Perküsif-slappy-flamenko-latin-jazzy-fusion gitarı, ipeksi, duygulu vokali ve sarsılmaz melodisiyle Raul Midón bir kez daha İstanbul`da.

Perküsif-slappy-flamenko-latin-jazzy-fusion gitarı, ipeksi, duygulu vokali ve sarsılmaz melodisiyle Raul Midón bir kez daha İstanbul`da.

Kısa süre önce sona eren festival günlerinin ardından konserler hız kesmiyor, konser salonları birbirinin ardından dünyaca ünlü isimleri ağırlıyor. 21 Kasım akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde izleyeceğimiz Raul Midón`da bu isimlerden (konsere bilet almak için tıklayın)... Ülkemize son yıllarda bir kaç kez gelen sanatçı dinleyiciyle yakın ve içten bir ilişki kurmayı başardı. "Don`t Hesitate" isimli yeni albümüyle turnesine devam eden Midón`la arkadaşımız Burak Sülünbaz konseri öncesi konuştu.


Raul Midón: "Arif Mardin`in

biz sanatçılara yaşattığı

birbirimizi aile gibi

hissettirmek olmuştur."

Burak Sülünbaz: Raul, stüdyo albümlerini tanınmış plak şirketleriyle hazırlarken bazılarını da bağımsız müzisyen olarak kendin hayata geçiriyorsun. Sana göre bağımsız bir müzisyen olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Raul Midón: Bağımsız sanatçılar plak şirketleriyle aynı kaynakları kullanırlarsa aynı şeyi başarabilirler. Şu anda, eğer üzerine harcayacağınız paranız varsa herkesin kullanabileceği kaynaklar var. Bir şirketin sanatçısı olmak sizin için çalışan bir takım olduğunu gösterir ve iyi bir takım gerçekten paha biçilmezdir.

Burak Sülünbaz: Enstrümanına dokunan bir müzisyenle bilgisayar ve ses efektleriyle müzik yapan bir sanatçı arasında nasıl bir fark görüyorsun?

Raul Midón: Aslında bilgisayarla müzik yapmak nasıl bir histir bilmiyorum, ben bir enstrümantalistim ve müziğimi icra ederken harika hissediyorum.

Burak Sülünbaz: Bildiğim kadarıyla Carlos Santana ve José Feliciano`nun müziği seni çok etkiliyor belki bu senin için bir köklere dönüş veya belki de müziklerindeki latin elementler seni etkiliyor. Onların müzikleriyle kendi müziğin arasında bir takım benzerlikler var mı?

Raul Midón: Dört yaşındaydım onların müzikleri bana hediye edildiğinde sanırım tek benzerliğimiz hepimizin gitarist olmamız. Müzikte geniş bir ilgi alanım var.

Burak Sülünbaz: Slap attack tekniği senin icadın olan bir teknik yanılmıyorsam. Müziğini hayata geçirme yolun hakkında ne söylemek istersin ve son zamananlarda takip ettiğin slap attack guitaristlerden kimler var?

Raul Midón: Benim slap attack çaldığım bir videoda söylenmekteydi. Aslına bakarsan ben enstrümanı bir perküsyon gibi kullanırım ve bir çok müzisyeni bu şekilde çalarken izliyorum. Son zamanlarda Andy Mckee`yi dikkatle takip ediyorum.

Burak Sülünbaz: Kariyerinde gururumuz görkemli Arif Mardin`le çalışma imkanı buldun. Onunla ilişkin nasıldı?

Raul Midón: Onunla çalışmaktan her zaman gurur duydum. Arif Mardin`in biz sanatçılara yaşattığı birbirimizi aile gibi hissettirmesi olmuştur. Oğlu ve kızlarıyla hala görüşüyorum.

Burak Sülünbaz: Istanbul `da çalacağın için ne hissediyorsun? Daha önce burada bulunmuş muydun? Türkiye hakkında duygularını ve anılarını bizimle paylaşır mısın?

Raul Midón: İstanbul`da birkaç defa bulundum. İstanbul`la ilgili en güzel anım Arif (Mardin)`in çocuklarıyla yaptığımız Boğaz turuydu. Boğazda ezan sesini duymak için çok özeldi.

Burak Sülünbaz: Son olarak "Invisible Chain" isimli canlı kaydını izleyip 21 Kasım daki konseri yoğun merakla beklemeye bşladım. Bu konuda bize ne söylemek istersin, biz Türk müzik severler için neler getiriyorsun?

Raul Midón: İzleyenlerim için her defasında farklı şovlarım oluyor. Bu sefer son albümüm "Don`t Hesitate"den çalacağım aynı zamanda önceki albümlerimden bestelerime de yer veriyor olcağız.

Burak Sülünbaz: Cazkolik.com okuyucuları için sorularımı yanıtladığın için teşekkürler. Seni İstanbul`da ağırlamaktan büyük keyif alacağız.

Raul Midón: Teşekkürler İstanbul`a gelmeyi iple çekiyorum.

Burak Sülünbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com
www.twitter.com/buraksulunbaz

Cazkolik.com / 19 Kasım 2014, Çarşamba

Raul Midón: "My best memory of İstanbul is

taking a boat across the Bosphorus with Arif`s

children hearing the call to prayer is also very

special."

Burak Sülünbaz: Raul, you were recording your studio albums with well known record labels and also you are making self released albums as an independent artist what are the advanteges and disadventages of to be an indipendent musician.

Raul Midón: Independent artists ca accomplish the same thing as with a label thing if you use thie same resources. Now there are resources fr everyone to use if you have the money to spend on it. Having a label gives you a team to work with so if you know they are a good team it can be excellent.

Burak Sülünbaz: How do you see the difference between to be a musical instrument player musician "i mean touching the instrument "and making music with computers and sound effects?

Raul Midón: I don`t know how it feels it feels to make music with computers. I play instruments. It feels great to do that.

Burak Sülünbaz: As far as i know, you are into Carlos Santana`s & José Feliciano`s music maybe it`s because of your roots and maybe because of you are into latin elements in their music can you feel some sort of similarities between their music and your style?

Raul Midón: When I was 4 years old I received gifts of their music. I think the only similarities are they are guitarists. I have broad interest in music.

Burak Sülünbaz: Slap attack guitar technique is the technique you have created how this story begun, what do you like to say about the way of you making music and what slap attack guitarists you are folllowing these days?

Raul Midón: Someone called what i do slap attack ih a video. I use the instrument percussively. I think a lot of musicians to that. Right now I`m into Andy McKee.

Burak Sülünbaz: In your career you had the opportunity to work with our pride Glorious Arif Mardin what was your relationship with him?

Raul Midón: I was honored to work with Arif Mardin. As he has done with all the artists khe knew he made them feel like family. I continue to have a relationship with his son and daughters as well.

Burak Sülünbaz: What do you feel about playing in Istanbul, have you ever been in here and if you have any kind of experience, feelings about Turkey can you please share it with us?

Raul Midón: I`ve been to İstanbul several times. My best memory of İstanbul is taking a boat across the Bosphorus with Arif`s children hearing the call to prayer is also very special.

Burak Sülünbaz: Finally i have seen you playing live and this concert was recorded as the album titled "Invisible chains",because of this i look forward of your performance will be in Istanbul in 21st of November, What do you want to say about it and what are you bringing to us for the Turkish music lovers?

Raul Midón: I always do a different show i`ll play the music from my new bum "Don`t Hesitate". I will also play other tunes from my previous records.

Burak Sülünbaz: Thank you for answering my questions for Cazkolik.com. We will be happy to host you in Istanbul!

Raul Midón: Thank you. I look forward to being in İstanbul too.

Burak Sülünbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com
www.twitter.com/buraksulunbaz

Cazkolik.com / 19 Kasım 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.