27. yılında Akbank Caz Festivali güçlü bir gösteriye hazırlanıyor

27. yılında Akbank Caz Festivali güçlü bir gösteriye hazırlanıyor

Yirmi yedi yıldır milyonlarca takipçisi ve kesintisiz artan temposuyla Akbank Caz Festivali, 27. yılında da birbirinden özel isimlere ve performanslara sonbaharda ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festivalin bu sene yıldız isimleri arasında modern cazın sembolik öneme sahip besteci ve piyanistlerinden Abdullah İbrahim, Güney Afrika’nın ilk siyahi bebop caz grubu The Jazz Epistles ruhunu yeniden dirilten Ekaya ve Güney Afrika’nın başka bir caz ikonu olan trompetçi Hugh Masekela’dan oluşan Abdullah Ibrahim Ekaya and Hugh Masekela, cazın dünyadaki büyükelçilerinden Vanessa Rubin, şarkıları bugüne dek dijital platformlarda 2,5 milyondan fazla dinlenen Ala.Ni, kendi kuşağının iz bırakmış caz gitaristi Wolfgang Muthspiel, Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal, enstrümantalist ve besteci kimliğiyle cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç arasında gösterilen Marius Neset, klasik müziği hareketli ritimler, parlak armonilerle birleştiren Amina Figarova, Kübalı yıldız caz piyanisti ve besteci Alfredo Rodríguez, Amerikalı davulcu ve yapımcı Mark Guilliana, İngiliz saksafoncu Shabaka Hutchings ve Güney Afrikalı müzisyen dostlarından oluşan The Ancestors grubu, post-modern egzotik ses dünyasıyla Mop Mop ve Acid cazın önemli ismi Red Baraat yer alıyor. Yenilikçi projeler bölümünde Kenan Doğulu ve Sattas’ı ağırlayacak olan festival, aralarında Emin Fındıkoğlu, İlhan Erşahin, Baki Duyarlar, Çağıl Kaya, Çağrı Sertel ve Şenay Lambaoğlu’nun da olduğu pek çok bizden ismin yanı sıra Evrencan Gündüz ve Hakan Başar gibi Türk caz müziğinin yeni nesil yetenekleri de müzik tutkunlarıyla, cazseverlerle buluşacak.

 

 

"Cazın Ustaları" konserleri

 

Abdullah İbrahim Ekaya ve Hugh Masakela festivalde (Bu konser iptal edildi)

 

27. Akbank Caz Festivali, 8 Kasım Çarşamba günü Uniq Hall’da Abdullah İbrahim Ekaya and Hugh Masekela’yı ağırlayacak. Konserde modern cazın önde gelen besteci ve piyanistlerinden Abdullah Ibrahim tarafından kurulan ve Güney Afrika’nın ilk siyahi bebop caz grubu The Jazz Epistles ruhunu yeniden dirilten Ekaya’ya, Güney Afrika’nın başka bir caz ikonu  trompetçi Hugh Masekela eşlik edecek.

 

 

Küba`nın dünyaya armağanı iki büyük piyanist aynı sahnede

 

Büyük Küba piyano müziği kültürünün iki kuşağına damga vurmuş, dostlukları, iki ayrı nesle dayanan karşılıklı sevgi ve saygıları onlarca yıl öncesine dayanan iki öncü isim Chucho Valdés ile Gonzalo Rubalcaba, 12 Kasım Pazar günü 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Caz dünyasının iki dev ismi popüler parçalardan klasik Küba repertuvarına ve Thelonious Monk’a uzanan duo piyano projeleri Trance ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda festival takipçileriyle buluşacak.

 

 

Türk cazının kurucu babalarından Emin Fındıkoğlu +12 projesiyle festivalde

 

Piyanist, aranjör, festival direktörü ve eğitmen kimliğiyle Türk cazına büyük emek veren Emin Fındıkoğlu, 2,5 yıl önce kurduğu, aralarında Şenova Ülker ve İmer Demirer gibi usta isimlerin yanı sıra Türk cazının genç yeteneklerinin de yer aldığı 15 cazcıdan oluşan Emin Fındıkoğlu +12 orkestrasıyla 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Emin Fındıkoğlu +12, Mehmet Uluğ anısına 8 Kasım Çarşamba günü Babylon’da düzenlenecek konserde Fındıkoğlu’nun düzenlediği parçaların yanı sıra Arif Mardin’in 1950’lerin sonlarında Boston’da büyük orkestra için yazarak kopyasını Fındıkoğlu’na hediye ettiği “A Night in Tunisia” düzenlemesinin de yer aldığı bir repertuvarı seslendirecek.

 

 

"Zamanın Ruhu" konserleri

 

Yıllar sonra Vanessa Rubin`le yeniden

 

27. Akbank Caz Festivali, cazın dünyadaki büyükelçilerinden, tecrübeyle yıllanmış olgun sesini estetik sunum ve hikâye anlatıcılığının ötesinde gerçek bir enstrüman gibi kullanan Vanessa Rubin ile başlıyor. Vanessa Rubin, 3 Kasım Cuma günü The Seed’de unutulmaz bir konserlle 27. Akbank Caz Festivali’nin açılış konserine imza atacak.

 

 

İlhan Erşahin yeni tınıların peşinde

 

Asla tek bir proje ve fikirle yetinmeyen yaratıcı, üretken müzisyen ve yapımcı İlhan Erşahin, İstanbul Sessions – Solar Plexus albümü için güçlerini birleştirdiği yeni nesil caz sahnesinin parlak ismi Dave Harrington (Darkside) ile birlikte 27. Akbank Caz Festivali’nde. İlhan Erşahin ve Dave Harrington, müziği hiçbir kalıp ya da zaman dilimiyle sınırlamadan, “şimdi”nin sesini takip eden performanslarıyla 03 Kasım Cuma günü Babylon`da olacak.

 

 

Caz gitarın ödüllü sanatçısı Wolfgang Muthspiel geliyor (Bu konser iptal edildi)

 

27. Akbank Caz Festivali, 6 Kasım Pazartesi günü Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde kendi kuşağının şimdiden güçlü bir iz bırakmayı başarmış önde gelen caz gitaristlerinden Wolfgang Muthspiel Trio’yu ağırlayacak.

 

 

21. yüzyılda trompetin seyrini etkileyen Christian Scott

 

Genç cazın kalıpları kıran, Lousiana doğumlu trompetçi, besteci ve yapımcısı Christian Scott, 7 Kasım Salı günü Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde 27. Akbank Caz Festivali takipçileriyle buluşacak. Bir başka yenilikçi, saksafonist Donald Harrison Jr.’ın yeğeni olan Scott, trompette kullandığı “fısıltı tekniği” ve sahnede grup doğaçlamasını tırmandıran “forecasting cell” adını verdiği ego tahrik yönetimiyle fark yaratıyor. Geliştirdiği özel tasarım trompet ve flugelhorn’larla bakır üflemeliler dünyasına yeni soluk kazandıran sanatçının iki Edison ödülü ve bir Grammy adaylığı bulunuyor.

 

 

Modern cazın farklı sesi Shabaka Hutchings

 

Gerçek müzikal köklerini kuşaklar öncesinden ona seslenen ruhlarda arayan İngiliz saksafoncu Shabaka Hutchings, Güney Afrikalı müzisyen dostlarından oluşan “The Ancestors” isimli grubuyla 27. Akbank Caz Festivali’ne geliyor. Shabaka The Ancestors, 9 Kasım Perşembe günü Babylon’da geçen sene Johannesburg’da kaydettikleri Wisdom of Elders albümünden parçaları seslendirecekler.

 

 

Yükselişi durmayan bir yıldız; Mark Giuliana

 

 

Cazın tekno damarına hayat pompalayan Amerikalı davulcu ve yapımcı Mark Guilliana, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Kasım Çarşamba günü Bablyon’da sahne alacak. David Bowie’nin ölümünden iki gün önce yayımlanan son albümü Blackstar, Mehldau’nun synth-funk ve progressive rock’ı harmanladığı albümü Mehliana: Taming the Dragon ve John Scofield ile birlikte çıktığı All-Star Trio dünya turnesi ile hayran kitlesini genişleten sanatçı, 27. Akbank Caz Festivali’ne çok farklı, tamamen akustik bir proje ile geliyor. Guiliana, festivaldeki performansında New York Bunker stüdyolarında kaydettiği tüm parçaları kendisine ait olan Family First albümünü seslendirecek.

 

Dijital platformların yıldızı; Ala.Ni

 

 

Şarkıları bugüne dek dijital platformlarda 2,5 milyondan fazla dinlenen Londra doğumlu Ala.Ni, 16 Kasım Perşembe günü Babylon’da 27. Akbank Caz Festivali’nin takipçileriyle buluşuyor. Ala.Ni, festival kapsamındaki konserinde hafif pürüzlü, nostaljik vokali ile Winter, Autumn, Summer ve Spring başlıklı dört EP’lik “You I” serisinden parçalar seslendirecek.

 

İnsanlık felsefesi, retro soul şarkılar; Ephemerals

 

 

Üç yıl önce gitarist Hillman Mondegreen tarafından kurulan İngiliz soul grubu Ephemerals, 27. Akbank Caz Festivali’ne farklı bir performansa imza atacak. Grup, 17 Kasım Cuma günü Babylon’da gerçekleştirecekleri konserde reenkarnasyon, sevgi, dünya politikaları ve felsefe üzerine yazdıkları şarkıları canlı olarak icra edecek. Retro soul, işlenmemiş sesler, üflemeliler, caz, Afrika ritimleri, rock, hip hop, psikedelik ögeler ve Wolfgang’ın tutku, acı ve çaresizlik dolu vokali bu konserde müzik tutkunlarını bekliyor.

 

Mop Mop`la post modern egzotik gezegen yolculuğu

 

 

Yeni post-modern stil cazı funk, Afro ritimler ve egzotik bir ses dünyasıyla birleştiren, her albümlerinde farklı hayali gezegenlere yolculuk eden Mop Mop, rotayı dünyamıza ve doğaya çevirdiği son albümü Lunar Love’ın dünya turnesi kapsamında 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Mop Mop’un 18 Kasım Cumartesi günü Babylon’da gerçekleştireceği konserde, grubun Gnawa ritimleri, heavy dub, caz, funk ve Trinidad doğumlu şair, roman yazarı, akademisyen ve müzisyen Anthony Joseph’in vokaliyle zenginleşen müziğini dinlerken çok farklı bir müzikal deneyim yaşayacaksınız.

 

"Tuşlu Tınılar" konserleri

 

Jam Session temelli bir topluluk; Purple is the Color

 

 

Simon Raab (piyano ve besteler), Trpan Flagar (saksafon), Martin Kocian (kontrbas) ve Michal Wierzgol’dan (davul) oluşan Purple is the Color, grup üyelerinin okul yıllarının kesiştiği Avusturya Linz’de gerçekleşen bir jam sessionda kuruldu. Temelinde, zengin caz quartet geleneği olmasına rağmen pop ve halk müziği ögelerini kullanmaktan çekinmeyen, bunları klasik müzikten beslenen Avrupalı bir sound’un baskın olduğu, modern bir ses dünyasında birleştiren Purple is the Color, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 9 Kasım Perşembe günü St. Benoit Lisesi’nde gerçekleştireceği konserde Avrupa bestelerini Amerikan doğaçlamasıyla harmanlayacak.

 

Çağdaş cazın güçlü üçlüsü; Benedikt Jahnel Trio

 

 

Berlin’de yaşayan 35 yaşındaki matematikçi, piyanist ve besteci Benedikt Jahnel tarafından 10 yıl önce kurulan Benedikt Jahnel Trio, 11 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat’ta olacak. 27. Akbank Sanat Festivali kapsamında izleyeceğiniz Benedikt Jahnel Trio, performanslarında tuşlarda tınlayan çok farklı ritim aritmetiği, melodi gibi akan davul ve klasik ile çağdaş yaklaşımların arabulucusu bir kontrbas sunuyor.

 

Uzun zamandır beklenen piyanist; Amina Figarova

 

 

Bakü doğumlu piyanist ve besteci Amina Figarova’nın Belçikalı flütçü eşi Brat Platteau ile kurduğu Amina Figarova Sextet, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez Türk dinleyicisiyle buluşacak. Amina Figarova Sextet, 12 Kasım Pazar günü Cemal Reşit Rey sahnesinde verecekleri konserde, klasik müzik disiplinini hareketli ritimler ve parlak armonilerle birleştirdikleri 13. albümleri Blue Whispers’dan ezgiler seslendirecek.

 

Yarının standartları Cohen`i dinler gibi

 

 

1985 yılında kurduğu Giant Sand adlı grup ile 22 solo albüme imza atan, sayısız şarkı yazan ve seslendiren Arizona çöllerinin indie rock sahnesine armağanı, piyanist, şarkıcı-şarkı yazarı Howe Gelb, triosu ile 13 Kasım Pazartesi günü 27. Akbank Caz Festivali’nde. Howe Gelb, geçen yıl yayımlanan, Leonard Cohen’in suküneti, geçmişin caz standartlarını takip ederek dinleyenleri gelecekte yolculuğa çıkaran son albümü Future Standards’ın dünya turnesi kapsamında Babylon’da cazseverlerle buluşacak.

 

Flamenkonun cazla dansı

 

 

Flamenko ile cazı buluşturduğu “Son Mediterranean” stiliyle devrim yaratan Valensiyalı gitarist Ximo Tebar, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 13 Kasım Pazartesi ve 14 Kasım Salı günleri Nardis’te iki gece boyunca flamenko-caz ziyafeti sunacak.

 

Küba`nın yıldızı yükselen genç piyanisti

 

 

Efsanevi müzisyen Quincy Jones’un 2006 yılında Montreux Jazz Festivali’nde keşfettiği Kübalı caz piyanisti ve besteci Alfredo Rodríguez, geçtiğimiz yıl yayınlanan üçüncü albümü Tocoror’nun dünya turnesi kapsamında 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Babylon’da 14 Kasım Salı günü gerçekleşecek konserde Quincy Jones Presents Alfredo Rodríguez Trio, festivalcilere Bach’tan flamenkoya, Afrika müziğinden tango ve hatta rock’ a uzanan bir müzik deneyim yaşatacak.

 

Kuzeyden duolar

 

Tubayı caza sokan adam

 

 

Dört yıl önce Norveç halk ezgilerini Avrupa kilise müzikleriyle harmanladıkları Neck of the Woods albümü ile Akbank Caz Festivali’nde sahne alan Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal ile enstrümantalist ve besteci kimliğiyle cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç isim arasında gösterilen Marius Neset, 4 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat sahnesinde 27. Akbank Caz Festivali takipçileriyle olacak.

 

Baba-oğul çift gitarın şiirselliği

 

 

Ritim duygusunu şiirsel bir anlatımla dışa vuran İsveçli gitarist Ulf Wakenius, kendi gibi gitar virtüözü olan oğlu Eric Wakenius ile 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. İkili, 7 Kasım Salı günü Akbank Sanat’taki konserlerinde geçtiğimiz Nisan ayında çıkardıkları Father and Son adlı duo albümlerini seslendirecek.

 

Bizden sesler

 

Otantik caz projesi

 

 

Türkülerin kaynaklık ettiği, melez müzik projesi Authentic Anatolian Project’in 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 8 Kasım Çarşamba günü Akbank Sanat’taki performansında Anadolu müziğini ruhunuzda, cazı damarlarınızda hissedeceksiniz.

 

Son albümünden şarkılarıyla Şenay Lambaoğlu

 

Müziğin özgün seslerinden Şenay Lambaoğlu, beş yıl aradan sonra tekrar Akbank Caz Festivali’nde. Lambaoğlu, 9 Kasım Perşembe günü Summart’ta gerçekleşecek konserde akustik bir program sunacak.

 

Kenan Doğulu Akbank Caz Festivali`nde

 

 

Ozan Musluoğlu ile birlikte üstlendiği İhtimaller adlı albüm çalışmasındaki hit parçalarından bir seçkiyle 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk olacak Türk pop müziğin ünlü ismi Kenan Doğulu, caz müziğini yeni boyutlara taşıyor. Ercüment Orkut, Can Çankaya ve Bulut Gülen’in çarpıcı düzenlemeleri canlı dinlemek için 11 Kasım Cumartesi günü Babylon’da yerinizi almayı unutmayın.

 

Emir Ersoy`un özel festival projesinde sürpriz konuk

 

 

Piyanist ve besteci Emir Ersoy’un Grammy ödüllü davulcu Robby Ameen’in teşvikiyle kurduğu Quartera, 15 Kasım Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde verecekleri konser ile 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu olacak. Türk sinemasının genç yeteneklerinden Türkü Turan’ın da vokaliyle konuk olacağı Emir Ersoy Quartera feat. Türkü Turan özel konserini sakın kaçırmayın.

 

Caz vokalin divası Türkiye`nin büyük TRT caz orkestrasıyla

 

 

35 yıldır ulusal ve uluslararası kültür ve sanat etkinliklerinde ülkemizi başarı ile temsil eden TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, ünlü vokalist Sibel Köse ile birlikte 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Türk cazının son 30 yılını etkilemiş isimleri bir arada dinlemek için 14 Kasım Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek bu konseri ajandanıza not etmeyi unutmayın.

 

Çağrı Sertel`le yeni albümden festivale

 

 

Caz piyanisti ve besteci Çağrı Sertel, her biri Türk cazına kendi imzasını atmış isimlerden oluşan yıldızlar takımının eşlik ettiği son albümü Instant ile 15 Kasım Çarşamba günü Akbank Sanat sahnesinde 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor.

 

Son yıllara damgasını vuran proje festivalde

 

 

Ünlü caz piyanisti, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar tarafından Derya Türkan’ın kemençesi için yazılmış “Kemenjazz” projesi, davulda Cem Aksel ve kontrbasta Erdal Akyol’un da eklenmesiyle bugünkü halini aldı. Aynı isimle bir de albüm kaydeden grup, her biri Baki Duyarlar imzasını taşıyan özgün bestelerde farklı kültürlerin huzurlu ezgilerini cazın dinamizmi içinde yoğuruyor. 27. Akbank Caz Festivali’ne bir sürpriz konukla, Atinalı ney üstadı Harris Lambrakis ile katılan “Kemenjazz” ekibi, 16 Kasım Perşembe günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri konserle İstanbul’dan egenin karşı sahiline seslenecek.

 

Reggae ekibi Sattas`dan festival konseri

 

 

Ülkemizin öncü Reggae ekibi Sattas, ikinci albümleriyle kasım ayında 27. Akbank Caz Festivali kapsamında müzikseverler ile buluşuyor. Kadıköy Moda Sahnesi’nde 17 Kasım Cuma günü gerçekleşecek konserde, daha önce ülkemizde, hatta yakın coğrafyamızda benzeri gerçekleşmemiş bir “Reggae Show”a şahit olacaksınız. Sattas’a sahnede, farklı çizgilerde müzisyenler konuk sanatçı olarak eşlik edecek.

 

Hem yeni albümden hem popüler şarkılardan özel festivale repertuvar

 

 

Sahnede teatral ögeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamaları ile dinleyiciyi anlattığı hikâyenin içine çeken ünlü vokalist Çağıl Kaya, 18 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği performans ile 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Ünlü vokal konserde son albümü şimdilik her şey yolunda’daki kendi bestelerinin yanı sıra Duman, Mor ve Ötesi, Sevinç Tevs, Yaşar Kurt gibi farklı türlerden müzisyen ve grupların parçalarını da seslendirecek.

 

Yeni nesil isimler

 

Akustik solo programlarıyla izleyiciyi hayran bırakan Evrencan Gündüz festival kapsamında, grubu "Evrencan Gündüz Quintet" olarak 16 Kasım Perşembe Moda Sahnesi’nde çalacak.

 

 

Caz gitaristi Hakan Başar’ın oğlu, Türkiye`nin en genç caz piyanisti 2004 doğumlu Hakan Başar, 9 Kasım Perşembe St. Benoit Lisesi sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

 

 

“Herkes İçin Müzik” sloganı ile 10 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanından profesyonel müzisyenler ile Düşler Akademisi’nde sanat eğitimi alarak yeni bir kariyer fırsatı kazanan öğrencileri aynı sahnede buluşturan Social Inclusion Band festival kapsamında 12 Kasım Pazar günü Bablyon`da ücretsiz sahne alacak.

 

Dans pisti

 

Acid cazın önemli ism Red Baraat, 4 Kasım Cumartesi günü Babylon’da caz, hip-hop, rock, funk, üflemeliler, klasik Hint müziğinden oluşan zengin ses mozaiği ve çılgın enerjileriyle festival takipçilerini büyüleyecek.

 

Fransa doğumlu Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, 4 Kasım Cumartesi günü Babylon’da Türk hayranlarıyla buluşacak.

 

Gerçek adı Simon Green olan İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, 11 Kasım Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleştireceği performansıyla festivale konuk oluyor. Albümleriyle kimi zaman caz ve Afro ritimlerini, kimi zaman Endonezya-Gamelan zilleri ve Avrupa disko ritimlerini füzyonlayarak elektronik müziğe yeni bir hassasiyet getiren Bonobo, insan ve mekân kavramlarını içimizdeki tüm duygu dinamikleriyle incelediği son albümü Migration`dan bestelerle festivale renk katacak.

 

 

Atölye çalışmaları

 

ATÖLYE: İstanbul Lindy Hoppers: Lindy Hop Dans Atölyesi
Cazın altın çağı 1920’li yılların ortasından 1940’lı yılların sonuna doğru devam eden, Hollywood filmlerinden aşina swing dansının inceliklerini, ritmini ve ilk adımlarını İstanbul Lindy Hoppers’ın 4 Kasım Cumartesi günü saat: 15.00’te Stüdyo Harlem ve Stüdyo Savoy’da gerçekleştireceği atölye çalışmalarıyla öğrenebilirsiniz.
04 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Stüdyo Harlem, Taksim
04 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Stüdyo Savoy, Kadıköy
Katılımcı sayısı 25 kişiyle sınırlıdır / 1 saatlik ders ücreti: 50 TL

 

ATÖLYE: İstanbul Lindy Hoppers: Solo Caz Dans Atölyesi
İstanbul Lindy Hoppers, Swing döneminin bulaşıcı enerjisini yakalamak isteyenlerle solo caz atölyesinde buluşacak. Partner gerektirmeyen bu atölyeye katılarak solo cazla tanışabilir, cazın en keyifli ritimleriyle adımlarınıza neşe katabilirsiniz.
11 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Stüdyo Savoy, Kadıköy
Katılımcı sayısı 25 kişiyle sınırlıdır / 1 saatlik ders ücreti: 50 TL

 

ATÖLYE: İstanbul Lindy Hoppers: Jazz Tap Dans Atölyesi
Müzikalite ve ritm duygusunu birleştiren Tap dansını, 1920’lerin caz adımlarını içeren, eğlence ve doğaçlamanın ön planda olduğu bu atölye çalışması ile öğrenebilirsiniz.
18 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Yer: Stüdyo Savoy, Kadıköy
Katılımcı sayısı 25 kişiyle sınırlıdır / 1 saatlik ders ücreti: 50 TL

 

ATÖLYE: Çocuklarla Caz: Bir Varmış Bir Cazmış (10-12 yaş)
27. Akbank Caz Festivali kapsamında, Sahne İstanbul moderatörlüğünde gerçekleşecek "Bir Varmış Bir Cazmış" atölyesi, çocukların dinledikleri caz parçalarının kendilerinde yarattığı imgesel dünyayı resme, kil veya oyun hamurundan heykellere dönüştürdükleri bir çalışma. Atölye çalışmasının bir sonraki adımında, yaptıkları kilden/oyun hamurundan heykeller veya resimler arasında bağ kurarak bir öykü oluşturacak çocuklar, cazın da en güçlü ögesi kabul edilen doğaçlama yöntemiyle bu öyküyü canlandıracak.
11 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Akbank Sanat
18 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Akbank Sanat
Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır / Atölye ücreti: 25 TL
Detaylı bilgi için Akbank Sanat (0212 252 35 00)

 

ATÖLYE: Jazz in Zentangle
27. Akbank Caz Festivali, Jazz in Zentangle atölyesi ile içinizdeki sanatçıyı keşfetme fırsatı sunuyor. Tekrarlanan desenlerden oluşan soyut çizim biçimi Zentangle, daha önce hiç çizim tecrübesi olmayanlar için bile harika sanat eserleri yaratabilmenin en pratik yöntemlerinden kabul ediliyor. Aynı zamanda, mükemmel bir rahatlama ve sakinleşme yolu. “Jazz in Zentangle” atölye çalışmasında katılımcılara, caz konseptinde hazırlanmış içi boş çizimler verilecek. İki saatlik çalışmada, katılımcılar herhangi bir kural ve kısıtlama olmadan bu içi boş şekilleri diledikleri desenlerle doldurarak kendi görsel doğaçlamalarını yapacaklar.
04 Kasım Cumartesi Saat: 15:00 Yer: Akbank Sanat
Katılımcı sayısı 20 kişiyle sınırlıdır/ 1 saat ders ücreti: 25 TL

 

Söyleşiler

 

SÖYLEŞİ: "For You" Sevinç Tevs
Türk caz tarihinin ilk uluslararası yıldızı Sevinç Tevs’in anısına düzenlenen panelde Hakan Rauf Tüfekçi, sanatçının kızı, besteci, şarkı sözü yazarı ve yorumcu Şehrazat’ı konuk edecek. “Türk Cazının Anası” kabul edilen ve ülkemizin ilk kadın caz vokali olan Sevinç Tevs’in renkli ve hareketli yaşamı, müzik kariyeri, dostları, kızı Şehrazat’ın anlatımı ile bu panelde yer alacak. 1948’deki caz vokal yarışması birinciliğinden Türk Sanat Müziği merakına, bu muhteşem sesli yorumcunun bilinmeyen yönlerini interaktif bir ortamda dinleme fırsatı bulacaksınız. Sanatçının bazı parçalarını da dinleyecek, panel sonunda ise Şehrazat’ın bir sürprizine şahit olacaksınız.
04 Kasım Cumartesi Saat: 15.00 Yer: Soho House / Etkinlik ücretsizdir.

 

SÖYLEŞİ: Sevin Okyay: Beat Kuşağı ve Caz
Sevin Okyay’ın moderatörlüğünde, konuk konuşmacılar Hülya Tunçağ ve Ali Sönmez ile gerçekleşecek bu söyleşide, Beat Kuşağı yazarlarıyla caz müziğinin ilişkisi enine boyuna ele alınırken, sinemaya yansımaları da elbette unutulmayacak.
05 Kasım Cumartesi Saat: 13.00 Yer: Pera Palace Hotel Jumeirah, Orient Bar / Etkinlik ücretsizdir.

 

SÖYLEŞİ: Kim sevmez ki cazı?
Caz müziği, sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de ana akım, hatta çoğu alternatif türe kıyasla daha az dinleyiciye sahip. Caz müzisyeni Elif Çağlar Muslu’nun moderatörlüğünü üstleneceği, Çağrı Sertel, Ece Göksu’nun konuk olarak katılacağı “Kim Sevmez ki Cazı?” adlı söyleşide bu konu masaya yatırılacak; dinleyiciler akıllarına takılanlaır sorarken, müzisyenler kendi yaşadıklarını paylaşacak. Dinleyicilerle müzisyenler arasında birebir doğaçlama deneyimlerinin de yer alacağı bu ilginç buluşmayı kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.
11 Kasım Cumartesi Saat: 13:00 Yer: Akbank Sanat / Etkinlik ücretsizdir.

 

Cazlı lezzetler

 

Haftaya caz eşliğinde keyifli başlangıç yapmak isteyenler için gitarda Mahir Dabakoğlu, saksafonda Bora Tanyeli ve kontrbasta Arda Özkan’dan oluşan NewPel Trio, 05 Kasım Pazar günü Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki MSA Restoranı’da ve 12 Kasım Pazar günü Bizim Tepe’nin yeşil ve huzurlu atmosferinde, modern manouche caz grubu Manouche-u Âlâ ise şehrin öncü markalarından Tamirane’de düzenlenecek cazlı brunchlar hafta sonu keyfinize renk katacak.

 

Akbank Caz Festivali’nin bir diğer lezzetli etkinliği Çay Saatinde Caz’a bu yıl iki ayrı mekan ev sahipliği yapıyor. Türk cazının önemli değerlerinden İlham Gencer festival kapsamında Pera Palace Hotel Jumeirah’ta gerçekleşecek çay saatine piyanosuyla eşlik ediyor. Pera Palace’ın büyülü ortamında, çay ve çok özel lezzetlerin eşlik edeceği bu buluşma için rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Şehrin en popüler caz mekanı olmaya aday Mr. CAS ise 11 Kasım Cumartesi günü gitarda Mahir Dabakoğlu, saksafonda Bora Tanyeli ve kontrbasta Arda Özkan’dan oluşan NewPel Trio notaları eşliğinde göze ve damağa hitap eden özel lezzetlerin eşliğinde unutulmaz bir caz ziyafeti yaşatıyor.

 

Festival kapsamında ayrıca 2016’dan beri hem duo, hem de ekip projelerinde birlikte çalışan caz vokali Sanat Deliorman ile caz piyanisti Kaan Bıyıkoğlu 4 ve 18 Kasım Cumartesi günleri Akbank Sanat Kafe’de Akşamüstü Caz ile cazseverlerle buluşuyor. Amerikan caz standartlarından bebop’a, bossa nova’dan yeni Türkçe bestelere uzanacak bu iki akşamüstü dinletisi sayesinde günün tüm hengâmesini geride bırakacak.

 

"Lisede Caz" atölyeleri

 

Lise çağındaki gençlere caz müziğini sevdirmeyi amaçlayan ve bu yıl altıncısı düzenlenen “Liselerde Caz Atölyeleri”, festivalin 27. yılında yine en önemli etkinliklerinden biri olmaya aday. Öğrencilere müzisyenlerin yaratım sürecini izleme fırsatı sunan “Liselerde Caz Atölyeleri” kapsamında gerçekleşecek sohbetlerde gençler, Ercüment Orkut, Volkan Hürsever ve Ediz Hafızoğlu ile caz müziğini ve enstrümanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak. “Liselerde Caz Atölyeleri”, 8 Kasım Çarşamba günü Saint Benoit Fransız Lisesi ve Galatasaray Lisesi, 9 Kasım Perşembe günü Özel Enka Lisesi ve İstanbul Amerikan Robert Lisesi, 16 Kasım Perşembe günü Özel Alman Lisesi ve Avusturya Lisesi, 17 Kasım Cuma günü ise SEV Amerikan Koleji ve Özel Şişli Terakki Lisesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek.

 

"Kampüste Caz" konserleri

 

Akbank Caz Festivali’nin festival klasiği “Kampüste Caz” konserleri bu yıl da devam ediyor. Festivalin en önemli etkinliklerinden Kampüste Caz, 20 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Muğla, İzmir, Eskişehir, Bolu, Adana, Mersin, Kayseri ve Ankara’da cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturacak. Kampüste Caz kapsamında vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur, “Evim Neresi” adlı son albümünden şarkılar eşliğinde unutulmaz konserlere imza atacak.

 

27. Akbank Caz Festival tüm program:

 

Zorlu PSM, Drama Sahnesi
6 Kasım Pazartesi, 20:30 Wolfgang Muthspiel Trio
7 Kasım Salı, 20:30 Christian Scott

 

Cemal Reşit Rey Konser Salonu
12 Kasım Pazar, 18:00 Amina Figarova Sextet
12 Kasım Pazar, 20:30 Chucho Valdés and Gonzalo Rubalcaba ( 100%) Trance (75%)

 

Uniq Hall
8 Kasım Çarşamba, 20:30 The Jazz Epistles: Abdullah Ibrahim Ekaya Hugh Masekela

 

Akbank Sanat
4 Kasım Cumartesi, 19:00 Daniel Herskedal Marius Neset Duo
4 Kasım Cumartesi, 15:00-17:00 Atölye: Jazz In Zentangle
7 Kasım Salı, 19:00 Ulf Eric Wakenius
8 Kasım Çarşamba, 19:00 Authentic Anatolian Project
11 Kasım Cumartesi, 19:00 Benedikt Jahnel Trio
11 Kasım Cumartesi, 13.00 Söyleşi// Talk: Kim Sevmez Ki Cazı?
11 Kasım Cumartesi, 15.00-16.30 Çocuklarla Caz: Bir Varmış Bir Cazmış
15 Kasım Çarşamba, 19:00 Çağrı Sertel ‘Instant’
18 Kasım Cumartesi, 15.00-16.30 Çocuklarla Caz: Bir Varmış Bir Cazmış
18 Kasım Cumartesi, 19.00 Çağıl Kaya ‘şimdilik her şey yolunda’

 

Babylon
03 Kasım Cuma, 22:30 İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions feat Dave Harrington
04 Kasım Cumartesi, 22:30 Red Baraat
04 Kasım Cumartesi, 23:59 Midnight Session: Nicola Cruz (Live)
08 Kasım Çarşamba,  21:30 Mehmet Uluğ Gecesi: Emin Fındıkoğlu +12
09 Kasım Perşembe, 21:30 Shabaka The Ancestors
11 Kasım Cumartesi, 22.30 Kenan Doğulu “İhtimaller”
12 Kasım Pazar, 19.00 Social Inclusion Band
13 Kasım Pazartesi, 21.00 Howe Gelb Piano Trio
14 Kasım Salı, 21:00 Quincy Jones Presents Alfredo Rodriguez Trio
15 Kasım Çarşamba, 21:30 Mark Guiliana Jazz Quartet
16 Kasım Perşembe, 21:30 Ala.Ni
17 Kasım Cuma, 22:30 Ephemerals
17 Kasım Cuma, 23:59 Midnight Session: DJ Nomad (Africaine 808)
18 Kasım Cumartesi, 22:30 Mop Mop ft Anthony Joseph
18 Kasım Cumartesi, 23.59 Midnight Session: DJ Styl-Ist

 

The Seed
3 Kasım Cuma, 20:30 Vanessa Rubin Trio

 

Volkswagen Arena
11 Kasım Cumartesi, 21:00 Bonobo (Live)

 

Caddebostan Kültür Merkezi
14 Kasım Salı, 20:30 TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Sibel Köse
15 Kasım Çarşamba, 20:30 Emir Ersoy Quartera feat. Türkü Turan
16 Kasım Perşembe,  20:30 Baki Duyarlar Kemenjazz Group

 

Moda Sahnesi
16 Kasım Perşembe,  21:00 Evrencan Gündüz Quintet
17 Kasım Cuma,  22:00 Sattas

 

Nardis
13 Kasım Pazartesi, 21:30 Ximo Tebar Quartet
14 Kasım Salı, 21:30 Ximo Tebar Quartet

Summart Sanat Merkezi
9 Kasım Perşembe,  20.00 Şenay Lambaoğlu Akustik

 

St. Benoit Lisesi
09 Kasım Perşembe, 19.00 Hakan Başar Quartet

 

Soho House
04 Kasım Cumartesi, 15.00 Söyleşi: “For You” Sevinç Tevs

 

Pera Palas Hotel Jumeirah
05 Kasım Pazar, 13.00 Söyleşi: Beat Kuşağı ve Caz Müziği

Stüdyo Harlem, Taksim
04 Kasım Cumartesi, 15.00 Atölye: İstanbul Lindy Hoppers, Lindy Hop

 

Stüdyo Savoy, Kadıköy
04 Kasım Cumartesi, 15.00 Atölye: İstanbul Lindy Hoppers, Lindy Hop
11 Kasım Cumartesi, Atölye: İstanbul Lindy Hoppers, Solo Caz
18 Kasım Cumartesi, 15.00 Atölye: İstanbul Lindy Hoppers, Jazz Tap

 

"Çay Saatinde Caz"
11 Kasım Cumartesi, 15.00- 18.00 Mr. Cas Hotels
14 Kasım Salı, 15.00-18.00 Pera Palace Hotel Jumeirah

 

Cazlı Brunch
05 Kasım Pazar, 11.00-16.00 MSA’nın Re
12 Kasım Pazar, 10.30-14.00 Bizim Tepe, Tepe Majeur
19 Kasım Pazar, 10.30-14.00 Tamirane

 

Akbank Sanat Kafe’de "Akşamüstü Caz"
04 Kasım Cumartesi, 18.00-19.00 Sanat Deliorman Kaan Bıyıkoğlu Duo
18 Kasım Cumartesi, 18.00-19.00 Sanat Deliorman Kaan Bıyıkoğlu Duo

 

"Liselerde Caz Atölyeleri" (Ercüment Orkut, Volkan Hürsever, Ediz Hafızoğlu)
08 Kasım Çarşamba / Saint Benoit Fransız Lisesi / 10.00
08 Kasım Çarşamba, Galatasaray Lisesi / 13.00
09 Kasım Perşembe / Özel Enka Lisesi / 13.15
09 Kasım Perşembe / İstanbul Amerikan Robert Lisesi / 15.30
16 Kasım Perşembe / Özel Alman Lisesi / 10.00
16 Kasım Perşembe / Avusturya Lisesi / 13.00
17 Kasım Cuma / SEV Amerikan Koleji / 10.25
17 Kasım Cuma / Özel Şişli Terakki Lisesi / 14.00

 

"Kampüste Caz" Jehan Barbur konser takvimi
20 Kasım Pazartesi / Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi / 18.00
21 Kasım Salı / İzmir Ege Üniversitesi / 18.00
22 Kasım Çarşamba / Eskişehir Anadolu Üniversitesi / 18.00
23 Kasım Perşembe / Abant İzzet Baysal Üniversitesi / 18.00
28 Kasım Salı / Adana Çukurova Üniversitesi / 18.00
29 Kasım Çarşamba / Mersin Üniversitesi / 18.00
30 Kasım Perşembe / Kayseri Erciyes Üniversitesi / 18.00
01 Aralık Cuma / Ankara Hacettepe Üniversitesi / 18.00

 

Cazkolik.com / 27 Eylül 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.