Cenk Erdem geleneği yeteneğiyle buluşturan gösterileriyle Flamenko dansçısı Farruca ile konuştu.

Cenk Erdem geleneği yeteneğiyle buluşturan gösterileriyle Flamenko dansçısı Farruca ile konuştu.

Sevilla`da Flamenko`nun kucağına doğan ve 2 yaşından beri dans eden günümüzün en iyi flamenko dansçılarından biri olan Farruco daha önce Flamenko`nun efsane gitaristi Paco De Lucia ile aynı sahneyi paylaşıp seyircileri büyülediği Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na bu kez prömiyerini New York`ta gerçekleştirdiği ve kendi adını verdiği gösterisi ile dönüyor... Ailesinden aldığı flamenko geleneğine zarafet, estetik ve eşsiz doğaçlama yeteneğini ekleyen Farruco, 4 Mayıs`ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda. Farruco ile kariyerini, flamenkoyu ve gösterisini konuştuk...

Cenk Erdem



Farrucco: "Gösterilerimle ilgili tek bir kelime seçecek olsam, “şeffaf” bir gösteri olduğunu söylerdim. Sahnedeki flamenko çok güçlü ama en önemlisi içten ve şeffaf..."

Cenk Erdem: Uluslararası alanda en ünlü flamenko dansçılarından biri olan Farruquito’nun kardeşisiniz, ağabeyinizin bir dansçı olarak sizin için rol modeli olduğunu söyleyebilir miyiz?

Farruco: Ağabeyim kesinlikle benim tek rol modelim. Bana dans konusunda büyük ilham verdiği gibi aynı zamanda benim için çok iyi bir öğretmen oldu. Sadece flamenko konusunda değil, her konuda bana yol gösterdi ve bir rehber olarak onun desteğini aldığım için çok şanslıyım.

Cenk Erdem: Henüz 6 yaşında “Bodas de Gloria” filminde rol almışsınız, o yaşta olup bitenin farkında mıydınız?

Farruco: Henüz 2 yaşında dans etmeye başlamışım ve ailem bendeki bu tutkuyu hemen fark etmiş. İlk olarak ağabeyimin beni keşfettiğini söyleyebilirim. 6 yaşında rol aldığım filmle ilgili neler hissettiğimi hiç hatırlayamıyorum. Filmin hikayesinin bile farkında değildim ama tek hatırladığım çocukluğumdan itibaren dans etmeye tutkun olduğum.

Cenk Erdem: 2001 yılında ağabeyinizin Amerika turnesine katılmışsınız, peki o günlerde kendi gösterilerinizin hayalini kuruyor muydunuz?

Farruco: Ağabeyimle turnedeyken istediğim hayatın bu olduğunu fark ettim ve bu yüzden en başından itibaren kendi gösterilerimin düşlerini kurmaya başladım. Profesyonel olarak dans etmek, hayatımı dansın üzerine kurmak ve dans ederek tüm dünyayı dolaşmak bana olağanüstü bir yaşam enerjisi veriyor.

Cenk Erdem: ”El Triunfo” filminde Angela Molina ve Juan Diego gibi ünlü yıldızlarla başrolü paylaşmakla kalmayıp ayrıca filmin soundtrack albümü için şarkı söylemişsiniz, şarkı söylemekle aranız nasıl?

Farruco: Benim için şarkı söylemek çok eğlenceli bir deneyim oldu. Filmin soundtrack albümünde yer alabilmek benim için sadece bir eğlence değil ayrıca çok prestijli bir deneyim ama benim işim dans. Şarkı söylemek sadece keyif veriyor olabilir ama dans etmek benim hayatım.

Cenk Erdem: Sahnede Paco De Lucia ile harika performansınızı 2010 baharında İstanbul’da izlemiştim ve beraber turnedeydiniz, efsane bir flamenko gitaristiyle aynı sahneyi paylaşmak nasıl bir duygu?

Farruco: Paco De Lucia gibi bir flamenko efsanesi ile aynı sahneyi paylaştığım için çok şanslıyım ve her defasında sahneye çıkarken büyük heyecan duyarak dans ettim. İstanbul’daki gösteride seyircinin coşkusunu çok iyi hatırlıyorum ve bu bahar yine aynı flamenko coşkusunu paylaşıyor olacağız.

Cenk Erdem: Kendi gösteriniz “Farruco” ile 2006 yılında New York’ta prömiyerinizi gerçekleştirmiştiniz ve o günden beri gösterinizle tüm dünyayı dolaşıyorsunuz, gösterinin hikayesi nedir?

Farruco: Benim deneyimlerim, kendi varoluş şeklim ve benim hakkımda her şey. Bu gösteri dansı keşfedişimle başlıyor ve kendimi dansa adayışımla devam ediyor.Kendimi ifade etmenin yollarını dansın hareketlerinde buluyorum. Kendi öykümü ve dansa olan tutkumu paylaştığım bir gösteri ve bu tutkumu herkes hissediyor olacak.

Cenk Erdem: İstanbul’da kendi gösterinizle ilk kez 4 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alıyor olacaksınız, sizin flamenko yorumunuzu bize nasıl tarif edersiniz?

Farruco: İstanbul’a daha önce Paco De Lucia ile geldiğimde bayıldım diyebilirim. Bu kez kendi hikayemi anlattığım gösterimle sahnede olacağım için çok heyecanlanıyorum ama gösterimle ilgili tek bir kelime seçecek olsam, “şeffaf” bir gösteri olduğunu söylerdim. Sahnedeki flamenko çok güçlü ama en önemlisi içten ve şeffaf.

Cenk Erdem

Cazkolik.com / 09 Mayıs 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.