"Yıl boyu sanat, yıl boyu festival" sloganıyla İş Sanat 2014 ve 15 sezonu konser trafiğinde cazın usta isimlerini ağırlayacak.

<strong>"Yıl boyu sanat, yıl boyu festival"</strong> sloganıyla İş Sanat 2014 ve 15 sezonu konser trafiğinde cazın usta isimlerini ağırlayacak.

Sonbahar aylarının en güzel yanlarından biri nedir deseniz, festivallerdir elbette tamam ama ayrıca, Eylül ve Ekim aylarında ardı ardına gerçekleşen sezon tanıtım gecelerini ayrı bir yere not etmek gerektiğini söylemeliyiz. Aslında, böylesi tanıtım geceleri tüm bir sezonun neredeyse tamamına dair geniş fotoğrafı görmenizi sağlıyor.

* * *

Lafı dün geceye getireceğiz… Güneş çıkınca ısıtan, bulutların ardına saklanınca serinleyen güzel bir sonbahar akşamüstü, Beşiktaş`tan Ortaköy`e akan insan selinin içinde acele etmeden yürümenin tadına varırken bir saat sonra kafamızın içinde hangi isimlerin dolanacağını hayal ediyorduk.

* * *

İş Sanat sahnesi bu sene 15. yılını kutluyor. Tıpkı dün geceki toplantı salonunun sahne arkası panosunda yazdığı gibi "Yıl boyu sanat, yıl boyu festival" İstanbul`un biz cazseverler için hayati öneme sahip bu güzide sahnesinin 15 sene boyunca yaptıklarının ruhunu başarıyla özetliyordu.

Sanatın ritmi, İş Sanat`ın 15. sezonuyla artıyor…

İş Sanat cazseverler için önemli bir sahne elbette ama sadece bizim için değil, sanatın tüm disiplinleri için öyle… Yıl genelindeki toplam caz konseri sayısına baktığımızda keşke çok daha fazla konser olsa diye iç geçiriyoruz ama müzik ve sanatın genel penceresinden baktığınız zaman ise ortaya büyük bir fotoğrafın çıktığı da bir gerçek. Yoğun, etkileyici ve üst düzey çok sayıda etkinlik bu sene sizi ayda en az bir kaç kez İş Sanat`ın kapısından içeri sokmaya yetecek de artacak gibi görünüyor.

Evet, gelelim sadede…

Cazkolik olarak konumuz gereği dün gece açıklanan sezon etkinliklerinin biz sadece caz ile ilgili olanlarına gözatacağız. Diğer önemli projeleri mutlaka sık sık medyada okuyacaksınız… Özellikle klasik müzik konserlerine ayrı bir gözle bakın diyor lafı daha fazla uzatmadan geçiyoruz…

Ozan Musluoğlu`ndan "My Best Friends Are Vocalists..."

Ama gelin henüz kesin tarihi belli olmamakla birlikte bizden bir konser haberiyle dosyaya başlayalım. Sevgili Ozan Musluoğlu büyük yankı uyandıran bir önceki albümü "My Best Friends Are Pianists…"in ardından seriyi farklı birlikteliklerle devam ettireceğini biliyorduk… "My Best Friends Are Vocalits…" albüm proje konseriyle tarihi henüz tam belli olmayan o gece yerli cazın resmi geçidine sahne olacak. Gökhan Özoğuz, Ceylan Ertem, Ece Göksu, Fatih Erkoç, Şevval Sam, Sarp Maden, Neşet Ruacan, Önder Focan, Şenova Ülker, Bulut Gülen ve Ferit Odman gibi isimleri tek bir konserde ve aynı sahnede izleyecek olmak yılın en önemli projelerinden birine şahit olmak demektir. Konserin detayları belli oldukça buradan size hemen duyururuz.


Cazın usta isimleri İş Sanat`ta İstanbullu cazseverlerle buluşmaya hazırlanıyor…


Caz sezonu ilk konserine Stacey Kent ile başlayacak.

İstanbullu cazseverin çok sevdiği ünlü caz divası Stacey Kent şehri sık ziyaret eden isimlerin başında gelir. Dün gece tanıtım başlamadan önce Salon`un yöneticisi sevgili Bengi Ünsal ile konserleri konuşurken Kent`in daha önce üç gece üstüste konser verdiğini ve her gecenin dolu olduğunu hatırlattı. Güzel ve başarılı solistin son albümü geçen sene yayınladığı "The Changing Lights" sanki aslında yazdan kışa dönen İstanbul`ın değişen şehir ışığını anlatır gibi. Hiçbiri bir diğerinin altında kalmayan onüç şarkının olduğu albümden dinleyeceğimiz şarkılarla bu satırların okuruna bu konseri kaçırmayın demek dahi gereksiz. Stacey Kent İstanbulda her zaman kendi özel dinleyicisine güzel geceler yaşatmayı başarmıştır, hiç kuşkusuz 18 Kasım Salı gecesi de öyle olacak.


Stacey Kent`in CD`lerini satın almak için kapaklara tıklayın!

     


Cazın üç efsane ismi aynı gece sahnede…

Sonbaharın en merak edilen konseri hangisi olur derseniz ilk sayacağımız konserler arasında 27 Kasım gecesi Pharoah Sanders, Joachim Kühn ve Trilok Gurtu`yu tek geçeriz! Ayrıca, İstanbullu cazseverler olarak Pharoah Sanders`a bir özür borcumuz var! Neden mi? Büyük ustanın bir önceki İstanbul konseri o yılın en önemli futbol derbisi Fenerbahçe & Galatasaray maçına denk gelmişti ve salon fena dolmamasına rağmen yine de içimiz buruk ayrılmıştık. Bu kez eminiz öyle olmayacak… Son yıllarda Kenny Garrett ile yaptığı kimi işlerde oldukça sansasyonel soundlar üreten usta isme piyanoda bir başka dev isim Joachim Kühn ve perküsyonda Trilok Gurtu eşlik edecek. Üçlüyü bir arada bir albümde hatırlamıyoruz, varsa bilen bize de haber versin, sahnede neler yapacakları bu açıdan da merak uyandırıcı. Son olarak bir önemli not daha ekleyelim; İş Sanat konserinden yaklaşık bir ay önce bu üç büyük isim ve ayrıca Mulatu Astatke, Erik Friedlander ve bizen Mısırlı Ahmet ile KonstruKt ile Polonya`da özel bir konser gecesini paylaşacak. Doğrusu, bizce bu konser de hayli merak uyandırıcı.


Yılın son caz konserinde son yılların öne çıkan erkek sesi Anthony Strong`u izleyeceğiz.

Son yılların öne çıkan erkek caz vokallerinden İngiliz Anthony Strong iki sene önce İstanbul Caz Festival`inin açılış gecesi konseri için şehre gelmişti. Açılış, tanıtım ve kokteyl gecesi olması nedeniyle doya doya dinleyemediğimiz genç ve başarılı sesi bu kez full bir konserde izlemek heyecan verici. Oldukça güçlü ve salonu hemen etkisi altına alabilen bir sese sahip olan Strong eğer kuşağının kendisinden önce ünlü olmuş diğer isimleri Peter Cincotti ve Michael Buble gibi isimlerin yakaladığı şansı yakalarsa onlardan daha etkileyici bir kariyere sahip olabileceğini tahmin ediyoruz. Bakalım, zaman gösterecek ama şimdilik 18 Aralık akşamı İş Sanat`ta `Cheek to Cheek` şarkısının keyfini bir iyice çıkaralım.


Geçen sene Soma faciasının ertelenen konserinde Ravi Coltrane bu sene yeniden İstanbul`da olacak.

Geçen sene tam Soma faciası ulusal yas günlerine denk gelen konserlerden biriydi Ravi Coltrane konseri. Ama ilan edilen ulusal yas ve toplumsal üzüntümüze büyük anlayış gösteren ünlü sanatçı ertelenen konseri için 27 Şubat gecesi İş Sanat`ta olacak. Usta sanatçının son albümü "Spirit Fiction" hala satılan albümlerden. Albüm hakkında ünlü bir caz eleştirmeni sanatçıya 4 yıldız vermiş, bunu gören yakın dostu niye dört yıldız verdiğini sorunca `babasından bir yıldız az vermem gerekiyordu` demiş... Anlayacağınız, böyle bir albüm ve sanatçıyı izleyeceğiz.


Ravi Coltrane`in "Spirit Fiction" isimli albümün satın almak için kapak görseline tıklayın!


Yılın son caz konserinde trompetçi Tom Harrell ilk kez İstanbulda konser verecek…

Dün gece, dosyanın en başında, yeni albüm ve konserinden söz ettiğimiz sevgili Ozan Musluoğlu ile İş Sanat sezonunun basın dosyasını incelerken ikimizin de gözleri bir anda faltaşı gibi açıldı. Sayfanın altında bir yerde Tom Harrell yazıyordu ve ilk anda inanmakta güçlük çektik. Her nedense -yanlış hatırlamıyorsak- daha önce ülkemize hiç gelmemiş böyle bir büyük trompet ustasını dinlemek insanı şimdiden harekete geçmeye zorluyor.


Tom Harrell`ın CD`sini satın almak için kapaklara tıklayın!

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.