Klasik müziğe caz dokunuşları ve The Human Touch Trio

Klasik müziğe caz dokunuşları ve The Human Touch Trio

26 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleşecek Eleni Karaindrou konserinde Eleni ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası haricinde sahnede ayrıca The Human Touch Jazz Trio da olacak. Bir Amerikalı, iki Yunan müzisyenden oluşan üçlü uzun süredir birlikte çalıyorlar. Tunçel Gülsoy bir yandan Eleni Karaindrou ile konuşurken sevgili Leyla`da The Human Touch Trio ile sohbet yaptı ve bize bu usta üç müzisyeni kısaca tanıştırdı.

 

Leyla Diana

 


 

Tenor saksofonda David Lynch, bas gitarda Yiotis Kiourtzoglou ve piyanoda Stavros Lantsias`dan oluşan The Human Jazz Trio`da yeralan üç müzisyenin ortak yanları birlikte müzik yapmaları haricinde üçünün de besteci olması. David aynı zamanda orkestrada solist olarak da yer alan bir müzisyen. İkili, Yannis ve Stavros yaklaşık otuz sene önce David`le Amerika’da tanışmışlar. David sinema sektöründe çalışan bir aileden geliyormuş ve Yunanistan`a geldiğinde çok sevmiş. Sinema ve tiyatro için çok sayıda bestenin altında imzası ve bu besteleri seslendirmeyi ihmal etmemiş. Human Touch Trio tam 19 yıldır beraber çalıyor. Piyanistleri stavros aslen Kıbrıs`lı, David Los Angeles, Yiotis Yunanistan`ın kuzeyi Kozan’dan. Üçlü Elen Karaindrou ile beraber İstanbul`a geldikleri için çok mutlu olduğunu söylüyor. İstanbul Devlet senfoni Orkestrası gibi muhteşem bir orkestrayla çalacakları için memnunlar. Müzisyenlerin hepsi orkstranın şefi Ender Sakpınar’dan övgülerle sözediyor ama ilişkileri yeni değil, daha önce de birkaç kez çalışmışlar ve inşallah gelecek sene Yunanistan’da bir festivalde yine birlikte olmayı istediklerinin altını bizzat çiziyor Eleni Karaindrou.

 

 

İsmi anlamlı bir caz triosu; The Human Touch Trio

 

Leyla-Diana: Peki bize projenizden bahsedebilir misiniz?

 

David Lynch: Yirmi yıldır birlikte çalıyoruz ama tabii başka müzisyenlerle de çaldık. Aramızda cok iyi bir uyum yakaladık ve birbirimize saygı duyuyoruz. Üçümüz grubun iskeletini oluşturuyoruz ve enstümanlarımızı çalmanın haricinde hepimiz beste de yapıyoruz.

 

Leyla-Diana: Peki, bu projede sizin besteleriniz de var mı?

 

David Lynch: Evet var. Stravros hem piyano hem de vurmalı çalgılar çalıyor.

 

Leyla-Diana: Klasikle cazın biraraya gelmesini nasıl karşılıyorsunuz?

 

Stavros Lantsias: İyi müzisyenlerle çalmak çok keyifli. Ben klasik müzisyenlerle çok müzik yaptım. Geleneksel ve free caz bestelerim var. Iyi müzisyenleri de projenizde buluşturursanız çok iyi bir vibrasyon  oluyor ve iyi sonuç alınıyor. Aslında müzik yapıyor ve ortak sesi buluyoruz, farklılığımız yok.

 

 

Leyla-Diana: Üçünüz de klasik eğitimli müzisyenler misiniz?

 

Stavros Lantsias: David ve ve ben klasikle, birimiz piyano, diğerimiz flütle başladık.

 

Leyla-Diana: Klasik bir soru olacak ama birbirinizi nasıl buldunuz?

 

David Lynch: Benim tanıdığım bir davulcu sayesinde. Davulcu lazım olduğunda onu arıyordum, sonra Stavros ile tanıştım, öyle gelişti.

 

Leyla-Diana: Peki Eleni`yle birlikte çalmaya nasıl başladınız?

 

David Lynch: Eleni bir albüm yayınlayacaktı ve o albümde Jan Garbareck`le çalacaktı ama bir sekilde Jan Garbareck olmadı ve Eleni beni aradı. Daha sonra da her projesi için artık beni çağırır oldu.

 

Leyla-Diana: Son olarak Ender Bey`in mutlaka yazmamızı istediği bu konseri kaçırmamamız.

 

Leyla-Diana Gücük

 

Cazkolik.com / 26 Mayıs 2016, Perşembe

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Leyla Diana Gücük

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.