İstanbul boğazında caz dinlemek?

İstanbul boğazında caz dinlemek?

Boğazı olmasa İstanbul yine revnaklı bir şehir olur muydu? Şairler şehre bu kadar aşık olur muydu? Belki yine güzel bir şehir olurdu İstanbul kuşkusuz ama Nazım Hikmet`in dediği gibi `ve her mevsim ve her saat İstanbul` der miydik? Yahya Kemal`in dediği gibi İstanbul `efsunlu güzellikleri yaratan` o aynı şehir olur muydu?

Süt beyaz bir martıyım açıklarda...
(Cahit Sıtkı Tarancı)

Bu toprakların edebiyatı, şiiri, resmi, sanatı boğazın hem tadını çıkarmış, hem ona methiyeler, mersiyeler düzmüştür. Şairlerin sevgililerinden fazla sevdikleri belki tek şeydir İstanbul ve boğaz... Hele müzikte, klasik Türk müziğinde dünya üzerinde belki en çok beste yapılan yerlerdendir. Münir Nurettin`den sözleri Yahya Kemal`in `sana dün bir tepeden baktım ey aziz İstanbul`u duyduğumuzda kimin içi ürpermez...

Boğazda caz müziğin ruhu kıyılarda yakamoz olup denizin üzerine düşmez mi?

Mükemmel düşer...

Peki buna nasıl tanık olacağız?

Denizde Caz: İstanbul boğazı caz dinliyor!

Boğazın cazla geçmişi belki Türk müziği kadar köklü ve derin değil ama Allah bu şehre öyle bir güzellik vermiş ki, -bizce- dünyanın en güzel müziği cazın İstanbulla bunca güzel flört etmesinin tek sebebi boğaz olmalı...

* * *

Özellikle son on yıldır her yaz boğazda cazın yankılandığı etkinlikler yapılır ve gördüğümüz kadarıyla bu etkinlikler güzel ilgi görür ama şahsen gözlemimiz bu organizasyonların konseptinin daha iyi organize edilmesi gerekliliğiydi. Belki önceki yıllarda bu konuda farklı tecrübeler edindik diyelim, öyle diyelim çünkü bu kez galiba bizi boğazda süzülecek teknesinden ikramına, müziğinden seyr-ü seferine kadar daha dikkat çekici bir `caz ve Boğaz` projesi bekliyor.

* * *

Kış sezonu boyunca `Mikrofon Senin`, `Caz Ağacı` gibi sıradışı konseptlerle caz müziğine yeni ve renkli içerikleri başarıyla katan Nu-Dc organizasyon bu kez `İstanbul boğazı caz dinliyor` sloganıyla 4 gecelik tekne üzerinde boğazda caz serisini başlatıyor. Yüksek konfor ve kalite standartlarına sahip olan The Primetime isimli gemi ile Ağustos ve Eylül aylarında mehtapda canlı caz dinleme imkanımız olacak.

Hangi geceler ve kimler var?

Aşağıya sıralı takvimi girdik ama şöyle söyleyelim; Elif Çağlar`ın vokaline eşlik edecek dörtlüsü ve saksofon ustası Yahya Dai, Ayşe Gencer`in şarkılarına eşlik edecek ülkemizin en iyi trompet sanatçılarından İmer Demirer, yine Randy Esen`in şarkılarına eşlik edecek bir başka büyük trompet sanatçımız Şenova Ülker ve Sibel Köse`nin söyleyeceği şarkılarda gitarını ustaca dalgalarla buluşturacak bir Neşet Ruacan usta Ağustos başından Eylül ortasına kadar İstanbul boğazına yeni caz anıları kazandıracak.

Yani, bir solist vokal ve bir de solist enstrüman ile rhythm section`ın swingli melodileri gece boyu boğazın iskelelerine bir bir uğrayacak.

Konser takvimi

08 Ağustos: Elif Çağlar Quartet ft. Yahya Dai
22 Ağustos: Ayşe Gencer Quartet ft. İmer Demirer
05 Eylül: Randy Esen Quartet ft. Şenova Ülker
19 Eylül: Sibel Köse Trio ft. Neşet Ruacan

Gecenin akışı nasıl olacak?

19:00: Gemi kapı açılışı / JoyJazz radyo yayını
21:00: Limandan ayrılış
21:15: Konser (birinci set)
22:10: Ara
22:25: Konser (ikinci set)
23:20: JoyJazz radyo yayını
00:00: Limana dönüş

Bu gecelerden birine nasıl katılabilirsiniz?

Biletleri Biletix`ten (Tıklayın) alabilir ya da etkinlik gişesindeki sınırlı sayıda biletten satın alabilirsiniz. Eğer detaylı bilgi almak isterseniz de +90 212 292 3242 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Cazkolik.com / 25 Temmuz 2014, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.