20. yılında festival ile ışıl ışıl bir yaza hazırlanın

20. yılında festival ile ışıl ışıl bir yaza hazırlanın

Dün akşam dostların birbirine kavuştuğu basın toplantısının ardından festivalin 20. yaşına dair konser haberlerinin birbirini kovaladığı, herkesin ellerindeki bültenleri satır satır yokladığı harika bir kokteyl yaşandı.

 

Bu yıl İstanbul`un gözbebeği festivali olan İstanbul Caz Festivali 20. yılını kutlayacak. Dün basın toplantısında barkovizyonda ilk festivalden bu yana geçen isimleri hızla seyrederken ömrümüzün de yirmi yılına tanıklık ettiğimizin farkında mıydık acaba? Ne kadar genç bir nüfus olduğumuzu düşünürseniz herhalde cazseverlerin yarıya yakını ya dünyaya gelmemişti ya da çocuktu. Ama hayat öyle hızlı akıyor ki, dün akşam festival toplantısında ilk günleri heyecanla hatırlayan bizlerle o ilk günlerde henüz çocuk olanlar dün akşam yirminci yılı aynı heyecan ve neşeyle hep birlikte karşıladık.

 

Önümüzde ışıl ışıl bir yaz, müziğin ve cazın güzellikleri tüm cazseverleri bekliyor. Festival, tüm festivallerimiz cazseverlerin kendilerine sahip çıkmasını bekliyor. Konserleri sevgiye dolduran insanları, hayatın cazla yaşanan güzelliklerini birlikte kutlamayı bekliyor.

 

 

İstanbul Caz Festivali`nin 20. yılı tüm cazseverlere kutlu olsun

 

 

Buraya kadar iyi güzel ama bu satırları okuyan herkes eminiz festivalin detaylarını merak ediyor, işte tüm ayrıntılar aşağıda sizlerle, yeter ki bundan yıllarca sonra bile nice güzel festivalleri hep birlikte kutlayalım.

 


 

 

20. yaşını kutlayacak İstanbul Caz Festivali 2 -18 Temmuz 2013 arası gerçekleşecek

 

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, 16 yıldan bu yana Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali, bu sene 20. yılında cazın merkezini İstanbul’a taşıyacak. Modern cazdan rock’a, dünya müziği ve folka uzanan geniş yelpazedeki konserleri kentin kültürel ve doğal dokusunu yansıtan birbirinden etkileyici mekânlarda izleyiciyle buluşturacak.

 

İstanbul Caz Festivali, 14 farklı mekânda 400’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek 40’ı aşkın konserle, Temmuz ayında cazın yıldızlarını yirminci defa müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

 

İstanbul Caz Festivali bu yıl 14 farklı mekanla tüm şehre yayılıyor

 

 

Programında sunduğu çeşitliliğin yanı sıra kullandığı konser mekanlarıyla da izleyiciler için yeni keşif olanakları sağlayan İstanbul Caz Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da konser mekânı olarak görmeye alışık olmadığımız, farklı mekanlara yayılarak müzikseverlere ilkler yaşatmaya devam edecek.

 

Bu yıl festivale ev sahipliği yapacak Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Modern, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi ve Salon İKSV gibi festival mekânlarına Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı, Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Feriye Lokantası, İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi, KüçükÇiftlik Park, Rahmi M. Koç Müzesi ve Yıldız Sarayı Hasbahçe gibi farklı mekânlar da eklenecek.

 

 

İstanbul Caz Festivali 20. yılında "Uluslararasııs Caz Günü"nde yerel ortağı

 

 

UNESCO ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü (Thelonious Monk Institute of Jazz) tarafından, geçen yıl tüm dünyada ilk defa düzenlenmeye başlayan 30 Nisan “Uluslararası Caz Günü” kutlamalarının bu yılki merkezi İstanbul olacak. 30 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek “Uluslararası Caz Günü” kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti işbirliği ve İstanbul Caz Festivali’nin yerel ortaklığı ile İstanbul’da düzenlenecek. Etkinliğin sponsorları arasında, İstanbul Caz Festivali’nin sponsoru Garanti Bankası da yer alıyor.

 

“Uluslararası Caz Günü” kutlamaları kapsamında 30 Nisan Salı akşamı Aya İrini Müzesi’nde düzenlenecek gala konserinin yanı sıra gün boyu farklı mekanlarda konferanslar, yuvarlak masa söyleşileri, ustalık dersleri, caz vokal atölyeleri, film gösterimleri  ve çeşitli konserler de düzenlenecek. Konser, UNESCO, ABD Dışişleri Bakanlığı ve “Uluslararası Caz Günü”nün resmî internet sitelerinden canlı yayımlanacak. Bu unutulmayacak konser ayrıca dünyanın dört bir yanındaki televizyonlarda yayımlanmak üzere kaydedilecek.

 


 

 

İstanbul Caz Festivali`nin açılışı konserinde 20 yıldan oluşturulan özel repertuvar var

 

 

20. İstanbul Caz Festivali, 1 Temmuz Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından özel bir konserle başlıyor. Konserde, Türkiye`nin caz alanındaki genç yıldızlarının bir araya gelmesiyle 2007`de kurulan Four in the Pocket, festivalin 20 yılından sanatçıların eserlerine yer veren özel bir repertuvarla cazseverlerle buluşacak.

 

Vokalde Elif Çağlar, klavyede Çağrı Sertel, bas gitarda Alp Ersönmez, davulda Mert Önal ve saksofonda Toygun Sözen ile sahnede olacak Four in the Pocket, bu gece için, festivalde bugüne kadar sahne almış popüler sanatçıların en sevilen parçalarının da yer aldığı özel bir repertuvar oluşturuyor.

 


 

 

İstanbul Caz Festivali 20. yılında cazın merkezini İstanbul`a taşıyacak

 

 

 

 

Müziğin küresel starlarından, tarzının yaşayan en iyi vokallerinden Alicia keys 2 Temmuz`da ilk kez Türkiye`de olacak

 

 

İstanbul Caz Festivali 20. yılında, RB ve soul müziğin dünyaca ünlü sesi Alicia Keys’i ağırlıyor. ?14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys, Garanti Bankası sponsorluğunda ?2 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de KüçükÇiftlik Park’ta Türkiye’deki ilk konserini verecek.

 

Güçlü vokalinin yanı sıra söz ve şarkı yazarlığıyla da tanınan Alicia Keys, “Falling”, “No One”, “If I Ain’t Got You” gibi şarkıları onlarca ülkede bir numara olan 14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, 40 milyonun üzerindeki albüm satışıyla son dönemin en başarılı kadın müzisyenlerinden. Müziğinde klasik piyanoyu caz, RB ve soul ile harmanlayan Keys, Mayıs 2012’de yayımlanan beşinci albümü Girl On Fire ile yine müzik gündeminde yerini aldı. Maxwell ve Nicki Minaj gibi isimlerle yaptığı düetlerin yer aldığı bu albüm çıktığı hafta listelere 1 numaradan giriş yaptı. Blackberry’nin global turne sponsorluğunda gerçekleşen “Set The World On Fire” turnesi kapsamında Avrupa’yı dolaşacak olan Alicia Keys, Londra, Paris, Viyana, Monaco, Münih gibi şehirlerdeki konserlerinden sonra İstanbul Caz Festivali kapsamında 2 Temmuz’da Türkiye`deki hayranlarıyla buluşacak.

 


 

 

20. yıl özel konserinde müzik dünyasının yıldızları Türkiye`de cazın ilk seslerinden Sevinç Tevs anısına aynı sahnede buluşacak. (Bu konser iptal edildi)

 

 

 

İstanbul Caz Festivali, 20. yılında Türkiye’nin ilk caz yorumcusu Sevinç Tevs anısına çok özel bir konser düzenliyor. Proje yönetmeni Hülya Tunçağ ve müzik direktörü Aycan Teztel’in birlikte kurguladıkları ve Sevinç Tevs’in kızı, ünlü şarkı yazarı Şehrazat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Türkiye’de Cazın İlk Sesi Sevinç Tevs Anısına” başlıklı gece, 11 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.30’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde yapılacak.

 

Sompo Japan Sigorta sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde, Şehrazat, Fatih Erkoç, Sibel Köse, Ayşe Gencer ve Elif Çağlar gibi ünlü solistlere Aycan Teztel yönetimindeki İstanbul Superband eşlik edecek. Türkiye`nin ilk caz yorumcusu unvanına sahip dünyaca ünlü ses sanatçısı Sevinç Tevs, 1930 yılında Ankara’da doğdu. Tevs, Ankara Devlet Konservatuarı Şan ve Tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Yunanistan, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Fransa gibi birçok ülkede konserler verdi. Aynı zamanda BBC`ye ve Almanya-Berlin televizyonuna Türkiye’den çıkan ilk şarkıcı olan Tevs, 1950`lerde daha da ünlenerek, uzun bir süre ABD ve Birleşik Krallık`ta çalıştı.

 


 

 

Festivalin 20. yılına özel senfonik düzenlemelerle E.S.T. senfoni konseri

 

 

 

20. İstanbul Caz Festivali, Esbjörn Svensson Trio (E.S.T) bestelerinin senfonik düzenlemelerini içeren eşsiz bir program sunuyor. “2000’li yılların en iyi üçlüsü” olarak değerlendirilen, öncü ve yenilikçi yaklaşımıyla caz müziğine yeni bir yön veren E.S.T.,Türkiyeli izleyici ile ilk kez İstanbul Caz Festivali’nde tanışmış, 2001, 2002 ve 2003 yıllarında verdikleri konserlerle festivalin gözde ekipleri arasına yerleşmişti.

 

İstanbul Caz Festivali’nin öncülüğünde gerçekleşen bu özel projede İsveçli orkestra şefi ve besteci Hans Ek, 2008 yılında hayatını kaybeden Esbjörn Svensson’un 2003 yılındaki aranjmanları üzerine kurguladığı yeni bir senfonik düzenleme sunuyor. Filarmonia İstanbul tarafından seslendirilecek eserde, orkestraya solist olarak E.S.T.’nin basçısı Dan Berglund ve davulcusu Magnus Öström, piyanoda Jacky Terrasson ve Michael Wollny, saksofonda Marius Neset ile gitarda Sarp Maden katılıyor. E.S.T. Symphony konseri Amplio Emlak Yatırım sponsorluğunda 10 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

 


 

 

Festival ana sahnesi Açıkhava`da efsaneleri ağırlamaya hazırlanıyor

 

 

 

 

Usta müzisyen Bryan Ferry yeni projesiyle festivalin 20. yılına geliyor. (Bu konser iptal edildi)

 

Yetmişlerin en ünlü rock gruplarından Roxy Music’in vokalisti ve şarkı yazarı Bryan Ferry, yeni albümünü takiben İstanbul Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Popüler müzik sahnesinin en üretken ve pırıltılı isimlerinden Bryan Ferry, geçtiğimiz yıl yayımlanan ve “Slave to Love”, “Love is the Drug” ve “Don’t Stop the Dance” gibi en sevilen şarkılarının yirmili yılların caz tarzında yeniden yorumlandığı Jazz Age albümünün ardından, 8 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

 

Bryan Ferry, Roxy Music sonrası solo kariyerinde çok sayıda liste başı albüme imza atarak, kusursuz sesi ile olduğu kadar şarkılarındaki duygu yoğunluğu ile de dinleyenleri etkilemeyi başardı. Kendi bestelerinin yanı sıra başka ünlü isimlerin eserlerini yorumlamadaki başarısı ile de tanınan Ferry, 2007 yılında 14. İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olarak Açıkhava Sahnesi’nde unutulmaz bir konser vermişti.

 


 

 

Popüler cazın efsanevi isimleri Bob James, David Sanborn, Steve Gadd ve James Genus bu yaz Açıkhava sahnesinde buluşacak

 

 

 

İstanbul Caz Festivali, 20. yılında, caz dünyasının dört efsane ismini aynı sahnede buluşturuyor: Eserleri ile güncel müzik sahnesine de ilham veren, besteleri hip hop müzisyenleri tarafından defalarca kullanılan, 58 albüm ve sayısız ödül sahibi tuşlu çalgılar üstadı Bob James, tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksofon virtüözlerinden David Sanborn, neredeyse bütün türlerde önemli müzisyenlerle çalışmış usta bir davulcu Steve Gadd ve Herbie Hancock, Lee Konitz gibi ünlü ustalarla çalışmış, Saturday Night Live Band’in de basçısı olan James Genus. Bu dört efsane isim, 9 Temmuz Salı akşamı saat 21.30’da Sütlüce Kongre Merkezi’nde festival seyircisinin karşısına çıkacak.

 

1986’daki Double Vision ortaklığından sonra ilk defa bir araya gelen Bob James ve David Sanborn, bu yıl Steve Gadd ve James Genus ile birlikte kaydettikleri Quartette Humaine albümünün turnesi kapsamında İstanbul Caz Festivali’nin konuğu olacak. James ve Sanborn’un 1986 yılındaki ortak çalışmaları Double Vision, dünya çapında büyük bir başarı kazanmış, milyonlara ulaşan satış rakamı ile 63 hafta boyunca listelerde üst sıralarda yer almış ve ikiliye bir de Grammy ödülü getirmişti. Günümüzde hala popüler cazın en önemli albümlerinden biri olarak gösterilen bu albümden neredeyse 30 yıl sonra tekrar bir araya gelen Bob James ve David Sanborn, bu sefer yanlarına Steve Gadd ve James Genus’u da katarak caz dünyası tarafından merakla beklenen akustik albüm Quartette Humaine’i hazırladılar. Mayıs ayında piyasaya çıkacak albüm müzikseverler ve eleştirmenler tarafından da merakla bekleniyor.

 


 

 

Festivalin heyecanla beklenen isimlerinden şarkıcı ve söz yazarı John Legend 29 Temmuz`da İstanbul`da olacak

 

Soul ve RB’de kendi neslinin en iyi söz yazarı ve şarkıcılarından John Legend, Matraş sponsorluğunda ?29 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.30’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde ilk kez İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

 

Legend, kazandığı 9 Grammy’nin yanı sıra konserleriyle göz dolduran, yalnızca müzisyenliğiyle değil, aktivizmiyle de tanınan bir müzisyen. Kanye West, Jay-z, Alicia Keys, Fort Minor, T.I., Mariah Carey, Lil Wayne gibi pek çok sanatçıyla da çalışan Legend’in, “Ordinary People”, “Save Room”, “Everybody Knows”, “Used to Love U” gibi hit şarkıları bulunuyor. Sanatçı 2009 yılında Time dergisinin “Dünyaya Yön Veren 100 Kişi” listesinde de yer almıştı. En son Quentin Tarantino’nun yönettiği “Django Unchained” filminde de “Who Did That To You” isimli şarkısı ile yer alan John Legend, yeni albümü Love In the Future’un dünya turnesi kapsamında İstanbul’da olacak.

 


 

 

İstanbul Caz Festivali 20. yılında yeni mekânlarla şehrin farklı köşelerine dağılıyor

 

 

 

 

Caz vokalin divalarından Dee Dee Bridgewater efsane piyanist Ramsey Lewis ile bu yaz Yıldız Sarayı Hasbahçe`de olacak

 

Günümüzün en iyi caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater, usta caz piyanisti ve besteci Ramsey Lewis ile aynı sahneyi paylaşacağı konserini 3 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Yıldız Sarayı Hasbahçe’de verecek.

 

Caz standartlarından, soul ve Motown klasiklerine cazın ruhunu tam anlamıyla yaşatacak bu konserde, üç Grammy ödülü ve yedi altın plak sahibi Lewis’in kusursuz melodileri, ipeksi sesi ve incelikli yorumuyla caz standartlarına taze bir yaklaşım getiren Bridgewater’a eşlik edecek. Dinah Washington ve Sarah Vaughan gibi efsanelerin halefi olarak görülen Dee Dee Bridgewater sahnedeki enerjisi ile caz tarihinin izlemesi en keyifli müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

 


 

 

Ustalarla Buluşmalar

 

 

 

 

Lena Chamamyan, Göksel Baktagir, Özer Arkun Tuluğ Tırpan Trio

 

 

İstanbul Caz Festivali kapsamında 2006 yılından bu yana İstanbul’un tarihi mekanlarında düzenlenen ve dünyaca ünlü sanatçıları, yeni ve özgün üretimler sergilemek üzere bir araya getiren “Ustalarla Buluşmalar” konserleri bu yıl yine özel bir projeyle devam ediyor.

 

18 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.30’da Yıldız Sarayı Hasbahçe’de gerçekleştirilecek konserde, bu yıl caz ve klasik Ermeni müziğinin bileşenlerini müziğine yansıtan Suriye’nin en önemli sanatçılarından şarkıcı Lena Chamamyan yer alacak. Lena Chamamyan’a sahnede, geleneksel icra biçimlerindeki ustalığının yanı sıra caz etkilerini de müziğine katan kanun virtüözü Göksel Baktagir, Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi çellistlerinden biri olan Özer Arkun ve Balkan şarkıları ile klasik Türk müziği eserlerine getirdiği benzersiz düzenleme ve doğaçlamalarla tanınan piyanist Tuluğ Tırpan eşlik edecek. Toplulukta basta Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Volkan Hürsever ve yetenekli genç davulcu Ediz Hafızoğlu da bulunuyor.

 


 

 

Klasik müziğin cazla eşsiz bileşimi "Teatime At The Savoy": Deutsche Philharmonie Merck Kerem Görsev

 

 

 

Almanya’nın en özgün orkestralarından, şef, besteci, piyanist, aranjör Wolfgang Heinzel yönetimindeki Deutsche Philharmonie Merck, “Teatime at the Savoy” adlı projeleriyle klasik müzik ve cazın birleşiminin en güzel örneklerini sunacaklar. Merck İlaç Ecza ve Kimya sponsorluğunda, 16 Temmuz Salı akşamı saat 21.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek bu konserde Deutsche Philharmonie Merck, kendine has müzik tarzıyla dikkat çeken Opera Swing Quartet ve Türkiye’nin öncü cazcılarından, piyanist ve besteci Kerem Görsev’le birlikte caz festivali dinleyicilerini türler arası heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak.

 


 

 

Boğaz`da Lopez-Nussa ailesiyle latin cazla dolu yıldızlı bir gece

 

 

 

Küba’nın en önemli piyanistlerinden Ernàn Lòpez-Nussa ve müzisyen ailesi, DHL Express sponsorluğunda 3 Temmuz Çarşamba gecesi saat 22.00’de Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda cazseverlere farklı bir gece yaşatacak. Küba cazının en sevilen piyanistlerinden Ernàn Lòpez-Nussa, davulda Ruy Lòpez-Nussa ile oğulları, 2005 yılında Montreux Caz Solo Piyano Yarışması birincisi, piyanist ve besteci Harold Lòpez-Nussa ile kardeşi Ruy Lòpez-Nussa aynı sahnede buluşacak. Konserlerinde dinamik performanslarıyla ilgi çeken Lopez-Nussa Family Project, caz ve Latin müziğinin yanı sıra işbirliği yaptıkları sanatçılarla da müzikal skalalarını genişletiyor.

 


 

 

Festivalin yeni mekanı Avusturya Kültür Ofisi bahçesinde cazın yeni yıldızlarından Anthony Strong`u izleyeceğiz

 

 

 

İngiltere cazının yeni yıldızı, şarkıcı, piyanist ve söz yazarı Anthony Strong, cazın yanı sıra blues, pop ve soul türlerinden izler taşıyan iyimser müziği ve canlı ritimleri ile 4 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00’de, festivalin bu yılki yeni mekânlarından Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek konserde festival izleyicileri ile buluşacak.

 

2011’de çıkardığı Delovely adlı kısaçalar albümüyle İngiltere caz listelerinin bir numarasına yükselen Londralı piyanist-şarkıcı Anthony Strong, “Cheek to Cheek” ve “For Once In My Life” adlı single’larıyla da uluslararası alanda bir hayran kitlesi edindi. Sıcak ve romantik vokali ve harikulade piyano tekniğiyle İngiliz cazının yükselen yıldızları arasında gösterilen Strong, caz eğitimine devam ettiği yıllarda Michael Bolton, Jocelyn Brown ve Marti Pellow gibi isimlere eşlik ederek Londra caz sahnesinde adını duyurdu. 2009 yılında ilk albümü Guaranteed! ile büyük beğeni toplayan sanatçı, bu albümü ile BBC radyosunun da en sık çalınan caz albümlerinden biri oldu.

 


 

 

Özel mekânda özel bir ses: Sıcak ve yalın yorumuyla Melody Gardot Alman sefareti yazlık rezidansında

 

 

 

Duruluğu ve büyüsüyle zamanı ve mekânı unutturan bir ses, vokalist, şarkı yazarı, müzisyen Melody Gardot, 5 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı’nda festival izleyicisiyle buluşacak.

 

1985 yılında Amerika’da doğan genç sanatçı Melody Gardot, doğal bir müzikaliteye ve çok yönlü bir sese sahip. Caz ve blues’un yanı sıra country ve folk etkileri de taşıyan, farklı müzikal renklerin karışımı bir sese sahip Gardot, çıkardığı üç albüm ve “Baby I’m A Fool”, “Your Heart Is As Black As Night”, “If the Stars Were Mine” gibi şarkılarındaki eşsiz yorumuyla geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Bestelerinde ve yorumlarında Brezilyalı efsanelerden esinlenen Gardot, vokal performansının yanı sıra güzelliğiyle de büyük bir hayran kitlesi edinmiş durumda.

 


 

 

The Sanlıkol Hybrid Jazz Orchestra ve perdesiz gitar virtüözü Erkan Oğur ile geleneksel müziği cazla buluşturacak bir konser (Bu konser iptal edildi)

 

 

 

Besteci Mehmet Ali Sanlıkol’un liderliğindeki değerli müzisyenlerden oluşan Sanlıkol Caz Orkestrası’nın konseri, 5 Temmuz Cuma akşamı saat 20.00’de İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleştirilecek. Mehmet Ali Sanlıkol, Temmuz ayında yayımlayacağı yeni albümden parçaları Türkiye’nin en önemli bestecilerinden, perdesiz gitar virtüözü Erkan Oğur ile birlikte seslendirecek. Kaba zurna, ney, kös ve nekkare gibi farklı enstrümanları bünyesinde barındıran Sanlıkol Caz Orkestrası’nın çok sesli müziği ve Erkan Oğur’un ustalığını birlikte sunan bu gecede cazseverler, Mehmet Ali Sanlıkol’un modern caz müziği ile mehter müziğinden etkilenmiş çalışmalarını dinleme fırsatı yakalayacaklar.

 


 

 

RB ve blues şarkıcısı China moses ile klarnet ve saksofon virtüözü Anat Cohen Sakıp Sabancı Müzesi`nde

 

 

 

 

Olağanüstü yetenekli RB ve blues şarkıcısı China Moses, 20. İstanbul Caz Festivali kapsamında 13 Temmuz Cumartesi akşamı Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde olacak. Kendi özgün şarkılarının yanı sıra sıcak ve karizmatik sesiyle blues ve soul klasiklerini zenginleştirerek yorumlayan, prodüktörlük ve şarkı yazarlığı da yapan China Moses, Crazy Blues ve This One’s For Dinah adlı albümleriyle de caz sahnesinde yerini sağlamlaştırdı. Aynı zamanda festivalin bir diğer önemli konuğu, Dee Dee Bridgewater’ın kızı olan China Moses’a bu konserde ünlü caz piyanisti Raphaël Lemonnier de eşlik edecek. Moses’ın öncesinde ise müziğinde yalnızca caz değil, latin ve Güney Amerika ezgilerini de harmanlayan, klarnet ve saksofon virtüözü Anat Cohen’in dörtlüsü sahnede olacak. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin eşsiz atmosferinde gerçekleşecek olan bu konser, saat 21.15’te başlayacak.

 


 

 

Caz dünyasının önemli piyanisti Stefano Bollani ve bandolim sanatçısı Hamilton De Hollanda Arkeloji Müzesi Bahçesi`nde

 

 

 

Caz dünyasında son dönemde ismi en çok geçen piyanistlerden Stefano Bollani, Hamilton de Holanda ile duo projesiyle Pirelli sponsorluğunda 15 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.30’da İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bir konser verecek. 15 yaşında başlayan müzik yaşamında klasik müzik ve cazdan, Brezilya müziği ile pop-rock’a kadar birçok farklı türde çalışan Bollani, Enrico Rava ile birçok ikili proje gerçekleştirdi. Bollani bu konserde, Brezilya mandolini olarak bilinen “bandolim”e getirdiği yeniliklerle tanınan ve ABD’de “bandolimin Jimi Hendrix’i” olarak bilinen Hamilton de Holanda ile sahnede olacak.

 


 

 

Arkeoloji Müzesi Bahçesi`nde Chano Dominguez ile flamenko caz

 

 

 

Barselonalı piyanist Chano Dominguez müziğinde yakaladığı caz ve flamenkonun heyecan verici sentezini, 17 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde vereceği konserde müzikseverlerle paylaşacak. 2009 yılında ünlü plak şirketi Blue Note Records’dan çıkardığı Flamenco Sketches adlı albümünde Miles Davis’in caz tarihine geçen “Kind of Blue” kaydını flamenko perspektifinden yorumlayan Dominguez, İstanbul konserinde bir flamenko dansçısı ve vokalisti eşliğinde, büyük beğeni toplayan bu albümden parçalar çalacak.

 


 

 

Şehrin sokaklarında "Tünel Şenliği" (Tünel Şenliği kapalı mekânlara alındı)

 

 

Festival kapsamında bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilecek Tünel Şenliği müzikseverlere “festival içinde festival” sunmaya devam ediyor. Farklı mekânlarda ve açık hava sahnelerinde düzenlenecek birçok konser, etkinlik ve atölye çalışmasıyla müziğin coşkusunu kentin kültür-sanat yaşamının nabzının attığı Tünel Şişhane ve İstiklal Caddesi hattına yayan Tünel Şenliği, bu yıl da festivalin ilk hafta sonunda önde gelen sanatçı ve topluluklara ev sahipliği yapacak.

 

Coca Cola ve Vodafone Freezone eş sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle 6 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak şenlik, Beyoğlu Tünel bölgesinde sokaklarda ve değişik mekanlarda konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Tünel Şenliği’nin ayrıntılı programı, etkinlik haritası üzerinden takip edilebilecek.

 

Tünel Şenliği için kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken gece boyunca seyirciler değişik mekanlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacaklar. Salon, Nardis, Babylon, Alt, Indigo, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi gibi Beyoğlu bölgesinin renkli mekanlarında gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Roos Jonker, Timo Lassy, Bruut!, Ariya Asrabeat Arkestra, Ola Onabule, Salvatore Bonafede Trio, Tin Men and The Telephone, Matthias Eick, Maffy Falay Beşlisi, Baba Zula, Dilek Sert Erdoğan ve Birsen Tezer bulunuyor.

 


 

 

Caz için tuhaf bir yer!

 

 

 

 

Bu yıl Rahmi Koç Müzesi Kairos 4tet ve Bojan Z`yi ağırlıyor

 

 

Her yıl etkileyici programı ile olduğu kadar, sıra dışı mekan seçimleri ve farklı etkinlikleri ile gündeme gelen İstanbul Caz Festivali, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Strange Place for Jazz - Caz İçin Tuhaf Bir Yer” konserlerine yeni bir mekanda hayat veriyor. “Strange Place for Jazz - Caz için Tuhaf Bir Yer”, bu yıl 12 Temmuz Cuma gecesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

 

Saat 21.15’te başlayacak gecede, yenilikçi ve yaratıcı projeleri ile caz müziğine yeni ufuklar kazandıran dünyaca tanınmış iki grup arka arkaya sahne alacak. Gecenin açılışını İngiliz cazının son dönemde en çok konuşulan topluluklarından olan, cazın geleceğe bakan yüzüyle klasik köklerini kusursuz bir şekilde bir araya getiren Kairos 4tet yapacak. Kairos 4tet grubunda Türkiye’de de büyük beğeni toplayan Phronesis toğluluğunun piyanisti Ivo Neame ve basçısı Jasper Høiby de yer alıyor. Sonrasında ise Fransa’nın en önemli caz piyanistlerinden, aldığı birçok ödülün yanı sıra özgün yorumuyla caz dünyasında önemli bir yer edinen Bojan Z, üçlüsü ile beraber sahnede olacak.

 


 

 

Salon İKSV`de Avrupa Caz Klübü geceleri

 

 

 

Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan “European Jazz Club – Avrupa Caz Kulübü” serisi İstanbul Caz Festivali boyunca Salon’da devam edecek ve konserler saat 22.30’da başlayacak. “European Jazz Club – Avrupa Caz Kulübü” konserleri bu yıl Vodafone İstanbul Calling konserler serisi şemsiyesi altında gerçekleştirilecek.

 

“European Jazz Club – Avrupa Caz Kulübü” kapsamında 4 Temmuz Perşembe akşamı Uraz Kıvaner Quintet feat. Marco Tamburini, 10 Temmuz Çarşamba akşamı Evrim Demirel Ensemble feat. David Kweksilber, 11 Temmuz Perşembe akşamı Ozan Musluoğlu Trio feat. Ivo Neame, 12 Temmuz Cuma akşamı Şenay Lambaoğlu feat. Médéric Collignon, 15 Temmuz Pazartesi akşamı Lloyd Chisholm Sextet feat. Luigi Grasso ve Nicolas Dary ve 17 Temmuz Çarşamba akşamı Ece Göksu `Masal` feat. Gregoire Maret konserleri yer alıyor.

 


 

 

İstanbul Caz Festivali biletleri 26 Nisan Cuma günü satışa çıkıyor

 

 

20. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 26 Nisan Cuma günü saat 10.00’da satışa çıkıyor.

 

Festival biletleri,
BİLETİX satış noktaları,
BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00)
www.biletix.com,
Ana Gişe İKSV’den (saat 10.00-18.00, Pazar günü hariç) ve
Garanti paramatiklerden (Sadece Alicia Keys konserinin biletleri için geçerli olacak) alınabilecek.

 

20. İstanbul Caz Festivali’nin bilet fiyatları 20 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

 

Lale üyeleri, İKSV`nin her etkinliğinde olduğu gibi festival boyunca %25`e varan indirimlerden yararlanabiliyor. Siyah ve Beyaz Lale üyeleri için öncelikli ve indirimli bilet satışı 17 ve 18 Nisan tarihlerinde, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri için ise 19-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Lale üyeliği ile ilgili ayrıntılı bilgi için lalekart.org Ayrıntılı bilgi için: caz.iksv.org

 

Cazkolik.com / 16 Nisan 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.