Ulf Wakenius: Çok sıkı bir icra ve iyi bir sound yakaladık, çok heyecanlıyız

Ulf Wakenius: Çok sıkı bir icra ve iyi bir sound yakaladık, çok heyecanlıyız

Burak Sülünbaz: Kariyerinizin başından itibaren pekçok efsanevi müzisyenle işbirliğiniz oldu. Bize hayatınızın sihirli ânlarının birkaçından bahseder misiniz?

 

Ulf Wakenius: Bahsetmekten istediğim birkaçı var: Pat Metheny ile Almanya’da duo çalmıştık. Oscar Peterson’la Hollywood Bowl’da çaldık. Herbie Hancock’la “Hang Up Your Hang Ups”ı canlı çalmıştık. Ray Brown ve Jack DeJohnette’la kayıtlar yaptım. Jarasum Festivali’nde Youn Sun Nah’la duo konserimizde 20 bin kişiye çalmıştık. Her gece oğlumla çalmak da büyülü benim için.

 

Burak Sülünbaz: Bu sefer oğlunuzla konser vereceksiniz. Duo gitar konseri olacak. Eric yetenekli bir gitarist. Babasının oğlu. Proje hakkında nelere söyleyebilirsiniz?

 

Ulf Wakenius: İlk olarak şunu söyleyebilirim ki bu bir proje değil. Hayatta olduğumuz sürece birlikte çalacağız. Bu çok özel bir tür şey. Ortak zamanlamamız ve çok yönlü müziğimiz bizim müziğimizi biricik yapıyor. Kendi soundumuz olduğunu söylemeliyim.

 

Burak Sülünbaz: "Father and Son" (Baba ve Oğul) adını verdiğiniz bir albümünüz var. Birlikte güçlü bir çalışma meydana getirmişsiniz. Albümde güzel icralar, yoğun aranjmanlar yer alıyor. Ben özellikle Beatles yorumu "Eleanor Rigby" ve EST yorumu "Dodge the Dodo"yu beğendim. Sizin albümdeki favori parçanız ya da favori ân hangisi?

 

Ulf Wakenius: Albümde çok güzel anlar var. "Dodge the Dodo" parçasında yakaladığımız groove hoşuma gidiyor. "Eleanor Rigby", "Irish Vagabond" ve "Birdland". Hatta "Mistral".

 

Röportaj notları: 27. Akbank Caz Festivalinde kendi gibi caz sanatçısı ve şarkı da söyleyen oğlu Eric Wakenius`la beraber izleyeceğimiz gitar ustası Ulf Wakenius bu yıl biri oğlu ile yaptığı "Father and Son", diğeri Finlandiyalı caz piyanisti Iiro Rantala`yla beraber kaydettiği "Good Stuff" isimli iki yeni albüm yayınladı.

 

 

Burak Sülünbaz: Mutlu bir aile olduğunuzu biliyoruz. Müzisyenin mutlu bir aile sahibi olmasının önemi hakkında ne söylemek istersiniz?

 

Ulf Wakenius: Evde kaotik bir durum varken her gece çalmak ve çok seyahat etmek zor. Şanslıyım ki çok iyi bir eşim ve iki muhteşem oğlum var

 

Burak Sülünbaz: Sürekli konserler veriyorsunuz. Sürekli yolda olmanın bir caz müzisyenin hayatındaki iyi ve kötü yanları nelerdir?

 

Ulf Wakenius: Güzel yanı bir çok muhteşem insanla ve kültürle tanışıyorsun. Oğlumla İstanbul’a geleceğimiz için mesela çok heyecanlıyım. İstanbul’u seviyorum. Kötü yanı seyahat etmek. Gerçekten çok zor. Seyahat etmek, ödülü ve mutluluğu müzik çalmak olan zor bir iş.

 

Burak Sülünbaz: ACT Music etiketiyle yeni bir albümün yolda olduğunu öğrendim. Finli caz pianisti Iiro Rantala`yla kaydettiğiniz bir albüm olacak. Rantala bana göre Avrupalı caz piyanistleri arasında en iyilerden. Bu çalışmayı heyecanla bekliyorum. Albüm hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Ulf Wakenius: Gerçekten iyi bir CD oldu. İkimizde çok mutluyuz. Çok sıkı bir icra ve iyi bir sound yakaladık. Çok heyecanlıyız. Umuyorum ki dinleyicilerimizde beğenecek.

 

Okay Temiz bir efsane, Önder Focan benim gitar kardeşim

 

Burak Sülünbaz: İstanbul`da farklı gruplarla defalarca bulundunuz. Burada Okay Temiz, Önder Focan gibi müzisyen dostlarınız var. Istanbul hakkında hafızanızda ilginç ya da iyi bir anı var mı?

 

Ulf Wakenius: Söylediğim gibi, İstanbul’u seviyorum. Okay Temiz hem Türk hem İsveç’li bir yaşayan efsane ve Önder Focan benim gitar kardeşim. İstanbul’da çok güzel zamanlar geçirdim. Senin de geldiğin akşam Önder’in klubünde geçirdiğimiz akşam çok güzel bir hatıraydı. 

 

Burak Sülünbaz: Act Music firmasının büyük bir aile olduğunu biliyoruz. Birbirlizin albümlerinde yer alarak ortak projeler hazırlıyorsunuz. Act Music içindeki ilişkileriniz nasıl?

 

Ulf Wakenius: Çok dostça bir ortam var. Müzikal bir aile gibi. Müzisyenler için çalışan etkileyici bir şirkettir.

 

Burak Sülünbaz: 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 7 Kasım akşamı Akbank Sanat`ta konseriniz olacak. Ben biliyorum ki sizi sahnede izlemek için milyonlarca nedenimiz var ama siz bu nedenlerden bir kaçını bizim için sıralar mısınız? Sizi neden izlemeliyiz?

 

Ulf Wakenius: Dünya standartlarında akustik gitar müziği ve Eric’in vokalini duyacaklar. Çok ilginç ve renkli bir müzik dinleyecekler. Dinleyicilerimiz her zaman konserlerimizi heyecanla bekler.

 

Burak Sülünbaz: Sorularıma verdiğiniz cevaplar için teşekkürler Sayın Wakenius. Sizi İstanbul`da yeniden görmek çok güzel olacak.

 

Ulf Wakenius: Istanbul’da yeniden çalacağım ve seni yeniden göreceğim için mutluyum Burak.

 

Burak Sülünbaz

 

Cazkolik.com / 04 Ekim 2017, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Burak Sülünbaz

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.