Sezon bitince konserler azalır sanmayın; Haziran ayı aşkın ve Akbank Sanat Caz Günleri`nin ayıdır.

Sezon bitince konserler azalır sanmayın; Haziran ayı aşkın ve Akbank Sanat Caz Günleri`nin ayıdır.

Bütün bir yılı aktif ve zinde tutan en önemli kültür merkezlerinden Akbank Sanat, bizim esas ilgi alanımız caz olsa da sanatın bütün dallarında yıl boyu üstün projeler, sergi ve konserlerle izleyicisiyle buluşuyor. Son bir kaç yıldır sezonun hemen bittiği günlerde, Haziran ayında gerçekleşen Akbank Sanat Caz Günleri (yalnızca geçen sene Gezi Parkı direnişi nedeniyle ertelenen konserler haricinde) gerek yutiçinden, gerek yurtdışından oldukça çarpıcı isimler ve konserlere imza atıyor.

Akbank Sanat Caz

Günleri`nde hangi konserleri

izleyeceğiz?


Toplamda dört konserin göründüğü Haziran takvimine konserlerin tarih sırasına göre gözatmakta fayda var.

İlhan Erşahin "İstanbul Sessions" ile Akbank Sanat Caz Günleri`nde.

Wonderland isimli projesiyle geçtiğimiz ay yeni albümü "The Other Side"ı (dilerseniz albümü bu satıra tıklayarak hemen satın alabilirsiniz) yayınlayan İlhan Erşahin başta caz olmak üzere müziğin en yaratıcı isimleri arasında adını hiç düşürmüyor. Akbank Sanat Caz Günleri`ne farklı bir kadroyla kaydettiği yeni albümüyle değil, cazseverin yakından tanıyıp sevdiği "İlhan Erşahin`s İstanbul Sessions" projesiyle katılacak olan başarılı müzisyeni 5 Haziran, Perşembe gecesi Beyoğlu Akbank Sanat sahnesinde mutlaka izlemelisiniz.

Etkinlik: İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions
İlhan Erşahin: Saksofon
Alp Ersönmez: Bas
Turgut Alp Bekoğlu: Davul
İzzet Kızıl: Perküsyon

Tarih: 05 Haziran 2014, Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

Hemen Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/RM408/TURKIYE/tr


Bach, Aydın Esen ve Türk Musikisi arasındaki müziğiyle genç piyanist Olcay Saral Akbank Sanat Caz Günleri`nde.

Piyano çalmaya 8 yaşında kulaktan dolma başlayan Olcay Saral, 13 yaşında almaya başladığı piyano eğitimini yirmili yaşlarının başına dek devam ettirdi. İlk yıllarında klasik piyano teknikleri üzerine uzmanlaşırken; sonrasında caz müziği ve teorisi ve ileri müzik teorileri üzerinde çalıştı. Bunun yanısıra , iki yıl süresince Türk musikisi duayeni İsmail Hakkı Özkan`dan aldığı derslerle Türk mirasıyla bağlarını derinleştirdi; etnik enstrümanlarda ustalaştı.İlk bestelerini erken gençlik yıllarında yapmaya başladı. Bach`ın özgün yaklaşımının yanı sıra, Saral`ı etkileyen az sayıdaki müzisyenlerden biri, piyanoyu sınır tanımayan ve kapsamlı kullanımı ile öne çıkan Aydın Esen olmuştur. Ondan ve tarzından ilham alan Saral, kontrolsüz ama müessir ve karmaşık doğası ile Anadolu Müziği`nin, Orkestral Batı Müziği`ne evrilebileceğine inanıyordu. ``Anadolu Revolution``, modern ve elektronik soundun buluştuğu ilk Anadolu müziği albümüydü. Bu albümde, ilk defa, doğu müziğine has overtone / yüksek notaları piyanoda kullandı. Sonrasında, orkesta ve kompozisyonun esasları üzerine aldığı 4 yıllık eğitimin de yardımıyla, çeşitli çalgılar için besteler yazdı.

2003`de, ilk genç piyanist olarak İstanbul Caz Festivali’nde sahne aldı. 2004`de, kendi triosu ile Akbank Caz Festivali`ne katıldı, aynı festivalde, 2008’de “Anadolu Evolution”u seslendirdi. 2005-2009 döneminde, Anadolu`nun farklı şehirlerinde bir çok festivalde yer aldı ve sayısız workshop düzenledi. Ayrıca part-time olarak, 3 üniversitede ve farklı kurumlarda öğretim görevlisi olarak ders verdi.

2010`da, Düşevi Oyuncuları tarafından sahnelenen ``Anadolu Kadınları``nın müziklerini yaptı. Aynı topluluğun ``Süreyya`` isimli yarı-müzikal oyunu için de beste yaptı. 2011 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanan ``Geriye Kalan`` filminin müziklerini besteledi.

2012`de, 10 yıllık birikim, ileri düzey piyano teknikleri ve Türk ezgilerini bir araya getirdiği ikinci doğaçlama solo piyano albümünü çıkardı. Bu albümde, makamlara piyanosuyla eklediği duygusal ve enstrümental derinlik aracılığı ile kültürel müziğe olan yapısalcı yaklaşımın getirdiği sorunu aştı. Bunların yanı sıra; big bandler için iki büyük beste, piyano için 6 konçerto ve birkaç senfonik ve popüler beste hazırladı. Son albümü Müzik Hayvanı adlı bağımsız müzik şirketince yayımlandı.

Etkinlik: Olcay Saral (Solo Piyano)
Tarih: 10 Haziran 2014, Salı
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

Hemen Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/RM409/TURKIYE/tr


Fransız caz müziğinin yeni incisi Mélanie Dahan Akbank Sanat Caz Günleri`nde.

Fransız cazının yeni incisi olarak tanımlanan Mélanie Dahan, Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında 18 Haziran 2014, Çarşamba günü saat 20.00’de müzikseverlerle buluşacak. Bir caz divası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Fransız vokalist, 2011 yılında yayınlanan Fransız, Arjantin ve Brezilya müziklerinin rafine bir karışımı olan "Latine" albümüyle büyük beğeni topladı. Bu yıl, Baptiste Trotignon, Thomas Ehnco, Pierre de Bethmann, Manuel Rocheman ve Franck Amsallem’den oluşan beş Fransız caz piyanisti ile birlikte yeni albümünü yayınlayan Mélanie Dahan’a Akbank Sanat Caz Günleri kapsamındaki konserinde Avrupa ve Japonya’da büyük bir hayran kitlesine sahip İtalyan asıllı Fransız piyanist Giovanni Mirabassi eşlik edecek. Sanatçı, aynı gün saat 16.00’da gerçekleştirilecek masterclass çalışmasında ise genç müzik tutkunlarıyla bir araya gelerek merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

Etkinlik: Mélanie Dahan
Mélanie Dahan: Vokal
Giovanni Mirabassi: Piyano

Tarih: 18 Haziran 2014, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL / Öğrenci 10 TL

Masterclass: 18 Haziran 2014, Çarşamba saat: 16.00 (Etkinlik ücretsizdir)

Hemen Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/RM410/TURKIYE/tr


Akbank Sanat Caz Günleri Elif Çağlar-Muslu konseriyle sona erecek.

Akbank Sanat’ın dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturduğu Akbank Sanat Caz Günleri, Elif Çağlar Muslu’nun 25 Haziran 2014, Çarşamba günü saat 20.00’de gerçekleştireceği konserle sona erecek. Türk Caz müziğinin en beğenilen isimlerinden Elif Çağlar-Muslu konserde, müzik otoritelerinin büyük beğenisini toplayan söz ve müziği kendine ait olan “M-U-S-I-C” isimli İngilizce ilk albümünden ve 2014 yılı başında yayınladığı Türkçe single’ı `Hafif Batı Müziği`nden eserlerini seslendirecek.

Etkinlik: Elif Çağlar Muslu
Elif Çağlar: Vokal
Engin Recepoğulları: Saksafon
Serkan Özyılmaz: Piyano
Kağan Yıldız: Kontrbas
Ferit Odman: Davul

Tarih: 25 Haziran 2014, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL. / Öğrenci 10 TL.

Hemen Bilet Al: http://www.biletix.com/etkinlik/RM411/TURKIYE/tr


Cazkolik.com / 03 Haziran 2014, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.