İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart akşamı kapılarını 23. kez açıyor

İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart akşamı kapılarını 23. kez açıyor

İzmir Avrupa Caz Festivali bu yıl 23. kez perdelerini açıyor. Sahnelerinde Avrupa caz müziğinin farklı ülkelerdeki isimlerini İzmir`e davet eden festival bu konuda öncü ve sağlam bir geleneğe sahip. Festival her yıl programına bir ya da birden fazla sayıda, geniş müziksever kitleleri etkileyecek, büyük salonları dolduracak lokomotif isim eklemeyi mutlaka uygulardı ama bu yıl, sebeplerini bizim de iyi bildiğimiz gerek sponsor, gerek ekonomik bütçe daralmaları ister istemez festival yönetiminin elini zayıflatıyor. Bu durum aslında sadece İzmir`e özgü değil, başta İstanbul olmak üzere Ankara festivalleri de bu sorunların tamamından muzdarip durumda.

 

23. İzmir Avupa Caz Festivali yedi-sekiz farklı ülkenin sanatçısını yaklaşık iki hafta boyunca ağırlayacak. Yanısıra, festival bu sene video performans atölyesi, jazz-motion atölyesi, Lindy-Hop dans atölyesi, Açık Caz Orkestrası konseri, Piotr Baron, Vein Trio gibi katılımcı grupların düzenleyeceği atölyeler, Türkiye`nin tek caz festivali afiş yarışmasının sergisi, fanzin üretim atölyesi, film gösterimi ve film üzerine seminer, caz ve plak söyleşisi, Caz Kedisi dergi söyleşisi gibi canlı ve dinamik içerikle etkinlikler en az konser süresi kadar etkili içerikleri müzikseverlerle buluşturacak.

 


 

03 Mart 2016, Perşembe

 

İlhan Erşahin`s İstanbul Sessions

 

İlhan Erşahin`in düzenli grubu İstanbul Sessions yayınladığı son "İstanbul Underground" albümünün ardından İstanbul da verdiği konserlerin devamını 23. İzmir Avrupa Caz Festivali`inde İzmirli cazseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Grubun üçüncü stüdyo kaydı “Istanbul Underground” grubun da en “kuvvetli” bulduğu çalışmaları: İstanbul’un karanlık ve dinamik ruhunu hissedeceğiniz, içinde cazdan rock’a, disco’dan dub’a tınılar duyacağınız zenginlikte ama kendi sound’larında. Erşahin’in free-form caz rif’lerini, Türkiye’nin en yetenekli basçılarından Alp Ersönmez’in groovy sound’u, Turgut Alp Bekoğlu’nun güçlü davulları ve Izzet Kızıl’in kıvrak perküsyonları tamamlıyor. İlhan Erşahin "Amacımız yaşantımızı müziğimize yansıtmak ve bu albüm bizim gözümüzden İstanbul gece hayatının bir aynası” diyor.

 

İlhan Erşahin: Tenor Saksofon
Alp Ersönmez: bas
Turgut Alp Bekoğlu: Davul
İzzet Kızıl: Perküsyon

 

Yer: AASSM Konser Salonu
Saat: 20:30

 


 

05 Mart 2016, Cumartesi

 

Markus Horn Cineconcert
Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi

 

Alman caz piyanisti, besteci ve müzik pedagogu Markus Horn festivalin ikinci akşamı farklı bir etkinlik sunacak. Perdede sessiz sinema tarihinin en eski ve kült filmlerinden, 1921 tarihli Nosferatu filmi digital olarak restore edilmiş tam uzunluktaki yeni haliyle oynarken Markus Horn filmin müziklerini -aynı sessiz film dönemlerinde olduğu gibi- canlı olarak seslendirecek. Müzikseverler ve sinemaseverler için oldukça ilginç ve hoş bir deneyim olacak.

 

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

07 Mart 2016, Pazartesi

 

Vein Trio feat. Oğuz Büyükberber

 

Avrupada yaşayan başarılı müzisyen Oğuz Büyükberber kendi gibi klarnetçi meslektaşı Tobias Klein ile (yani çift klarnet) yeni albümü "Reverse Camouflage"ı duyurduğu günlerde farklı bir ekiple 23. İzmir Avrupa Caz Festivali`nde konser verecek. Son yıllarda sadece Türkiye`nin değil Avrupanın da en orijinal müziklerine imza atan sanatçılar arasında gelen Büyükberber`i cazseverlerin kesinlikle kaçırmaması gerek.

 

 

Michael Arbenz: Piyano
Thomas Lanz: Kontrbas
Florian Arbenz: Davul
feat. Oğuz Büyükberber: Klarnet

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

08 Mart 2016, Pazartesi

 

Agathe Jazz Quartet

 

Brezilya asıllı Fransız şarkıcı, şarkı yazarı ve besteci Agathe Iracema bu yıl festivalin şarkıcı konuklarından. Agathe Jazz Quartet olarak konser verecek etkileyici sanatçı birden fazla kurucusu olduğu grupla klasik caz şarkılarıyla Samba, Bossa Nova müziklerini seslendirmeyi seviyor. Brezilyalı basçı Rubens Santana`nın kızı olan Agathe babasıyla da söylemeyi sürdürüyor. Güzel bir caz şarkıları gecesi olacağı kesin!

 

 

Agathe Iracema: Vocal
Christophe Wallame: Double Bass
Leo Montana: Piyano
Pierre-Alain Tocanier: Davul

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

09 Mart 2016, Salı

 

Maria Kmetkova ve Pavol Bereza

 

Poloyalı genç ve güzel arpist Maria Kmetkova ile gitarist Pavol Bereza festivalde birlikte konser verecek. Kmetkova klasik eğitimli bir arpist ama etnik ve caz projelerinde de yer alan bir sanatçı. Gitarist Bereza ise daha serbest tarzlarda çalan bir isim. Sahnede güzel bir karışım olacak eminiz.

 

 

Maria Kmetkova: Arp
Pavol Bereza: Gitar

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

10 Mart 2016, Perşembe

 

Ayça Gündüz Quartet feat. George Kontrafouris

 

Ankaralı caz şarkıcısı Ayça Gündüz dörtlüsüyle birlikte hammond organist ve piyanist George Kountrafouris eşliğinde özel bir festival konseri verecek. Başarılı ve güzel sanatçıya caz müziğin usta isimleri eşlik edecek.

 

Ayça Gündüz: Vokal
George Kontrafouris: Hammond ve Piyano
Engin Recepoğulları: tenor Saksofon
Ozan Musluoğlu: Double Bass
Ayhan Öztoplu: Davul

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

11 Mart 2016, Cuma

 

Juan Garcia Herreros "Snow Owl"

 

Hem İzmir de hem İstanbul da daha önce de izlediğimiz başarılı bas gitarist Juan Garcia bir kez daha festival sahnesinde olacak. Bu kez sanatçıya piyanist Tuluğ Tırpan eşlik edecek Herreros`un ayrıca davul, kaval ve kemandan oluşan farklı bir dörtlüsü de sahnede olacak. Meraklandıran bir müzik bekliyoruz.

 

Juan Garcia Herreros: Double Bass, Gitar
Tuluğ Tırpan: Klavye, Piyano
Stoyan Yankulov: Davul
Zhivko Vasilev: Kaval
Alejandra Maria: Keman

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

12 Mart 2016, Cumartesi

 

Florin Raducanu Jazz Balance

 

Romanya’nın dünya müzik sahnelerindeki gururu besteci, piyanist, şef ve eğitimci Florin R?ducanu, son projesi Jazz Balance Between Traditional-Classical Music Free Jazz ile 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne katılıyor. İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür merkezi işbirliği ile yapılacak Konserde usta sanatçıya, her biri kendi alanlarında önemli üne sahip Dalila Cern?tescu (panflüt), Sebastian Mihai (tenor saksafon), Camelia Botezatu (Video gösterimi) eşlik edecek. 12 Mart 2016 Cumartesi günü saat 20.30’da AASSM Küçük Salonda yapılacak konser, bu yılın unutulmazları arasına girmeye aday.

 

Florin R?ducanu: Piyano, Besteler
Dalila Cernatescu: Pan Flüt
Sebastian Mihai: Tenor Sax
Camelia Botezatu: Video

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

14 Mart 2016, Pazartesi

 

Luca Costantini Quartet

 

İtalyan gitarist Luca Constantini`nin kendi projesi olan dörtlü modern caz bestelerini şiirsel bir dille aktarmakla ünlü. Sağlam bir ritm duygusu üstüne inşa edilen melodiler, grubun kendi içinde uyumlu icrasıyla dinlemesi oldukça güzel gelen konserlere dönüşüyor.

 

Luca Constantini: Gitar
Andrea Biondi: Vibraphone
Jacopo Ferrazza: Double Bass
Valerio Ventaggio: Davul

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

19 Mart 2016, Cumartesi

 

Piotr Baron Quintet

 

23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin kapanışını 19 Mart 2016 Cumartesi günü dünya caz sahnelerinin “Büyük Ödüllü” saksafoncusu Polonyalı Piotr Baron Quintet yapacak. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Piotr Baron’a (tenor saksafon, basklarnet), Lukasz Lyta (davul), Maciej Adamczak (bas), Micha? Tokaj (piyano), Adam Milwiw-Baron (trompet, flugelhorn) eşlik edecek.

 

Piotr Baron: Tenor Sax, Bas Klarnet
Adam Milwiw-Baron: Trompet
Michal Tokaj: Piyano
Maciej Adamczak: Double Bass
Lukasz Zyta: Davul

 

Yer: AASSM Salonu, Küçük Salon
Saat: 20:30

 


 

Cazkolik.com / 20 Şubat 2016, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.