Üzerine attığınız her şeyi çalabilen maymun iştahlı yetenekli Hugh Laurie

Üzerine attığınız her şeyi çalabilen maymun iştahlı yetenekli Hugh Laurie

Yetenekli Bay Laurie

 

Senaristlik, yönetmenlik, oyunculuk, yazarlığının yanında piyano, davul, bas, gitar, armonika, saksofon ya da eski ortağı Stephen Fry’ın dediği gibi üzerine attığınız her şeyi çalabilen maymun iştahlı ama yetenekli Hugh Laurie ikinci albümü "Didn’t It Rain"in turnesinde Copper Bottom Band ile bu akşam Açık Hava Cemil Topuzlu Sahnesi`nde olacak.

 

House MD dizisiyle uluslararası bir ün kazanan yılların komedyeni Kuzey Amerikalı müzisyenlerle Los Angeles’da kaydettiği son albümü Didn’t It Rain ile ilk albümdeki Gospel, New Orleans cazı, Blues, Murder Ballad gibi kuzey amerika eksenini biraz kaydırarak tango, latin caz gibi uyumlu tadlar ekleyerek kuzey amerika ile güney amerika`yı birleştirmişti.

 

Büyük bir başarı olan ilk albümdeki formül yine işe yarıyor. Geçtiğimiz yüzyılın nispeten unutulmuş klasiklerinden bir kolaj. Bu tarz bir albüm yaparken konuk sanatçı olarak çağırmak için ilk akla gelecek kişiler ilk albümde olduğu gibi (Tom Jones , Dr John, Irma Thomas) son albümde de Taj Mahal ile devam ettirilmişti. Ama albümün en güzel sürprizi Guatemala`lı Gaby Moreno ile yaptığı 1900`lerin başından kalma tango klasiği El Choclo / Kiss Of Fire oldu.

 

Yetenekli bay Laurie`nin bu geç gelmiş müzikal başarısında bir başka marifetli müzisyen de pay sahibi. Seksenlerin ortalarında başlayan solo kariyerine doksanların ortasından itibaren çok başarılı bir yapımcı olarak devam ettiren Joe Henry.

 

Açıkhava sahnesine yere göğe sığdıramadığı grubu Copper Bottom Band ile çıkacak müzisyen işte tam da bu sebeple bandosunun ismini biraz zorlamayla bizdeki “sağlam pabuç“ anlamına gelebilecek Copper Bottom vermiş. Üzerine ne atsan çalabilecek adamı da ancak stüdyo ve turne arsızı müzisyenler paklar.

 

David Plitch kontrbas
Kevin Breit gitar, dobro, mandolin, mandocello
Greg Leisz gitar, lap-steel, mandola, Weissenborn
Patrick Warren org, akordion, autoharp, klavyeler
Jay Bellerose davul ve vurmalılar
Vincent Henry saksofon, mızıka, klarnet

 

Bu altı kişinin çaldığı albümlerin sayısı kabaca 1000!! civarında. Daha önce çaldıkları isimler ise Bob Dylan, Bonnie Raitt, Bill Frisell, Cassandra Wilson, Norah Jones, Amos Lee, Bruce Cockburn, K.D. Lang, Linda Ronstandt, Joni Mitchell, Percy Sledge, Joe Cocker, Beck gibi çok farklı müzisyenler.

 

Demek istediğim sadece Doktor`u yakından görmek isteyen, hatta sahneye laf atacak olanlar dışında iyi müzikler, iyi müzisyenler dinlemek isteyen kadınlar da orada olacak. Ben ve eşim de işte bu sağlam sebepler yüzünden orada olacağız.

 

Cenk Akyol

 

Cazkolik.com / 09 Temmuz 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Akyol

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.