Türkiye`de ilk kez Pink Martini`den ayrı solo konser verecek Storm Large ile Hakan Akoğlu konuştu

Türkiye`de ilk kez Pink Martini`den ayrı solo konser verecek Storm Large ile Hakan Akoğlu konuştu

Beş yaşındayken şarkı söylemeye başlayan, Pink Martini ile sahne aldığı konserlerdeki sıcak ve samimi kişiliğiyle Türk dinleyicisinin kalbinde taht kuran Storm Large, kendine has renkli yorumu ve masalsı performansı ile 20 Mart akşamı İş Sanat’ta dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul’daki ilk solo konserinden önce Storm Large ile kariyerinin ilk günlerini, Pink Martini‘ye katılmasını ve son albümü ‘La Bonheure’u konuştuk.

 


 

Tekrar aşka inanacak isteği bulmak, yapmak istediğim tek şey bu

 

Hakan Akoğlu: 1990’lı yıllarda San Francisco kulüplerinde şarkı söylemeye başladığınızda nasıl bir kariyer hayal ediyordunuz?

 

Storm Large: Açıkçası müzik kariyerime başladığımda, yirmi dört yıl sonra bu denli yoğun olacağım aklıma bile gelmezdi. Eskiden hayalim, hayatıma devam edebileceğim güzel işler ortaya koyabilmekti. Günümüzde de hayalim aynı ama buna ek olarak insanları mutlu edebilmeyi de istiyorum.

 

Hakan Akoğlu: CBS`de yayınlanan Rockstar Supernova yarışmasında yer almak sizin için nasıl bir deneyimdi? Bir şarkıcı için müzik yarışmasına katılmak kariyeri açısından riskli midir?

 

Storm Large: Rockstar Supernova yarışması oldukça çılgın bir deneyimdi, çok sevdim. Evet, sanırım televizyonda yayınlanan bir ses yarışmasına katılmak riskli. Çünkü artık kulüplerde sahneye çıkamayacak kadar ünlü oluyorsunuz bu açıdan bir risk taşıyor. Televizyonda ün kazanmak tuhaf çünkü insanlar sizi sadece gösterilenlerle tanıyor ama albüm çıkarıp turneye gittiğiniz zaman sizi müzisyen kimliğinizle de tanımaya başlıyorlar. Ben yarışma öncesinde on yılı aşkın bir süre müzisyen olduğum, turnelere çıktığım ve hali hazırda bir hayran kitlem olduğu için şanslıydım.

 

 

Photo: Laura Dormela

 

Hakan Akoğlu: Pink Martini de China Forbes ile aynı sahneyi paylaşıyorsunuz. İlk başladığınız zamanlarda China Forbes`ın yerine sahne almak sizin için zor olmadı mı? China Forbes da sahnede dominant bir karakter sonrasında birlikte düette yaptınız. Pink martini ile yollarınız nasıl kesişti? China Forbes ile ilişkiniz nasıl?

 

Storm Large: Gruba katılma teklifi gelmeden önce de China ve Thomas ile arkadaştık. China benim grubumda söylemişti, ben de birkaç kez Thomas ile birlikte sahneye çıkmıştım. İlk başlarda onlarla birlikte söylemek zordu çünkü müziklerine dair hiçbirşey bilmiyordum! İlk şovlarımdan önce dört günde beş farklı dilde on şarkı öğrenmek zorunda kalmıştım, korkunç bir şeydi! China ile aramız çok iyi. Onunla birlikte söylemeyi seviyorum, (hatta bunlar en sevdiğim Pink Martini konserleri diyebilirim). China ile rekabet etmiyorum, niye edeyim ki? Böyle bir şey yapmak saçma olurdu çünkü biz her anlamda birbirimizden çok farklıyız, Çoğu kişi kadınların hep rekabet ettiğini düşünür, özellikle şarkıcıların. Bazı durumlarda bu doğru olabilir fakat China ile benim durumumda doğru değil. İkimiz de elimizden geldiğince mükemmel olmaya çalışıyoruz.

 

Hakan Akoğlu: Otobiyografi müzikaliniz "Crayz Enough: A Memoir" büyük ilgi gördü ve haftalarca kapalı gişe sahnelendi. Bu yaşta kendi hayatınızı anlatmak nasıl bir his? Sizce insanlar Storm Large`ın hayatında en çok neyi sevdi?

 

Storm Large: Sanırım benim de herkes gibi kırılgan, yalnız ve kusurlu bir insan olduğumu görmeleri hoşlarına gitti: İnsanlar biz performans sanatçılarına sanki tek boynuzlu bir atmışız gibi büyülü ve ihtişamlı bakıyor. Her gece yüzlerce yabancının karşına çıkıp; onlara ne kadar korkmuş, üzgün ve mahvolduğumu anlattığımda; ‘’rock yıldızı’’ olarak düşündükleri birinin de iyi bir insan olmaya çabalayan bir kız olduğunu görüyor ve bu duyguları yaşarken yalnız olmadıklarını hissediyorlar.

 

Hakan Akoğlu: Solo albümünüz ‘La Bonheure’ yani mutluluk. Repertuvarınıza nasıl karar verdiniz? Daha çok mutlu şarkıların kadını mısınız?

 

Storm Large: Kesinlikle mutlu şarkıların kadını değilim. Mutluluk, bana müziğin verdiği ve başkalarıyla paylaşmak istediğim bir duygu. Neşe ve umut, hayattaki sancılı zamanların üstesinden gelebilmek, tekrar aşka inanacak isteği bulmak. Her daim yapmayı istediğim şey bu. Repertuvarı en sevdiğim şarkılardan oluşturuyorum: ıstırap ve umut dolu... öfkeli ve seksi.

 

 

Hakan Akoğlu: Sizi daha çok şarkıcı olarak biliyoruz ama siz kendinizi aynı zamanda aktris senarist ve yazar olarak yanımlıyorsunuz. Hangi alanda kendinizi daha iyi ifade ediyorsunuz? yakında müziğin yanında farklı projeler de var mı?

 

Storm Large: Şu anda Chicago’yla ilgili bir oyun üzerine çalışıyorum fakat kendimi en iyi müzikle ifade ettiğimi hissediyorum.

 

Hakan Akoğlu: Daha önce Pink Martiniyle Türkiye`de birçok konser verdiniz. Fakat sizi bu kez tek başına dinleyeceğiz. Bu nasıl bir his?

 

Storm Large: İstanbul’da olmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Bence dünya üzerindeki en büyülü yerlerden biri. Son zamanlarda coğrafyanızda üzücü olaylar da yaşanıyor, dua ediyorum, umarım sizleri az da olsa neşelendirebilirim.

 

Hakan Akoğlu: Daha önce sahnede "Katibim" şarkısını seslendirdiniz aynı zamanda Belkıs Özener ile "Aşkım Bahardı" şarkısında düet yaptınız. Bu konserde bizim için sürprizleriniz var mı?

 

Storm Large: Söylersem sürpriz olmaz değil mi?

 

Hakan Akoğlu: 20 Mart`ta İş Sanat’ta bizleri nasıl bir repertuvar bekliyor? Türk dinleyicilerinize hayranlarınıza söylemek istediğiniz birşey var mı?

 

Storm Large: Dinleyicilerimin biraz rock, biraz tatlı, biraz hüzün, biraz da öfke ve tutkudan ama en çok da sevgiden tadacağı bir konser olacak.

 

Hakan Akoğlu

 

Cazkolik.com / 11 Mart 2016, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.