takip edip sizlere duyurmaya çalışacağız.

 

 

Festival Programı

 

 

02 Şubat 2012, Perşembe: Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartaları Orkestrası Durul Gence
08 Şubat 2012, Çarşamba: Okay Temiz Project feat. Doudou N’diaye Rose ve Yamar Thiam (Bu konserin iptal edildi)
11 Şubat 2012, Cumartesi: Burhan Öçal Tuluğ Tırpan Duo
15 Şubat 2012, Çarşamba: Michaela Rabitsch Robert Pawlik Quartet
15 Şubat 2012, Çarşamba: Raghunath Manet Quartet
16 Şubat 2012, Perşembe: Odwalla
16 Şubat2012, Perşembe: Tamburi Mundi Project: The Rhythms in Dialogue
17 Şubat 2012, Cuma: Michiel Bortslap feat. Gene Jackson
18 Şubat 2012, Cumartesi: Ferit Odman Quintet `Autumn In New York` feat. Vincent Herring
23 Şubat 2012, Perşembe: Kerem Görsev Trio Allan Harris American Song Book
24 Şubat 2012, Cuma: Alexandre Frazão Trio TGB Project
24 Şubat 2012, Cuma: Orhan Osman Turkophony All Stars feat. Dave Weckl – Kai Eckhardt
25 Şubat 2012, Cumartesi: Volkan Öktem feat. Laço Tayfa

 

Cazkolik.com / 24 Ocak 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.