Altmışlardan beri Yunan müzik hayatında şarkıları, sahne tasarımları ve kostümleriyle pek çok şeyi değiştiren gerçek bir Yunan divası Marinella 18 Nisan akşamı İş Sanat sahnesinde İstanbulla hasret giderecek.

Altmışlardan beri Yunan müzik hayatında şarkıları, sahne tasarımları ve kostümleriyle pek çok şeyi değiştiren gerçek bir Yunan divası Marinella 18 Nisan akşamı İş Sanat sahnesinde İstanbulla hasret giderecek.

Dinlediğiniz Marinella`nın George Dalaras ile birlikte seslendirdiği Den Xero Poso S`Agapo isimli şarkıdır.


Gerçek bir Yunan divası; Marinella

Zamanında sesini dinleyen Frank Sinatra hayran kalmış, Atina gecelerine ve sahnelerine en cesaretli ve renkli şovları getiren ilk kadın şarkıcı olarak 60’larda devrim yaratmış. 66 albümlük dev bir diskografisi ve 40 yıllık müzik kariyeriyle birlikte, onlarca sinema filmi ve ayrıca tiyatro sahnelerinde rol aldığı unutulmaz rolleri var.

Yunanistan müzik tarihinin en çok satan albüm rekorunun da sahibi olan efsanevi Marinella uzun yıllar sonra ilk kez 18 Nisan’da İş Sanat sahnesiyle İstanbul’a geliyor.

“Şarkıların Yüce Tanrıçası” unvanı ile müzik dünyasının Yunan divalarından biri olan Marinella ile İstanbul konserinden önce ilk röportaj şansını da yakaladım. Marinella, dünyanın en ünlü sahnelerinde konserler verdiği halde, köklerinin de olduğu İstanbul’a geliyor olmaktan büyük heyecan duyuyor. 1967 yılında yayınladığı “Stalia Stalia” şarkısıyla yaptığı büyük çıkışını onlarca albümle sürdüren süperstar ile kariyerini, İstanbul geçmişini, yeraldığı son projeleri ve İstanbul’la ilgili planlarını konuştuk.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

 

 

 

 

 


Marinella: "Yunanistan’da kısa saçlı, pantolonlu,

pahalı kostümler giyen ilk kadın şarkıcıydım.

Sahneye tiyatro ışıkları koyup, atmosferle

Atina’da eğlence anlayışını değiştirdim."

Cenk Erdem: Müzikte 40 yılı geride bırakmış efsanevi bir şarkıcısınız; peki ilk kez ne zaman bir süperstar olacağınızı hissetmeye başladınız?

Marinella: Hiç büyük bir yıldız olacağımı hissetmedim. Ayrıca başarı, en iyi, en büyük gibi ifadeleri de hiç anlamıyorum ve bunun için Tanrı’ya teşekkür ediyorum. Çünkü bunlara kapılırsanız hiçbirşey olamazsınız. Akışına bırakacaksınız. Peşlerine düşmeyeceksiniz ve önünüze bakacaksınız. Amaçlarınıza ulaşmak için başkalarını incitmeyeceksiniz. Ama hepsinden önemlisi duyarlılığınızı kaybetmeyeceksiniz. Biz sanatçılar küçük çocuklar gibiyiz. Birer havaifişek gibi parlayıp kaybolan çok büyük sesler, harika insanlar gördüm.

Cenk Erdem: Ayrıca birçok sinema filmi ve tiyatro oyunuyla da meşhur bir yıldızsınız; hiç sürekli performanstan yorulduğunuzu hissettiğiniz olmadı mı?

Marinella: Benim esas işim performans. Tüm bu yıllar boyunca en iyi bildiğim iş performans oldu. Aktrislik peşisıra geldi çünkü sunulan koşullar harikaydı ve kaçırmak istemedim. Sonrasında kendimi yapabileceklerim ve farklı olarak neler verebileceğim konusunda da sınamak istedim. Ve elbette hiçbir zaman işimden yorulmadım; ne şarkıcı ne de aktris olarak, çünkü seçtiğim ve sevdiğim işi yaptım.

Cenk Erdem: İlk büyük çıkışınız şarkınız “Stalia Stalia” ile 1967 yılında gerçekleşmiş; Stalia Stalia şarkınız uğurunuz sayılmaz mı?

Marinella: “Stalia Stalia” tam manasıyla benim uğurum, çünkü Aliki Vouyiouklaki şarkıyı söylemek istememiş ve şarkı bana geldi. Dahası, bu uğur bana birçok diğer şarkıyla yükselmem için ilk fırsatı vermiş oldu.


Büyükada`lı bir Yunan diva...


Cenk Erdem: İstanbul’da kökleriniz olduğunu biliyorum, peki İstanbul sizin için neler ifade ediyor?

Marinella: Evet, İstanbul’da köklerim var çünkü annem ve babam İstanbul’dan gelmişler. Küçükken, kuzenlerimle ve amcalarımla Büyükada’da harika yazlar geçirirdim.

Cenk Erdem: 18 Nisan’da İstanbul’da sahneye çıkıyorsunuz; peki İstanbul’da sahneye çıkıyor olmak neler hissettiriyor?

Marinella: Çok heyecanlanıyorum; çünkü neredeyse dünyanın heryerinde şarkı söylememe rağmen Stelios Kazantzidis ile birlikte olduğum zamanlardan bu yana İstanbul’da çok uzun yıllardan sonra ilk kez şarkı söylüyor olacağım. O zamanlar Beyoğlu’nda Lale sinemasında sahneye çıkmıştık. 18 Nisan’da İş Sanat’taki konser bana çok uzun zamandır yapmak istediğim gibi İstanbul izleyicisi ile yeniden yakınlaşma fırsatı veriyor.

Cenk Erdem: 1960’larda Yunanistan’da şovlarınızdaki sahne icatlarınızla sizin şimdilerin Madonna’sı ya da Lady Gaga’sı gibi olduğunuzu söyleyebilir miyiz?

Marinella: Elbette, Yunanistan’da şovlarımda öncülük ettiğimi söyleyebilirsiniz. Kısa saçlı, pantolonlu, pahalı kostümler giyen ilk kadın şarkıcıydım. Sahneye tiyatro ışıkları koyup, atmosferle de Atina’da eğlence anlayışını değiştirdiğimi söyleyebilirim.

Cenk Erdem: Şimdiye kadar 66 albüm yayınladınız, peki sırada yeni bir albüm planı var mı?

Marinella: Gerçek şu ki yeni bir albüm yapmak istiyorum, ama bana gerçekten ilham veren şarkılar bulmam lazım. Maalesef, şimdiye kadar gelen şarkılar beni hayal kırıklığına uğrattı. Yeni bir albüm olması için sıradışı şarkılar olması lazım.

Cenk Erdem: Yunanistan’da sahnelere meşhur Chicago müzikali ile döndünüz; Chicago müzikalinin en sevdiğiniz tarafı?

Marinella: “Chicago” müzikalinde başrol değildim. Mama Morton rolü küçük bir roldü ama ben özellikle çok severek seçtim ve herkes bana çok yakıştığını söylüyor. Genel olarak müzikalde yeni ve sürprizli bir rol deneyimlemiş oldum ve oynadığım her dakikasından da çok keyif aldım.

Cenk Erdem: Ayrıca geçtiğimiz sene gece eğlencelerine de Antonis Remos ve Natassa Theodoridou ile büyük ilgi gören kulüp performansları ile geri döndünüz; peki gece hayatını da seviyor musunuz?

Marinella: Artık konser, tiyatro ve özel geceleri; kulüp performanslarına tercih ettiğimi söyleyebilirim. Gece yaşantısı ve eğlenceleri eskiden çok farklı bir düzeydeydi. Son zamanlarda Antonis Remos ile Athinon Arena’da ve Natassa Theodoridou ile Votanikos’ta gece sahne yaptım çünkü her ikisi de birlikte çalışmazdan önce de çok sevdiğim ve dinlediğim isimlerdi; bana göre her ikisi de dönemlerinin en başarılı şarkıcıları.

Cenk Erdem: Efsanevi bir şarkıcı olarak bizden de kariyerine aşağı yukarı sizinle aynı dönemlerde başlayan Ajda gibi efsanevi isimleri tanıyor musunuz?

Marinella: Oraya Kazantzidis ile geldiğim zamanlarda ülkenizin büyük sanatçıları Ajda Pekkan ve Zeki Müren’le tanışmıştım.

Cenk Erdem: Konseriniz dışında ekstra zamanınız kalırsa, İstanbul’da en çok neler yapmak istersiniz?

Marinella: Ailemi ziyaret etmek için ve güzel bir yürüyüş yapmak için Büyükada’ya kaçmak isterdim. Ayrıca, Kapalıçarşı’yı, Galata’yı gezmek isterim. Ayrıca bir kez daha İstanbul’a hayran kalmak üzere Aya Sofya’yı, Topkapı’yı ve Boğaz’ı da gezmek isterdim.

Cenk Erdem
http://twitter.com/#!/thecenkerdem

Cazkolik.com / 17 Nisan 2013, Çarşamba

 

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.