25. Akbank Caz Festivali Özel: Cazda sonbaharın hayat kaynağı Akbank Caz Festivali bu yıl çeyrek asrı kutluyor.

<strong>25. Akbank Caz Festivali Özel:</strong> Cazda sonbaharın hayat kaynağı Akbank Caz Festivali bu yıl çeyrek asrı kutluyor.

Akbank Caz Festivali bu yıl 25. yaşını kutlayacak...

Cazda kurumsallığın ve

istikrarın sembolü Akbank

Caz Festivali bu yıl

cazseverlere geniş program

perspektifi ve cazda ifade

zenginliği sunacak.

Daha dün gibi Akbank Caz Festival`in 20. yılı kutlamaları, çekilen belgesel, Hülya Tunçağ`ın kaleme aldığı her cazseverde mutlaka bulunması gereken kapsamlı kitap... Son beş yılda izlediğimiz konserleri daha saymıyoruz, hele hele, geriye baktığımızda yirmi beş yılda hayatımızın her sonbaharına damgasını vurmuş caz anıları olarak hatırlıyoruz.

* * *

Akbank Caz Festivali`nin bu yıl 25. yılını kutlayacağız. Gösterişli törenlerle, kokteyllerle değil doğrudan müzikle, cazla kutlayacağız. İstanbul`un son 25 yılına damgasını vuran kültürel etkinliklerin başında gelenler arasında özel bir yere sahip olan festival aslında cazda kurumsallığın ve istikrarın sembolü olarak tanımlıyoruz.

* * *

Akbank Caz Festivali her yıl cazın öncü yüzüne bakmış, yeni sesler, yeni soundlarla tanışmamızı sağlamış, oluşturduğu kulvarı cazın ana damarına ait gelenekle yoğurmuş tam yirmibeş yıllık bir okul bizler için. İçinden mezun olmadığımız bir okul... Bu `okul`un bu yıl yirmibeşinci yaşını kutlarken hepimiz, tüm cazseverler sağlık ve mutlulukla umarız ki ellinci yaşını da yine bir İstanbul sonbaharında birlikte kutlarız.

* * *

25. Akbank Caz Festivali cazseverlere kutlu olsun, her konser dolu olsun, müzik salonlardan dışarı taşsın...


25 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali bu yıl 21 Ekim - 01 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, 25. yılında yine birbirinden önemli isimleri ağırlayacak. Kreatif direktörlüğü Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen festival kapsamında yer alan isimler arasında; tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksafon virtüözlerinden David Sanborn, kendine özgü bir tarzı olan ve dünyanın sayılı davulcuları arasında gösterilen Manu Katché, 20 yıl sonra tekrar aynı sahneyi paylaşacak olan cazın iki büyük ismi John Scofiled & Joe Lovano yer alıyor. Özellikle gençlerin merakla bekledikleri caz severlerin elektronik müziğe bakışlarını değiştirmelerine neden olan ünlü bas gitarist Tom Jenkinson de sıradışı projesi Squarepusher ile festivalin unutulmaz performanslarından birine imza atacak.

* * *

Türkiye’nin en uzun soluklu festivalinin bu sene çeyrek asra ulaştığını belirten Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, “Akbank Caz Festivali, bu yıl da usta müzisyenlerin yanı sıra genç yıldızların da yer aldığı zengin programıyla müzikseverleri cazın farklı notalarıyla bir araya getirecek ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak” dedi.

* * *

Her sene gerçekleştirilen Kampüste Caz etkinliği bu sene de 03-14 Kasım tarihleri arasında sekiz farklı şehirdeki üniversitelerde yapılacak. Liselerde Caz Atölyeleri ile gençler caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı bulacak. Festivalin 25. yılına özel olarak bu sene sanat ve müziği birleştiren yepyeni bir projeye imza atan Akbank Sanat, ülkemizin en önemli illüstrasyon sanatçıları arasında yer alan dokuz özel ismin hazırladığı illüstrasyonlar ile Akbank Caz Festivali`nin 25 Yılı projesi ile festivalin 25 yıllık tarihine sanatsal pencereden retrospektif bir bakış sunacak.

* * *

Akbank’ın kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında uzun yıllardır kendi çalışanları ile sürdürdüğü gönüllülük projelerine 25. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl gençler de dahil oluyor. “Şehrin İyi Hali” projesi ile üniversiteli gençler, toplum yararına düzenlenen etkinliklerin bir parçası olacak. “Şehrin İyi Hali” projeleri kapsamında toplum yararına projelerde gönüllü olan 400 üniversiteli, 30 Ekim günü Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek Belle & Sebastian konserini en ön sıradan, kendilerine ayrılan özel bir bölümden izleme imkanı bulacak.

* * *

Festival boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon Bomonti, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi`nin de bulunduğu 16 ayrı mekanda 55 konser, 4 panel, 13 atölye gerçekleştirilecek. 25. yıla özel olarak bir Akbank Caz Festivali albümü, CD ve plak olarak da hazırlanıyor.
25. Akbank Caz Festivali konserlerin biletlerini 10 Eylül 2015, Perşembe günü itibariyle Biletix’den alabilir.


Festivalde bu yıl hangi isimleri izleyeceğiz?

25 yıldır caz dünyasının usta isimlerini ağırlayan Akbank Caz Festivali, bu sene de takipçilerine tam anlamıyla bir yıldızlar geçidi yaşatacak. 25. Akbank Caz Festivali, “Cazın Ustaları” bölümünde David Sanborn, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katché, Bill Frisell, David Murray, Dave Douglas ve Aaron Goldberg’i ağırlayacak.

* * *

Festivalin bu yıl ki sürprizlerinden biri, tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksofon virtüözlerinden David Sanborn. 70`lerden beri çağdaş müziğe yön veren, altı Grammy Ödülü, sekiz altın ve bir platin albüm sahibi David Sanborn, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 31 Ekim Cumartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde caz tutkunlarıyla buluşacak.

* * *

20 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiklerinde caz dünyasında büyük heyecan yaratan John Scofield & Joe Lovano, bu kez 25. Akbank Caz Festivali için aynı sahneyi paylaşıyor. Virtüözlüğünün yanında çağdaş cazın en önemli bestecilerinden olan gitarist John Scofield ve Berklee Müzik Akademisi`nde kürsü başkanlığını yapan, Grammy ödüllü tenor saksafoncu Joe Lovano’nun 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 25 Ekim 2015, Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği performansı kaçırmayın.

* * *

Fildişi sahillerinden gelen aile köklerinin kendisine kazandırdığı ritim yeteneğini akademik eğitimiyle birleştiren Manu Katché, Afrika ritimleri ve klasik davulu birleştirerek yarattığı özgün tarzıyla dünyanın sayılı davulcuları arasında gösteriliyor. 25. Akbank Caz Festivali’nin yıldızlarından biri olan Manu Katché’ye 22 Ekim 2015, Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği konserde Norveçli kadın kontrbasçı Ellen Andrea Wang eşlik edecek.

* * *

25. Akbank Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise caz tarihine adını yazdırmış, Grammy ödüllü efsane gitarist Bill Frisell. Üretkenliğiyle hayranlarını her zaman şaşırtan, otuzu aşkın albümü bulunan Bill Frisell, 23 Ekim 2015, Cuma günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Festival tutkunları için unutulmaz bir konsere imza atacak.

* * *

Grammy ödüllü caz müzisyeni David Murray, bundan tam 25 sene önce Türkiye’ye yaptığı ilk ziyarete önayak olan yakın dostu Mehmet Uluğ`un 2013 yılında vefat etmesinin ardından onun anısına üç bölümden oluşan bir süit besteledi. Ünlü sanatçı, 27 Ekim 2015, Salı günü Babylon Bomonti’de gerçekleştireceği konserinde "Mehmet Uluğ Suite"in yanı sıra Ekim ayında Babajim İstanbul Stüdyoları’nda hazırlayacağı albümde yer alan Butch Morris anısına bestelediği eseri de cazseverlerle paylaşacak.

* * *

Ünlü caz dergisi Down Beat tarafından defalarca “Yılın Caz Sanatçısı, Yılın Caz Albümü ve Yılın Caz Trompetçisi” seçilen, 43 albümü bulunan Amerikalı trompetçi Dave Douglas, bu yıl yayınlanan son albümü High Risk’in dünya turnesi kapsamında 21 Ekim 2015, Çarşamba günü Babylon Bomonti’de caz, klasik müzik, folk, elektronik, klezmer müziğini ustalıkla harmanladığı bestelerini bu kez festival tutkunları için seslendirecek.

* * *

Kariyeri boyunca Betty Carter, Joshua Redman, Wynton Marsalis, Kurt Rosenwinkel gibi ustalarla sahne alan, stiliyle günümüzün en çok takip edilen caz piyanistlerinden olan Amerikalı Aaron Goldberg, eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan son albümü The Now’un dünya turnesi kapsamında 25. Akbank Caz Festivali bünyesinde 27 Ekim 2015, Salı günü Nardis’te sahne alacak.


2003 yılında yayınlanan ilk albümünden bu yana caz dünyasının en çok konuşulan yıldızı Amerikalı şarkıcı ve besteci Lizz Wright, festival kapsamında 25 Ekim 2015, Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştireceği konser ile festivalin unutulmaz performanslarından birine imza atacak.
İskandinav sanatının müzikteki en belirgin temsilcilerinden Susanne Sundfør, altıncı albümü Ten Love Songs’ın dünya turnesi kapsamında, 31 Ekim Cumartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alacak. Günümüzün en popüler elektro-pop sanatçılarından biri olan Susanne Sundfør, melankolik besteleriyle 25. Akbank Caz Festivali’ne renk katacak.

* * *

Sadece güçlü bir vokalist değil, yüzden fazla şarkısı ile cazın en yaratıcı bestecilerinden biri olan Carmen Lundy, 21 Ekim 2015, Çarşamba günü The Seed’de unutulmaz bir gece yaşatacak.

* * *

Festivalin Londralı konuklarından Poppy Ackroyd’ın 2014 yılında yayınlanan ikinci albümü Feathers’dan besteler seslendireceği 30 Ekim 2015, Cuma günü Akbank Sanat’taki konseri dinleyicilerde derin izler bırakacak.

* * *

Evrensel standartlarda Türkçe sözlü müzik yapma fikriyle yola çıkan Jülide Özçelik, Jazz İstanbul Volume-I adlı ilk albümünü yayınladığında, sadece caz çevrelerinin değil, geniş bir dinleyici kitlesinin de takdirini toplamıştı. İlk albümüne gösterilen yoğun ilgi üzerine Jazz İstanbul Volume-II’yi yayınlayan sanatçıya, festival kapsamında 27 Ekim 2015, Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği konserde ülkemizin önde gelen caz müzisyenleri eşlik edecek.


25. Akbank Caz Festivali’nin bu yıl ki sürprizleri arasında elektronik müziğin en önemli temsilcilerinden Squarepusher yer alıyor. Ünlü bas gitarcı Tom Jenkinson’ın fusion jazz ve drum `n` bass’ı birleştirerek yarattığı bestelerle en katı cazseverlerin bile elektronik müziğe olan bakışını değiştiren sıra dışı projesi Squarepusher, 29 Ekim Perşembe günü Babylon Bomonti sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Squarepusher, son albümü Damogen Furies’in dünya turnesi kapsamında düzenleyeceği konser ile müziğin sadece bugününü değil, geleceğini de dinleyenlerin beğenisine sunacak.

* * *

New York’lu DJ Andy Butler müzik projesi Hercules & Love Affair ile elektronik ve dans alt yapılı parçaları sıra dışı vokallerle süsleyerek kendine özgü bir tarz yarattı. Anthony Hegarty’nin etkileyici vokalleriyle hayat bulan çıkış parçaları Blind ile hafızalara kazınan ve kült grup statüsüne yükselen topluluk, 30 Ekim 2015, Cuma günü Babylon Bomonti’deki performansında disco’dan house’a, acid’den synth pop’a kadar uzanan geniş yelpazesiyle hayranları ile buluşacak.

* * *

Indie müziğin öncülerinden sayılan İskoçyalı topluluk Belle & Sebastian, mutluluktan hüzne kadar pek çok duyguyu yaşatan besteleri ve etkileyici sahne performansları ile 30 Ekim 2015, Cuma günü Volkswagen Arena’da sahne alacak.

* * *

Rock, blues, folk, saykodelik, punk ve country karışımı müziği ile tanınan, öykülerini telaşsız anlatmayı seçen Kaliforniyalı bir kent ozanı Cass McCombs, 30 Ekim 2015, Cuma günü Volkswagen Arena’da sevenleri ile birlikte olacak.


Farklı müzikal alt yapılarına rağmen çağdaş ve geleneksel ögeleri müziklerine doğal bir şekilde yansıtan, müzikal kariyerine Amsterdam’da yön veren bas klarnet virtüözü Oğuz Büyükberber ve Berlin’de yaşayan gitarist besteci Marc Sinan, İstanbul’da ilk kez 25. Akbank Caz Festivali kapsamında aynı sahneyi paylaşacak. Kompozisyon ve doğaçlamalarında kullandıkları grafiksel yol haritalarını elektroniklerle de destekleyen sanatçılar, 27 Ekim 2015, Salı günü Akbank Sanat’ta olacak.

* * *

Dünyaca ünlü duduk ustası Suren Asaduryan ve İstanbul`lu caz piyanisti Ali Perret tarafından hayata geçirilen Ali Perret’s DU.DU, binlerce yıllık Anadolu türkülerini batının çağdaş armonisiyle birleştirerek evrensel yeni bir dil oluşturdukları müzikal anlatımlarını 01 Kasım 2015, Pazar günü Babylon Bomonti sahnesinde festival takipçileriyle paylaşacak.

* * *

Ülkemizin usta caz piyanistlerinden Kerem Görsev, Kağan Yıldız, Ferit Odman ve Engin Recepoğulları’nından oluşan Kerem Görsev Ouartet, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 24 Ekim 2015, Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde verecekleri konserde Kerem Görsev’in bestelerinden oluşan bir repertuvar seslendirecek.

* * *

Önder Focan, Kağan Yıldız, Batuhan Şallıel ve Ferit Odman gibi ülkemizin önemli caz müzisyenlerinin kurduğu, pop, halk müziği, Türk sanat müziği ve arabesk türlerinde “Uzun İnce Bir Yoldayım, Yiğidim Aslanım, Lal” gibi hafızalarımızda yer edinmiş şarkıları caz disiplini içinde yeniden yorumlayan Standard A La Turc, 26 Ekim 2015, Pazartesi günü Nardis’te verecekleri konserde sürprizleri ile 25. Akbank Caz Festivali takipçilerini yine şaşırtacak.

* * *

Yıllardır birçok caz projesinde icracı, besteci ve aranjör olarak yer alan Ercüment Orkut, ilk solo albümü “Low Profile”i 24 Ekim 2015, Cumartesi günü Akbank Sanat’ta vereceği konser ile festival dinleyicileriyle tanıştıracak.

* * *

Ülkemizde yetişen genç caz sanatçılarını destelemek amacıyla kurulan İstanbul Gençlik Caz Orkestrası, bu yıl da festival kapsamında piyanist, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar’ın şefliğinde 28 Ekim 2015, Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde konser verecek.


Doksanların kült grubu Portishead’den tanıdığımız Jim Baar ve Clive Deamer da içinde yer aldığı, sahnede yüzlerini gizleyerek farklı tarzları ile dikkat çeken sıradışı İngiliz topluluk Get The Blessing, 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 31 Ekim 2015, Cumartesi günü Babylon Bomonti sahnesinde olacak. Eleştirmenlerin "çağdaş cazın ağır topları” olarak tanımladığı Get The Blessing’in neşeli, alaycı, sarsıcı ve şaşırtıcı müziklerini dinlemek ve gerçek yüzlerini görmek için bu konseri kaçırmayın.

* * *

İstanbul`un kendine has kaosunu ve deliliğini çok renkli müzikal bir hikayeye dönüştüren Korhan Futacı & Kara Orkestra, her biri birbirinden farklı bir ritüele dönüşen konserlerine bir yenisini daha ekliyor. Korhan Futacı & Kara Orkestra, festival kapsamında 31 Ekim 2015, Cumartesi günü Moda Sahnesi’nde gerçekleştirecekleri konser ile dinleyicilere alemler ötesi bir deneyim yaşatacak.

* * *

Müzik otoritelerinin son yıllarda yıldızı yükselen caz klarnetçisi olarak tanımladığı Oran Etkin, 26 Ekim 2015, Pazartesi günü Babylon Bomonti’de 25. Akbank Caz Festivali takipçileriyle buluşacak.

* * *

Avrupa cazını takip edenlerin ülkemizde konser vermelerini uzun süredir beklediği Tingvall Trio bu yıl festival programın güçlü isimleri arasında yer alıyor. Topluluk bugüne kadar her biri heyecanla karşılanan dört albüm yayınlayan Tingvall Trio, pop ve rockla birleştirdikleri besteleri ve durdurulamaz enerjileri ile 31 Ekim 2015, Cumartesi günü Akbank Sanat sahnesinde olacak.

* * *

Ülkeleri Finlandiya’nın kültürel mirasını çağdaş cazın notalarına dökmeyi başaran davulcu Markku Ounaskari ve piyanist Samuli Mikkonen’den oluşan Kuára Duo, dünyanın dört bir yanında verdikleri başarılı konserlerden birini festival kapsamında 21 Ekim 2015, Çarşamba günü Akbank Sanat’ta gerçekleştirecek.


Alternatif hip hop yapımcısı ve DJ Gaslamp Killer, çılgın performansı ve eşsiz seti ile bu lakabı fazlasıyla hak ediyor. Los Angeles`ın undergrand mekanlarında yetişen, sahne şovlarıyla elektronik müziği farklı bir seviyeye taşıyan Gaslamp Killer, Türkçe funk ve rock parçalardan örneklere yer vereceği bir konser ile 24 Ekim 2015, Cumartesi günü Babylon Bomonti de cazseverlerle buluşacak.

* * *

Dünyanın ilk elektro swing DJ`i olan Chris Tofu, 1920 - 1960 arası döneme odaklandığı seti ile diğer birçok festivalde yaptığı gibi dans severleri cazın temel ritmi swingle coşturuyor. Chris Tofu, bu eşsiz deneyimi yaşamak isteyen müzikseverleri 31 Ekim 2015, Cumartesi günü Babylon Bomonti’ye bekliyor.


25. Akbank Caz Festivali her yıl olduğu gibi bu yılda pek çok panele ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Panel: Anayoldan Çıkanlar

Caz programcısı Hakan Rauf Tüfekçi moderatörlüğünde geçen sene ilki gerçekleşen panel, ele aldığı konuları genişleterek devam ediyor. Tüm dünyada toplumsal ve kültürel alanda yoğun değişimlerin yaşandığı 60’lı yıllar, ABD’de ikamet eden Afro-Amerikan toplumunda eşitlik ve özgürlük konularında radikal yapıları doğurduğu gibi, cazı da derinden etkiledi. Bu dönemin öfkeli ama son derece yaratıcı müzisyenleri, ana akım cazının beyaz Avro-Amerikan kültürünün hegemonyasına girdiğini savunmuş, devrin müziğine ve ekonomik koşullarına küçük çapta bir başkaldırı başlatmıştır. Bu yaratıcı dönemin günümüze de yansıyan siyasal, sanatsal ve ekonomik boyutları Hakan Rauf Tüfekçi moderatörlüğünde Çağlayan Yıldız ve Tolga Tüzün tarafından yorumlanacak.

23 Ekim 2015, Cuma Saat: 13.00 Yer: Akbank Sanat / Etkinlik ücretsizdir


Panel: Radyoda Caz

1990`lardan itibaren TRT Radyo-3 dışında özel radyolarda da yer almaya başlayan caz programları, sadece internet üzerinden yayın yapan radyolarla birlikte hızla arttı. Hülya Tunçağ moderatörlüğünde düzenlenecek ‘Radyo’da Caz’ panelde bu artışın yayın kalitesine olan etkisini caz yayıncılığında ülkemizin isim yapmış programcıları Tuncel Gülsoy, Sevin Okyay ve Levent Öget tarafından ele alınacak.

24 Ekim 2015, Cumartesi Saat: 13.00 Yer: Akbank Sanat / Etkinlik ücretsizdir


Panel: Avrupa Cazının Kökleri

Akbank Caz Festivali’nin üyesi olduğu Europe Jazz Network, Avrupa Birliği’nin Yaratıcı Avrupa programına başvurusu kapsamında bir araştırma projesi sundu. “Avrupa Cazının Ortak Kökenleri” adındaki bu proje, üç yıllık bir çalışmanın ardından kaynak bir kitaba dönüştürülecek. Avrupa’da cazın 100 yıllık tarihçesini organik ve doğrusal bir yaklaşımla ele alacak olan kitabın 2018’de yayınlanması planlanıyor. Projenin İtalyan koordinatörü Francesco Martinelli, Türkiye ile ilgili bölümün küratörlüğünü yapacak olan Hülya Tunçağ ve Zuhal Focan‘ın katılımıyla düzenlenecek olan “Avrupa Cazının Ortak Kökenleri” isimli panelde söz konusu proje tanıtılırken, ayrıca Türkiye’deki caz hakkında izleyici ve uzmanların kitapta yer almasını istedikleri konular belirlenecek.

30 Ekim 2015, Cuma Saat: 13.00 Yer: Akbank Sanat / Etkinlik ücretsizdir


Panel: 25 Yıldır Şehrin Caz Hali

1990 yılında bir rüya olarak başlayan Akbank Caz Festivali, bugün 25. yaşını kutluyor. Şehrin kültürel hayatının en önemli kilometre taşlarından biri olabilen Festival geçen yıllar içinde dünya çapında pek çok müzisyeni ağırladı, performanslarına sizlerle birlikte tanıklık etti. Hiç aksamadan uzun yıllar gerçekleşen özelliği ile kurumsallaşmış ve kendi izleyici kitlesini yaratabilen ender organizasyonlardan olan Akbank Caz Festivali’nin 25 yıllık hikayesi, Derya Bigalı, Ahmet Uluğ, Sadettin Davran ve Elif Çağlar’ın konuşmacı olarak katılacağı panel ile anlatılacak.

31 Ekim 2015, Cumartesi Saat: 13.00 Yer: Akbank Sanat / Etkinlik ücretsizdir.


Atölye: Çocuklarla Beden Müziği

Festivalin küçük cazseverlere yönelik etkinliklerinden biri de “Çocuklarla Beden Müziği Atölyesi”. Bu yıl çocuklar, yaratıcı güçlerini resim, beden ve cazda birleştiriyorlar. 25. Akbank Caz Festivali kapsamında uzman psikolog, eğitimci, yazar ve oyuncu Burcu Tekin tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmasında, 7 - 11 yaş grubundaki çocuklar yaratıcı drama, doğaçlama, ritm, dans ve resim etkinliklerini kullanılarak yaratıcılıklarını serbest bırakacak. Oyunlar ve danslarla eğlenirken, aynı zamanda cazın resmini yapmayı deneyimleyecekler.

24 Ekim 2015, Cumartesi Saat:15.00/17.00 Yer: Akbank Sanat
Atölye ücreti: 20 TL / Katılımcı sayısı 10 çocukla sınırlıdır.


Atölye: Çocuklarla Caz Müziği Atölyesi

Orff Yaklaşımı’na dayalı olarak yapılacak “Çocuklarla Caz” atölye çalışmasında, en temel caz ritmi olan swing, beden perküsyonu, tekerlemeler ve oyunlarla 7-12 yaş grubu çocuklara tanıtılacak. Bu ritmin üzerine Orff Çalgıları (Ksilofon, metalofon, vb. vurmalı çalgılar) kullanılarak basit eşliklerle birlikte çocuklarla beraber melodik doğaçlamalar yapacak ve ortaya çıkan parçalar düzenlenerek çocuklardan renkli bir caz orkestrası oluşturulacak.

31 Ekim 2015, Cumartesi saat: 15:00/17:00 Yer: Akbank Sanat
Atölye ücreti: 15 TL / Katılımcı sayısı 18 kişi ile sınırlıdır.


Atölye: Drum & Bass Magazine // Gitar Dergisi Atölyeleri

Enstrümanlara ve müziğe ilgi duyan amatör ve profesyonellerin heyecanla beklediği “Drum&Bass Magazine” Atölyeleri üçüncü yılında da devam ediyor. Enstrümanlara ve müziğe ilgi duyan her yaştan amatör ve profesyonellerin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek atölyelerde katılımcılar müzik bilgilerini ve deneyimlerini arttırmanın yanı sıra caz dünyasının ustalarıyla da tanışma fırsatı bulacak.

Katılımcı sayısı 100 kişi ile sınırılıdır. Her atölye için katılım ücreti: 25 TL
25 Ekim 2015, Pazar saat: 13:00-19:00 Yer: Akbank Sanat


Atölye: Istanbul Lindy Hoppers: Swing Jazz Atölyesi

Cazın altın çağı diye bilinen 1920`li yılların ortasında başlayıp 1940`lı yılların sonlarına kadar devam eden, Hollywood filmlerinden aşina olduğumuz swing dansının inceliklerini, ritmini ve ilk adımlarını Istanbul Lindy Hoppers’ın eğlenceli atölye çalışması ile öğrenebilirsiniz.

24 Ekim 2015, Cumartesi Saat: 15:00 Yer: The Mekan
31 Ekim 2015, Cumartesi Saat: 15:00 Yer: The Mekan


Cazlı Brunch

Akbank Caz Festivali’nin kulağa olduğu kadar damak zevkine de hitap eden ve her sene büyük ilgi gören Cazlı Brunch’ları 25. yılda da devam ediyor. Haftaya caz müziği eşliğinde keyifli başlangıç yapmak isteyenler için 25 Ekim 2015, Pazar günü Galata’da 1874’ten kalma eski bir apartmandan restore edilen Adahan Otel’in tarihi dokusunda gerçekleştirilecek Cazlı Brunch’ta Deniz Taşar Trio sahne alırken, Bizim Tepe’nin yeşil ve huzurlu atmosferinde ise JazzMatiz caz, blues ve bossa şarkılarından seçtikleri bir repertuvar seslendirecek.

* * *

JazzMatiz, 1 Kasım 2015, Pazar günü ise Cazlı Brunch’ların gelenekselleşen mekanı olan ve bu yıl dördüncü kez Cazlı Brunch’a ev sahipliği yapan Hilton ParkSA’da cazseverlerle buluşacak. Hilton ParkSA’nın nefes kesen boğaz manzarası ve caz müzik eşliğinde gercekleşecek brunch’ta JazzMatiz, özgün yorumu ve caz, blues, bossa şarkılarından oluşan repertuarları ile hafta sonu keyfine renk katacak.

* * *

İstanbul’un en önemli simgelerinden The Grand Tarabya ise 25. Akbank Caz Festivali’ne Çay Saatinde Caz etkinliği ile katılıyor. Boğaz’ın en göz alıcı manzarasına karşı caz müziği eşliğinde 28 Ekim 2015, Çarşamba günü gerçekleştirilecek geleneksel beş çayında, Burak Çağman Orkestrası cazın en ateşli zamanlarından gelen melodileri ile dinleyenlere unutulmaz bir caz ziyafeti yaşatacak.


Liselerde Caz Atölyeleri

Lise çağındaki birçok gençlere ulaşmayı, onlara caz müziğini tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “Liselerde Caz Atölyeleri”, yine festivalin 25. yılında da en önemli etkinliklerinden biri olmaya aday. Öğrencilere müzisyenlerin yaratım sürecini izleme fırsatı sunan “Liselerde Caz Atölyeleri” kapsamında gerçekleşecek sohbetlerde gençler, Cem Tuncer, Ercüment Orkut ve Ediz Hafızoğlu ile bir araya gelerek caz müziğini ve enstrümanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

* * *

“Liselerde Caz Atölyeleri”, 22 Ekim Perşembe günü Üsküdar Amerikan Koleji ve Özel Enka Okulları, 23 Ekim Cuma Alman Lisesi ve Özel Şişli Terakki Lisesi, 26 Ekim Pazartesi günü Açı Okulları ve İstanbul Amerikan Robert Lisesi, 27 Ekim Salı günü ise Avusturya Lisesi ve Galatasaray Lisesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.


Kampüste Caz

Akbank Caz Festivali’nin artık bir festival klasiği haline gelen “Kampüste Caz” konserleri bu yıl da devam ediyor. Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Kampüste Caz, 03-13 Kasım tarihleri arasında Edirne, Çanakkale, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Adana, Kayseri ve Ankara’da cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturacak.

* * *

Kampüste Caz kapsamında Anadolu’yu dolaşacak olan sesi kadar etkileyici sahne performansıyla da Türk caz müziğinin en beğenilen isimlerinden olan Elif Çağlar, üniversitelerde gerçekleştireceği konserlerde müzik otoritelerinin büyük beğenisini toplayan söz ve müziği kendine ait olan “M-U-S-I-C” isimli ilk albümünden ve dünyaca ünlü caz müzisyenlerin kendisine eşlik ettiği ikinci albümü “Misfit”dan eserler seslendirecek.

Cazkolik.com / 11 Eylül 2015, Cuma

Kaydet

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.