Son 30 yıla damgasını vuran pop ve rock starı Bonnie Tyler ile Cenk Erdem konuştu.

Son 30 yıla damgasını vuran pop ve rock starı Bonnie Tyler ile Cenk Erdem konuştu.

80’lerin pop rock efsanesi Bonnie Tyler, şu sıralar efsanevi şarkılara imza attığı Jim Steinmean ile yepyeni şarkılar kaydederken, son stüdyo albümü “Rocks and Honey” ile dünyayı dolaşıyor. Aşk şarkılarının pop- rock devlerinden Bonnie Tyler, 27 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de sahne almak üzere İstanbul’da.

* * *

Kendine has sesi ve aşk şarkılarıyla unutulmazlar arasında yer alan Tyler, yeni albüm kayıtları devam ederken, 27 Ekim’de İstanbul’a konuk oluyor. 2013 yılında Eurovizyon şarkısı “Believe in Me” ile İngiltere’yi temsil eden ve İngiltere listelerine yeniden giren ünlü yıldız, İstanbul’a yeni şarkılar da getiriyor.

* * *

Jim Steinman’in yazdığı meşhur “Total Eclipse of the Heart” ile tüm dünyada bir numara olan, albümü “Faster Than the Speed of Night” ile İngiltere Albümler listelerine direkt 1 numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Bonnie Tyler’ı, Türkiye en çok süperstarımız Ajda Pekkan’dan ezberlediğimiz “O Benim Dünyam” şarkısının orijinali “Holding Out for a Hero” ile tanıyor.

* * *

Bonnie Tyler, 27 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de sahne almak üzere misafirimiz. Tyler, kendi cümleleriyle kariyerini, unutulmaz aşk şarkılarını ve planlarını anlatıyor.

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove


Bonnie Tyler: "Sesimde oluşan nodül ameliyatı

sonrası konuşma yasağına uyamadığım için

sesim kısık kaldı..."

Cenk Erdem: Pop rock dünyasının efsanevi şarkıcılarından birisiniz, peki sizi sahnede hala en çok hangi şarkılarınız heyecanlandırıyor?

Bonnie Tyler: Total Eclipse of the Heart’ı söylerken konserlerimde yüzlerce kişinin şarkıyı beraberce söylemesi hala beni çok heyecanlandırıyor… Konserlere gelenlerin ezbere söyledikleri şarkılardan biri ve bu beni çok mutlu ediyor…

“Holding out for a Hero”, “Lost in France” şarkılarımı da dinleyici iyi biliyor ve bu bana sahnede müthiş bir şevk veriyor…

Cenk Erdem: Aşk şarkıları söz konusu olduğunda, “Total eclipse of the heart” hemen herkesin aklına gelir, bu şarkının sizdeki yerini nasıl tarif edersiniz?

Bonnie Tyler: Jim Steinman’ın yazdığını da sanırım herkes biliyor ama videoklibini de o çekmişti ve o sene MTV ’de en çok gösterilen videoklip olmuştu. Yıllarca düğünlerde ilk dans şarkısı olarak çok çalındığını da biliyorum. İngiltere’deki Big Brother (Biri Bizi Gözetliyor) meşhur olduğu zamanlarda, evde son bölümlerde 24 saat boyunca yarışmacılar bu şarkıyı söylemeyi denediler. Hala çok seviliyor olması beni mutlu ediyor…

Cenk Erdem: 1977 yılında ses tellerinizde nodül teşhisi konmuş ve kariyeriniz için çok şaşırtıcı bir hikaye böylelikle başlamıştı, biraz bu hikayeyi de anlatır mısınız?

Bonnie Tyler: Birçok şarkıcının başına gelebilir ve bende de nodül oluşmuştu. Ameliyattan sonra 6 hafta konuşma yasağı konmuştu ama konuşmadan duramadım ve yasağı deldim. Bu yüzden kısık bir sesim oldu ve ben de müzik kariyerimin bittiğini düşünüyordum. Yaklaşık 6 ay sonra stüdyoya girip “It’s a heartache”i okuduğumda , stüdyodaki herkes sesime çok duygu yüklediğimi düşünüyordu ve “It’s a heartache” ilk büyük hitim oldu.

Cenk Erdem: ”It’s a heartache” bahsettiğiniz gibi Uluslararası ilk büyük şarkınız oldu ve aşk şarkılarıyla ünlendiniz; sizce de size en çok aşk şarkıları mı yakışıyor?

Bonnie Tyler: Özellikle sesime en çok aşk şarkılarının yakıştığını biliyorum, Jim Steinman’la kendi tarzımı bulduğumu ve en çok rock sounduyla ve aşkla ilgili sözlerle şarkı söyleyerek kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum. Çok duygu koyarak…

Cenk Erdem: Kariyeriniz “Bobby Wayne And The Dixies” adlı gruba şarkıcı olarak seçilmenizle başlıyor; ilk zamanlar sizi şarkı söylemeye kim yüreklendirdi?

Bonnie Tyler: Annem beni cesaretlendiren, ilham veren tek kişi oldu. Opera severdi ve sesi opera için çok güzel bir sesti. Evde hep müzik dinler, şarkılar söylerdi. Beni müzikle büyüten ve kariyerim için yönlendiren şu anda da fotoğrafını elime alıp baktığım canım annem…

Cenk Erdem: Motown müzikleriyle ve Janis Joplin, Tina Turner gibi kadın şarkıcıların şarkılarıyla büyüdüğünüzü okumuştum, peki şimdilerde markette en çok hangi kadın şarkıcıları beğeniyorsunuz?

Bonnie Tyler: Ben hala büyük bir Tina Turner hayranıyım. Amy Winehouse çok iyi bir şarkı yazarıydı ve çok iyi şarkı söylüyordu ama kendine neden bu kadar yok edici davrandı, anlayamıyorum…

Cenk Erdem: Karen Antonn’la düet yaptığınız “Total Eclipse of the heart”’ın Fransızcası “Si demain” tüm Avrupa’da 2 milyondan fazla sattı, en ünlü şarkılarınızdan biriyle yeniden hit olmak nasıl bir duygu?

Bonnie Tyler: Fransa’da tam 12 hafta satış bir numarası oldu ve bu kez tadını daha çok çıkardım. 1983 yılında hit olduğunda, çok yoğun bir promosyon çalışması ve konserler vardı, heyecanlıydım. Bu kez kendime güvenim tamamdı, liste başarısından çok daha büyük bir keyif aldım…

Cenk Erdem: Yeni albüm hazırlıklarınız yine Jim Stein’la sürüyor, bu kez nasıl şarkılar geliyor?

Bonnie Tyler: Geçtiğimiz sene “Rocks and Honey”, 16. stüdyo albümüm oldu ve yeni şarkılar kaydetmeye devam ediyoruz. Bahsettiğim gibi aşk şarkıları seçiyoruz ve Jim ile melodileri harika çok iyi rock şarkıları seçtik bile.

Cenk Erdem
https://twitter.com/shinyyylove

Cazkolik.com / 16 Ekim 2014, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.