"Sahnede ne yaptığımı bilmiyorum, sadece kendim oluyorum" diyen Buika ile en son Cenk Erdem konuştu.

"Sahnede ne yaptığımı bilmiyorum, sadece kendim oluyorum" diyen Buika ile en son Cenk Erdem konuştu.

Buika ile çok özel bir söyleşi.

Hepsi birbirinden duygu yüklü flamenko caz şarkılarıyla ve özellikle buğulu sesiyle dinleyen herkesi büyüleyen Buika, dünya turnesine devam ederken, Miami’de DJ prodüktör Kiko Navarro ile yepyeni dans şarkıları kaydetti ve albümleri de hazır. Almodovar’ın son filminde oynadıktan sonra uluslararası şöhreti daha da artan, Chick Korea gibi bir caz efsanesiyle aynı sahneyi paylaşan, ünlü caz kulübü Blue Note’da da sahne alan, Latin Grammy ödüllü İspanyol yıldız, arada sevmek üzerine ikinci kitabını da yazmış.
 
Buika, 13 Nisan’da İstanbul’da, İş Sanat’ta ve 14 Nisan’da Ankara’da, Sevda - Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 29. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda olmak üzere iki gece, iki konserle gönlümüzü aşkla dolduracak.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem


Buika: "Sahnede ne yaptığımı hiç bilmiyorum.

Blues’u, cazı, flamenkoyu unutuyorum. Sadece

olmaya karar veriyorum ve kendimi özgür

bırakıyorum. Ne hissediyorsam oyum..."

Cenk Erdem: Efsanevi caz piyanisti Chick Korea ile 70. yaş günü kutlamalarında beraber sahne aldınız, size şarkı söylerken eşlik ettiğinde neler hissettiniz?

Buika: Muazzam bir geceydi. Büyük bir mutluluk yaşıyordum çünkü asla nereden geldiğimi unutamıyorum. Mahallemi, çocukluğumu, bizi terk eden babamı. Çok sert bir dünya. Çocukken yaşadığım zorluklara sanki zihinsel bir duvar da eşlik ediyordu. Sınırlılıklarımı aşabildiğim için kendimle gurur duyuyorum.
 
Cenk Erdem: “Chick Korea’nın Flamenko Kalbi” projesi yine efsanevi bir caz kulübü olan Blue Note’da gerçekleşti, o özel gecede kulübün atmosferi nasıldı?

Buika: Sihirli bir geceydi bana atmosfer öylesine tanıdık geldi ki, tarif etmem çok zor. Kendimi oraya ait hissettim. Aynı sihir bana İstanbul’da da olmuştu. Hatırlarsan, kuliste herkese sarılıyordum, Pasion Turca ekibiyle, sen de oradaydın. Blue Note’da da herkesi tanıyormuşum gibi hissettim ve izleyicinin de aynını hissettiğinden eminim.
 
Cenk Erdem: Ayrıca yine New York’ta ünlü Carnegie Hall’de de uzun zamandır birlikte çalıştığınız Kübalı piyanist Chucho Valdes ile birlikte sahneye çıktınız, peki o gece için nasıl bir repertuvar hazırlamıştınız?

Buika: Artık sahnede ne yaptığımı hiç bilmiyorum. Blues’u, cazı, flamenkoyu unutuyorum. Sadece olmaya karar veriyorum ve kendimi özgür bırakıyorum. Ne hissediyorsam oyum. Müzisyenlerle doğaçlamalarla gideceğimiz yolu sahnede buluyoruz ve sonuç olarak 7 nota çevresindeyiz, hissetmek önemli.
 
Cenk Erdem: Pedro Almodovar’ın filmi “İçinde Yaşadığım Deri”, Türkiye’de de vizyona girdi ve hikayesi oldukça sert ve yoğundu ve yine sizin şarkınızın bir kısmı da travmatik bir sahneye eşlik ediyordu, film hakkında neler hissediyorsunuz?

Buika: Pedro Almadovar’ın cesareti bana ilham veriyor. Cesur insanlara, duyguları cesurca ifade eden insanlara ihtiyacımız var. Pedro Almodovar benim için bir kahraman. Onu çok seviyorum. Bana göre filmi de yine çok cesurdu. Filminde şarkı söylemek fikri bile çok heyecan vericiydi.
 
Cenk Erdem: Eminim, dans müziklerini takip edenler David Penn’in remix’lediği “Will I” ve Kiko Navarro ile kaydettiğiniz “Sonando Contigo” gib dans şarkılarınızı da bilirler, peki sırada neler var?

Buika: Elektronik müzik durdurulamaz. Benim için de dans müziği için tam zamanı olduğunu hissediyorum. Çok iyi dans müzikleri var üstelik derin duygular hissettirebilen dans şarkılar da var. Ayrıca kimi zaman çok basit sözleri olan bir dans şarkısı da duygulara dokunabiliyor. Tıpkı, Modjo’nun Lady şarkısı gibi. Sözleri basit ama dinlerken bir anda kendinizi dolu duygu içinde buluyorsunuz. Ben de Kiko Navarro ile dolu şarkı kaydettim ve albüm artık hazır. Bir yandan da sevmek üzerine ikinci kitabımı yazdım bile.
 
Cenk Erdem: Türkiye’deki dinleyici hala “No habre nadie en el mundo” şarkınıza bayılıyor, ama sizin tarafınızda bu şarkının pek favoriniz olmadığını biliyorum, peki sizin duygularınızı en çok harekete geçiren şarkınız hangisi?

Buika: Benim için herhangi bir şarkı, kaydettikten sonra bitiyor. Yaptıysam bitmiştir. Beni esas heyecanlandıran yeni şarkılar. Albümlerimi de asla dinlemiyorum, sürekli yeni şarkılar yazıyorum. Sahnede de eski şarkılarımdan çok hazırladığımız yeni şarkıları paylaşmayı seviyorum.
 
Cenk Erdem: İstanbul’da ve Ankara’da ardı ardına konserler vereceksiniz, peki Türkiye’ye nasıl bir repertuvar getiriyorsunuz?

Buika: Albümlerimden şarkılar söylüyorum ama yepyeni şarkılar da söylüyor olacağım. Ayrıca Motown şarkılarından da sürprizlerim var. Sahnede benim için her defasında sürprizler oluyor, dinleyiciler için de sürpriz şarkılar olacak.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

Cazkolik.com / 10 Nisan 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.