European Jazz Club konserleri 7 Temmuz gecesi Alp Ersönmez ile Bugge Wesseltoft`u bir araya getirecek konser için arkadaşımız Beliz Hazan Alp Ersönmez ile konuştu...

European Jazz Club konserleri 7 Temmuz gecesi Alp Ersönmez ile Bugge Wesseltoft`u bir araya getirecek konser için arkadaşımız Beliz Hazan Alp Ersönmez ile konuştu...

İstanbul Caz Festivali`nin European Jazz Club konserleri kapsamında 7 Temmuz akşamı Alp Ersönmez elektronik müziği cazla sentezleyen ve fusion müziğe yeni bir boyut getiren müzisyen Bugge Wesseltoft ile "Cereyanlı" projesini gerçekleştirmek üzere seyircilerle Salon`da buluşacak. Biz de yayınladığımız European Club konserleri söyleşilerimize Alp Ersönmez`le yaptığımız kısa ama aydınlatıcı konuşmayı büyük bir zevkle dahil ettik.

Quartet Muartet, İstanbul Sessions, Kangroove gruplarıyla yaptığı çalışmaların yanında Nil Karaibrahimgil, Tarkan gibi pop starlarıyla beraber sahne alan Ersönmez geçen kış kendi adına yayınladığı ilk albümü “Yazısız” ile büyük ilgi gördü. Bas gitarıyla farklı müzik türlerinin pek çok ismine eşlik eden Alp Ersönmez ile 8 Temmuz akşamı birlikte çalacağı ve Jan Garbarek, Nils Petter Molvaer, Sidsel Endresen gibi ustalarla sahne alan Norveçli müzisyen Bugge Wesseltoft`u ve “Cereyanlı” projesini konuştuk...


Alp Ersönmez: "Cereyanlı" daha önceki projelerime benzemiyor, sadece Bugge ile ortak bir paydada buluşuyoruz bu anlamda...

Beliz Hazan: Alp Ersönmez deyince aklımıza çok farklı projelerde yer alan başarılı bir bas gitarist geliyor. Bu kadar geniş bir perspektife hitap eden bir bas gitarist olarak elektronik müzik ve caz müziği sentezleyen önemli isimlerden Bugge Wesseltoft ile bu projede buluşmaya nasıl karar verdiniz?

Alp Ersönmez: On yıl kadar önceydi, Bugge Wesseltoft’un elektronik müzik ve cazı birlikte harmanlayan müziğini büyük bir zevkle dinliyordum. ‘Cereyanlı‘ projesinin ilk tohumları ta o yıllarda atıldı diyebilirim. 3-4 yıl önce de bir jam sessionda onunla bir araya gelme fırsatımız oldu. Birlikte çalmaktan da dinlemek kadar büyük bir keyif aldım. Bu yılda ‘’Cereyanlı’’ projesini European Jazz Club gecelerinde birlikte çalmaya karar verdik.

Beliz Hazan: Peki, bu konser kapsamında ikiniz dışında sahnede başka kimler olacak ve elbette onlar da Wesseltoft ile kez mi çalacaklar, bilgin var mı?

Alp Ersönmez: Bu konser kapsamında İmer Demirer trompette, Engin Recepoğulları saksafonda, Erdinç Şenol davulda, bizimle birlikte çalacaklar. Onlar da ilk defa Bugge Wesseltoft ile bir arada çalacaklar.

Beliz Hazan: ’Cereyanlı’’ projesi daha önceki çalışmalarına benzeyen bir çalışmamı, hatta bunun devamına iki soru daha ekliyelim, ilki, `Cereyanlı` bir albüme dönüşecek mi?

Alp Ersönmez: "Cereyanlı" daha önceki projelerime benzemiyor. Sadece Bugge ile ortak bir paydada buluşuyoruz bu anlamda. Elektronik müzik tabanıyla cazı sentezliyoruz. Albüm olarak gelecek yıl çıkartma planımız var. Bu konserin kaydı alınacak. İyi bir kayıt olursa yayınlamak isteriz tabii.

Beliz Hazan: Bu söyleşi hafta başında yayına gireceği için sormak için tam zamanı, festival kapsamında okurlara mutlaka gitmelerini önereceğin konser hangisi olur?

Alp Ersönmez: Kesinlikle "Tribute to Miles". Herbie Hancock piyano ve  tuşlu çalgılarda, Wayne Shorter saksofonda, Marcus Miller bas ve bas klarnette, Sean Jones trompette, Sean Rickman ise davulda… Bu konserin kesinlikle kaçırılmamasını öneririm.

Beliz Hazan: Sevgili Ersönmez’e bu kısa ve güzel söyleşisi için teşekkür ediyor, Bugge Wesseltoft ile birlikte gerçekleştireceği bu güzel projeye bu yazıyı okuyan herkesi davet etmek istiyoruz.

Beliz Hazan

Cazkolik.com / 05 Temmuz 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.