Antalya Caz Festivali`nin açılış gecesinde sahne alacak İspanyolların süperstar şarkıcılarından Monica Molina ile Cenk Erdem konuştu...

Antalya Caz Festivali`nin açılış gecesinde sahne alacak İspanyolların süperstar şarkıcılarından Monica Molina ile Cenk Erdem konuştu...

Dinlediğiniz parça Monica Molina`nın "Pequeno Fado" isimli harika şarkısıdır.


Yurdumuza gelen onlarca şarkıcı arasında Türkiye ile gerçekten gönül bağı kuran ve hem yurtdışındaki röportajlarında, hem de Türkiye’ye her gelişinde, Türkiye`yi öve öve bitiremeyen İspanyol yıldız Monica Molina, hem albüm satışlarıyla hem her defasında konserlerine gösterilen büyük ilgi ile bu sevgisine layığıyla karşılık buluyor ve Türkiye’de çok seviliyor…

Aşk dolu şarkıları, yumuşacık sesi ve tüm zarafetiyle Monica Molina, bu kez 20 Temmuz gecesi, Aspendos’un büyüleyici sahnesine çıkıyor olacak… Antalya Caz Festivali’nin açılış gecesinin İspanyol prensesi Monica Molina, Mehmet İkiz Trio ve China Moses’in ardından, birbirinden güzel Akdeniz şarkılarıyla festivale romantizm getiriyor olacak.

Cenk Erdem


İspanyol aşk şarkılarının zarif yıldızı Monica

Molina Aspendos`u büyülemeye hazırlanıyor...

Cenk Erdem: İspanya`nın ve Avrupa`nın çok iyi tanıdığı bir aşk şarkıcısı olarak, müzik sahnesine başlangıç öykünüz nasıl gerçekleşti ?

Monica Molina: Çok uzun zamanlar istedim şarkı söylemeyi, ancak en doğru zamana kadar bekledim, belki çok geç bile sayılabilir ama müzik kariyerimin başlangıcını zorlamak istemedim... Basitçe böyle oldu...

Cenk Erdem: 1989`da yayınlanan ilk albümünüzden bu yana, şimdi en iyi şarkılarınızı bir araya getirdiğiniz “Self-portrait” gündemde, yıllardır devam eden deneyimleriniz şarkılarınıza nasıl yansıdı?

Monica Molina: Aşikar ki yıllar insana pek çok şey öğretiyor, seni olgunlaştırıyor, büyütüyor ancak sadece sıkı bir çalışmayla ve deneyimle öğreniliyor, kendimi daha iyi tanıyorum, her zaman kendim hakkında yeni şeyler keşfetmeye de devam ediyorum...?

Cenk Erdem: Hem bir anne hem bir şarkıcı olarak, profesyonel hayatınızı ve annelik sorumluluklarınızı nasıl dengeliyorsunuz?

Monica Molina: Göründüğü kadar zor değil. Kimi zaman çok iş ve yapılacak çok şey olduğu gibi sakin zamanlarım da oluyor... Diğer taraftan, bu bir çok kadının yaptığı bir şey, dolayısıyla çok olağandışı değil...

Cenk Erdem: Sinema`da bir çok prodüksiyonla aktris olarak kendinizi deneyimlediniz ve ablanız Angela da ünlü bir aktris , sinema ya da tiyatroyla ilgili yeni bir projeniz var mı?

Monica Molina: Sinemada bir şarkıcı olarak sahnede de yararlanabileceğim bir duruş kazandığımı düşünüyorum... Bugünlerde TVE’de yayınlanan bir diziyle oyunculuğa televizyon ekranlarında tekrar geri dönmüş oldum.. İspanyol İç Savaşı`nı anlatan, oldukça gerçekçi ve daha şimdiden ödüle doymayan bir dizi. Ben dizide şarkıcı bir ajanı canlandırıyorum ve çok keyif alıyorum.

Cenk Erdem: Starlığınız kardeşiniz Noel Molina ve Paco Ortega`yla prodüktörleriniz ve şarkı yazarlarınız olarak neredeyse bütünleşti, işbirliğiniz nasıl bir noktaya geldi???

Monica Molina: Kardeşimle işbirliği tüm albümlerimde var, gerçekten “biriz” ve bu başlangıçtan beri niyet ettiğimiz (albümlerimiz arasındaki farklılıklar çok ince farklılıklar) aynı ruhu ve özü devam ettiriyoruz... Şarkılarımız, pozitif, ışık dolu birine iyi gelebilecek şarkılar.

Cenk Erdem: Daha önce, 2002 Latin grammy ödüllerinde “en iyi şarkıcı” kategorisinde aday gösterildiniz, sizin en favori kadın şarkıcılarınız kimler ya da bir idolünüz var mı?

Monica Molina: Bir çok güzel ses var, isim vermekten hoşlanmam, çünkü büyük olasılıkla bir çok ismi unutabilirim, latin ya da değil, Cesaria Evora, Mariza, Maria Betania, Amalia Rodrigues...

Cenk Erdem: Vokal tarzınız tutkulu, dramatik ama sakin olarak tanımlanıyor günlük hayatınızda da sakin misiniz, yoksa daha coşkulu olduğunuz anlar da var mı?

Monica Molina: Sakin bir insanım ama yıllar beni daha izsel daha çok yansıtan biri yaptı, ama kendi karakteristiklerim ve kişiliğim var...

Cenk Erdem: Toplama albümünüz "Self- Portrait"i bir kenara koyacak olursak, sırada yeni projeleriniz?

Monica Molina: Uzunca bir süredir, babam Antonio Molina’nın Copla şarkılarından oluşan bir albüm hazırlığı içindeyim. Babamın şarkıları oldukça güçlü ve zor şarkılar, ben de bu albüme çok özen gösteriyorum. Sanırım albümü bu yılın sonuna yetiştiriyor olacağız. Antalya Caz Festivali için sahneye çıktıktan hemen sonra bir süre kızım Candela ile birlikte güneyde kalmak ve sahillerinizde en az bir hafta tatil yapmak istiyorum. Böyle bir molaya çok ihtiyacım var ve Antalya konserinden sonra kendime izin veriyor olacağım.

Cenk Erdem

Cazkolik.com / 19 Temmuz 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.