Çöl aslanları Tuareg`lerin şarkıcı hali Tinariwen Babylonda. Cenk Akyol yazdı;

Çöl aslanları Tuareg`lerin şarkıcı hali Tinariwen Babylonda. Cenk Akyol yazdı;

Dinlediğiniz müzik Tinariwen`in en tanınmış parçalarından Tamatant Tilay`dır.


Altı patlardan altı telliye...

Kaddafi`nin askeri kamplarından, Roskilde`ye, Glastonbury`e ve nihayet İstanbul`a.... Çöl aslanları Tinariwen bu haftasonu cuma ve cumartesi günü Babylon`da sahne alacak. Göçebe Tuareg müzisyenleri son albümleri Tassili`nin turnesinde tüm dünyayı etkileyen gitaresk kuzey afrika seanslarını 2 gece bizlerle paylaşacak.

Tüfekleri ile Libya, Çad, Mali`deki merkezi hükümetlere isyan eden göçebe Tuaregler uzunca süredir isyanlarını elektrikli gitarları ile yapıyorlar. Carlos Santana`nın, Robert Plant`in beraber sahne aldığı, İbrahim Aq Alhabib önderliğindeki bu harika müzik kollektifi zaman zaman değişen albüm ve turne kadroları ile özellikle son 10 senenin en önemli gruplarından.

Çöldeki hayatlarını kaydettikleri albümlerini avrupa ve kuzey amerika`da büyük konser salonlarında ve açık hava festivallerinde dinleten grubun tribal ritmlerine yakalanan batılı müzisyenler grubun son albümü Tissali`de gerçek bir uluslararası albüm ortaya koymuşlar. Yine çölün ortasında albüme adını veren bir Cezayir çölünde yaratılan bir stüdyoda akustik kaydedilen albüm Nels Cline`ın elektrikli gitarı, Dirty Dozen Brass Band`in nefeslileri ile renklendirilmiş. Albümdeki 3 parçada Brooklyn`li TV on the Radio`dan Tunde Adabimpe ve Kyp Malone da yer alıyor.

Mick ve Keith`in gençliğimde Beşir Attar ile beraber Tanja çöllerinden haykırdığı gibi ...

Kıtalar sürükleniyor... 23 ve 24 Eylül`de Babylon`da .....

Cenk Akyol

Cazkolik.com / 20 Eylül 2011, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Akyol

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.