Pink Martini yeni albüm turnesi için İstanbul`a geliyor

Pink Martini yeni albüm turnesi için İstanbul`a geliyor

Pink Martini 8 ayrı dilde 15 şarkıdan oluşan “Je Dis Oui!” albümüyle 15 Nisan’da Volkswagen Arena’da hayranları ile buluşuyor. Yaptıkları müziği global pop olarak tanımlayan grup dokuzuncu stüdyo albümünde Souvenir filminde Isabelle Huppert tarafından seslendirilen, albümde China’nın yorumladığı Joli Garçon’a da yer veriyor. Birçok farklı dilde şarkının yer aldığı albümde Türkçe olarak Aşkım Bahardı’ya da yer verildi. Albümde ilk yayınlanan şarkı “Joli Garçon” olurken, “The Butterfly Song”, “Love For Sale”, “Souvenir” ve “Aşkım Bahardı” da dikkat çeken şarkılar arasında. China ve Storm dışında konuk vokallerin de yer aldığı albümde Ari Shapiro, moda uzmanı Ikram Goldman, sivil haklar aktivisti Kathleen Saadat ve Rufus Wainwright`I da duymak mümkün. Grubun kurucusu ve piyanisti Thomas Lauderdale ile son albümleri ve 15 Nisan’da Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek İstanbul konserini konuştuk.

 


 

 

İstanbul Pink Martini’nin müziği gibi zengin ve çeşitliliği içinde barındıran bir şehir

 

Hakan Akoğlu: Son albümünüz “Je Dis Oui!” nin Avrupa Turnesi kapsamında 15 Nisan’da hayranlarınızla buluşacaksınız. Bu albümde nasıl bir Pink Martini dinleyeceğiz?

 

Thomas Lauderdale: Mutlu bir Pink Martini albümü dinleyeceksiniz. Kariyerimizde şu ana kadar yaptığımız en mutlu albümlerden biri. Olabildiğince farklı dillerde 8 dilde 15 şarkıya yer verdik. Albüm de konuk vokaller de bize eşlik etti. Souvenir filmi için yazdığımız 3 Fransızca da şarkı var. Joli Garçon çıkış şarkımız aynı zamanda albüme “Je dis oui” adını veren şarkı.

 

Hakan Akoğlu: Bu 8 dilin içinde Türkçe de var. Aşkım Bahardı’yı albüm içerisinde dinlemek çok keyifli. Şarkıyı albüme almaya nasıl karar verdiniz?

 

Thomas Lauderdale: Aşkım Bahardı bizim zaten repertuvarımızda olan bir şarkıydı. Türkçe şarkıların yeri bizim için çok özel. Kâtibim, Aşkım Bahardı, Zeki Müren şarkıları hepsi çok sevdiğimiz şarkılar. Storm Large ve Belkıs Özener zaten daha önce sahnede bu şarkıyı birlikte söylemişlerdi. Albüm kaydına girdiğimizde Türkçe olarak da bu şarkıyı kaydetmeyi seçtik.

 

Hakan Akoğlu: Albümde konuk vokaller görüyoruz. Bu isimlerle yollarınız nasıl kesişti?

 

Thomas Lauderdale: Albüm aşamasında şarkılar belirlenmeye başladığında aslında herşey kendiliğinden oluştu. Bu isimler hayatımız içerisinde yer alan isimlerdi. Kathleen Saadat muhteşem bir şarkıcı zaten daha önceden tanışıyordum. Ari Shapiro zaten 2003 ten beri tanıdığım bir arkadaşım muhteşem bir sesi var ve bizimle söylüyor. Rufus Wainwright ile bir film yönetmeni tanıştırmıştı. İkram, Michelle Obama’nın modacısı tüm bu isimlerle çalışmak albümün enerjisini daha çok arttırdı.

 

Hakan Akoğlu: Albümde yer alan Fransızca şarkıların farklı bir yönü de var. Aynı zamanda Souvenir filminin de bir parçası oldu. Bu şarkıların hikâyesi nedir?

 

Thomas Lauderdale: Özellikle Joli Garçon albümün başlangıç noktası ve albüme adını veren şarkı. Albümde China filmde Isabelle Huppert seslendiriyor. Ama şarkının hazırlanışı açısından bir değişiklik olmadı, güzel bir deneyim olduğunu söyleyebilirim.

 

Hakan Akoğlu: Pink Martini aktivist tarafı da olan bir grup. Trump’ın politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Thomas Lauderdale: Özellikle göçmenler konusunda daha hassas bir bakışa ve daha fazla empatiye ihtiyacı var. çoğumuzun gerçek Amerikalı olmadığını anlamış değil. Aslında bizi biz yapan bu çeşitlilik. Ve sadece birbirimizi korumaya çalışıyoruz. Ben kendi adıma özür diliyorum çünkü bu durumdan utanıyorum.

 

Hakan Akoğlu: Avrupa Turneniz devam ediyor. Pink Martini’nin bundan sonraki hedefleri neler?

 

Thomas Lauderdale: Yoğun bir konser takvimimiz var. Mümkün olduğunca çok yere gitmeye ve insanlarla müziğimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Onun dışında yeni şarkıları da araştırıyoruz. Hedefimiz bu albümde olduğu gibi mutlu olmak ve hayranlarımızla daha uzun yıllar buluşmaya devam etmek.

 

Hakan Akoğlu: İstanbul sizin için ne anlama geliyor? 15 Nisan’da nasıl bir konser dinleyeceğiz?

 

Thomas Lauderdale: İstanbul evimiz gibi. Pink Martini’nin müziği gibi zengin ve çeşitliliği içerisinde barındıran bir şehir. Özellikle Türk yemeklerini çok özledik. Son albümümüzden şarkıları ve her zamanki Pink Martini klasiklerini dinleyebileceğiniz muhteşem bir konser olacak.

 

Hakan Akoğlu

 

Cazkolik.com / 21 Mart 2017, Salı

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.