Monica Molina`nın aşk şarkıları olmadan yazlar da geçmez, kışlar da... Cenk Erdem Molina ile konuştu.

Monica Molina`nın aşk şarkıları olmadan yazlar da geçmez, kışlar da... Cenk Erdem Molina ile konuştu.

Türkiye ile çok sıcak bir gönül bağı kuran ve özellikle albümleriyle yurdumuzda Kylie Minogue gibi süper starlardan bile daha çok satan Monica Molina, yepyeni şarkıları ve radyolarımızda da en çok çalınanlar arasında yer alan klasikleşen aşk şarkılarıyla 28 Şubat’ta yeniden İstanbul’da, İş Sanat dinleyicileriyle buluşuyor.

Yurtdışındaki röportajlarında Türkiye`yi öve öve bitiremeyen İspanyol yıldız, kapağında boğaz fotoğrafıyla yayınlanan “Autoretrato” albümü sadece İspanya’da değil, Güney Amerika ülkelerinde de yayınlanınca , ülkemiz için büyük bir tanıtım gerçekleştirmişti.

“Oh amores”, “Pequano Fado”, “A paso Lento” gibi şarkılarıyla Türkiye’deki romantik dinleyicinin kalbini kazanan Molina, 28 Şubat’ta bir kış gecesini daha aşka dönüştürüyor olacak…

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem



 
Monica Molina: "Türk dinleyicisinin albümlerimi

sevdiğini biliyorum, bu yüzden ben de onlara

daha çok sürprizler planlıyorum..."

Cenk Erdem: Türkiye`de bugüne kadar izleyiciyle çok özel bir bağ kurdunuz, sizce neden bu kadar çok seviliyorsunuz?
 
Monica Molina:
Bu müziğin sihri, hangi dilde söylediğiniz hiç önemli olmuyor, müziğin geçirdiği tüm duyguları herkes alabiliyor. Her defasında çok güzel birer deneyim oldu ve izleyiciyi hayal ettiğimden daha yakın hissettim..İzleyici hep sıcaktı ve bana hep kendimi evimde gibi hissettirdi... Olağanüstü bir sıcaklık yakaladık ve devam ediyor…
 
Cenk Erdem: 28 Şubat gecesi İstanbul izleyicisi ile uzun bir aradan sonra yeniden buluşuyorsunuz, peki Türkiye’deki müzik dinleyicisini nasıl tarif edersiniz?
 
Monica Molina:
Türkiye`deki izleyici çok sıcak ve bana kendimi evimde hissettiriyor. Müziğin güzelliği belli duyguları, hisleri, hangi dilde olursa olsun aktarıyor... Türk dinleyicisinin albümlerimi sevdiğini biliyorum, bu yüzden ben de onlara daha çok sürprizler planlıyorum.
 
Cenk Erdem: 1989`da yayınlanan ilk albümünüzden bugüne kadar, 20 yılı aşkın bir süredir aşk şarkıları söylüyorsunuz, peki bir şarkıcı olarak  hala keşifleriniz de oluyor mu?

Monica Molina: Aşikar ki yıllar insana pek çok şey öğretiyor, seni olgunlaştırıyor, büyütüyor ancak sadece sıkı bir çalışmayla ve deneyimle öğreniliyor, kendimi daha iyi tanıyorum, her zaman kendim hakkında yeni şeyler keşfetmeye de devam ediyorum...

Cenk Erdem: Kızınız Candela en son sizinle beraber Antalya Aspendos konserinize gelmişti. Hem bir anne hem bir şarkıcı olarak, profesyonel hayatınızı ve annelik sorumluluklarınızı nasıl dengeliyorsunuz?
 
Monica Molina:
Göründüğü kadar zor değil . Kimi zaman çok iş ve yapılacak çok şey olduğu gibi sakin zamanlarım da oluyor... Diğer taraftan, bu birçok kadının yaptığı bir şey, dolayısıyla çok olağandışı değil... Hem Candela da Türkiye’ye bayılıyor. Antalya konserinden sonra Candela ile birlikte bir hafta tatil bile yaptık.
 
Cenk Erdem: Starlığınız kardeşiniz Noel Molina ve Paco Ortega `yla prodüktörleriniz ve şarkı yazarlarınız olarak neredeyse bütünleşti, işbirliğiniz nasıl bir noktaya geldi???

Monica Molina: Kardeşimle işbirliği tüm albümlerimde var,gerçekten “biriz”, ve bu başlangıçtan beri niyet ettiğimiz albümlerimiz arasındaki farklılıklar çok ince farklılıklar. Aynı ruhu, ve özü devam ettiriyoruz... Şarkılarımız pozitif, ışık dolu birine iyi gelebilecek şarkılar….
 
Cenk Erdem: Türkiye`de çok fazla anınız var, peki en ilginç anınız?

Monica Molina: İstanbul`da Galatasaray Hamamı`nda çok keyif aldım diyebilirim. Çok güzel bir mekandı ve yorgunluk atmak için harika bir deneyim oldu... Hamamın sokağı ve İstanbul`un bazı eski sokakları harika....
 
Cenk Erdem: Uzun zamandır efsanevi copla şarkıcısı olan babanız Antonio Molina’nın şarkılarını bekliyoruz, ne zaman?

Monica Molina: Babamın şarkıları çok ağır şarkılar hepsi çok güzel ama o kadar çok özen gösteriyorum ki, biliyorum gecikiyorum. Kızı olarak ben özen gösterirken kardeşim Noel benden daha da fazla özenli davranıyor. Bu albümü piyasaya çıkarmak için bir acelemiz yok, bizim için çok değerli bir albüm olacak, çünkü çok güçlü ve zor şarkılar seçiyoruz.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

Cazkolik.com / 24 Şubat 2012, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.