Pink Martini Türkiye konserlerinde Yeşilçam filmlerinden bir şarkıyla kalbimizi çalacak.

Pink Martini Türkiye konserlerinde Yeşilçam filmlerinden bir şarkıyla kalbimizi çalacak.

Dinlediğiniz müzik "Üsküdar`a Gider İken"in Pink Martini senfonik, ilginç, hoş bir yorumu...


Daha Yakından Pink Martini

Albümleri “Sympathique”“Hang on Little Tomato”“Hey Eugene!” ve “Splendor in the Grass“ Türkiye`nin en çok satanları arasında; hem konserleri kapalı gişe oluyor, hem radyolar şarkılarını çok seviyor. Türkiye’de kimbilir kaç düğünde çiftlerin ilk dansı “Amado Mio” olmuştur. Türkiye’nin sevgilisi Pink Martini Pasion Turca himayesinde 17 yıllık kariyerlerinin en güzel şarkılarını bir araya getirdikleri “A Retrospective“ albümünün Avrupa turnesi kapsamında üç özel konser için Türkiye’ye geliyor.

Pink Martini, 26. Uluslararası İzmir Festivali’nde 8 Temmuz`da Çesme Açıkhava Tiyatrosu’nda, 9 Temmuz’da Ankara’da ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde ve 19 Temmuz`da, 2005 yılında açılışını yaptığı Kuruçeşme Arena’da hayranları ile İstanbul’da buluşacak.

China Forbes`un küçük bir mola verdiği topluluk 2011 Mart ayında gruba katılan Storm Large ile sahnede çok daha enerjik sürprizlerle ve Yeşilçam’dan sürpriz bir şarkıyla geliyor. Grubun kurucusu, şarkı yazarı, beyni ve piyanisti Thomas Lauderdale’den yeni haberlerini aldım.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem


Thomas Lauderdale: "Bu konserde en büyük

sürprizimiz Belkıs Özener`in "Aşkın Bahardır"

şarkısı olacak..."

Cenk Erdem: Öncelikle Pink Martini yepyeni bir şarkıcıyla Storm ile sürpriz yapıyor; China ile küçük molanız için neler söyleyeceksiniz?

Thomas Lauderdale: China ses tellerinden ciddi bir operasyon geçirdi ve dinleniyor; bu sırada Türkiye’ye geleceğimiz için aslında biraz kalbi buruk; ancak çok yakında yine bize katılıyor olacak. Aslına bakarsanız, küçük bir sağlık molası vermiş oluyor hem böylelikle üç yaşındaki oğlu Cameron’la da biraz daha fazla vakit geçirmiş oluyor.

Cenk Erdem: Peki Storm, Pink Marti’nin sahnedeki havasını değiştirmiyor mu?

Thomas Lauderdale: Biraz daha rock’n roll havası veriyor ve Storm’ın tam bir punk havası da var. Sahnede daha enerjik hale geliyoruz ve Storm’la sahnedeki enerjimiz bambaşka oluyor diyebilirim.

Cenk Erdem: Müthiş bir kültürel çeşitlilikte farklı dillerde şarkılar söylemeye devam ediyorsunuz; sizce bu kadar başarılı olmanızın sırrı ne olabilir?

Thomas Lauderdale: Güzel melodiler. Farklı dillerde çok eski ama popüler şarkılar buluyoruz. Bana kalırsa, Pink Martini’nin büyük orkestra hissi de seyirciyi mutlu ediyor. Sanırım seyirciye eski güzel günleri hatırlatıyoruz ve nostalji hissini seven seyirciler bizi de seviyor.

Cenk Erdem: Türkiye’de albümleriyle en çok satan gruplardan birisiniz; peki Türkiye’deki dinleyiciyle bağınız hakkında neler diyeceksiniz?

Thomas Lauderdale: Türkiye’yi çok seviyoruz. Neredeyse, 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de çok fazla anımız var. Artık Pasion Turca ekibiyle aile gibiyiz ve bir anlamda arkadaşlarımızı ziyarete geliyoruz ve dinleyiciyle de aynı yakınlığı konserlerde hissedebiliyoruz bu yüzden de gelmek için hepimiz sabırsızlanıyoruz. China gelemediği için çok üzgün.

Cenk Erdem: Dinleyici sizin şarkılarınızı çok iyi biliyor; ben de röportajlarınızdan Zeki Müren şarkılarını sevdiğinizi biliyorum; bunca zamandır başka bir şarkıcımızı daha keşfetmediniz mi?

Thomas Lauderdale: Saplantılı bir şekilde Belkıs Özener dinliyorum. Eski Türk filmleri şarkılarını öğreniyoruz ve Belkıs Özener’in şarkılarnı keşfettik. Storm; dil profesörleriyle “Aşkın Bahardır” şarkısını çalışıyor.

Cenk Erdem: En iyi şarkılarınızı biraraya getirdiğiniz “ A Retrospective” harika bir kolleksiyon albümü; ama böyle derlemelerde şarkıları seçmek çok zor değil mi?

Thomas Lauderdale: Dürüst olmak gerekirse, “A Retrospective” için şarkıları seçerken kendim karar verdim. Aslında konserlerde dinleyicilerin tepkilerini gözlemleyerek karar verdiğimi söyleyebilirim. Albümde şarkıların yepyeni remixleri var; mesela Una notte a Napoli’nin düzenlemesi bambaşka.

Cenk Erdem: Yeni gösterilerle 8 Temmuz’da İzmir’de, 9 Temmuz’da Ankara’da ve 19 Temmuz’da İstanbul’dasınız; izleyici nasıl sürprizler bekleyebilir?

Thomas Lauderdale: En büyük sürpriz Belkıs Özener şarkımız olacak; Storm “Aşkın Bahardır” şarkısını çok güzel söylüyor; ayrıca sahnede çok daha enerjik bir performansla karşılaşıyor olacaksınız.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

Cazkolik.com / 29 Haziran 2012, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.