Cenk Akyol`la doğaçlama caz sohbetinin konuğu Okan Ersan.

Cenk Akyol`la doğaçlama caz sohbetinin konuğu Okan Ersan.

Cazkolik yazarı Cenk Akyol şu anda dinlemeye başladığınız kayıtla beraber Cazkolik`te yeni caz sohbetleri  serisine başladı: "Cenk Akyol`la Doğaçlama Caz Sohbetleri" adını verdiğimiz `sohbetler` ne tam bir radyo programı ne de röportaj. İkisi arasında bir yerde... Ya da ikisini de bünyesinde buluşturan diyelim... Zamansız seriler (yani periyodik olmayan, kayıtlar yapıldıkça yayınlanan) olarak yayınlayacağımız söyleşiler başlıktaki gibi tümüyle `doğaçlama` kayıtlar ama doğaçlama olduğu için sohbetlerin içinde hiç beklemediğiniz detaylar, konuşmalar, bilgiler, ayrıntılar var... Bu konuda bir yandan zaten dinlemeye başladığınız için daha fazla yazılı bilgiyle karmaşa yaratmak istemeyiz ama ilk sohbetin konuğu hakkında bir kaç detay verip sizi sohbetle başbaşa bırakmak amacımız.

 

Okan Ersan ile "Reborn Journey" üzerine...

Gitarist Okan Ersan`ın Istanbul Superband ile çıkardığı ikinci albümü "A Reborn Journey" geçtiğimiz Mayısta yayınlanmasının ardından geç olsa da Cazkolik`te bir ilk sohbette ağırladık. Lefkoşa`lı bu harika fusion gitaristi ile bir saat boyunca çok sıcak, samimi ve hararetli bir sohbet oldu. Müzisyenlerin Mekke`si olan Tünel semtinde bulunan Venüs Stüdyosu`nda yaptığımız kayıt kesintisiz bir saat sürdü.

Müzikal yolculuğunu başından sonuna konuştuğumuz Okan Ersan bizlerle müzikal köklerini, İngiltere macerasını, Leverkusen Jazz Festivali deneyimlerini, Dave Weckl ile ortak çalışmalarını, bu yılın Grammy ödüllerindeki beş ayrı aday adaylığını, Yamaha endorseri olarak Türkiye`deki gitar atölyeleri turnesini ve Kıbrıs`ın kurak kültür ortamındaki sıkıntıları gibi bir çok şeyi paylaştı. Aynı nesilden, iki fusion sevdalısı akran olarak biz çok keyif aldık. Umarız siz de bizim sohbet ederken aldığımız keyfi siz de dinlerken alırsınız.

www.okanersan.com

Cenk Akyol
cenkakyol@cazkolik.com

Cazkolik.com / 05 Aralık 2011, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.