17. Ankara Caz Festivali bu yıl caz vokalin yerli yabancı ünlü isimlerini ağırlayacak

17. Ankara Caz Festivali bu yıl caz vokalin yerli yabancı ünlü isimlerini ağırlayacak

Cazkolik olarak 17. Ankara Caz Festivali`ni internet basın sponsoru olarak desteklemek ve katkı vermekten dolayı mutluyuz.

 


 

Bu yıla özel olması kaydıyla 30 Mart Belediye seçimleri nedeniyle geleneksel festival tarihinin dışına çıkarak Mayıs ayı başına taşınan Ankara Caz Festivali bu yıl 17. kez gerçekleşecek.

 

7 Mayıs ile 15 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek toplam 25 konsere ev sahipliği yapacak 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali bu yıl altısı yurtdışından olmak üzere onlarca caz sanatçısını Ankaralı cazseverlerle buluşturacak.

 

Ankara’nın çeşitli mekanlarında gerçekleşecek 25 konser ile dinleyicisine unutulmaz anlar yaşatacak olan festivalin biletleri www.mybilet.com üzerinden satışa çıktı.

 

 

Festival bu yıl Türkiye`den ve dünyadan vokal cazın güçlü seslerini ağırlayacak

 

 

Ankara Caz Festivali`nin diğer festivallere nazaran farklı bir uygulaması var ki o da her yıl festivalin bir ana teması olması. Bu yıl festival yönetimi ana tema olarak kendine "Vokal"i seçmiş. Bu sebeple izleyeceğimiz onlarca vokal konseri olacak ve bu sayede biz cazseverler de Türkiye`de ve dünyada vokal cazın panoramasını, renkliliğini ve çeşitliliğini bizzat izleme, dinleme imkanı bulabileceğiz.

 

Bu cümleye kadar işin bir genel özetini çıkarmaya çalıştık ama esas olan bu yıl festivalde hangi konserleri izeyeceğimiz elbette, o halde gelin tüm festivali konser konser birlikte gözden geçirelim.

 

Festival Açılış Konseri:

 

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Yıldızlar Geçidi konseri

 

 

07 Mayıs 2014, Saat: 20:00, MEB Şura Salonu

 

Yıldızlar Geçidi Solistleri: Aydın Kahya, Jülide Özçelik, Meltem Ege, Sibel Köse,Yıldız İbrahimova, Zuhal Olcay
Solist: Merve Karaca Altınbilek
Saksofonlar: Tan Duru, Sedat Karabacak, Mehmet Can Kartalkanat, Sinan Balcı, Yunus Boyraz
Trompetler: Recep Bektaş, Erkan Sönmez, Ümit Şahin, Alper Can Öncül, Burak Günay
Trombonlar: Peter Körner, Gökhan Güvenilir, Cihan Erdem, Ersan Nalbantlar
Piyano: Cengiz Şahin
Bas: Yusuf Ülger
Vurmalı Çalgılar: Tamer Kalfa
Davul: Yalçın Güven

 

Ankara Caz Festivali`nin geleneklerinden biri de açılış konserini hep Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları orkestrasının yapması. Bu yıl da böyle... 1961 yılında kurulan Cazın Kartalları, 1998 yılından bu yana orkestranın eski üyelerinden trombon icracısı Bilbay Özal`ın katkılarıyla seçkin, modern ve kararlı big band caz topluluğu olma yolunda önemli adımlar atıyor. Orkestra, Tuna Ötenel, Muvaffak Falay, Neşet-Nükhet Ruacan, Durul Gence, Murat Ulus, Önder Focan, Kerem Görsev, Elvan Aracı, Fatih Erkoç gibi önemli isimlerlle birlikte kayıt ve performanslara imza attı. Bunun yanı sıra kazandığı birikimleri konserlerinde yer verdiği genç caz müzisyenleri ile paylaşmaya devam ediyor.

 

Bu yılın açılış konserinde Cazın Kartalları`na bir yıldızlar geçidi eşlik ediyor: trombon ve vokal alanında caza gönül vermiş bir müzisyen ve akademisyen Aydın Kahya, "Jazz İstanbul" isimli albümleriyle hayranlık uyandıran bir ses Jülide Özçelik, Berklee College of Music`ten derece ile mezun olmuş ödüllü bir caz yıldızı Meltem Ege, Türkiye`de caz vokal denince akla gelen ilk isimlerden biri ve Ankara`nın gururu Sibel Köse, dünya çapında bir doğaçlama ustası Yıldız İbrahimova ve oyunculuktaki ustalığı vokal tekniğine yansımış duru bir ses Zuhal Olcay.

 

 

Dolce Vokal Caz Grubu

 

 

09 Mayıs 2014 Cuma, Saat: 20:30, Samm`s Bistro

 

Merve Erdal, Damla Güneş, Duygu Yücesoy: Vokal
Janusz Szprot: Piyano
Doruk Gönentür: Trompet
Murat Ulus: Bas Gitar
Serkan Alagök: Davul

 

Caz standartlarının çok sesli aranjmanlarını orkestra eşliğinde yorumlayan Dolce Caz Vokal Grubu, Ankaralıların yakından tanıdığı bir grup. Sahne sanatlarıyla uğraşan ve farklı müzik dallarında çalışmalarda bulunan üç kadın vokalden oluşan Dolce, 1940`ların Andrews Sisters şarkılarından grup üyelerinin kendi aranjmanlarına, gospel ve müzikallere uzanan geniş repertuvarını, konserlerinde koreografi eşliğinde sunmakta. Dolce enerjisi yüksek, keyifli bir caz ambiyansı yaşatacak.

 

 

Sibel Köse Quintet feat. Dave Allen

 

 

11 Mayıs 2014 Pazar, Saat: 20:30, Armada Hayat Sokağı

 

Sibel Köse: Vokal
Dave Allen: Gitar
Engin Recepoğulları: Saksofon
Kürşad Deniz: Piyano
Kağan Yıldız: Kontrabas
Cem Aksel: Davul

 

Sibel Köse ODTÜ Mimarlık bölümünde öğrenci olduğu yıllarda başladı profesyonel caz hayatına, şimdi ise Türkiye de caz denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. Yurtiçinde ve yurt dışında önde gelen caz müzisyenleriyle sayısız konser verdi. İkiliden, büyük orkestralara uzanan farklı proje ve gruplarda yer almaya devam ediyor.

 

Dave Allen New York Times, All About Jazz, Jazz Times Magazine gibi önde gelen gazete ve dergilerde sıkça bahsedilen bir gitarist ve besteci, New York Jazz Academy de uzun süre ders vermiş bir akademisyen. Kendi projelerinin yanında dünyaca ünlü isimlerle turnelere çıkıyor. Ezgisel ve anlaşılır olduğu kadar üst düzey ritim ve armoni bilgisi isteyen besteleri ile New York caz camiasında büyük bir üne sahip.

 

Bu ikiliye konserde Türkiye nin usta caz müzisyenleri de eşlik edecek.

 

 

Şenay Lambaoğlu

 

 

14 Mayıs 2014 Çarşamba, Saat: 20:30, Samm`s Bistro

 

Şenay Lambaoğlu: Vokal
Uraz Kıvaner: Piyano
Yahya Dai: Saksofon
Volkan Hürsever: Kontrabas
Ekin Cengizkan: Davul

 

Şenay Lambaoğlu Pera Güzel Sanatlar Akademisi nde okurken profesyonel müzik hayatına başladı. Bu yıllarda çok sayıda ustayla çalıştı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü`nde müzik eğitimini sürdürdü. 2000 yılında Ukraynanın Kiev kentinde İlyas Mirsayev`in caz albümü kayıtlarında yer aldı. Düzenlemelerini Ercüment Orkut`un yaptığı ilk solo albümü "İçimde Aşk Var" geçtiğimiz yıl piyasaya çıktı ve Türkçe sözlü cazın iyi örnekleri arasında yerini aldı. Yeni projesi Zarf Tümleci`nden de şarkıları seslendirileceği konseriyle Şenay Lambaoğlu 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali`nin güçlü kadın vokalleri arasında da yerini alıyor.

 

 

A Capella Boğaziçi

 

 

15 Mayıs 2014 Perşembe, Saat: 20:30, Samm`s Bistro

 

A. Seren Akyoldaş: Soprano
Ezgi Arslan: Alto
Kaan Bayır: Tenor
Ali Göktürk: Bas
Recep Gül: Baritone

 

A Capella Boğaziçi 2002 yılında A. Seren Akyoldaş, Ezgi Arslan, Kaan Bayır, Ali Göktürk ve Recep Gül tarafından kuruldu. Grup, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genç Caz projesine katıldığı demo kayıt ile Kerem Görsev`in dikkatini çekti ve 2005 te usta müzisyenin prodüktörlüğünde Türkiye nin ilk a capella caz albümünü çıkardı. Aynı yıl 12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali albümünde yer aldı. Yurtiçinde birçok festivale katıldı ve konserler verdi. Eurasian Tales adlı yeni projelerinde Fazıl Say bestelerini Recep Gül`ün a capella düzenlemeleriyle seslendiren A Capella Boğaziçi, 2012de Korofest açılışı, 13. Antalya Piyano Festivali açılış partisi, İzmir AASSM, 15. Aksanat Caz Festivali, 3. Uluslararası Milas Festivali, Berlin, Bologna ve Floransa konserleri ile projeyi geniş bir dinleyici kitlesiyle buluşturdu. Topluluk caz, Anadolu ve Balkan müzikleri, klasik müzik ve popüler müziklerden beslenerek, dünya vokal müziğinde kendimize özgü bir yer edinme hedefindeyiz diyor.

 

 

Ülkü Aybala Sunat Band

 

 

16 Mayıs 2014 Cuma, Saat: 20:30, Samm`s bistro

 

Ülkü Aybala Sunat: Vokal
Janusz Sprot: Piyano
Murat Ulus: Bas Gitar
Cem Aksel: Davul

 

Ülkü Aybala Sunat müzik yolculuğuna Türk Sanat Müziği ile başladı ve daha sonra S5 adlı grubuyla caza geçiş yaptı. 2007 Nardis Genç Caz Vokal yarışması ona Sibel Köse Workshop Ödülü`nü kazandırdı ve Polonya da Pulawy Jazz Workshop`a katıldı. 2011 yılında ikincisi yapılan Kapadokya Caz Günleri`nde sahne aldı. Projesi olan Jeff Buckley şarkılarının yanı sıra halen İstanbul’da çeşitli kulüp ve mekanlarında caz, indie ve alternatif müzik yelpazesinde repertuvarını seslendiriyor. Sanatçıyla beraber piyanoda deneyimli caz piyanisti, besteci, aranjör ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Janusz Szprot, bas gitarda Türk pop müziğinin duayenleriyle sahne ve stüdyo-plak çalışmaları yapmış bir müzisyen Murat Ulus ve Türkiye nin en iyi davulcularından Cem Aksel sahne alacak.

 

 

Jehan Barbur

 

 

19 Mayıs 2014 Pazartesi, Saat: 20:30, Armada Hayat Sokağı (Ücretsiz Konser)

 

Jehan Barbur: Vokal
Evrim Tüzün: Klavye
Cenk Erdoğan: Akustik Perdesiz Gitar
Berkant Çelen: Elektrik Gitar
Murat Çopur: Bas Gitar
Mert Önal: Davul

 

Jehan Barbur kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkıların yer aldığı üç albümü; Uyan (2009), Hayat (2010) ve Sarı (2012) ile son yıllarda hayranlık uyandıran isimlerden. Özgün, bağımsız ve güçlü müziği, sesinin zarafeti ve dinginliği dinleyici kitlesinde derin etkiler bırakıyor. Usta müzisyenlerden oluşan grubu yoğun konser ve canlı performans trafiğiyle dinleyicileriyle hep yakın temasta kalıyor. Sanatçı, aynı zamanda Zuhal Olcay, Gürol Ağırbaş, Ezginin Günlüğü ve Feridun Düzağaç ın albümlerinde vokaliyle yer aldı. Yaptığı film, dizi ve tiyatro oyunu müzikleri ödüllere layık görüldü. Bülent Ortaçgil yorumları ise büyük beğeni topladı. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı da kutlayacağımız bu açık hava konseri ücretsizdir.

 

 

Karsu

 

 

21 Mayıs 2014 Çarşamba, Saat: 20:30, MEB Şura Salonu

 

Karsu: Piyano Vokal
Orville Breeveld: Gitar
Daniel Mester: Saksofon
Daniel Eskens: Bas Gitar
Benjamin Rheinlander: Davul

 

7 yaşında piyano çalmaya başlayan Karsu, çok başarılı bir piyanist, güçlü bir vokal, besteci, söz yazarı ve aranjör. Dünyanın en önemli sahnelerinden New York, Carnegie Hall’de 3 kez, North Sea Caz Festivali`nde 2 kez konser verdi ve ayakta alkışlandı. Henüz 24 yaşında olan Karsu`nun hayatı, çekimleri 5 yıl süren Karsu: I Hide A Secret adlı belgesele de konu oldu. 2012`de Hollanda da çıkan ilk stüdyo albümü Confession, bu yıl Türkiye de de satışa sunuldu. Karsu, Burdur gölündeki kurumaya dikkat çektiği müzik videosu ile de takdir topluyor. İlk kez geçtiğimiz festivald gördüğü yoğun ilginin ardından bu yıl daha geniş bir müziksever kitleyle buluşmaya hazırlanıyor. Caz, blues, soul ve funk`ı Türk müziğiyle birleştirerek kendi tarzını yaratan Karsu, bu konserde bestelerinin yanında çok sevilen Türkçe şarkıları da yorumlayacak.

 

 

Pink Martini yeni şarkılarının dünya prömiyeri için 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali`nde

 

 

Klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından 1994 yılında Portland`da kuruldu. Sivil toplum örgütlerinin yardım ve bilinçlendirme amaçlı organizasyonlarında sahne alan bir orkestra olarak yola çıkmıştı. Lauderdale`in Harvard`dan sınıf arkadaşı China Forbes, orkestraya 1995`te katıldı. Pink Martini kurulduğu ilk günlerden beri farklı dillerde, farklı kültürlerin şarkılarını sunmaya ve dünyaca ünlü senfoni orkestralarıyla sahne almaya devam ediyor. Lauderdale, kendilerini dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip, modern bir formda sunan müzik arkeologları şeklinde tarif ediyor. 2013 te çıkan albümü Get Happy, Lauderdale tarafından seçilen ve düzenlemeleri yapılan İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince, Japonca, İspanyolca, Farsça, Türkçe ve Romence dillerinde şarkılardan oluşuyor.

 

Türkiye de çok geniş bir hayran kitlesine sahip grup Pink Martini yepyeni şarkılarının dünya prömiyeri ile bu defa 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali için sahne alacak. Samurayların aşk şarkılarından 1930 ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli müzikleri tozlu raflardan bulup çıkarıyor.

 

 

Boğaziçi Caz Korosu

 

 

24 Mayıs 2014 Cumartesi, Sat: 20:30, Bilkent Konser Salonu

 

Masis Aram Gözbek: Şef

 

Vokal temalı bir caz festivali onlarsız olmazdı. Birçok uluslararası yarışmada ödül almış, çok sesli müziğin gülümseyen yüzü Boğaziçi Caz Korosu çağdaş müzikten caza ve çok sesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan repertuarıyla festival izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 2007’den bu yana koronun şefliğini yürüten 1987 doğumlu sanatçı Masis Aram Gözbek parlak bir kariyere sahip. ABD, Almanya, Avusturya, Çin, İtalya, İsveç, Letonya, Macaristan gibi ülkelerde sayısız yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı. 2013 te 19. Ten Outstanding Young Persons Türkiye Finali`nde, Kültürel Başarı kategorisinde Türkiyenin En Başarılı Genci ödülünü aldı. MSGÜ Devlet Konservatuarı`nda okuyan Gözbek, şu sıralar Antonio Pirolli ile orkestra şefliği ve Mehmet Nemutlu ile kompozisyon çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Pınar Dönmez Band

 

 

27 Mayıs 2014 Salı, Saat: 20:30, Samm`s Bistro

 

Pınar Dönmez: Vokal
Rob Scholtens: Akustik Elektro Gitar
Jan Willem te Kiefte: Trompet
Reindert Kragt: Kontrbas
Joost Visser: Perküsyon Davul

 

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı gitar bölümü mezunu Pınar Dönmez, Amsterdam Konservatuarı`nda 2 yıl caz vokal eğitimi aldıktan sonra ArtEZ Konservatuarı caz ve pop bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Fortress adlı a capella grubuyla Hollanda da ve İstanbul da konserler verdi. Çeşitli kültürlerin geleneksel halk müziğine duyduğu ilgi ve kendi kültürüne duyduğu özlem, müzisyeni anadilinde parçalar bestelemeye yöneltti. Pınar Dönmez`in Kasım 2013 te satışa sunulan Hayata Evet adlı ilk albümü, Türkiye de dinleyicilerle buluşarak beğeni toplamaya devam ediyor. Albümünün yanında sevilen caz şarkılarını da seslendireceği festival konserinde Pınar Dönmez, Hollandalı müzisyenlerden oluşan grubuyla sahne alacak.

 

 

Portekiz`in Billie Holiday`i, genç ve başarılı yeni nesil Avrupa caz şarkıcılarından Luisa Sobral bu yıl festivalde

 

 

2009 yılında mezun olduğu Berklee College of Music yıllarından beri şarkılar yazıyor ve özellikle sahnede yarattığı romantik ve otantik tarzıyla büyük ilgi görüyor. Müziklerinde caz, soul ve pop tarzlarını buluşturan Sobral`ın 2011 yılında çıkan ilk albümü The Cherry on My Cake platin plak sahibi oldu. Yakaladığı büyük başarıyı 17 şarkının tamamına imzasını attığı yepyeni albümü There s a Flower in My Bedroom ile sürdürüyor. Bu albümde Luisa Sobral`e genç Sinatra olarak anılan Jamie Cullum, fadonun önemli seslerinden Antonio Zambujo ve uluslararası piyano yıldızı Mario Laginha da eşlik etti. Sobral, BBC de ünlü Jools Holland`ın programında canlı yayın konuğu olarak sahne alan ilk Portekizli sanatçı oldu.

 

 

Dilek Sert Erdoğan

 

 

29 Mayıs 2014 Perşembe, Saat: 20:30, Samm`s Bistro

 

Dilek Sert Erdoğan: Vokal
Elvan Aracı: Piyano
Bora Çeliker: Gitar
Caner Üstündağ: Bas Gitar
Turgut Alp Bekoğlu: Davul

 

Türkiye`nin en önemli soul vokallerinden biri olarak nitelendirilen, müzik eleştirmenlerinin siyahi ses olarak tanımladığı Dilek Sert Erdoğan, geçen yıl çıkan ve Türkiye`de yayımlanmış ilk orijinal soul albüm olma özelliğini taşıyan Moments ile bu kez 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali`nde dinleyicilerle buluşacak.

 

 

Şirin Soysal Bora Çeliker / Janusz Szprot Trio

 

 

30 Mayıs 2014 Cuma, Saat: 20:30, Samm`s Bistro

 

Şirin Soysal: Vokal
Bora Çeliker: Vokal Gitar
Janusz Szprot: Fender Rhodes
Murat Ulus: Kontrabas

 

Şirin Soysal, Dublin Trinity College, Tiyatro Bölümünden mezun oldu, sinema alanında yüksek lisans yaptı. 2011`de çıkardığı Bir Şeyler Var adlı ilk albümü, kara kabare diye adlandırdığı özgün tarzı ve farklı aurasıyla övgüler aldı. Art-rock ve art-pop türlerinde gezinen ikinci albümü Ziyaret ise geçen yıl çıktı. Soysal ve ekibi, Washington D.C. de Ertegün Caz Serisi`ne davet edilen ilk Türk grubu oldu. Kendi bestelerinin yanı sıra caz standartları, Kurt Weill ve kabare klasikleri, şansonlar ve kült pop şarkılarından oluşan özel repertuvarını, kendine has dramatik vokali ve sahne performansıyla yorumluyor.

 

 

Meltem Ege Quintet feat.Nihal Cansu Akarsu

 

 

30 Mayıs 2014 Cuma, Saat: 20:30, Armada Hayat Sokağı

 

Meltem Ege: Vokal
Cansu Nihal Akarsu: Vokal
Doruk Gönentur: Trompet
Janusz Szprot: Piyano
Murat Ulus: Bas Gitar
Serkan Alagök: Davul

 

Meltem Ege, yeni nesil caz müzisyenleri içinde kısa sürede parlamış ve genç yaşında bir vokal eğitmeni olarak da kendini kanıtlamış bir isim. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda yakaladığı başarıyı özel yetenek bursuyla okuduğu Berklee College of Music ten en yüksek dereceyle mezun olarak zirveye taşıdı. Ayrıca, Ankara Caz Derneği`nin burs verdiği genç müzisyenlerden biri oldu. Meltem Ege, yurt içinde ve dışında birçok festivalde yer alıyor, Haziran 2012`de raflarda yerini alan Önder Focan ile kaydettikleri Songbook albümünün konserlerine devam ediyor ve Başkent Üniversitesi nde Popüler Müzik Şarkıcılığı Sanat Dalı Başkan`ı olarak caz vokal dersleri veriyor.

 

 

Cazda erkek sesin yeni nesil başarılı isimlerinden Torsten Goods 17. Uluslararası Ankara Caz Festivali`nde

 

 

04 Haziran 2014 Çarşamba, Saat: 22:00, IF Performance Hall

 

İrlandalı bir anne ve Alman bir babanın oğlu olan Torsten Gutknecht daha çocukken cazla ve gitarla tanıştı. 17 yaşında doğaçlama yeteneğini keşfetti, çingene gitar virtüözü Bireli Lagrene ile Strasbourg’da çalışmalar yaptı. 20 yaşında saygın müzik okulu New York New School’da öğrenci oldu. İlham kaynağı George Benson`la burada tanıştı ve onun teşvikiyle şarkı söylemeye başladı. Aynı zamanda isim babası da olan gitar efsanesi Les Paul ile sahne alma şansına sahip oldu. 2004 te çıkardığı Steppin ve İrlandalı köklerine selam duran Irish Heart (2006) albümleri ile uluslararası festivallerden davet aldı. Doğum yılı olan 1980’deki soundtrackleri yorumladığı 1980 albümünden sonra bir süre RB ile ilgilendi. Son albümü Love Comes to Town ise Berlin in dinamik caz ambiyansından etkiler taşıyor.

 

 

Ece Göksu Neşet Ruacan

 

 

06 Haziran 2014 Cumartesi, Saat: 20:30, Armada Hayat Sokağı

 

Ece Göksu: Vokal
Neşet Ruacan: Gitar
Volkan Hürsever: Kontrbas

 

Ece Göksu piyano alanında konservatuar eğitimini Türkiye de tamamladıktan sonra 2007 de Fullbright bursu ile caz vokal yüksek lisansı yapmak üzere ABD ye gitti. Burada Nancy Marano, Cecil Bridgewater ve Mulgrew Miller gibi isimlerle çalıştı. 2011 de Yavuz Akyazıcı Project in Turkish Standards Vol.1 adlı albümünde yer aldı, The Duke Ellington Orchestra ile konser verdi. İlk solo albümü olan Masal, 2012 de piyasaya çıktı.
Türkiye nin caz gitar efsanesi olmuş; Herbie Hancock, John Ormond, Nathan Davies ve Woody Williams gibi müzisyenlerle sahne almış; TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası nın yıllarca şefliğini yapmış ve Türk cazına büyük katkılarda bulunmuş bir sanatçı, Neşet Ruacan. Geçtiğimiz festivalin açılış konserini onurlandıran bu büyük isme Ece Göksu ile beraber Volkan Hürsever eşlik ediyor. Hediye isimli albüm projesiyle de festivalde ağırlamış olduğumuz kontrbas ustası Volkan Hürsever, bugüne kadar Türk caz müzisyenlerinin neredeyse tamamıyla sahne aldı. Alan Harris, Marion Cowings, Billy James, Harvey Thompson, Clifford Jarvis gibi dünyanın önde gelen müzisyenleriyle de başarılı çalışmalara imza attı.

 

 

Festivalin merakla beklenen önemli isimlerinden Raul Midon dünyaca ünlü bir caz yıldızı

 

 

10 Haziran 2014 Salı, Saat: 20:30, ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu

 

Şarkı yazarı ve gitarist Raul Midon özellikle kendine has ve deneysel vokal ve perküsif gitar teknikleriyle ün kazandı. Herbie Hancock ve Stevie Wonder gibi efsanelerle çalışan Midón, Queen Latifah, Snoop Dog ve Jason Mraz`ın albümlerinde yer aldı. 1999’dan bu yana aralarında hit olmuş State of Mind (2005), A World within a World (2007) ve Synthesis (2009) albümlerinin de olduğu yedi albüm kaydetti. Son albümü canlı ve samimi bir konser kaydı olan Invisible Chains – Live from NYC 2012’de piyasaya çıktı. Görme engelli olan sanatçı, özel bir yazılım sayesinde son albümünün kayıtlarını ve prodüktörlüğünü de kendi üstleniyor. "Görme engelli olmanın sizi daha iyi bir müzisyen yaptığına inanmıyorum. Belki pragmatik olarak odaklanmanızı sağlayabilir. Kısıtlı iş imkanım olduğunu biliyordum ama Midonlar yedek planlara inanmaz, müzik yapmaya devam et ama işe yaramayacağı durumlar için elinde diploman olsun gibi bir yaklaşım bizim yönetimimiz olamaz. Bir yeteneğim vardı, görme engeli bu yeteneği geliştirmeye odaklanmamı sağladı. Daha iyi çalmamı sağladığını düşünmüyorum. Sonuçta, tanıdığım büyük müzisyenlerin çoğu görebiliyor." diyen usta sanatçıyı 10 Haziran`da izleyeceğiz.

 

 

Avrupa cazının tecrübeli vokalisti Aga Zaryan`da bu yıl festivalde

 

 

12 Haziran 2014 Perşembe, Saat: 20:30, ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu

 

Polonyalı caz vokal Aga Zaryan caz dünyasında övgüyle bahsedilen kariyerinin zirvesinde bir sanatçı. Shirley Horn, Carmen McRae ve Joni Mitchell gibi ustaların geleneğini başarıyla sürdürerek klasik cazı günümüz dinleyicileriyle buluşturuyor. Bugüne kadar yaptığı yedi albümle çok sayıda altın ve platin plak ödülüne layık görüldü, European Jazz Forum Magazine okuyucuları tarafından dört yıl üst üste Yılın Caz Vokalisti seçildi. 2008 de, Polonya müzik camiasının en saygın ödülü Frederic Chopin i alan Zaryan, aynı yıl Polonya`nın en önemli gazetesi tarafından Yılın Kadını seçildi.

 

 

Ödüllü ses Ntjam Rosie festivalde

 

 

13 Haziran 2014 Cuma, Saat: 20:30, Cermodern / Açık Hava

 

Kamerun doğumlu Hollandalı müzisyen Ntjam Rosie müzik eğitimini Rotterdam Codarts Academy of Music te aldı. 2009 yılında kendisine Rotterdam müzik elçisi ünvanını kazandıran Music Matters ve en çok gelecek vaat eden yetenek ünvanıyla MCN World Up! ödüllerini kazandı. Ntjam Rosie`nin kendine özgü stilini yansıtan üç albümü var: Atouba, Elle ve At the Back of Beyond. Geç 70`lerden esintiler taşıyan Elle de, soul ve cazı Brezilya ve Afrika ritimleriyle birleştiren Ntjam Rosie, son albümünü çıkarmadan önce ise kendi kendine gitar çalmayı öğrendi. At the Back of Beyond, Rosie`nin repertuvarında dışavurumcu bir deneme. Ntjam Rosie geçtiğimiz yıllarda İstanbul Caz Festivali ve Alanya Caz Festival`ine katıldı, çok sayıda ülkede konserler verdi, North Sea Jazz Festivali nde sahne aldı.

 

 

İlhan Mimaroğlu`nu Anma Konseri: Ayşegül Kuş Durakoğlu Kerem Görsev

 

 

14 Haziran 2014 Cumartesi, Saat: 20:30, Bilkent Konser Salonu

 

Ayşegül Kuş Durakoğlu: Piyano
Kerem Görsev: Piyano

 

2012`de aramızdan ayrılan İlhan Mimaroğlu`nu anma konserinden iki piyanist Ayşegül Kuş Durakoğlu ve Kerem Görsev`i aynı sahnede izleyeceğiz.

 

 

Kerem Görsev Trio Ayhan Sicimoğlu feat. Suami Ramirez, Elif Çağlar

 

 

15 Haziran 2014 Pazar, Saat: 20:00, ODTÜ Vişnelik Çim Amfi

 

Elif Çağlar: Vokal
Suami Ramirez: Vokal
Kerem Görsev: Piyano
Kağan Yıldız: Kontrbas
Ayhan Sicimoğlu: Perküsyon
Ferit Odman: Davul

 

Festival alev alev bir konserle sona erecek. Kerem Görsev Trio ile Ayhan Sicimoğlu`nun konserlerine tüm Türkiye şahit, şimdi bu ekibe vokalde Elif Çağlar`da katılınca festival bir sene sonraya kadar heyecan verici tat bırakarak sona erecek.

 

Cazkolik.com / 28 Nisan 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.