20. İstanbul Caz Festivali Özel Bu yaz festivalde hangi konserleri niye izleyelim? Kısa notlar, öne çıkan detaylar!

<span style="color: rgb(183, 33, 38);">20. İstanbul Caz Festivali Özel</span> Bu yaz festivalde hangi konserleri niye izleyelim? Kısa notlar, öne çıkan detaylar!

Dinlediğiniz şarkı China Moses`ın konserde birlikte sahne alacağı Fransız piyanist Raphael Lemonnier ile seslendirdiği Dinah`s Blues albümüne adını veren parça; "Dinah`s Blues".


Bu yıl İstanbul Caz Festivali`nin 20. yaşını kutluyoruz. Yaşadığımız günler, içinden geçtiğimiz sosyal dalgalanma, geleceklerinden kaygılanan insanların haklı nedenlerle kendini ifade etme zorunluluğu duyması bakımından 20. yıl biraz buruk hale gelip, kimi konserler iptal edilse de yine de elimizde sayıca azalmasına rağmen iyi konserler var. Festivalin açıklamalı programını daha önce yayınlamıştık ve 5 bine yakın kez okunarak cazseverlerin program merakını önemli ölçüde giderdi umuyoruz. Ama bir başka ihtiyaç daha var, o da, konserlere ve sanatçılara dair kısa notlar, daha doğrusu bu konserelere neden gitmeliyiz sorusuna cevap olabilecek açıklamalar, bilmeniz gereken detaylar. Buyrun, hepsi aşağıda...


Soul cazın hayat damarlarından yansıyan şarkılar Yıldız Sarayı Hasbahçe`de...

Pikaplarda cızır cızır dönüp duran 45likler, LP`lerden yayılan müziklerin kalbe duygu pompalayan gecelerden birini yaşamak istiyorsanız yapacağınız ilk iş hemen Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis konserine kendiniz ve partneriniz için bilet almak olacaktır. Muhtemelen dinleyeceğiniz şarkılar da soul cazın en güzel melodileri ve sözleri olacak, misal; Bill Withers`dan "Just The Two Of Us", yine Withers`dan "Use Me Up", mesela Michael Franks`ten "Night Moves", mesela Billie Holiday`i hatırlayacağımız bir "God Bless The Child", Stevie Wonder olmazsa olmaz bir "I Can`t Help It", Ella için mesela bir "I Just Wanna Make Love To You"... Ne bilelim, böylesi şarkıları dinlemeye başladıysanız rüyada değilsiniz emin olabilirsiniz.

Konser: Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis
Mekan: Yıldız Sarayı Hasbahçe, Yıldız Parkı
Tarih: 3 Temmuz 2013, Çarşamba
Saat: 21:00
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA04/TURKIYE/tr


Ödüllü genç Kübalı piyanistten aile boyu Cuban Jazz projesi.

Küba`nın müzisyen fabrikası olduğunu bilmeyen yok ve uluslararası sahneye çıkan her isim dünya çapında üne sahip olan yaratıcı müzisyenler. Harold Lopez Nussa henüz yirmilerinde genç bir piyanist, aynı zamanda besteci. Montreux Caz Festival`in caz dünyasına yeni isimler kazandırmak konusunda saygın piyano yarışmasını kazanarak caz dünyası tarafınca bir anda tanınan isimlerden. Aslında müzik, pek çok Kübalı gibi Harold Lopez Nussa için de aile geleneği. Babası ve amcaları... Zaten, İstanbul`a bu kez aile boyu geliyorlar. Bu kez dedik çünkü genç piyanistin İstanbul`a ilk gelişi değil. Bir sene önce Ghetto sahnesinde ailesiyle değil ama kendi ekibiyle konseri olmuştu. Hatta Cazkolik olarak konsere davetiye hediye etmiş, sanatçı üzerine yazmıştık. Bir kez de ünlü bir caz solistinin piyanisti olarak gelmişti. Bu kez daha iddialı ve etkileyici bir ekiple İstanbul`da olacak. Latin, Cuban cazın genç nesil yetenekli ismini ailesiyle birlikte dinlemek ilginç olacak.

Konser: Lopez - Nussa Family Project
Mekan: Feriye Lokantası, Ortaköy
Tarih: 3 Temmuz 2013, Çarşamba
Saat: 22:00
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA05/TURKIYE/tr


Caz standartlarının yeni sesi bir İngiliz; Anthony Strong

Uzun zamandır cazda yeni erkek sesi çıkmamasından şikayetçi iken birden 2011 sonbaharında beliren bir albüm tüm dikkatleri üstüne çekti. Karşımızda müthiş lirik tenor bir ses vardı. Şarkıları söylerken dinleyeni kavrayan bu ses insanı hemen şarkının içine çekiveriyordu. Okyanusun öte tarafında Michael Buble gibi genç sesler dominant portreler çizip, bir konser için tırlar dolusu ekipman isterken bir anda bu genç İngiliz Buble`den hiç de aşağı kalmayan sesi ve yorumlarıyla bir anda dengeleri Avrupa kıtasına doğru değiştirmeyi başardı. Yayınladığı ilk albüm bizim buralarda pek bir etki yapmadı ama ikinci albüm, aslı 4 şarkılık bir EP olan De Lovely bir anda rüzgarları ters yönde estirmeyi başardı. Cole Porter`ın De Lovely, Irving Berlin`in Cheek To Cheek`ini yeni bir ses, yeni bir tarz ve göz kamaştırıcı yorumlarla harika okudu ve şimdi caz dünyasının yıldızı giderek parlayan yeni sesi şimdi festivalde. Yüzyıldır söylenen caz standartarlarını seslendirmek ve binlerce yorum arasından öne çıkmak sadece o şarkıya getireceğiniz yeni bir yorumla, tarzla, farklılıkla olur. Strong`un yaptığı da bu. Bu konseri kaçırmak akıl kârı değil!

Konser: Anthony Strong
Mekan: Avusturya başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi
Tarih: 4 Temmuz 2013, Perşembe
Saat: 21:00
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA06/TURKIYE/tr


Miles Davis Quintet gibi bir ekip parçalarımı seslendirse nasıl olur görmek istedim...

Festivalin European Jazz konserleri her zaman büyük caz geleneğinin günümüzdeki önemli yansımalarına dair özel konserleri bize dinletmekte giderek daha ustalaşıyor. Eminiz bu sene de böyle olacak. Örneğin, tarih sırasına göre hemen ilk konserle başlayalım; Uraz Kıvaner 5tet ft. Marco Tamborini konseri. Yerli caz sahnemizin başarılı, genç piyanisti Uraz Kıvaner ilk albümü Pieces ile her türlü övgüyü hakettiğini göstermişti. Genç piyanist bu kez Avrupa ve İtalyan cazın tecrübeli, tanınmış isimlerinden, Avrupa caz festivallerinin gedikli müzisyenlerinden trompetçi Marco Tamburini ile aynı sahneyi paylaşacak. Bu konserle ilgili daha geniş bilgiyi Uraz Kıvaner`in kendisiyle konuştuğumuz detaylarla dolu yazımızda okuyabilirsiniz.

Konser: Uraz kıvaner 5tet feat. Marco Tamburini
Mekan: Salon İKSV, Şişhane
Tarih: 4 Temmuz 2013, Perşembe
Saat: 22:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA07/TURKIYE/tr


Melody Gardot ile Rio ve Lizbon ekseninde damıtılmış tatlar...

Genç sanatçı her albümüyle tarzı ve ruhu giderek farklılaşan, genç yaşına rağmen kısa sürede bir divaya dönüşeceğe benziyor ve bu yanıyla da festivallerin tartışılmaz isimlerinden olacağı kesin. Bazı isimler vardır müzikleriyle belli bir tarza ait olmasa da hiç bir tarzın fanatiklerince reddedilen isimler olmaz. Melody Gardot`da bu isimlerden. Belki bir caz vokalisti değil ama en tutucu caz dinleyicisinin dahi kayıtsız kalamayacağı bir ses ve tarz. Aslında Alman sefaretinin Tarabya`daki yazlık rezidansında seslendireceğini umduğumuz son albümü Abcence ile en ayrıntılı cümleleri buradan değil daha önce yayına girmiş ayrı yazımızı link vererek ne ile karşı karşıya olduğunuzu bilin istiyoruz. Yazıyı bu satıra tıklayarak okuyubalirsiniz. Melodi Gardot`nun The Abcence albümüyle ilgili albüm yazısını okumak için lütfen bu satıra tıklayın.

Konser: Melody Gardot
Mekan: Alman sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı
Tarih: 5 Temmuz 2013, Cuma
Saat: 21:00
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA08/TURKIYE/tr


Pop & smooth cazın devleri 27 yıl sonra aynı sahnede buluşuyor...

Bu yaz şu ya da bu nedenle az sayıda konsere gitme durumundaysanız eğer gideceğiniz konserler arasına mutlaka bu konseri ekleyin. Festival yönetimi bu yıl 20. yıl olması nedeniyle özel bir kitapçık hazırladı, biz de bu kitapçığa iki yazıyla nacizane katkıda bulunduk, biri bu konser hakkında hazırladığımız özel yazı oldu. Bu konserin iki önemli ayrıntısı var; ilki Bob James ve David Sanborn`un 1986 yılında yayınladıkları albümün ardından bir daha ancak bu yıl yayınlanan Quartte Humaine`de buluşmaları ve ilk albüm dahil ilk kez birlikte turneye çıkmaları. Bu iki neden dahi ustaların sahnede birlikte neler yaptıklarına dair yeterince meraklandırıcı.

Konser: David Sanborn & Bob James Feat. Steve Gadd, James Genus "Quartet Humaine"
Mekan: Haliç Kongre Merkezi, Sütlüce
Tarih: 9 Temmuz 2013, Salı
Saat: 21:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA29/TURKIYE/tr


Esbjörn Svensson Trio özel gecesi...

Festival ikinci hafta ağır topları ağırlıyor. Bir üstteki yazan konser 9 Temmuzda iken şimdi okuduğunuz ertesi gün ve her ikisi de kesinlikle kaçırılmaması gereken bu yazın en gözde konserleri olacak. Bir kaç yıl önce elim bir kaza sonucu ölen İsveç ve Avrupa cazının önde gelen, çığır açan ismi Esbjörn Svensson ve triosunun müziği bu kez senfoni orkestrasıyla seslendiriliyor. 10 Temmuzda izleyeceğimiz bu konser iki gün sonra Avrupanın ünlü caz festivali NorthSea`de de tekrar edilecek. Ve size bir şey söyleyelim mi; Bu konserde yer alacak kadro ayrı ayrı konserler yapsa bir festival dolduracak kadar özel isimlerden oluşuyor. İstanbul konseri kadrosu ile NorthSea kadrosu farklılıklar arzetse de eşit güçte isimleri sahip. Bizde EST`nin diğer iki üyesi Dan Berglund ve Magnus Öström tabii standart, beraberlerinde piyanoda Jacky Terrasson ve Michael Wollny (Svensson`un yerine diyelim), saksofonda Marius Neset ve gitarda bizden bir isim Sarp Maden var. NorthSea kadrosunda ise tenor saksofonda Neset yerine Yuri Honig (bu kış Borusan`da izlemiştik), trompette Ibrahim Maalouf (en son Babylon`da izledik), gitarda bizde Sarp Maden yerine Kurt Rosenwinkel ve piyanolarda bizde izleyeceğimiz Jacky Terrasson ve Michael Wollny yerine orada Martin Tingvall ve Yaron Herman olacak (bizdeki çift piyanist daha iyi :)) Tabii eşlik edecek senfoni orkestraları da farklı. İstanbul konserinde Filarmonia İstanbul`u dinlerken orada başka bir orkestra sahne alacak ama her iki konserde de Esbjörn Svensson`un bize armağan ettiği eşsiz müzikleri bu kez senfonik olarak dinleyeceğiz.

Konser: E.S.T. Senfoni
Mekan: Haliç Kongre Merkezi, Sütlüce
Tarih: 10 Temmuz 2013, Çarşamba
Saat: 21:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA28/TURKIYE/tr


European Jazz Club konserleri göz kamaştırıyor...

"Ada" albümüyle kalbimizi kazanan piyanist Evrim Demirel konserinde bas klarnet virtüöüzünü ağırlıyor.

Caz piyanisti Evrim Demirel konserinde Hollandalı bas klarnet virtüözü David Kweksilber`i ağırlıyor.
Dedik ya, bu yaz festivalin caz damarı European Jazz Club konserlerinde atıyor diye, işte Salon konserleri bize çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan birinde Ada albümüyle hayli hoş bir çıkış yapan piyanist Evrim Demirel konserinde Hollanda ve Avrupa caz sahnesinin bas klarnetinin önemli ismi David Kweksilber`i ağırlıyor. Aynı zamanda kendi adıyla anılan bir Big band`i olan David Kweksilber orkestrasıyla harika müziklere imza atıyor, farklı işler çıkarıyor. Özelikle nefesli enstrümanlarda ilginç soundlar üreten orkestrayı umarız bir gün burada dinleme imkanımız olur ama öncelikle saksofon ve bas klarnet çalan usta müzisyeni Evrim Demirel`le birlikte dinleyerek keyfini çıkaralım.

Konser: Evrim Demirel Ensemble Feat. David Kweksilber
Mekan: Salon İKSV, Şişhane
Tarih: 10 Temmuz 2013, Çarşamba
Saat: 22:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA14/TURKIYE/tr


Son albümüyle Türk caz tarihinde yerini alan Ozan Musluoğlu ve İngiliz cazının yükselen yıldızı aynı sahnede.

European Jazz Club konserleri bugün Ozan Musluoğlu ve Ivo Neame konseriyle devam ediyor... Ozan Musluoğlu son albümüyle Türkiye de ilk kez yapılan bir işe imza atarak yerli caz tarihimizde şimdiden yerini alan 12 piyanistli kaydını caz dünyasına armağan etmişti. Yeni yayınlanmış olmasına rağmen yaşadığımız günlerin sıcaklığı içinde bizce albümün önemi henüz yeterince dile getirilemedi ama başta biz Cazkolik olmak üzere çok sık albümün adını telaffuz edip referans göstereceğimiz bir kayıt olacak. Bu notu düştükten sonra konsere gelelim. Sevgili Ozan Perşembe akşamı sahnede Yatra albümüyle bir anda Avrupa caz sahnesinin öne çıkan isimlerinden biri haline gelen Ivo Neame`yi ağırlayacak. Genç İngiliz saksofon sanatçısı Ivo`nun gerçekten dikkat çeken bir soundu var. Kısa zamanda İngiliz caz sahnesinin önde gelen isimleri arasında yerini ayırtan Ivo Neame Londra`lı grup Loop Coolective`in de üyesi. Bu konser hakkında Ozan ile yaptığımız konuşmanın ardından özel bir haberimiz yayına girecek, orada daha ayrıntılı bilgi okuma imkanı bulacaksınız.

Konser: Ozan Musluoğlu Trio Feat. Ivo Neame
Mekan: İKSV Salon, Şişhane
Tarih: 11 Temmuz 2013, Perşembe
Saat: 22:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA16/TURKIYE/tr


`Caz için tuhaf bir yer` de ilginç isimler...

Festivalin son yıllarda sıradışı diyebileceğimiz mekanlara festivalin genel çizgisi içinde daha ayrı durma ihtimali yüksek isimlere yer vermeyi istemesi ilk başta çok ilgimizi çekmişti, halen de öyle... Bu tarzın önemli yanı mekanla müziğin uyuşması yönünde gösterilen çabalardı ve ilk iki yıl bu konuda Haliç Tersanesi gibi, geçen sene Sabancı Müzesi`nin bahçesi gibi gerçekten ilginç sayılacak mekanlar bulundu. Bu sene mekanlara Rahmi Koç Müzesi eklendi, gezenler bilir gerçekten etkileyici bir yerdir. Caz konseri için oldukça uygun bir yer olduğu kesin. Peki bu yıl mekanla müzik & müzisyen uyumluluğu nasıl? Bu konuda da çarpıcı isimler seçilmiş. Bojan Z yani Bojan Zülfikarpasiç Sırp kökenli Amerika eğitimli, Fransa da yaşayan, Avrupanın önde gelen caz piyanistlerinden biri. Daha önce ülkemize geldi, konserini izleyenler hatırlayacaktır. (Yanlış bilmiyorsak 1600`lü yılların Balkan Beylerbeyi Zülfikar Paşa`nın kurucusu olduğu ailenin bir üyesi.) Artık varolmayan Yugoslav ekolünün son temsilcilerinden. Müziğinde Balkan köklerini ihmal etmeyen biri. Bu konuda yaptığı çok sayıda müziğin içinde Kudsi Ergüner`le yaptığı çalışmayı da mutlaka anmak lazım. Gecenin bir diğer grubu ise Kairos 4tet. Bir üstte ismi geçen Ivo Neame`nin de içinde olduğu dörtlünün kurucusu Adam Waldmann. Buraya Adam Waldmann, Ivo Neame, Jasper Hoby ve Jon Scott`lı kadro mu gelecek bilmiyoruz ama grubun bildiğimiz Everything We Hold ve Statement Of Invent isimli iki albümü var. Doğaçlama duygusu yüksek müziklere imza atan ekip Rahmi Koç Müzesi`nin orijinal dokusunda mutlaka çok etkili soundları seslendirecektir.

Konser: Caz için tuhaf bir yer: Kairos 4tet / Bojan Z.
Mekan: Rahmi Koç Müzesi, Haliç
Tarih: 12 Temmuz 2013, Cuma
Saat: 21:15
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA17/TURKIYE/tr


Festivalde harika sesler dinleyeceğiz...

Genç caz şarkıcısı Şenay Lambaoğlu ve renkli Fransız caz müzisyeni Mederic Collignon aynı sahnede.

Bu yaz festivalde sayıca on civarında vokalist izleyeceğiz. Genç caz şarkıcısı Şenay Lambaoğlu da bu isimlerden biri. Başarılı genç şarkıcı ilk albümüyle, müzik iştahı ve hırsıyla bir anda caz sahnemizin ismi en çok anılan vokalistlerinden biri oldu. Yaptığı işe tutkuyla bağlı olması ve sürekli yeniliğe, kendini yenilemeye açık görünen hali onda önümüzdeki yıllarda bir çok farklı şeyi bulacağımızı hissettiriyor bize. Aslına bakılırsa European Jazz Club konseri için aynı sahneyi paylaşacağı Gransız hornist ve vokalist Mederic Collignon`u tercih etmesi de yukarda belirttiğimiz yargımızı haklı çıkarmıyor değil. Bu yılın vokalistleri arasına Collignon`u da eklemek gerecek belki de. Oldukça renkli bir müzisyen. Caz da çalıyor / söylüyor, caz rock`da. Sevgili Şenay`ın da ifade skalasında olması şaşırtmayacak benzeri tarzları iki müzisyenin nasıl deneyeceği merakla beklediğimiz konserler arasında olmasını sağlıyor. Son not; Mederic Colignon`nun esas enstrümanının küçük, ilginç ve sempatik bir alet olan saxhorn olduğunu unutmadan ekleyelim.

Konser: Şenay Lambaoğlu Feat. Mederic Collignon
Mekan: İKSV Salon, Şişhane
Tarih: 12 Temmuz 2013, Cuma
Saat: 22:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA18/TURKIYE/tr


Bu yıl festivalin iki ayrı konseri ana kız şarkıcıları ağırlıyor.

Dee Dee Bridgewater festivalin ikinci günü Ramsey Lewis`le konser verirken ayın 13`ünde de kızı China Moses bu kez Fransız piyanist Raphael Lemonnier ile aynı festivalde olacak. Yanlış bilgi vermeyelim ama aynı gece sahne alacak Anat Cohen 4tet`in bu iki isimle bir ilgisinin olmaması lazım. Evet, yanılmamışız, şimdi sanatçının kendi sitesinden kontrol ettik, China Moses ile aynı gece ama farklı konserler. Zaten öyle olması lazım zira çok farklı müziklere sahip iki sanatçıdan söz ediyoruz. China Moses sanabileceğinizin aksine Paris`te yaşayan bir müzisyen. Dikkatleri ilk kez üzerine 2008 yılında çekti. Bu akşamki konserde izleyeceğimiz Raphael Lemonnier ile vokal efsanesi Dinah Washington ile ilgili Dinah`s Blues albümünü yayınlayan genç şarkıcı sesi ve çekiciliğiyle nefesleri kesiyor. Aynı şekilde gecenin bir diğer ismi olan Anat Cohen günümüz caz dünyasının en nitelikli isimlerinden. Aldığı sayısız ödülle caz klarneti konusunda 21. yüzyılın öncü isimlerinden. Anat Cohen kendi dörtlüsü (Piyanist Jason Lindner, basçı Joe Martin ve davulcu Daniel Freedman) ile geliyor.

Konser: China Moses & Raphael lemonnier / Anat Cohen Quartet
Mekan: Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 13 Temmuz 2013, Cumartesi
Saat: 21:15
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA27/TURKIYE/tr


Arkeoloji Müzesi bahçesi bu yaz iki güzel konsere ev sahipliği yapacak.

Müze bahçesinde bandolim sesi var...

Sırada bu iki konserin ilki var. Stefano Bollani & Hamilton De Hollanda Duo. Bu konserde çoğumuz ilk kez farklı bir enstrümanı dinliyeceğiz. Bandolim isimli mandoline benzeyen ama daha farklı bu enstrümanın dünyaca ünlü ustası, Brezilyalı bandolimci Hamilton De Holanda bize yeni sesler dinletecek. Bakalım neler dinleyeceğiz. İtalyanların ünlü piyanisti Stefano Bollani`nin piyanosuyla bandolim hayli ilginç bir ikili olacağa benziyor.

Konser: Stefano Bollani & Hamilton De Hollanda Duo
Mekan: Arkeoloji Müzesi Bahçesi
Tarih: 15 Temmuz 2013, Pazartesi
Saat: 21:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA21/TURKIYE/tr


İstanbullu Amerikalı caz müzisyeni Lloyd Chisholm yanında iki genç İtalyan altoistle çalacak.

European Jazz Club bizden bir Amerikalı müzisyen Lloyd Chisholm ile genç bir İtalyan saksofonist Luigi Grasso (ismini ünlü mafya babası Luigi Grasso ile karıştırmayın, kimbilir kendisine bu isimle ne sıkıntı verici espriler yapıyordur çevresi) ile yine bir başka İtalyan saksofonist Nicolas Dary eşlik edecek. Bu konserle ilgili sahne şöyle; Trompette Chisholm, (mutemelen) altolarda Grasso ve Dary. Kimbilir ne ilginç bir müzik olacak. Merakla bekliyoruz. (Önemli not: Lloyd Chisholm`ün ülkemizde yayınlanan albümü, Curtis Fuller gibi efsanelerle çaldığı From The Moon`u bulursanız kaçırmayın)

Konser: Lyod Chisholm Feat. Luigi Grasso & Nicolas Dary
Mekan: İKSV Salon, Şişhane
Tarih: 15 Temmuz 2013, Pazartesi
Saat: 22:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA20/TURKIYE/tr


Kerem Görsev ile `Savoy`da Çay Saati`

Festivalin heyecan verici konserlerinden biri de Kerem Görsev Trio`nun.

Festivalin en heyecan verici konserlerinden biri de Kerem Görsev Trio`nun Almanya’nın en özgün orkestralarından, şef, besteci, piyanist, aranjör Wolfgang Heinzel yönetimindeki Deutsche Philharmonie Merck, “Teatime at the Savoy” adlı projeleriyle klasik müzik ve cazın birleşiminin en güzel örneklerini sunacak olması. Biliyorsunuz, Kerem Görsev yeni albümü To Bill Evans`ı yeni yayınladı. Yine bir büyük orkestrayla yaptığı bu kayıt usta piyanistin giderek klasikleşen bestelerini geniy soluklu orkestralarla seslendiriyor olması müziğindeki derinliğin de artmasını sağlıyor. Yeni çıkan bu yeni albümün hemen ertesinde yine büyük bir orkestrayla "Teatime At The Savoy" konserini verecek olması bizi uzun ve güzel bir rüya görmeye zorluyor.

Konser: "Teatime At The Savoy" Deutsche Phillphormonie Merck with Kerem Görsev Trio
Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu
Tarih: 16 Temmuz 2013, Salı
Saat: 21:30
Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/PJA22/TURKIYE/tr


Son konserlere geliyoruz...

Miles Davis`in ruhunun Arkeoloji Müzesi bahçesinde olacağı bir geceye hazırlanın...

İspanyol flamenko caz piyanisti Chano Dominguez bu iki müziğin karışımından pek çok ismin yaptığı gibi ortaya yapış yapış bir müzik çıkarmıyor. Tam tersine, flamenko ile cazın ruhunu kutsayan harika işlere imza atıyor. Tecrübeli sanatçının Flamenko Sketches albümü de öyle... Miles Davis`in efsanevi albümünü bu kez bir İspanyol piyanist farklı bir disiplinle yorumluyor ve bize de o gece Arkeoloji Müzesi bahçesinde olmak düşüyor.

Konser: Chano Dominguez "Flamenco Sketches"
Mekan: Arkoloji Müzesi Bahçesi
Tarih: 17 Temmuz 2013, Çarşamba
Saat: 21:30


Bu yaz festivalde izleyeceğimiz ikinci sıradışı enstrüman ise ağız armonikası...

Ve bu enstrümanın yaşayan en iyi isimlerinden biri de Fransız Gregoire Maret. Caz vokalistimiz Ece Göksu`nun Masal isimli albümündeki hoş müziklere ağız armonikasının eşlik edecek olması duyunca bile insanı heyecanlandırıyor.

Konser: "Masal" albümüyle Ece Göksu Feat. Greogoire Maret
Mekan: İKSV Salon, Şişhane
Tarih: 17 Temmuz 2013, Çarşamba
Saat: 22:30


Cazkolik.com / 01 Temmuz 2013, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.